Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Dark And Light
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Hei! Sunt noua, si am ventit cu un fic. Sper ca ma puteti ajuta sa-mi perfectionez mica mea poveste. Lectura placuta!

Disclaimer: Nu detin nici un personaj din anime-ul/manga-ul Naruto (inafara de cele create de mine) care apartin lui Masashi Kishimoto. Si nu profit de pe urma acestor personaje/intamplari.

Capitolul 1: Vacanta.

Stateam in banca si asteptam ca ora de Religie sa se termine. Era ultima ora din orar, si ultima ora din ziua de azi. Mereu profesorul ne vorbea despre slujba lui de preot. Eu eram pe de alta parte, in lumea mea imaginara. Cum ar fi ca eu sa ajung o cantareata ca si Alexandra Stan sau Andra. Imi place sa cant, sa dansez si sa desenez. Mai mereu la ora de muzica, dans si desen luam zece. Nu imi placeau alte materii si nu eram dornica de invatat. Sunt trezita din visare de clopotelul ce anunta sfarsitul orei. Imi iau ghiozdanul, salut politicos profesorul si ies din clasa, indreptandu-ma spre prietenele mele: Hinata, Ino, TenTen si Temari. Le iau de mana pe Hinata si TenTen spunandu-le sa se grabeasca. Temari si Ino se uita la mine ca la felul paisprezece, apoi cele doua se grabesc sa ne ajunga din urma. Le tin de mana pana la iesire, apoi le spun ca vom merge cu masina mea la cumparaturi. Fiind ultima zi de scoala, ne ducem sa sarbatorim intr-un club. Ne indreptam spre masina, si le spun sa se urce. Ma urc la volan, introduc cheia si pornesc motoul. Conduc destul de repede, fiindca este ora 14:30 iar mallul de inchide la ora 16:00. In cinci minute ajungem la mall, apoi iesim din masina. Ne ducem in centrul comercial, apoi incepem sa colindam fiecare magazin. Dupa o ora de cumparaturi oprim la o cafenea sa ne tragem sufletul. Ne comandam cate-o cola, in timp ce mai barfeam ce s-a mai petrecut prin liceu. Vine o chelnerita destul de draguta si ne lasa bauturile, dupa care aseaza o farfuriuta cu cuburi de gheata in mijloc. Ne servim fiecare, si incepem sa mai discutam anumite chestii.
Dupa ce am terminat, ne-am luat pungile, si am pornit spre masina. Masina mea era destul de incapatoare, deci incapeau toate pungile de cumparaturi. Ne urcam in automobil, si ne indreptam spre vila Hinatei. Vila ei era destul de aproape de mall si club, deci mergeam doar doua minute cu masina. Ajunse, ne ducem inauntru, si oprim in camera brunetei. Incepem sa probam rochii, sa votam pe care o alegem, dar nu ni-se potriveau nici una.
-Hei! Haide-ti sa-o imbracam pe Ino cu tinuta mea neagra, pe Temari cu tinuta Hinatei pe Tenten cu tinuta Lui temari, iar eu cu tinuta lui Ino.
Am incercat asa, iar rochiile ne veneau perfect. Fiind ora 20:30 am pornit spre club, luand masina.
Muzica rasuna in boxe, iar peste tot vedeai numai adolescente si femei care de dadeau pe la barbati. Ne indreptam la o masa, si incepem sa vorbim, sa dansam si alte chestii. Ce-mi place vacanta, fara scoala, fara teme, profesori, e ca in rai! Ma duc pe ringul de dans, si incep sa dansez pe melodia Alexandrei Stan - Mr Saxobeat. Ma miscam destul de bine, reusind sa atrag privirile baietilor. Sa nu va vina ceva in minte, ca nu-i adevarat! Dupa ce melodia se termina, ma indrept spre fete, si le spun ca ma duc acasa. Parasesc clubul, si ma indrept spre masina. Pornesc motorul, apoi conduc spre casa mea. Cred ca am incurcat-o, nu-iam zis mamei ca voi sta asa tarziu, dar eh in fine. Incui masina si ma duc in casa. Casa mea era una moderna, dar nu ma dadeam in vant cu asta. Pasesc pe scari, ca nu cumva mama sa imi tot reproseze cuvinte de genul " Pe unde umbli?" sau " Stii cat e ceasul?" .Off.
-Sakura Haruno, stii cumva cat este ceasul, iar tu trebuia sa fii deja in pat?
-Mama, am fost la Hinata, dupa care in club. Plus ca e vacanta! spun asta si urc scarile spre camera mea. Deschid usa, apoi ma trantesc in pat. Cum va zis mama, sunt Sakura Haruno, am nouasprezece ani, parul roz bombon si ochii ca iarba cruda. Gata cu prezentarile, acum ma voi baga in pat.

Scuze pentru greseli, daca am avut!!

Poze : Rochia Hinatei: http://www.erry.ro/rochie-sweet-candy-pink.html

Rochia lui Temari: http://www.erry.ro/rochie-sexy-dress-pink.html

Rochia mea: http://www.erry.ro/rochie-darling-look-red.html

Rochia lui Ino: http://www.erry.ro/rochie-paradise-lila.html

Rochia lui TenTen: http://www.erry.ro/rochie-mini-sexy.html
Buna scumpo :*:*
Am trecut si eu pe la ficul tau, destul de dragut. Ideea nu mi se pare prea originala deocamdata, depinde cum o dezvolti.
Deci actiunea fuge [rog pe cineva sa o prinda], descriere [nu ma pricep] nu prea am vazut.
Din cate stiu eu cifrele trebuie scrise cu litere:-? .dar ma rog :-j nu stiu sigur.
Nu ai voie sa pui emoticoane in copitol [la asta sunt sigura;))]
Cam atat am avut de spus.
Sa ma anunti si pe mine cand pui nextu`:)

Spor la scris si multa inspiatie:*:X

Bye :bye:

P.S: poate treci si pe la ficul meu cu un comm ..:pls:
De data asta, am să încerc să nu mai mă folosec de vechea mea critică, luând fiecare lucru în parte, ci am să-ţi spun în mare parte pe puncte:

• Titlul mi se pare înteresant. Dar chiar şi aşa să speră că ai să te relatezi la el. Cu ideea.. păi încă nu mă pot pronunţa aşa de repede, până acum a fost destul de obişnuit, simplu.. la fel ca la toţi.

• Cu aspectul şi aşezarea trebuia să faci următoarele chestii: 'Capitolul 1: Vacantă' - trebuia aşezat la mijloc, îngroşat ca să arate mai bine.
Trebuia să la-ţi mai mult loc între comul autorului şi desigur între 'Capitolul 1' şi povestire.

• La descriere stai mai puţin bine, pe lângă asta acţiunea este foarte grăbită, chiar dacă are o tentă de slow - acolo, puţin.
Trebuie să descrii mai bine sentimentele, mai ales stările de suflet pe care le are în momente de: bucurie, tristeţe, plictiseală, confuzi.. etc.
Nu lăsa propoziţiile ne dezvoltate, par seci şi deloc cu suspans.. alte ori chiar plictisitoare.
Umplele de volum de substanţă, foloseştete de fig. de stil, ca să îmbogăţeşti conţinutul descrierii, cât şi acţiunii în desfăşurare.

Legat de acţiune, mi se pare banală.. sincer. Trebuia să laşi puţin suspans, puţină dezlănţuire.. trebuia să descrii mai mult ca să porduci o explozie surprinzătoare de acţiune.
Aşa nu spun că idea nu este bună, dar pare prea simplu desfăşurată, iar de multe ori te grăbeşti, când defapt ar trebui să dezvolţi mai mult.
Adaugă dinamism. La fel şi dialogului, căci şi acela pare prea sec şi nu aduce prea mult suspans, sau cel puţin interes.
Încearcă să mai scrii şi ce faci restul personajelor ăn timpul vorbirii.

•Greşeli.. ai avut. Nu le mai găsesc, dar data vitoare să încerci să te corectezi.

Atât.
Nu spun că nu are cum să nu fie original, dar asta se va vedea în următoarele capitole care o să urmeze. Să nu renunţi, indiferent.
Hello dear!

~In primul rand: Parerea mea este ca nu ai vrea sa ajungi o artista ca Alexandra Stan. Nu o simpatizez, chiar imi este antipatica. Eu cred ca ar trebui sa privesti mult mai larg, poate [sigur] peste granita Romaniei. Adica artisti ca domnisoara Stan sunt ceva de genu' azi vin si maine pleaca. Presupun ca ai vrea sa fi cineva, nu sa fi doar o chestie de moment. Ma rog. Asta este doar parerea mea.

Cu privire asupra fic'ului.
Hai sa-ti fac un mic rezumat sa vezi daca iti place:
Erau in clasa la ora de religie si erau fooarte plictisite. A suna si au plecat fiind foarte bucuroase ca au scapat dracului de scoala macar pentru urmatoarele 3 luni. Au decis sa se duca la mall unde au colindat prin magazine si dupa, pentru ca erau epuizate, sau dus sa bea cafea. Au baut si cafeluta si s-au dus acasa. Acasa nu stiau ce rochii sa aleaga asa ca au probat si au probat pana au gasit ceva frumos. A venit ora 20:30 si au plecat la club. La club au dansat pe melodia cantata de Alexandra Stan intitulata "Mr. Saxobeat" [ce surpriza]. Si au dansat asa de bine incat se uitau baietii la ele ca la mere padurete dar totusi sa nu ne gandim la prostioaree...[Shit! Chiar nu m-am gandit]. Au plecat de la club si Sakura s-a dus acasa. Acasa mama ei o astepta pentru a-i da niste raspunsuri la intrebari 'gen " Pe unde umbli sau " Stii cat e ceasul.'. Aceasta, obraznica i-a zis ca e vacanta![:o]. Se transteste in pat si isi aduce aminte sa se prezinte ca fiind Sakura Haruno.
Ti-a placut nu?
Mie nu prea. Adica ai pus actiunile in masina d'alea de la cursa [scuzati exprimarea] si le-ai dat drumu cu 300 km/h. Trebuia sa descrii mai mult fiecare amanunt mai ales ca povestesti de la persoana I. Nu le-ai descris absolut deloc pe fete [Temari, TenTen, Ino, Hinata].
Greseli de tastare cred ca am vazut, dar scuza-ma, nu le mai caut.
Totusi e bine ca nu ai pus dialog. Cred ca ai doar doua linii de dialog. Asta e bine.
Insa, daca vrei sa te folosesti de dialog, nu face unul sec:
-Buna Sakura.
-Buna mama.
-Ce cauti la ora asta acasa?
-E vacanta soro!
Asta e un dialog sec care nu exprima altceva decat banalitate [sa nu folosesti expresia "soro" cand vorbesti cu maica-ta, crede-ma, nu-i de bine]. Eu doar ti-am dat un exemplu.
Mi-ar fi placut sincer sa se fi intamplat ceva la club. Adica nu doar sa dansez si atat. Nu stiu. Sincer iti spun ca acest capitol nu m-a impresionat cu absolut nimic.
Sper sa vi cu ceva interesant in urmatoarele capitole. Vreau sa ma anunti cand pui next'ul pentru ca vreau sa vad evolutia.
Bafta la scris!
Hugs!

P.S: Scuzati daca veti vedea vreo greseala de tastare in com, dar l-am scris pe fuga. Thx!
heloOoOo
Se pare ca ai fost luata pe sus de cei de dinaintea mea, deci o sa fiu blanda, nu vreau sa te supar si mai rau. Ficul mi se pare in regula, ca toate ficurile de inceput are si greseli si imprefectiuni, dar se modeleaza cu timpul. In special incearca sa-ti gasesti un stil, sa realizezi acp cam la fel, arata urat daca primul cap este numai din dialog, celalalt din descriere, deci te-ai prins... incearca sa le faci asemenea ca apoi este aiurea. Stilul depinde de tine, daca vrei sa folosesti mult dialog nu te loveste nimeni in cap, e dreptul tau, daca vrei multa descriere, iar nu patesti nimic. Actiunea dupa parerea mea nu are atat de mare importanta. Dar ideea este esentiala, iar la tn pare in regula.
:bye:
Buna,

O sa incerc sa nu ma repet si sa fiu draguta, stiu ca doar cu comentarii constructive de perfectiunezi dar te poti lasa de fic'uri daca esti, nush, sensibil...
Cat despre fic, nu este pierdut, daca pui cum s'a mai spus descriere mai multa, actiunea sa o mai domolesti cu nitel descriere, dialogul, pai dialogul nu e mare si nu mi se pare sec. Descrie mai cu lux de amanunte cum arata fiecare, nu te zgarci cu figurile de stil, peisajul, masina, camera Hinatei, rochile, sentimente, etc. Cat despre faza :

Hei! Haide-ti sa-o imbracam pe Ino cu tinuta mea neagra, pe Temari cu tinuta Hinatei pe Tenten cu tinuta Lui temari, iar eu cu tinuta lui Ino. mi se pare mie sau e gresit?
Nu trebuie sa mai zici ca Hinata se imbraca cu tinuta lui TenTen? Oricum, daca am gresit eu sa ma scuzi. Ai avut cateva greseli de tastatura, dar nu'i foarte grav, se repara cu putina atentie cand scrii daca nu ai de gand sa citesti fic'ul de zece ori sa depistezi vreo greseala.

Sper ca nu te'am suparat cu comentariul meu si am sa te rog ceva: sa nu renunti la fic deoarece eu una vreau sa vad ideea daca e sau nu originala.
Te'am :* si sa ma anunti de continuare:-h