Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Recomandari
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Cred ca va dati seama despre ce e vorba, sper sa nu gasesc posturi cu liste fara o descriere decenta, fiindca le voi sterge.

In dulcele stil clasic voi deschide cu Stargate SG 1, pe care vad ca unii dintre voi il mai tineti minte. Ca si copil eram pur si simplu obsedata de serialul acesta, era printre preferatele mele si daca nu ma insel il urmaream ori pe Antena 1 ori pe Prima. Primul contact a fost prin filmul Stargate, care este de fapt punctul de pornire a intregii francize, seria fiind sequelul. Pentru mine sunt singurele care merita mentionate, restul sunt niste continuari care nici macar nu se pot ridica sa concureze cu originalul. Si acum imi aduc aminte de cat de fascinata am fost de piramida Giza si cat de topita eram dupa Daniel Jackson -James Spader- care este Alan Shore din Boston Legal! 8

Ca tot suntem aici hai sa aducem in discutie F.R.I.E.N.D.S, care are threadul lui de asemenea. Era o vorba care circula in grupul celor care se uitau la acest serial, (vorba care acum a fost transformat intr-un grup al adeptilor si pe facebook) " When I grow up I want to live like Friends do", mai pot spune altceva? De aici i-am iubit pe Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow si Matthew Perry, actorii care au pornit in cariere foarte frumoase dupa serialul acesta.

Matt LeBlanc l-a mai jucat pe Joey in serialul cu acelasi nume, produs de HBO, pe care de asemenea il recomand, este foarte umoristic si foarte Joey

Courtney Cox Arquette joaca rolul principal din serialul Dirt al carui producator si este; de la primul episod Dirt a promis multe si s-a ridicat la nivelul asteptarilor, cel putin pentru mine. Seria se invarte in jurul lui Lucy Spiller si a prietenului ei fotograf Don Konkey care o ajuta in cariera ei ca editor sef a revistelor Dirt si Now. Pe parcurs dupa episoadele de cortina, apare si viata personala a celor doi, el fiind schizofrenic, ea fiind traumatizata de sinuciderea tatalui ei si nota de adio pe care i-o lasase in secret. E un fel de spin-off media despre vertigoul din presa de scandal hollywoodiana.

Si aici voi spune si de Studio 60: On the sunset strip, de care mi-a parut chiar rau ca l-au anulat. Mi-a placut foarte mult, insa motivul pentru care a fost scos din circulatie era acela ca Sorkin a dezvaluit prea mult din ce se intampla cu adevarat in spatele scenei, de asemenea desi ca si producator e un geniu, as spune ca ii lipsea ceva inteligenta, episoadele au fost intr-adevar putin cam aglomerate. O alta aparitie de remarcat pe langa Matthew Perry ar fi Felicity Huffman (Lynette from Desperate Housewives). Genial, oricum.

Daca tot suntem aici, hai sa amintesc de Desperate Housewives, care desi productie noua, eu zic ca nu merita neglijata doar din cauza subiectului, de altfel putini oameni stiu ca este inspirata chiar din American Beauty.

O mare parte din cast crew-ul din aceste serii sunt actori care au jucat chiar si episodic in alte serii cunoscute si bune cum ar fi Scrubs, Ally McBeal (de care nimeni nu-si mai aduce aminte), Seinfeld, Boston Legal si le voi lua la rand aici ca recomandari, urmand sa le deschid thread separat. Bun, sa continuam.

Seinfeld, produs de Larry David si Jerry insusi, infatisandu-l pe cel din urma intr-o forma fictiva a sa. Comedie pura new-yorkeza, de bun gust.

Ally McBeal, unul dintre cele mai renumite seriale ce implica avocatura (desi numai ca suport de fond) care desi umoristic, a impus diverse probleme la nivelul feminismului. Ma rog, mie imi placeau the Barry White dance si in mod special scenele comice ale Calistei Flockhart.

Vorbind de actrita principala din Ally McBeal mi-am adus aminte de rolul ei ca si Kitty Walker in Brothers & Sisters, un serial nou centrat pe familia Walker si viata lor din clasa inalta a Los Angeles-ului. Cu nume ca Rob Lowe, Rachel Griffiths si Sally Field cine mai are nevoie de alte motive, pe mine m-a captivat.

Daca tot am adus vorba de avocatura aici ar fi cateva chiar bune de mentionat, printre care bineinteles Boston Legal, Raising the bar si chiar si Law and order, nu voi mai da detalii (cel putin nu aici)

Voi mai reveni pe parcurs cu completari.
Supernatural -> daca esti fan al supernaturalului, nu esti om daca nu ai vazut serialul asta. Momentan sunt la sezonul 7, dar am auzit ca vor continua si cu 8[posibil ultimul]. Actiunea se invarte in jurul lui Seam si Dean[personajele din serial] doi frati care pleaca in cautarea tatalui lor[asa incepe]. Intr-un final ei dau ochii c multe creaturi pe langa care demonii, ingerii, unicornii care scot curcubeu din c*r 22 si leviatani[sau ceva de genu]. Mai multe nu spun, uitati-va.

True blood -> serialul asta are cate un gram, daca nu mai mult, din fiecare gen cautat de multe persoane. Mie unuia mi-a dat multa energie serialul asta, fiind uimit, placut, de tot ce se intampla. Ce e drept, primul sezon are multe partide, dar ele se vor mai diminua in celelalte sezoane. Fiecare sezon, din pacate, are cate 12 episoade a cate 55-60 minute. Pana acum au aparut decat 4 sezoane, cel cu nr 5 ne va incanta de la vara.

49Days -> este un serial coreean, de aceasta data, insa merita urmarit. Pot spune ca ultimele 3 episoade va vor da pe spate, eu unul aproape ca am plans >_< aveam lacrimi in ochi. Mult prea trist. Serialul are din pacate un sezon[cam toate coreene au asa..la dracu cu dream high >_>] cu 20 de episoade, insa actiunea si drama nu lipsesc in niciun serial.
Mie unuia imi pare rau ca Ji Hyun a mai trait doar atat...

The fugitive: plan B -> este tot un serial coreean care are tot din pacate 20 de episoade. Aici, spre deosebire de 49Days, este mult mai multa actiune, chiar de la inceput pot spune... Nu lipseste nici drama daca sunteti atrasi de asta, insa actiunea intrece orice limita. Este primul meu serial cu Bi Rain pe care l-am vazut[mai are altul? nici nu stiu] dar am descoperit ca stie sa joace foarte bine si ca e super amuzant.

Grey's anatomy -> am inceput sa il vad pe TVR1, dupa care a inceput scoala si am continuat sa ma uit pe internet. Serialul a ajuns la sezonul cu numarul 8, celelalte fiind pline de intriga, suspans, deznodamanturi nu prea frumoase... Intr-un cuvant: Exceptional. Eu unul asa consider acest serial.

Pretty little liars -> aici e mult, mult, mult mister si am ajuns uneori sa ma enervez de la atata mister, insa am urmarit serialul cu sufletul la grua. Din pacate au terminat si sezonul 2, cel cu nr 3 ne va incanta din vara. Vi-l recomand, asta daca sunteti fani ai misterului si rezistati.... 4
Heroes- E un serial SF care urmareste viata a mai multor persoane cu puteri supranaturale. Ce pot sa zic? Este unul dintre preferatele mele, nu numai pentru ca ador de felul meu chestile supranaturale, ci pentru plot-ul atat de elaborat care ii da fiecarui episod o aura pozitiva de mister. Personajele sunt intrigante si mai ales ideea insine a serialului e ceea ce m-au facut sa ma uit la el.

Lost- Acelasi lucru si aici. Imi place ca sunt mai multe fire narative, cat sa cuprinda povestea fiecarui personaj. Daca am spus ca Heroes e pintre preferatele mele, atunci, cu siguranta, si asta va fi pe lista. Desi e un serial lung, merita (chiar merita) vazut.

Desperate Housewives- Stiu ca Lia deja l-a recomandat, dar nu puteam sa n-o fac si eu, pentru ca acest serial este prea bun ca sa nu fie urmarit. Cel mai mult mi-a placut faptul ca se imbina comedia cu tragedia atat de bine. Chiar si la cele mai triste episoade razi. Adica n-ai cum sa n-o faci pentru ca glumele sunt bune. Poate primele cateva episoade sunt mai plictisitoare, dar credeti-ma, este un serial extrem de bun.

How I met your mother- Seamana mult cu F.R.I.E.N.D.S, poate doar putin mai modern. Au glume excelente, comedie buna, n-am ce zice. Episoadele sunt scurte, de aproximativ 22 min fiecare, fix cat sa fie distractive fara sa te plictiseasca. Mie una chiar mi-a placut. Unele faze ale lui Barney, cel mai amuzant personaj, iti raman in cap. Foarte tare si asta.

Merlin- Il dadeau la un moment dat pe AXN, cred ca inca il mai dau. Desi pare copilaresc, si lumea zice ca nu respecta legenda si chestii d-aste (nu, nu o respecta, pentru ca ar fi plictisitor sa stii deja ce se va intampla) mie mi-a placut. Personajele sunt super, povestea e super, deci serialul e super 21.

Once Upon A Time- Deci povestea acestui serial e mult prea marfa. Toate povestile\basmele puse la un loc, personajele ajungand in lumea noastra dupa ce "the evil queen" a aruncat un blestem asupra lor in care ii alunga pe toti(inclusiv pe ea) intr-o lume fara finaluri fericite. Si aici, fiecare episod ridica misterul de pe un anume personaj. Partea naspa e ca e la inceput si are doar 18-19 episoade (e ongoing).

One Tree Hill- Abea am inceput serialul asta, dar chiar imi place. Sunt la sezonul 2 din 9. Tree Hill e un oras, iar serialul se axeaza in principal pe Lucas, dar si pe alte personaje. Primul sezon a fost mai mult despre viata de liceu, si d-astea, acum al doilea nu se mai axeaza atat de mult pe liceu, ci ...pe alte chestii, diferite chestii. Ma rog, eu zic ca merita vazut.

BBC Sherlock e o productie noua, din 2010, care mie mi-a placut enorm. E o adaptare moderna a romanelor lui Sir Arthur Conan Doyle, cu telefoane mobile, internet, laboratoare moderne si tot tacamul. In rolurile principale, Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), a carui voce e absolut superba, si Martin Freeman (John Watson), care face o treaba destul de buna in rolul unui fost soldat ranit in razboi. Desi are doar sase episoade a cate 90 de minute fiecare, merita sa fie urmarit, de mai multe ori. Eu l-am adorat, scenariul e fantastic scris si jucat si iti lasa o impresie de durata.

Rizzoli&Isels care are aceeasi tema mereu folosita: politia in actiune. Jane Rizzoli e detectiv, Maura Isels, medic legist. Sunt cele mai bune prietene si rezolva cazuri previzibile impreuna. Nu e cine stie ce poveste sau suspans, dar, daca ajungi sa simpatizezi cu personajele, te poate atrage destul de mult.

The Firm este facut dupa romanul omonim al lui John Grisham si e destul de entertaining. Suspans, conspiratii si avocati cu ganduri necurate. Imi place destul de mult, mai ales ca il simpatizez si pe personajul principal, ceea ce se intmpla destul de rar. Poate si din cauza privirii irezistibile a lui Josh Lucas.

Cam atat, restul serialelor la care ma uit au fost deja mentionate.

Edit: Cum n-am nimic mai bun de facut seara de la 9, am inceput sa ma uit pe ProCinema la M.A.S.H. Pot sa spun ca e genial, o combinatie perfecta intre comedie si drama. E vorba despre viata unor chirurgi la o unitate militara din Coreea. Chiar nu conteaza ca e facut in anii 70, e superb. Il recomand din toata inima.
Dexter
Serialul a ajuns momentan la sase sezoane. Este vorba despre un criminal in serie, Dexter Morgan, ce lucreaza la un laborator de criminalistica pe timpul zilei in Miami. In timpul noptii, omoara criminali cu sange rece, urmand codul tatalui sau vitreg. E un personaj de-a dreptul extraordinar si un serial captivant, unul dintre cele mai bune filmate vreodata.

The Big Bang Theory
In acest serial este vorba despre patru genii in adevaratul sens al cuvantului. Fiecare dintre ele, desi briliante, este defect in felul lui. Actiunea incepe cand Penny, o blonda frumoasa se muta in apartamentul de vizavi. Gasesti dragoste, putina drama si umor cat curpinde. Personajul meu favorit e Sheldon si replicile lui geniale. Il recomand.

House
Nu pot sa cred ca nu l-a recomandat nimeni pana acum. Gregory House e un doctor foarte inteligent, egoist, nesimtit si toate cele. Povestea se invarte in jurul lui si a piciorului sau schiop.
Sincera sa fiu, tot serialul e o lectie de viata si nu am invatat mai mult din altul cum am invatat din el. Cum sa infrangi durerea, oamenii din jur ce te subestimeaza si cum sa reusesti sa faci totul ca la carte. Superb.

Si din cele mentionate deja recomand Supernatural, BBC Sherlock, Merlin, How I met your mother. Nu o sa regretati, va promit.