Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Ce compunere merita locul 1 ?
Fulgi de gheata
6.06%
2 6.06%
Amintiri
6.06%
2 6.06%
Amnezia lui Mos Craciun
6.06%
2 6.06%
Fetele iernii
6.06%
2 6.06%
Inima- Copil este legenda
33.33%
11 33.33%
Stralucirea iernii
27.27%
9 27.27%
Mormantul nebuniei
6.06%
2 6.06%
De Craciun a ploua cu lacrimi
3.03%
1 3.03%
Imi vreau iarna
6.06%
2 6.06%
Total 33 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Decembrie - Lucrarile

#2
S-au trimis destul de multe lucrări( trebuia să laşi un spaţiu mai mare între ele, îmi fug ochii pe menitor). Dar să revin...

Lucrarea 1 - Fulgi de gheata

Titlul: se potriveşte cu textul, da, însă este atât de folosit şi răsfolosit că îşi pierde mai tot farmecul. Poate aş fi preferat ceva mai... ăăă, indirect, cred.

Aspectul textului: este o lucrare încărcat, foarte compactă şi care nu oferă ochiului o structură concretă. Ar fi trebuit să delimitez paragrafele* dacă nu pe fiecare, măcar unele dintre ele, care făceau o trecere mai importantă*.

Ortografie: nu cred că ai avut greşeli, deşi ţi-au cam lipsit uneori virgulele. Evită să faci propoziţii prea lungi, de câteva rânduri( ex: " Prima data cand pasesti in acea patura moale auzi cum strivesti fulgii de gheata si iti incanta auzul cu melodia lor specifica si mai pasesti o data pentru a retrai acea senzatie si apoi satul de aceasta experienta te arunci in cel mai mare deal facut din acest material " --- enorm de lungă, dacă mă întrebi pe mine. Nu ai nici măcar o virgulă în ea şi în plus exprimarea cam lasă de dorit. Învaţă să pui punct unde trebuie). Un alt lucru important- nu ai diactritice( ştiu că nu sunt obligatorii, da, dar totuşi... Nu este atât de greu să scrii cu ele). De asemenea, este acolo un amalgam de timpuri verbale care nu dau bine deloc.

Originalitate: o idee cât de cât drăguţă, a fost interesant felul în care ai văzut unele conexiuni dintre anumite elemente naturale, deşi faptul că ai menţionat la sfârşit că este un vis face tot conceptul cam fumat.

Descriere: ai potenţial, ai idei, doar că nu prea ştii cum să te foloseşti de ele. Treci cam repede de la un sentiment la altul şi nu-i dai timp cititorului să se obişnuiască cu ceea ce vrei să transmiţi. Mai ai de lucrat la exprimare, uneori este cam ciudăţică şi zgârie pe creier.

Impresie personală: sinceră să fiu, nu mi-a transmis mare lucru lucrarea ta- poate chiar nimic, dacă stau să mă gândesc mai bine. Se vede că mai ai de lucrat şi trebuie neapărat să scapi de stilul ăla de 'olimpiadă' cu tone de descriere inutilă şi clişeică.


Lucrarea 2 - Amintiri

Titlul: apreciez că nu ai folosi în titlu cuvinte care te duc cu gândul direct la iarnă. Nu am nimic de obiectat, este unul potrivit.

Aspectul textului: o lucrare foarte scurtă care ar fi arătat cât de cât acceptabil dacă lăsai spaţiu între paragrafe.

Ortografie: nu pari să ai probleme la acest capitol- cu semnele de punctuaţie stai destul de bine, propoziţiile nu sunt nici prea scurte, nici prea lungi- în schimb, nu ai diactritice.

Originalitate: la început nu prea ştiam la ce să mă aştept şi mă bucur că nu a fost eterna poveste despre domnişoara x care se desparte de domnişorul y şi care acum se lamentează pe o bancă, în parc, iarna. Mi-a plăcut asocierea bătrâneţii cu iarna, dat fiind că ambele sugerează sfârşitul.

Desciere: au fost unele părţi care chiar au fost minunat expuse, însă marea majoritate a descrierii a fost cam... Ei bine, plată. M-am simţit ca şi cum aş fi citit un articol din ziar, iar dacă nu ar fi fost unele părţi mai 'altfel', cred că într-adevăr ar şi sunat ca unul. Nu ai reuşit să surprinzi sentimentul de regret în toată complexitatea lui- mai degrabă te-ai rezumat la ceva de suprafaţă.

Impresie personală: nu pot spune că mi-a fost total indiferentă lucrarea, dar nici cine ştie ce sentiment măreţ nu mi-a transmis. A fost ceva mediocru.


Lucrarea 3 - Amnezia lui Mos Craciun.

Titlul: să fiu sinceră, prima dată când l-am citit am avut următoarea reacţie: " Ha? ", iar apoi m-a pufnit râsul. Am fost sigură că este o parodie- hell, chiar mă aşteptam să râd- dar m-am înşelat* a fost rău, foarte foarte rău*

Aspectul textului: din nou o lucrare relativ scurtă, căruia i-ar fi trebuit neapărat spaţiu între paragrafe.

Ortografie: ah, nimic măcar nu ştiu cu ce să încep. Ai probleme la semnele de punctuaţie, uiţi să pui verb sau conectori, ai făcut şi câteva greşeli de ortografie cam nepermise, nu ai diactritice. În plus, parcă unele părţi chiar, dar chiar aveau nevoie de ceva italic pe acolo. Un dezastru, ce mai.

Originalitate: ideea este, trebuie să recunosc, chiar originală. Dar doar atât.

Descriere: chiar la început mi-ai dat vechea descriere de compuneri de clasa a patra, în care îneci textul în metafore ce la un moment dat par chiar ridicole, iar mai apoi ai trecut la o descriere plată, care transmite chestii neinteresante şi irelevante pentru cititor. Ai de lucrat; mult- şi de citit, printre altele.

Impresie personală: nu vreau să fiu rea şi ticăloasă sau mai ştiu eu ce, dar chiar nu mi-a plăcut deloc. Parcă a fost doar un amestec incoerent de propoziţii care aparent se legau oarecum între ele, însă care nu exprimau mai nimic.


Lucrarea 4 - Feţele Iernii –Jurnalul unui luptător

Titlul: am remarcat încă de acolo diactriticele* mi-ai făcut o mare bucurie*. Titlul parcă este unul de film, nu de lucrare, dar cred că nu sunt eu obişnuită cu aşa ceva. Dar merge...

Aspectul textului: cineva care delimitează paragrafele. M-am simţit bine citind, mulţumesc pentru plăcere.

Ortografie: amintesc iar diactriticele, nu pot să nu le remarc. Nu ai avut greşeli, nu ai probleme la capitolul semne de punctuaţie sau timpuri verbale.

Originalitate: frumoooos- sincer chiar a fost interesant de citit şi am parcurs lucrarea relativ repede- imaginea iernii, de vrăjitoare rea şi urâtă, strigă practic 'basm'.

Descriere: ai un vocabular destul de ampul, astfel încât nu ajungi să te repeţi. Descri bine, unele pasaje au fost chiar foarte reuşite, însă mai ai mici scăpări pe ici pe colo- nu ar fi o problemă dacă ai încerca să nu mai îmbini figuri de stil foarte pompoase cu limbajul uzual; este foarte nesuferită această asociere.

Impresie personală: până acum mi-a plăcut cel mai mult. A fost amplă şi interesantă, deşi se putea parcă şi mai bine.


Lucrarea 5 - Inimă-Copil este legenda

Titlul: văd acea 'formulă' ca şi în lucrarea de dinainte; plus diactiticele. Poate nu tocmai potrivit titlul, dar merge.

Aspectul textului: foarte frumos, cu paragrafe bine delimitate ÅŸi foarte 'aerisit'.

Ortografie: ai avut, mi se pare, o singură greşeală care cred că a fost din neatenţie, mai degrabă. În rest nu am nimic de comentat- doar diacriticele*laughs*

Originalitate: frumoasă idee, frumoas expusă şi pot spune că a fost o plăcere să citesc.

Descriere: descri foarte, dar foarte frumos. Ai capacitatea aceea pe care nu toţi scriitorii o deţin şi anume faptul că poţi să compui figuri de stil fără să le faci anoste şi imposibil de pompoase. Ai un mod plăcut de a scrie şi ţin să te felicit. Singura chestie care nu prea mi-a plăcut au fost numele anotimpurilor. Ştiu, înţeleg de ce le-ai pus acolo, dar parcă pe mine tot mă deranjează.

Impresie personală: aceasta este lucrarea cu care am să votez prin simplu fapt că este net superioară celorlalte. Am decis să aleg doar una, chiar dacă şi lucrarea 4 a fost destul de aproape.


Lucrarea 6 - Strălucirea iernii

Titlul: încă de aici mi-am dat seama că o să fie ceva foarte comun şi folosit, deşi titlul chiar se potriveşte* oricât mi-ar fi mie de neplăcut*

Aspectul textului: pare ca o uriaşă frază fără paragrafe şi chiar nu a fost una dintre cele mai estetice lucrări- plus că este cam scurtă; sunt convinsă că puteai să dezvolţi.

Ortografie: greşeli de ortografie nu ai avut- au apărut şi diactiricele, ceea ce este bine- dar parcă mai putea să existe pe acolo ceva virgule.

Originalitate: ăăă, nu, nu prea este. Pare o idee care ţi-a venit aşa, într-o doară şi pe care nu prea poţi să o numeşti 'idee'.

Descriere: ştii de ce mi-a amintit? Acum câteva zile am fost la vărul meu acasă şi din întâmplare i-am văzut tema pentru ora de română. Şi ghici ce? A început exact la fel ca tine( ţin să menţionez că vărul meu este abia în clasa a patra). Se vede că ai nevoie, în primul rând, de multă, dar foarte multă lectură, iar asta pentru a-ţi îmbogăţi vocabularul. Abia apoi vine exerciţiul şi treptata ceva experienţă. Ce m-a deranjat cel mai tare? Păi, partea cu apa care-şi schimbă starea de agregare... Crede-mă toată lumea ştie asta şi în plus o asemenea idee nu are ce căuta într-un text literar* chestia aia cred că o găseşti prin cartea de chimie, dacă nu mă înşel*.

Impresie personală: dacă ai 12 ani sau sub, îţi înţeleg incapacitatea de a scrie foarte elevat. Însă dacă eşti mai mare, te sfătuiesc să pui mâna să citeşti, se pare că ai nevoie.


Lucrarea 7 - Mormantul nebuniei

Titlul: cred că acesta mi-a plăcut cel mai mult dintre toate- este mai... Nu ştiu, altfel, cred.

Aspectul textului: lasă de dorit. Un text foarte lung care are nevoie disperată de ceva paragrafe bine delimitate.

Ortografie: ai o groază de greşeli de ortografie. Poate făcute din grabă, poate din neatenţie sau pur şi simplu poate din neştiinţă( verbul ' a înnebuni' se scrie cu doi de 'n', iar 'gheaţă' se scrie cu 'e', nu cu 'i' - astea sunt doar câteva greşeli care s-au tot repetat). Plus, nu ai diactritice.

Originalitate: poate dacă ar fi fost expusă altfel, ideea ar fi avut potenţia; aşa pare doar... Altceva.

Descriere: te grăbeşti, nu permiţi cititorului să asimileze bine informaţiile pe care i le dai şi în plus ai momente în care nu eşti coerent/ă deloc. Ţi-aş recomnda să citeşti cu atenţei textul, să vezi contextele care nu prea sună bină, iar astfel poţi evita şi repetiţiile alea enervante.

Impresie personală: după cum am spus, dacă era formulată altfel, lucrarea ar fi avut ceva mai mult potenţial. Dar aşa chiar nu impresionează cu nimic* poate doar cu scenele uşor morbide*


Lucrarea 8 - De Craciun a plouat cu lacrimi

Titlul: hmm, ceva între. Cred că este destul de mediocru, deoarece nici nu prea impresionează, dar nici nu este un dezastru.

Aspectul textului: un alt text lung care are nevoie disperată de aer...

Ortografie: ai avut unele greşeli, nu ai pus diactritice şi poate mai lipseau ceva virgule. În rest, destul de bună din acest punct de vedere.

Originalitate: măi, oricât de emoţionantă ar fi fost povestea, eu tot o văd clişeică şi comună. Îmi pare rău, dar chiar este prea folosită.

Descriere: mai ai de lucrat, se vede, însă te descurci destul de bine. Sunt unele părţi în care chiar te-ai exprimat frumos, şi sunt altele la care ai dat cu bota în baltă. Acţiunea a fost uşor grăbită, nu ştiu de ce, dar înţeleg că ai avut de respectat un număr de rânduri- totuşi, dacă ştiai că nu prea te poţi încadra, mai bine formulai altfel şi dezvoltai sentimentele personajului.

Impresie personală: ţi-am spus, este un text foarte emoţionant şi destul de bine scris, dar nu atât de bun încât să mă facă să-l votez.


Lucrarea 9 - Îmi vreau iarna înapoi

Titlul: mă duce cu gândul la un cântec, nu ştiu sigur care şi nici nu ştiu de ce. Dar sună destul de bine- nu foarte bine, ci doar 'destul'.

Aspectul textului: foarte compact şi întrerupt în mod ciudat de unele semne de punctuaţie; la prima vedere pare neîngrijit.

Ortografie: ai avut câteva greşeli, ai cam abuzat de punctele de suspensie, însă remarc şi apreciez diactriticele.

Originalitate: aceeaşi idee cu drama de Crăciun. Nu ştiu, prea mult pesimism în utima vreme. Aş fi vrut ceva mai 'proaspăt'.

Descriere: prima dată personajul mi-a dat senzaţia unei tipe pline cu bani care este prinsă, din cauza serviciului, în California. Îmi amintea de începutul unei cărţi pentru adolescente imposibile care au de-a face cu probleme existenţiale şi chiar a avut un aer de superficialitate. Apoi vine chestia cu 'drama'. Nu ai pus un prea mare accent pe sentimentele de frustrare/melancolie/tristeţe şi ai grăbit acţiunea. Ai o exprimare cam... Nu ştiu, de zi cu zi, cred.

Impresie personală: l-a început m-a făcut să zâmbsc, apoi farmecul a trecut cu totul. Dacă era abordată altfel şi ideea puţin cizelată era mai bine.



În sfârşit am terminat- mi-a luat secole*laughs*- deja începe să mă doară spatele. Prin urmare, lucrarea pe care o să o votez este lucrarea 5 - Inimă-Copil este legenda.
She is a living existence of selfishness.




Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Decembrie - Lucrarile - de deeaH2elen - 31-12-2010, 12:19 PM
RE: VOT-luna decembrie - de Rouge - 31-12-2010, 04:33 PM
RE: VOT-luna decembrie - de Miranda. - 01-01-2011, 02:20 PM
RE: VOT-luna decembrie - de Me†al. - 09-01-2011, 01:02 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 4.635 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Decembrie - Rezultate Nya. 0 1.950 08-01-2012, 01:05 AM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Decembrie - Lucrarile Aly 2 2.802 22-12-2011, 03:02 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Decembrie - Inscrieri Aly 12 7.732 11-12-2011, 08:38 PM
Ultimul răspuns: BloodyInnocence
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.257 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Octombrie - Lucrarile Aly 8 4.946 01-11-2011, 10:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Lucrarile Unia 2 4.131 29-09-2011, 08:56 PM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - August - Lucrarile Unia 5 3.537 28-08-2011, 01:41 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Mai - Lucrarile Unia 3 3.361 08-06-2011, 04:02 PM
Ultimul răspuns: Unia
  FOTM - Aprilie - Lucrarile Unia 4 3.700 30-04-2011, 05:54 PM
Ultimul răspuns: Dragonz Eyez


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)