Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Harap Alb
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2
[Imagine: 6628sd.jpg]
Information
Type: Comic Book
Volumes: 1
Status: Publishing
Published: 29 november 2012
Genres: Adventure, Fantasy
Authors: Andrei Moldovan (Story & Art)
Serialization: Hac!

Nu stiu cati dintre voi stiu povestea Harap Alb, dar stiu ca majoritatea au auzit de ea. Si nu stiu cati dintre voi stiu ca exista benda desenata "Harap Alb", dar stiu ca multi dintre voi au auzit de noul comic book - Harap Alb.

Povestea lui Harap-Alb este un basm cult scris de Ion Creanga. Aparut in revista Convorbiri literare, la 1 august 1877, apoi ea a fost publicat in acelasi an in ziarul Timpul de catre Mihai Eminescu. Pornind de la modelul folcloric, autorul reactualizeaza teme de circulatie universala trecandu-le prin filtrul propriei viziuni

Ok ! stiam ca apare o banda desenata bazat pe povestea Harap Alb, dar nu imi imagineam ca aceasta 'revista' ieftina poate cuprinde publicitate. Pai da ! ce as fi vrut la numai 5 lei, oua !?
PACAT !! o batere de joc as putea spune.

Din spusele site-ului oficial este "singura revista profesionista de benzi desenate din Romania". Pai da doar intr-o revista poti gasi publicitate si numai vorbesc ca apare odata la doua luni intr-un format de 18 pe 26cm, cu 40 de pagini full color, din care 13 pagini nici nu au legatura.

Tema basmului este reprezentata de lupta binelui impotriva raului si ca orice comic book se va incheia cu victoria binelui. Personajul principal va parcurge astfel o aventura eroica, un drum al maturizarii morale si etice de diferite probe si obstacole.

Lumea in care se petrece actiunea este una fantastica, dominata de stereotipul hiperbolizare.
Prima parte din aceasta revista este "Intalnirea cu Spanul" si reda in desen parte a basmului clasic al lui Creanga. Tot in primul numar puteti afla originile lui Gerila care mi se pare o idee buna.

[Imagine: cc42.jpg]

Arta este excelenta avand un design apropiat de Marvel/DC Comics, pe langa faptul ca nu pare a fi original. Se poate observa ca autorul chiar sa chinuit. Formatul revistei este de 18 x 26 cm si cuprinde 40 de pagini full color. As fi dorit ca formatul sa fie mai mic si sa cuprinda mai multe pagini FARA PUBLICITATE.

Personajele m-au lasata lat. Chiar sant bine facute si se integreaza in poveste. Dar exista nemultumiri din partea mea. Ca de exemplu personajul principal, Harap Alb care se aseamana cu Thor din comic book-ul celor de la Marvel Comics.
Ursul din poveste cu inscriptii, imi aduce aminte de Word of Warcraft.
Iar Mara, fata Imparatului Verde parca ar avea o sora geamana, Cheetara, care e plecata in nou desen numit "ThunderCats".
Despre Miron aka Gerila imi spune ca ati mai intalnit personajul undeva... !? Sicer sa fiu imi amiteste de un joc, dar nu sant sigur... dar asta nu conteaza ci puterea supraomeneasca a lui Gerila - rasuflarea glaciara - care imi da impresia ca poate opri orice atac.
Haiganul zis si Ochila are puterea de a proiecta energie optica, pe langa celalalte capacitati; telepatie, viziuni profetice si raze-X. Asta imi da impresia ca poate fi protagonistul nostru al comic book-ului.

[Imagine: dd32328.jpg]

cum vine bomba bombelor. Bomba care ma iritat foarte mult cand am citit in josul paginii afirmatia; "Orice reproducere, copiere sau multiplicare in scopuri comerciale este interzisa si va fi pedepsita..." Daca tot au copiat personajele din World of Warcraft, macar sa fi tacut la o astfel de afirmatie.
A da ! Unde dracu e mate, sangele si capete taiate ?

Sursa:Miauti Manga
Inainte de toate, tin sa zic ca nu stiu ce cauta Harap-Alb Continua la manga [ e o zona de comics undeva mai jos, just saying]. Aaaanyway.
E cea mai noua incercare de a readuce comicurile inapoi in atentia publicului larg in tara, si sper sa dureze mai mult decat ce s-a incercat pana acum. Singura problema pe care o am e distanta la care apar numerele, but alas. Tin sa-l anunt si pe @DreamsKeeper ca nu doar la noi se practica publicitatea in paginile benzilor desenate, si sincer, nu vad nicio problema cu asta. Mai ales ca, cel putin la noi, nu cred ca sunt foarte multi cumparatori si trebuie sa scoata si ei un ban de undeva.
Oricum, povestea pana acum nu e ceva fenomenal [momentan adapateaza basmul], dar sper ca odata ce ajung la partea de "continua" din titlu sa aiba ceva interesant de povestit. Personajele in schimb, mi se par destul de bine conturate [cat de bine pot sa fie in doar 3 numere, oricum].
Grafic vorbind, se prezinta foarte bine, designuri surprinzator de detaliate, culori bune, all that stuff. Tin sa-l contrazic din nou pe DreamsKeeper, stilul n-are nicio treaba cu ce-a mentionat el acolo [singura asemanare pe care o vad intre Stefan si Thor e pleata blonda, plus ca mi se pare mult mai realist decat cel din WoW].
In orice caz, revista merita aia 5 lei, as far as I care.
@Soda
Citat:Inainte de toate, tin sa zic ca nu stiu ce cauta Harap-Alb Continua la manga [ e o zona de comics undeva mai jos, just saying]. Aaaanyway.

Comic book si manga inseamna banda desenata, doar ca una e banda desenata romaneasca (vorbesc de Harap alb continua) si banda desenata japoneza. Si am adugat in aceasta sectiune deorece nimeni nu citeste comics book sau daca citesc.... Pe scurt nu are rost sa se mai creeze o sectiune speciala.
In al doilea rand postarea a fost facuta ca pe un anunt la noutate si un review ca fanii de pe acest forum sa stie de la bun inceput cu ce vine aceasta revista.

Citat:Tin sa-l anunt si pe @DreamsKeeper ca nu doar la noi se practica publicitatea in paginile benzilor desenate, si sincer, nu vad nicio problema cu asta. Mai ales ca, cel putin la noi, nu cred ca sunt foarte multi cumparatori si trebuie sa scoata si ei un ban de undeva.

Ba se practica ! nu e singura revista comick book cumparata, mai am Watchmen, V for Vendetta ... si sincer sa spun nu am observat vreo reclama.

Citat:Grafic vorbind, se prezinta foarte bine, designuri surprinzator de detaliate, culori bune, all that stuff. Tin sa-l contrazic din nou pe DreamsKeeper, stilul n-are nicio treaba cu ce-a mentionat el acolo [singura asemanare pe care o vad intre Stefan si Thor e pleata blonda, plus ca mi se pare mult mai realist decat cel din WoW].

La grafica nu te contrazic.. arata bine, dar ceea ce am spus ca este asemanator cu Thor e adevarat (cauta versiunile vechi si o sa observi)
De exemplu cei de la "Avem si noi supereroi" au un comic book in care personajele sant mult mai originale decat ceea ce prezita revista de mai sus.
Eh, aia e doar o chestie de-a mea, consider ca banda desenata vestica si mangaul n-ar trebui amestecate pentru ca sunt complet diferite. Anyway.
Diferentele dintre ce V for Vendetta si Watchmen si Harap-Alb Continua sunt cam asa: primele doua sunt acum vandute doar in editii de colectie, din cate stiu, care, dupa cunostiintele mele nu au pagini destinate publicitatii, da. HAC, spre deosebire de ele, este o banda desenata aflata inca in serializare, si, la fel ca si altele care apar o data la X timp, are publicitate, that's how they do it everywhere. Nu vad asta ca pe o plangere valida, just sayin'.
Si stai linistit, ca inainte sa scriu postarea trecuta i-am comparat unu' langa altu' pe Thor si Stefan [doar ca sa fiu sigur ca nu ma inseala memoria], asa ca sunt destul de sigur cand zic ca nu seamana intre ei.
A, si am uitat sa mentionez in postarea trecuta: Haiganul, pe care il faci sa sune super-OP, ar trebui sa fie asa, pe site zice ca e ceva pui-de-zeu care a fost aruncat pe pamant.
Nu citisem tot topicu' si acum imi dau seama ca @Agrona a zis deja tot ce voiam eu sa spun, mai ales aprecierea fata de modul de introducere al personajelor.

Bine, fata de ea, eu nu sunt chiar atat de impresionata. Lasand la o parte grafica exceptionala (pentru o BD romaneasca), personajele frumos conturate, este exact cum a zis @Soda , povestea inca nu e cine stie ce, adapteaza un basm cu un limbaj apropriat zilelor noastre si cateva lucruri in plus, dar momentan nu te da pe spate. Deci si eu de abia astept sa vina partea de "continua".

Totusi, desi am multe cuvinte de lauda, cuvinte deja spuse de cei doi mentionati anterior, ceva mi-a lasat un pic gust amar. Nu puteam sa-mi dau seama ce, pana nu am parcurs Avengers Assemble 011 (story by Kelly Sue DeConnick, art by Stefano Caselli), fara sa fi citit inainte primele 10 numere am putut urmari foarte usor povestea, dar nu asta era ideea, ci umorul. In toate benzile desenate citite de mine, indiferent de subiect, indiferent de stil, exista macar o replica ironica, un dialog care sa te relaxeze, o actiune...ceva care sa-ti aduca zambetul pe buze. Pe cand aici, in "Harap Alb continua", nu vad atat de multe momente, mai degraba incercari. Nu zic sa se transforme intr-o comedie, ci sa mai pipereze povestea, dar probabil o sa se intample si acest lucru.


Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, mi-a placut, dar tot ce as fi avut de zis pozitiv in legatura cu acest comic a fost deja spus inainte, deci nu as fi facut decat sa repet ce a fost oricum mentionat.
O sa fac double-post, da' e la mai mult de juma' de luna de cand am scris si nu are rost sa editez, asa poate mai vad niste oameni titlu' asta. Plus, eu stiam ca double-post-urile se "penalizeaza" doar cand sunt la un interval de timp foarte scurt.


Ieri a aparut noul numar, #4: Sfarsit de inceputuri. Aici se termina adaptarea, iar de data viitoare vom avea parte de ceva original. Totu' a ramas la fel, parca actiunea a fost mai dinamica si am apreciat doua chestii:
1. atunci cand Harap Alb ajunge intre lumi, povestea e pusa ingenios pe mai multe foi legate intre ele. Este o pagina speciala, am mai vazut acest stil practicat, dar niciodata la noi.
2. in sfarsit a inceput sa fie dialogul mai "piperat", sa-i zicem asa, este la un moment dat o discutie intre Mara si Ochila, iar el ii pune o intrebare unde cred ca nu sunt singura care s-a gandit la cu totul altceva. Deci in sfarsit am zambit si eu citind aceasta banda desenata.

Mi-a placut si cum a fost facuta povestea lu' Ochila, este un personaj complex, usor de indragit.
De abia astept sa vad cum vor continua.
Am cumparat noul numar miercuri dimineata in drum spre scoala si l-am citit prin ora de filosofie; am vrut sa postez imediat ce-am ajuns acasa, dar n-am prea avut timp si abia acum mi-am amintit.

Bun. Ma bucur ca au terminat in sfarsit cu adaptarea basmului propriu-zis si ca dr-acum incolo de vor oferi ceva nou si original (da, eu am incredere ca vor face asta). Mi-a placut ultimul numar, m-a tinut captivata pana am terminat sa-l citesc, apoi l-am mai frunzarit o data, ca la final sa-mi dau seama ca numarul 5 apare abia prin iunie si sa ma deprim. Sunt nerabdatoare sa aflu care este planul Imparatului Rosu, cine-s dubiosii care s-au jucat de-a ritualul voodoo cu cadavrul lui Moroianu si cum si in ce imprejurari isi va folosi Stefan noua putere . De povestea lui Haiganu nu m-a incantat in mod special, asta pentru ca nu mi s-a parut ca a fost abordata cum trebuie. Ar fi fost frumos sa o mai fi dezvoltat nitel, dar avand o limita de pagini banuiesc ca nu s-ar fi putut. Oh well, too bad.

Mi-a placut pagina speciala. A fost prima data cand am vazut asa ceva pus in practica si a fost o schimbare binevenita. La mai multe. m/

Ceea ce m-a incantat cel mai mult de cand mi-am cumparat numarul nou e faptul ca am corupt cateva colege sa se apuce si ele de citit, colege care nu-s neaparat fane comic books. M-au rugat sa le aduc numerele anterioare si in pauze se certau pe ele, care sa citeasca prima. Nu m-as mira sa si le comande si ele si sa le vad fluturandu-mi-le prin fata.
Cum vi s-a parut noul numar? Eu zic ca e destul de promitator, desi faza cu fratele mai mare sfatuit/vrajit/indrumat de vrajitoare sa fie rege nu numai pe taramul lui mi s-a parut foarte Game of Thrones style. Totusi, au de la ce sa dezvolte, este pacat ca numerele apar doar o data la 2 luni.
L-am cautat la vreo 4 chioscuri de ziare azi si nu am dat de el. T.T Poate am noroc mai mult maine... I have certain needs at this moment and they all involve Harap Alb. Dar un edit cand fac rost de noul numar.

Edit: Well, I finally remembered about this thread... after two months. Good job, me!

Da, Batsy, sunt de acord cu tine. Fratele lui Stefan (al carui nume nu l-am retinut) mi se pare ca ar putea fi un Joffrey adult (too "bad" he doesn't get to live enough to reach adulthood), which kinds sucks because no one likes Joffrey-like characters, desi cu astfel de personaje plot-ul poate lua tot felul de intorsaturi. I hope they don't screw it up because I really like the comic so far.
Pagini: 1 2