Răspunsuri: 118
	Subiecte: 4
	Data înregistrării: Aug 2010

Reputație: 
41 Zupi: 4.171 z  

Mortemia  este o noua trupa de gothic metal creata in 2009 de catre Morten Veland, fodatorul trupelor 
Tristania  si Sirenia (vad ca nu e topic cu sirenia...). 
Discografie:  deocamdata au un singur album, 
Misere Mortem  - aparut in februarie 2010. o singura melodie are videoclip, 
The One I Once Was  
Membri:  Morten Veland, deocamdata singurul, ocupandu-se de tot.
Parerea mea:  eu am ascultat albumul lor pe youtube, si sincer, melodiile sunt extraordinare. morten are o voce minunata, pur si simplu o ador. am auzit de el de la celelalte trupe, dar in mortemia pare ca se descurca cel mai bine. iar videoclipul e pur si simplu superb si insprat. m-am indra gostit pe loc de trupa asta, sper sa nu se lase si sa se imbunatateasca. 
bine, stiu ca nimeni nu stie de trupa asta, pentru ca e noua. nu-i nimic, mai e timp sa ascultati melodiile lor, eu le recomand oricarui iubitor de metal.

Răspunsuri: 213
	Subiecte: 7
	Data înregistrării: Sep 2010

Reputație: 
6 Zupi: 3.260 z  

20-10-2010, 02:45 PM 
(Ultima modificare: 13-12-2011, 01:34 AM {2} de Lia .) 

Fiecare din aceste 760 de trupe are cuvântul sufixul/rădăcina 
mort 
Vorbind de originalitate. 
1.	Abominal Mortus	
I am a lying asshole and a troll.

Reputație: 

Nu contează că e un subgen.
Pot să detaliez stilul muzical cu toate "tehnicile" muzicale, dar o să o fac degeaba, fiindcă totul, pentru tine, se va rezuma la: "părerea ta, gusturile nu se discută, [insert shitty template here]". 
Muzica e simplistă, formule ritmice uşoare, complexitate zero, versuri neoriginale, vocal asemănător la fiecare trupă, ascultaţi doar pentru imaginea de "sad bad ass" sau ce mă-sa se cred ăştia.
Pot detalia ideile muzicale, dar nu le-ai pricepe, aşa că rămâne atâta.
Citat: da, adica sunt neoriginali. asta e parerea ta, pentru asta am deschis topicul.
Boy, you really are ...

Reputație: 

(20-10-2010, 03:26 PM) Horia K A scris:  
pai faza cu "gusturile nu se discuta" o spun atunci cand nu vreau ca un tpoic sa fie stricat de posturi spam, sau cand nu am chef sa ma cert. asta e in cazuri mai rare, sincer, si eu detest propozitia asta.
 (20-10-2010, 03:26 PM) Horia K A scris:  
sigur ai ascultat vreodata gothic metal? nu cred. sau da, dar cine stie ce trupa "noname".  nimic din ce ai spus tu nu e adevarat, ori vrei sa ma enervezi, ori tu chiar crezi asta. si daca gothic metal-ul e asa, atunci tu ce-mi recomanzi? acum vorbind serios, chiar sunt curioasa ce inseamna pentru tine o melodie buna.
 (20-10-2010, 03:26 PM) Horia K A scris:  Citat: da, adica sunt neoriginali. asta e parerea ta, pentru asta am deschis topicul.
...stupid? ma rog...si atunci ce ar trebiu sa inteleg din ce ai scris? sau n-ar trebui sa inteleg nimic.

Reputație: 

The Beatles - I Want You (She's so Heavy)
Melodia este printre cele mai bune piese scrise vreodată.
Formelele ritmice folosite în melodia asta sunt unice. The Beatles au folosit formule ritmice pentru prima dată în piesele lor. Gândeşte-te, niciunul dintre ei nu a urmat o şcoală de muzică, tot ce au învăţat şi folosit a fost din propriile puteri, imaginaţie şi talent.
John Lennon şi Paul McCartney au învăţat singuri să cânte şi au scos atâtea melodii de o calitate extraordinară.
După soloul de la Octopus' Garden s-au inspirat şi cei de la Guns n' Roses cu melodia Sweet Child 'o Mine. 
Versurile celor de la The Beatles sunt foarte complexe (cu excepţie primelor 2 albume, unde a sunat oarecum, lejer). 
Citat: nimic din ce ai spus tu nu e adevarat, ori vrei sa ma enervezi, ori tu chiar crezi asta
Eu mă consider în stare să analizez muzica într-un mod obiectiv, din punctul de vedere al muzicalităţii. 
Tot ce am zis este adevărat. Ascultă foarte atentă.

Reputație: 

da, e adevarat ce spui tu. melodia e "masterpice", si trupa the beatles la fel, ii admir, dar nu pot compara doua genuri diferite de muzica. bine, in cazul nostru nu sunt asa diferite, dar nici foarte asemanatoare. sincera sa fiu, seamana cu alte melodii pe care le-am ascultat. acum nu stiu daca te referi la metal in general sau doar la gothic metal. oricum, nu cred ca ai ascultat trupele care trebuie ca sa-ti dai seama cat de mult seamana cu the beatles. 
asta  e un exemplu, poate nu cel mai bun, dar cu siguranta este, si inca mi se pare mai buna. nu e gothic metal, dar si de acolo ai putea asculta. ma rog, eu nu am vrut sa spun ca the beatles nu sunt buni, dar exista multi cantareti de care tu nu stii si care s-ar putea sa fie mai buni, nu poti spune ca "Melodia este printre cele mai bune piese scrise vreodată" daca nu cunosti toate melodiile. eu cred ca stii foarte multe despre muzica, dar, cum am mai zis, nu cred ca ai ascultata melodiile care trebuie. poti asculta Tristania, de exemplu.
asta  daca ai rabdare s-o asculti poate iti mai indrepti parerea.

Răspunsuri: 377
	Subiecte: 35
	Data înregistrării: Jun 2010

Reputație: 
38 Zupi: 8.085 z  

Hai să fie şi un cometariu pozitiv aici. 

Tenderest touch leaves the darkest of marks,