Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Iliada eroilor-Nemuritorii

#7
Buna! Iata ca am ajuns aici cu un comentariu ce serveste drept critica. Ma simt cam ciudat ca vin asa tarziu, insa ti-am explicat ca nu prea am timp + ca FF-ul a fost inchis. Si decat sa scriu cinci randuri din care oricum nu ai fi inteles nimic ( unde ai gresit si unde ai facut bine ) mai bine sa dureze si sa scriu mai mult. Haide, spune tu ca asa e! ^^

Well, cum incep de fiecare data, cu titlul. Nu-mi exprima mare lucru, mai ales din primele trei capitole nu imi pot da seama daca se leaga ceva cu el. Este original, desigur, nu am mai intalnit un nume ca acesta, dar pur si simplu nu ma face sa ma gandesc la ceva anume. Poate asta ai si vrut : abstract.
In fine, trecem mai departe. Imi place modul tau de a scrie, ma refer la estetica. Am observat foarte putine greseli de tastare, mai mult la diacritice si nu sunt grave de loc, ma refer ca sunt chiar facute din greseala. Pe cand greseli gramaticale nu am vazut chiar deloc. Poate au fost, dar in numar extreme de mic.
Imi place si asezarea in pagina, si italicul/ boldul pe care l-ai folosit. Cum am zis, cu estetica stai chiar bine. Singurul lucru ce m-a deranjat este ca lasi de prea multe ori spatiu intre replica si randuri. Inteleg ca se schimba ideea insa tu il folosesti in exces si uneori ( mai des adica :)) ) este chiar suparator.
Cat despre modurile de expunere, cu descrierea stai cel mai bine. Dialogul nu este nici in exces, nici prea putin, insa eu nu-mi dau seama cine vorbeste. Dupa fiecare replica ( sau macar dupa jumatate din replici ) ar fi bine sa mai aduci aminte cine vorbeste, pe ce ton o face, ca sa intelegem si noi intre cine se formeaza dialogul in momentul acela.
Un alt mod de expunere cu care nu stai prea bine este naratiunea. Folosesti figuri de stil ca sa dea bine ochiului si nu sunt in exces, ceea ce e bine, insa ne oferi prea putine detalii despre locul si timpul actiunii, la fel ca la dialog. Stiu ca vrei sa pastrezi un oarecare mister, dar uneori chiar nu inteleg cum evolueaza povestea caci nu oferi niciun detaliu.

Uite o fraza ce m-a enervat :
Citat:El nu putea afla decât de la ea că mă aflam aici , deci era ca şi cum aşa îmi dăduse permisiunea să vorbesc cu el.
Cine este acel el? Din a cui perspective ai vorbit? Care este al doilea el?  Deci nu am inteles nimic, m-ai bagat in ceata. Cum am mai spus, ofera detalii, nu multe, ca sa nu strici misterul.

Din trei capitole nu-mi pot da seama de povestea in sine, asa ca nu o sa ma leg prea multe de ea. Vreau sa spun doar ca este interesant modul tau de a gandi si de a expune sentimentele si ideile tale pe “hartie”

Aici mi-am incheiat treaba! Bafta
:bye:



Răspunsuri în acest subiect
Iliada eroilor-Nemuritorii - de LLC - 23-08-2011, 03:20 AM
RE: Iliada eroilor-Nemuritorii - de LLC - 26-10-2011, 02:33 AM
RE: Iliada eroilor-Nemuritorii +16 - de Rain - 10-12-2011, 03:39 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [split] Iliada eroilor-Nemuritorii +16 Zummy 0 1.637 28-08-2011, 04:24 PM
Ultimul răspuns: Zummy


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)