Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Ce cauta lumea pe net si da de Animezup
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Cautam pe net un forum despre Anime si uite v-am gasit pe voi, speram sa gasesc fani manga sa cu cine vorbi.
Eu stiam de mai de mult de acest forum, chiar inca de la infiintarea acestuia, dar pentru ca inainte activam pe alte comunitati nu am mai simtit nevoia sa imi fac cont si aici. Daca imi aduc bine aminte am aflat de acest forum prin raposatul manga-anime, care avand parteneriat cu Animezup se promovau reciproc. Dupa ce s-au inchis din diverse motive respectivele forumuri am avut o perioada de vreo 2-3 ani in care nu am mai avut treaba cu anime-ul, insa dupa un timp am inceput sa devin nostalgic dupa acele vremuri. Si uita asa am inceput sa trec prin toate forumurile manga/anime de care imi mai aduceam aminte sperand ca voi da de unul care mai are ceva viata in el, iar acesta cam ramasese singurul unde am observat ca inca se mai posta zilnic (now less so, sadly).
Hey Ro,
Ma intreb oare de ce e asa, de ce nu mai gasesti lume pe forumuri anime. Prin 2006 cred erau mult mai active, sa fi fost oare din cauza programului tv Animax? Parca atunci era febra anime in toi. Chiar mi-e dor de Animax. Nu inteleg de ce au renuntat la el, cel din Germania e full de seriale anime...
Sunt mai mult factori pentru declinul acestora din ultimul ani. Eu personal cred ca eliminarea Animax-ului din grila TV a furnizorilor de servicii de televiziune este intr-adevar principalul factor care a dus la scaderea interesului pentru anime in general, deoarece copiii nu mai au cum sa dea peste acestea intr-un mod facil. Multi zic: "poti sa te uiti pe internet la anime, mare branza, nimic nu se schimba". Corect, insa pe internet e o cantitate atat de mare de informatii, atatea forme de divertisment, atatea site-uri incat ca necunoscator doar printr-o intamplare sau o circumstanta potrivita ai putea sa dai peste un site/reclama/torrent care promoveaza anime-ul pentru a putea sa-ti inoculeze aceasta curiozitate de a afla mai multe despre aceasta arta. Pana la urma degeaba ai pe net informatia, daca tie nu iti trece in cap sa o cauti si nu stii ca exista. Asa la TV dadeai intamplator pe Animax, A+ sau chiar TVR cand mai difuza Dragonball sau Sailor Moon si aveai o referinta pentru a intra pe net si a afla mai multe, dar in acest moment niciun anime nu mai este difuzat la noi, prin urmare nu cred ca aceste 2 lucuri nu sunt corelate.

O a doua cauza ar fi comunitatile de pe facebook, care au devenit foarte populare si unde este mai usor sa interactionezi cu un spectru mai larg de pasionati de anime, mediul fiind si mai user friendly din moment ce oricum facebook-ul deja face parte din viata noastra cotidiana, nemaifiind nevoie sa mai mergem pe alte site-uri sau sa facem alte conturi pentru a discuta despre Japonia, J-pop, J-rock, manga etc.

Al treilea motiv ar fi ca forumurile internationale sunt mai atragatoare, au mai multe facilitati (manga online, video streaming, wallpapere, grafica anime) si mult mai updated decat cele romanesti. In ultimii ani adminii de pe acestea din urma au renuntat in a-si mai bate capul cu ele si a mai veni cu vreun suflu nou din cauza diverselor probleme din viata reala si neavand cui sa ii lase mostenirea, deoarece noul val nu mai are de unde sa mai apara din cauza punctelor de mai sus, aleg sa le lase de izbeliste sau sa le inchida(cam ce se intampla si cu Animezup in acest moment, sadly).
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9