Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Momente "puternice"

#3
Am mai vazut asa momente in anime-uri in care eroul statea si o incasa de la vreo puicuta fiindca el credea cu toata taria sa ca in fete nu dai. In general mi s-a parut manipulativa o asa tactica in cadrul anime-ului, pentru a-ti vinde idee ca eroul e galant si pur. Dar presupun ca aici e oricine liber sa dea propria interpretare acestui element.

Un film anime care mie mi-a parut absolut PLIN de momente puternice, a fost End of Evangelion. Mai departe sunt spoilere la gramada, nu va stricati degeaba filmul daca vreti sa-l vedeti.

Citat:Scena de inceput a filmului mi s-a parut geniala. Un Shinji absolut disperat, langa patul Asukai care era adormita. El trage de ea si o scutura, si tot asa pana cand reuseste s-o intoarce cu fata in sus, sanii ei revarsandu-se afara din camasa de spital.
Felul in care camera se misca mai apoi, pornind de la usa incuiata acum, trecand prin camera usor in timp ce pe fundal se aude respiratia tot mai accelerata a lui Shinji care, evident, se masturba, si mai apoi scena cu samanta sa pe palma, si replica sa din care reiese atat vinovatia cat si ura de sine...ei toate astea, atat de atent construite, ofera o imagine acum definitiva asupra caracterului personajului.
E trista intreaga scena iar pentru Shinji se nasc sentimente de empatie acum. Chiar daca intreaga serie il prezinta ca un las care se ridica la inaltimea cererii atunci cand e nevoie, aici este el aratat asa cum e: un tanar pierdut intr-un scenariu mult prea mare pentru el, unde unul dintre singurele sale elemente de sprijin, Asuka, e acum incapacitata in pat, iar el e framantat de toate problemele propriei varste. Frustrarea sexuala, frustrarea cu propria viata, frustrarea cu propria imagine de sine care nu-i permite sa se simta cu adevarat implinit orice ar face, si apoi frustrarea cu sine insusi caci e dependent de acordul celor din jur, al tatalui sau distant, chiar si al prietenei sale pe care, destul de clar, o dorea sa fie mai mult decat i s-ar fi permis (dupa cum se vede si la finalul filmului), intregesc imaginea acestui anti-erou, lasandu-l gol in fata noastra, fara secrete, gata sa fie construit sau distrus mai departe, dupa cum va cere soarta sa.
Mie mi-a placut enorm filmul, doar pentru asa momente ce s-au ocupat cu atat de multa grija de personaje si de personalitatea lor. Nimeni nu e erou, nimeni nu e sfant, toti sunt bantuiti de proprii demoni pe care ii infrunta poate in propriile feluri. Am ales asta de aici deoarece e aproape imposibil de uitat odata ce ai petrecut un pic de timp gandindu-te la ea si incercand s-o situezi in contextul intregului anime.

Asta e doar una dintre scenele cu adevarat impresionante din anime-urile vizionate de mine. Voi mai reveni si cu altele, si sunt deschis la diverse discutii pe aceste lucruri. Stiu ca multi nu prea vor sa posteze o opinie ce ei considera ca ar fi diferita sau antagonica cu cea postata, dar nu vad de ce asta ar fi o problema cand se poate discuta civilizat.
Curaj dragi conforumisti, nu va musca nimeni.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.



Răspunsuri în acest subiect
Momente "puternice" - de CyBeR - 14-12-2011, 12:51 AM
RE: Momente "puternice" - de Storymaker - 14-12-2011, 03:09 AM
RE: Momente "puternice" - de CyBeR - 16-12-2011, 12:41 AM
RE: Momente "puternice" - de yaoi maniac - 16-12-2011, 07:11 PM
RE: Momente "puternice" - de YuneSugihara - 28-12-2011, 02:16 PM
RE: Momente "puternice" - de CyBeR - 12-07-2012, 01:22 PM
RE: Momente "puternice" - de MajinCloud - 24-07-2012, 06:20 PM
RE: Momente "puternice" - de KytSoldier - 29-07-2012, 09:55 AM
RE: Momente "puternice" - de Cristina_ - 17-08-2012, 06:08 PM
RE: Momente "puternice" - de MajinCloud - 05-09-2012, 02:07 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Momente "fucked up" CyBeR 2 3.147 22-01-2013, 11:25 AM
Ultimul răspuns: Syryus


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)