Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Carte de bucate

#4
Tort cu crema si fructe de padure

Pentru blat: 3 oua, 100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, scortisoara, 100g unt, 40 g cacao, 100 g faina,50g amidon, un praf de copt, 100 g migdale.
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma
Se amesteca cu robotul de bucatarie galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cacaoa, mirodeniile si faina amestecata amidonul si cu praful de copt.
Se adauga albusurile spuma.
Se pune in tava de tort de 26 cm diametru iar deasupra cumpozitiei se pun migdalele taiate.
Se pune la cuptorul preincalzit la gradatia 2 aproximativ jumatate de ora- depinde de cuptorul fiecaruia.
pentru crema:
500 g frisca batuta si scortisoara dupa gust
100 g. zahar tos pt. caramelizat
200 ml. lapte dulce
50g. zahar
50 g. amidon alimentar
50 g. margarina la pachet sau unt
1/2pachet de gelatina
Zaharul [100 g. ] se pune intr-o craticioara si se stropeste cu apa rece si se caramelizeaza la foc mic.Dupa ce s-a caramelizat se da deoparte de pe foc si se toarna 100 ml laptele cald peste el , se da din nou la fiert pina ce se topeste zaharul si se face ca un sirop.Separat , intr-un vas neaderent se pun celelalte 50 g. de zahar , amidonul si se amesteca componentele uscate ,se toarna 100 ml lapte rece si se amesteca bine sa nu fie cocolosi .Se pune apoi si laptele cu caramel si se da la fiert , la foc mic , mestecind in crema pina se ingroasa bine,se adauga treptat cubulete de unt si se omogenizeaza compozitia.Se da jos de pe foc si se acopera crema cu un celofan , ca sa nu faca pojghita.Se da la rece.
Dupa ce s-a racit de tot , se amesteca usor cu frisca batuta si gelatina inmuiata.Se pune la frigider.
Fructele de padure

intr-un castronel se pun 3-4 lg de zahar cu 3 lg de apa si se caramelizeaza
se adauga fructele de padure si niste apa
se lasa la fiert pana se incheaga un pic(ca la dulceata)se pune blatul racit pe tava
se adauga un strat mare de crema
deasupra se pun fructele de padure in caramel

Tortul se pune min o ora la frigider

Albinita - reteta prajitura

Ingrediente necesare


pentru aluat:
1 ou, 30 g untura sau 40 g unt,
1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
2 linguri de miere, 2,5 linguri de lapte,
150 g zahar, 450 g faina defoitaj;

pentru crema:
200 g unt, 200 g zahar,
1 pachet de zahar vanilat,
200 ml lapte, 1,5-2 linguri de gris,
gem de coacaze sau de zmeura

1. Ouale se amesteca cu grasimea, bicarbonat de sodiu, miere, lapte si zahar si se fierb pe aburi. Se adauga faina si se framanta pe planseta.

2. Aluatul se imparte in 4 parti, se lasa sa stea 1/2 ora si se coc pe fundul tavii unse 4 foi subtiri, aurii. Se prepara crema din lapte si gris: se fierbe grisul in lapte, iar cand se raceste se amesteca cu zahar vanilat si cu untul frecat cu zahar.

3. Prima foaie se unge cu jumatate din crema, se pune a doua foaie care se unge cu gem de fructe, se asaza a treia care se unge cu crema, apoi a patra.

4. Se preseaza, se presara cu zahar pudra. A doua zi se taie in felii lunguiete.

Recomandari
Ramane multa vreme frageda si nu este o prajitura scumpa.

Pofta buna!
[Imagine: bgcopycopyfl1.png]



Răspunsuri în acest subiect
Carte de bucate - de white angel - 21-12-2007, 02:32 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)