Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Cat de importante sunt soundtrack-urile din animeuri?
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Ce parere aveti de ele si cat de importante vi se par?

La fel ca intr-un film, atunci cand se aude o melodie pe fundalul unei scene dintr-un anime, mie una imi trezeste mai multe emotii. Daca doua persoanese lupta, sa saruta, plang, rad, viseaza... evident trebuie aleasa o melodie pe masura. Atat end-ingurile cat si opening-urile mi se pare ok pentru un anime. Chiar daca as acoperi imaginea si as asculta doar melodia ar fi bine.
Pentru voi cata importanta are un soundtrack? Ati putea reusi sa privi un anime fara ele? Ati simti acelesi sentimente?

Pe o scara de la 1 la 10, pentru mine, cu siguranta 10 i-as da. Mi-as fi schimbat oarecum parerea daca as fi urmarit o gramada de animeuri prost facute, in care soundtrackurile nu erau potrivite, gen ala plangea in hohote si bagau o melodie happy cu versuri pe (ne)masura.
Nu cred ca sentimentele traite vor fi la fel daca nu sunt acompaniate cu o melodie pe masura. De obicei cele fara versuri sunt mult mai ok, pentru ca nu iti atrag atentia asupra lor, ci o mentii pe actiune.
Soundtrack-ul e important. Mie una mi se pare. Muzica face si ea parte din lucrurile importante la un film. Desi nu intotdeauna trebuie neaparat sa fie muzica pe fundal ca sa iti impuna o stare sau senzatie mai lacrimogena; ex: Ai no Kusabi (eu plangeam doar cand cadea tavanul T.T).
Nu sunt sigura ce nota i-as da, vreun 9? Nu sunt buna la note sau poate subiectul nu l-am dezbatut/intalnit foarte mult.
Sunt de acord cu tine la cele fara versuri, cat am scris post-ul aceasta scurt m-am gandit la inceput la "Hachiko: povestea unui caine" (plans de mai multe ori la el) si apoi la Ai no Kusabi (cand am pomenit de senzatii). O melodie de vioara sau o voce angelica. Merge, spun eu.
Ati putea reusi sa priviti un anime fara ele?
Se poate sau poate nu. Ending-ul, opening-ul, soundrack-ul sunt importante. Ex: Uta no Prince-sama. Daca nu ar mai fi fost acel ending nu m-as mai fi zbatait pe scaun (scuzati ca vorbesc de alte lucruri). Dar in Ai no Kusabi au fost putine parti, cred ca poate una? -nici eu nu mai stiu-, dar mie una mi-a placut ce a putut transmite.
Ati simti acelesi sentimente?
Nu as dori sa spun exact un raspuns. Cand o sa experimentez o sa intreb, desi sunt sigura ca nu o sa fie la fel. O data nu mi-au mai mers boxele si sa stau degeaba parea sa durezeeeeeee asa mult; era cam chinuitor (macar putin). Dar cand am muzica... mult mai bine. La fel cred ca este si cu anime-ul/soundtrack-ul.

OST-ul unui anime de multe ori eleveaza multe serii din mediocritate. O melodie buna, pusa pe o scena potrivita, poate schimba complet tonul unui anime si gravitatea situatiilor si interactiunilor dintre personaje.

Exista insa unele anime-uri care nu stiu sa aiba grija de soundtrack-urile lor. Argento Sohma e un exemplu bun. Seria are niste muzica absolut superba de la inceput la final...dar e pusa cu picioru prin episoade, fara nici o logica fata de gravitatea unei scene sau de importanta sa. Nu strica pe cat de mult te-ai astepta, dar e de luat in considerare in general.
Soundtrack-ul este al doilea cel mai important lucru la un anime pentru mine.Fara el nu as trai,anime-urile nu ar avea acelasi farmec.O melodie buna,o poveste interesanta,personaje interesante si alte lucruri te ating intr-adevar la inima,te fac sa lacrimezi,iti fac stomacul sa se stranga,iti cresc pulsul...Si eu sunt de parere ca,fara o melodie,scenele de sarut,de lupta,de impacare,de suspans,etc.,nu te-ar mai rascoli pe dinauntru in acelasi fel si nu ti-ar mai infiora pielea.Ending-ul si opening-ul contin amanunte despre ce se va intampla in aceea parte a acelui anime,si iti dezvaluie sentimentele ce reies din toata povestea si iti mai reduce,fie si un pic, starea de curiozitate.Asta este parerea mea!