Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

#32
Nota: cele de mai jos sunt scrise ca si cum D-zeu ar exista
teh, dezbaterea nu mai este demult daca D-zeu isi doreste sau nu raul, dar ca sa nu zici ca sunt rau iti voi tine in seama.

Citat:Cineva când păţeşte ceva anume " de ce Doamne? ce am făcut? " de parcă Dumnezeu ar fi de vină pt. ceea ce a păţit

bun, hai sa incercam alta idee.
profesorul meu de religie are 2 copii, iar doctorul i-a spus ca daca va mai vrea un copil, exista riscul ca nevasta sa sa moara la nastere, la acest lucru el ne-a zis, ca chiar daca nevasta lui va ramane insarcinata cu al 3-a copil, nu va avorta, ci il va nastea, iar daca ea va muri, va fi pentru ca "asa a vrut D-zeu".

concluzia (din spusele un profesor de religie care e si preot) : D-zeu afecteaza viata oamenilor luand decizii de viata si de moarte, deciziile nu sunt pur la indemana oamenilor.

hai sa incercam altceva, toata lumea cunoaste tatal nostru nu?

Citat:Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta

wait what? faca-se voia ta? adica D-zeu are dinainte un plan pregatit pentru ceea ce vor face oamenii si ceea ce se va intampla cu pamantul? neaaah, trebuie sa fie o greseala de-a autorului.... Ce zici? nu e nicio greseala deoarece Iisus a zis rugaciunea asta? pai atunci...

concluzia (zisa de Iisus) : D-zeu a pregatit dinainte un plan pentru oameni, iar acestia doar il joaca ca niste actori ascultatori. Fate anybody?


ei bine, in situatia in care se vede clar ca exista o "vointa divina" si ca aceasta "indruma oamenii pe calea cea dreapta" cum poti tu sa spui ca oamenii sunt liberi sa faca ce vor? ca daca avem ratiune avem si libertatea de a alege?

si pe aceeasi linie, din moment de D-zeu a stabilit soarta fiecaruia, si totusi in lume exista atata rau... cum poti nega cu atata tarie ca el nu doreste niciodata raul.

chiar mai mult decat atat, in geneza se spune ca D-zeu a creeat oamenii avandu-se pe sine ca model... ei bine, daca el i-a creeat, nu ii putea creea fara rautate? adica cum e posibil ca o fiinta omniscienta, omniprezenta, atotputernica, sa nu poata creea oamenii fara rautate?

ce vei zice? ca diavolul a creeat rautatea in oameni? ei bine, intrebarea a 2-a, daca D-zeu e atotputernic, si vrea tot ce e mai bun pt oameni, dc nu l-a eliminat pe diavol pana acuma? adica la puterea lui, trebuie doar sa pocneasca din degete...

(chiar o idee mai departe, daca poate vedea in viitor, cum de l-a lasat pe Lucifer sa decada din postura sa de inger? )

si as mai putea continua, da deja postul e prea lung asa ca ma opresc aici



Răspunsuri în acest subiect
RE: Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ? - de Tan - 17-08-2010, 03:32 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)