Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Nightmare of my life
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Disclaimer: Nu detin nici un personaj din anime-ul Naruto si nu fac profit de pe urma lor

Nightmare of my life

Capitolul I

Cum a inceput totul.....

Pai... eu.. nu prea stiu cum sa incep... aaa.. gata am gasit cuvintele potrivite!

Cosmarul vietii mele a inceput in clasa a IV a cand doamna mea mi-a pus o porecla stupida si foarte urata. De atunci toti imi spun "buturuga" si rad de mine. Ce mi-as dori sa dau tipul inapoi... dar stiu ca este imposibil. Si nu era de ajuns o porecla stupida... si sa rada de mine... acum imi spun si sparta, si prin asta se refera ca sunt f****a de toti si desi nu-i adevarat. Spun ca sunt urata si desi chiar sunt frumoasa, ma trag de par, imi dau cu palmele in cap... nici nu mai vreau sa zic ce-mi mai fac si ce-mi mai zis.
De atunci tot asa o tin iar eu stau si ascult tot felul de porecle si cuvinte nu prea frumoase adresate mie.
Acum sunt in clasa a VIII a si situatia mea cam tot asa a ramas.
Acum ca mi-am prezentat viata mea nu tocmai roz ca si parul meu sa va spun cum ma numesc.
Numele meu e Sakura Haruno, am paisprezece ani, ochii verzi, parul roz cum am mai spus. Ce-mi place mie..
Pai mie imi place muzica coreeana, chinezeasca, japoneza, tibetana, indiana si celelalte inafara de manele.
Toti spun ca-s destul de ciudate gusturile mele in materie de muzica si de filme deoarece eu urmaresc filme coreene dar si filme precum Piratii din Caraibe, Ultimul razboinic al aerului, Circul ororilor : Asistentul vampirului, Land of the lost , Chemarea strabunilor, Snow at the Seven, si lista poate continua fara sa le adaog pe cele coreene(filme).
Si cred ca vreti sa va spun si ce fel arat la crop... pai sunt destul de inalta , mai exact am 1,65 si sanii ii am mici dar fundul il am bombat si destul de mare.
Azi este sambata deci am sa ies afara cu prietenele mele. Acestea poate ati crede ca se folosesc de mine dar ele imi sunt cele mai bune prietene de mici. Ele sunt Hinata o fata cu forme de mor baietii iar cealalta este TenTen.
Hinata este cum am zis o fata cu forme de mor baietii, are parl lung si negru iar ochii lila.
Tenten are parul lung pana aproape de fund dar spre deosebire de Hina ea il tine prins in doua coculete. Ea are parul castaniu si ochii caprui.
Ten nu prea iese afara dar Hina mereu iese afara cu mine si amandoua incercam sa scaam de Ino. Ea este o fata care poti sa spui ca ne este prietna dar este foarte enervanta si vorbeste "anapoda" asa spune mereu Hina. Pana acum ceva timp o suportam deoarece ea este in liceu cu Sasuke. Un baiat pe care nu l-am cunoscut inca fata in fata dar vorbesc mereu sau vorbeam ca de la o vreme este foarte ocupat.
Fetele mi-au spus ca este popular si frumos dar eu deabia astept ziua cand o sa ma intalnesc cu el fata in fata deoarece m-am mai intalnit odata cu un baiat care pot sa spun ca nu era.....
Acum sa revenim la camera mea .
Stau la calculator si ascult muzica si citesc fic-uri.
Ma uit la ceas si observ ca este 11:18 si ar trebui sa ma imbrac sa ies afara. Ma duc la dulap si ma uit cu ce sa ma imbrac deoarece maicamea nu ma lasa sa i-au pe afara toate hainele decat cele vechi care poate sunt rupte, scamosite, patate, care imi raman mici sau mai stiu eu ce fel de haine urate. De acolo imi scot o pereche de blugi care odata erau negru inchis acum sunt cam decolorati si o bluza albastra iar pe deasupra o geaca bleo. In picioare i-au o pereche de adidasi negri si acum sa-mi fac parul. Ma pieptan si imi pun o coronita neagra cu o floare cu tinte.
Ies afara si ma duc la Hina deoarece nu mai am minute sa o sun deoarece ea este in orange iar eu in vodafone si am numa douazeci si cinci de minute iar acum am sa ma duc la ea fara sa o sun sa vad unde e.
Daca nu o gasesc la ea acasa cred ca e la iubitul ei , Naruto. Este un baiat destul de amuzant, cu ochii albastri si nu prea am ce sa spun despre el. Dupa ce inchid calculatorul ies pe usa, inchid usa dupa care cobor scarile. Eu stateam la etajul patru dar pentru mine era usor de urac sau de coborat scarile. Ajung in fata blocului si observ ca pe banca sunt "dragutele" mele vecine care in fiecare zi de primavara sau vara ies pe banca cu cate o punga de seminte si incep sa barfeasca. Eu cum ies de dimineata pe afara si ma intorc in casa pe la cinci sau patru jumate le vad si cand ies si cand ma intorc si vad ca se uita si cred ca asteapta sa le dau un "duna ziua" dar sa astepte mult si bine pana le-oi da.
Ma indrept spre fostu meu bloc pana o vad pe Hina si o strig. Aceasta se opreste iar eu alerg spre ea. Pe drum...
Nici nu mai vrea sa citesc! Am dat pe aici stiind ca o sa dau de un fic unde e nevoie de o critica (persoana in sine, critica, nu criticiile). Sa fim sinceri, puteai asa bine sa deschizi un topic despre tine si sa scrii toate lucrurile alea.
tipul - timpul
Inainte de "dar" se pune o mica si frumoasa virgula daca stii ce inseamna asta.
Ai inceput varza. Trebuie sa atragi cititorii cu primele randuri, asa ei o sa vor sa citeasca mai mult. Iar pe langa asta, e si scurt. Daca macar era bun, se putea intelege ceva (inafara de ce-i faceau colegii si ce-i placea ei) si era lipsit de greseli (chiar daca nimic nu e perfect, macar incercam sa ajungem la perfectiune) mai ziceam si eu cu vai si poate ca este bun si cu asta basta. De la "formele lui Hinata care ii baga pe baieti in spital" si TenTen care e lipsa, mda, n-am mai citit. Ce-as putea zice mai "frumos" ? Hm... A, da! Stiu! Mai scrie si mai scrie si cand ajungi sa te perfectionezi sa te astepti la lucruri "minunate" (pupincureli) la adresa fic-ului sau poeziei sau orice altceva care e scris de tine. Cum am zis (sau cum am gandit de fel), mai bine o critica constrictiva decat niste pupincureli care sa nu te ajute la nimic. Deci, cauta prin carille de romana, caietele sau pe net (in ziua de azi copii sunt nedezlipiti de internet) lectii de gramatica si de punctuatie (ex: cum poti sa scrii "celalta" ? cand e logic ca se scrie "cealalalta" ?). Chiar daca sunt greseli de tastatura, poti sa-ti pierzi cinci minute ca sa te corectezi (ca oricum zece ti el piezi insiruind propozitii). Crezi ca daca cineva ar incepe cu "Pai... eu.. nu prea stiu cum sa incep... aaa.. gata am gasit cuvintele potrivite!" Ar atrage cititorul? Sa fim sinceri. Ai mai lasat si spatiu dupa aceea, plus ca mai e faza misto ca se pun doar trei puncte de suspensie nu o mie sau cincizeci. Nu suntem aici ca sa facem jumatate din fic cu paispe' mii de puncte ca sa facem si noi un fic mai lung. Oi fi incepatoare, nu-mi pasa, daca esti inseamna ca vrei critici, daca nu, atunci mai bine nu postai.
Daca n-ai invatat sau n-ai stiut nu se pune space inainte de virgula sau orice altceva (semne de punctuatie mai pe sleau ca sa nu te pun pe ganduri 8-|).
Oricine mai face greli, recunosc, dar toti, daca ne dorim, putem sa le remediem. Daca nu-ti convinie ca am fost dura sau ca am facut "bebeul" sa se simta prost, nu te deranja sa-mi zici ceva pentru ca oricum nu voi citi (ma refer la profil). Tu ai ales sa postezi, chiar daca stiai ca exista critici care nu accepta una cu doua orice user care vine si scrie un fic ca sa fie scris (yeah... eu), deci n-ai de ce sa te plangi.
De altceva din fic nu pot comenta pentru ca n-am mai vrut sa ma oripilez (daca te deranjeza, poti sa inlocuiesti cuvantul cu "mai obosesc") cu ceea ce citesc si chiar vroiam sa ma duc sa mananc nu sa vorbesc la pereti (daca vrei poti tine cont de ceea ce ti-am zis - as fi vrut sa iau fiecare cuvant sa ti-l analizez si critic, dar nu-mi mai bat capul cu oricine si orice creatura si bla-bla-bla - sau nu, e treaba ta, fic-ul tau, sunt greselile tele - tu te faci de ras, nu eu, tu poti dovedi ca esti capabila sa faci ceva frumos, nu eu si etc. - banalitati). ^^ Pa.
Am pus space inainte de semnul intrebari pentru ca se formeaza un emoticon daca nu pun (am zis doar sa nu se creada ca eu vorbes ca nu e corect din punct de vedere gramatical sa pui space inainte de semnele de punctuatie, dar tot eu le incalc:-@). ^^
Nu repet ce s-a mai zis adică nu îţi voi puncta greşelile, însă cum a zis şi Yaoi Maniac să nu ai impresia că te pupăm în cur doar pentru un fic. Ai o groază de greşeli şi sincer la vârsta ta nu cred că eşti îndeajuns de documentată despre chestii gen târfe şi alte alea. Aşa am înţeles din cenzurarea aia. Povestea ta nu are nici o logică. Chiar dacă e ficţiune, trebuie să aibe o logică şi să nu arate ca suspendată în Univers. Mai bine ai mai citi ceva cărţi bune nu ficuri gen Naruto.
``Pai... eu.. nu prea stiu cum sa incep... aaa.. gata am gasit cuvintele potrivite!``
1. Niciodată să nu mai începi aşa. E aşa de patetic. Mi se pare că ai vrut să pară ceva amuzant sau melodramatic, dar nu e aşa. Cum am mai spus, e foarte patetic să începi aşa. Din prima face cititorului o impresie greşită.

2. Dacă nu ştii să foloseşti punctele de spuspesie, nu le mai folosi deloc. Le`ai folosit greşit. Mai întâi documentează`te, apoi sari cu capul înainte.

tipul - timpul
zis - zic
adaog - adaug
parl - par
urac - urcat
duna - buna
``Toti spun ca-s destul de ciudate gusturile mele in materie de muzica si de filme deoarece eu urmaresc filme coreene dar si filme precum Piratii din Caraibe, Ultimul razboinic al aerului, Circul ororilor : Asistentul vampirului, Land of the lost , Chemarea strabunilor, Snow at the Seven, si lista poate continua fara sa le adaog pe cele coreene(filme).``

Aici cred că ai vrut să`ţi spui preferinţele or smth. N`are ce căuta. Nu trebuie să pui în paranteză `` coreene (filme) `` Nu suntem chiar aşa de proşti.

``Si cred ca vreti sa va spun si ce fel arat la crop... pai sunt destul de inalta , mai exact am 1,65 si sanii ii am mici dar fundul il am bombat si destul de mare.``
O.O" Bine că ai şi fund `` bombat``.

``Ele sunt Hinata o fata cu forme de mor baietii iar cealalta este TenTen.
Hinata este cum am zis o fata cu forme de mor baietii, are parl lung si negru iar ochii lila. ``
Nu e nevoie să o descrii de jdemii de ori. O dată e de ajuns.

``Ies afara si ma duc la Hina deoarece nu mai am minute sa o sun deoarece ea este in orange iar eu in vodafone si am numa douazeci si cinci de minute iar acum am sa ma duc la ea fara sa o sun sa vad unde e.``
Taca taca taca taca. Nu ne interesează câte minute ai sau pe ce reţea eşti. Nu mai spune lucruri inutile care nu interesează absolut deloc cititorul.

``ies pe usa, inchid usa``
Evită astfel de repetiţii. Sună iritant.

1. Nu mai folosi punctele de suspensie. Decât să le pui aiurea mai bine deloc.
2. Ai greÅŸeli de tastare
3. Nu mai împărţi pe paragrafe. Tu scrii o propoziţie şi zici că e un paragraf, dar nu e aşa.
4. ÃŽn concluzie, mai ai de lucrat.
In primul rand va multumesc pentru critici si nici sa nu aveti impresia ca eu cred ca o sa ma pupati in cur pentru un fic, care defapt sunt doua fara acesta dar, ce mai conteaza?
Si daca mai citit ficuri si sunt la fel de proaste sau mai proaste dacat la meu va rog sa folositi macar un limbaj mai frumos. Ce daca esti moderator Alice? ar trebui sa ai un limbaj mai adecvat, totusi,nu crezi? si nu ma supar draga yaoi maniac desprea "Daca nu-ti convinie ca am fost dura sau ca am facut "bebeul" sa se simta prost, nu te deranja sa-mi zici ceva pentru ca oricum nu voi citi (ma refer la profil)." si ma scuzi dar nu's bebel . Chiar ma bucur ca mi-ati criticat ficu' si daca din greseala mai dati peste un fic de'al meu v-as ruga sa nu-l mai cititi pentru ca poate o sa va oripilati si ar fi mare pacat. Cu drag Sho-Yo
si nu scriu la profilu nimanui nik, nu va faceti griji deoarece eu vorbesc cat decat frumos si scuze daca nu va convine de ce am scris mai sus :*
Acum stai ca nu stiu eu cum sa incep ca si crticator.. :))
Am citit intreg prim capitolul si am ramas cu gura pe jos, nu de faptul ca e splendid acest fic, nu spun ca nu pare asa si asa original. Insa ai foarte multe greseli.. nu doar de exprimare, cat si de estetica. Adica parca toate sunt puse asa, explicate anapoda, suspendate de ceva, ca sa nu cada.. nu stiu cum sa-ti spun.
______________________________
Inceputul este foarte aiurea, de fapt eu nu prea cred ca in carti, ficuri se incepe asa si sunt de acord cu yaoi maniac : primele randuri ale unui fic nou, trebuie sa atraga catusi de putin cititorul, ca sa vrea mai mult sa citeasca.
Acum nu are bai varsta si ce daca ai 14 ani, poti mereu sa te imbunatatesti daca vrei.. :-)
Descrierea ai avut asa si asa, insa foarte banala... legat de semnele de punctuatie la fel, sunt unele puse unde nu trebuie, iar punctele acelea de suspensie nu erau necesare la tine.
Legat de descrierea Sakurei, ma partea aia cu: am parul asa, varsta de nu stiu cat bla bla. Asta cu toti o intalnim peste tot. Puteai sa spui altfel, puteai de exemplu sa nu spui asa, gaseai alta cale mult mai interesanta de a o descrie, la fel si pe Hinata cat si pe Ten Ten.
Originalitatea nu neaparat consta in idea ficului, povestii, consta si in modul tau de a scrie, cum aranjezi tu frazele, propozitiile in text. Incearca sa-ti deszvolti si vocabularu.
Daca de ex. ti-a placut cum a scris X-ulescu ficul ala, nu este necesar sa te apuci si sa il copiezi, din contra sustragi anumite cuvinte, care poate te ajuta si pe tine si asa incerci sa-ti creezi propriul stil de a descrie. ^^
Revenind la idee, acum ma leg si de sentimente, ca si titlul iti spun genereaza un amalgam de sentimente. Daca se leaga de "cosmar" atunci inseamna ca va trebui sa te axezi foarte mult pe sentimentele pers. principal.
Adica: la inceput cand ai spus de lucrurile urate pe care ii le spuneau colegii lui Sakura, e acolo mergea sa spui cum se simte ea, sau mai exact cum se simtea. Si aici putei descrii mult si bine.. si in acelasi timp se lungea si capitolul sa stii.
______________________________
Partea cu Sasuke, hmm... mi se pare prea obisnuita, daca doreai puteai sa-i creezi o aura mai misterioasa, ca fetele atunci cand ii spuneau lui Sakura sa nu de-a prea multe date, de ex puteai spune asa : "Fetele mai mereu ii pomeneau numele lui Sasuke...ciudat. Este asa de popular ? Se poate ca toate sa-l adore asa de mult ? Cine este el cu adevarat ?..." ti-am dat un exemplu, adica sa nu le pui pe prietenele ei sa spuna ca el era popular, adorat de fete si mai stiu eu ce.. puteai doar sa o lasi pe ea sa se intrebe singura de el, astfel in jurul lui Sasuke sa se creeze o aura de mister ce o atragea pe Sakura. :]
Si tot asa...
_______________________________
Ma deci in general nu e asa de rea.. cred.^^;
Insa modul tau de exprimare e delasator si parca nu atrage foarte multe priviri, ca asa titlul e destul de bun. :-)
Te te sfatuiesc eu: ar fi bine sa incerci sa descrii mai mult, incerca sa descrii o idee interesanta ce capteaza atentia multora. Adica ce iti vine tie in cap atunci cand o transcrii, incearca sa o descrii mai amplu, cu sentimente... si asa mai departe.
Sa nu incerci sa grabesti actiunea,c a eu am vazut ca a fost umpic grabita..asa ca ia-o usor si cu grije. MI-e asa imi place si vreu sa vad continuare.. nu te lasa indiferent de comul primit. :*
Cam atat am avut de spus, sper ca nu am fost dura, insa nu te critic pe tine personal, ci critic ficul. Sunt sigura ca poti mai mult de atat si sper sa ti cont de ce am spus eu cat si restul.

Ceau, ceau ! :3
Citat:Ce daca esti moderator Alice? ar trebui sa ai un limbaj mai adecvat, totusi,nu crezi?
Nu scrie nicăieri că un moderator nu are voie să - şi exprime opinia într - un mod mai dur. Ar trebui să nu te mai ghidezi după un titlu. Nu mă unge nicăieri şi fă diferenţa dintre o critică şi faptul că aceste complexe ale userilor cu mozii sunt doar nişte etape pe care unii trebuie să le treacă. Nu - am zis că e prost, am spus că e în curs de perfecţionare. Read the whole thing next time and try to focus on the detalis because you should make the difference between what I've said and what I meant to. And the mod thing is just a complex. It really doesn't make any sense. Oh and to be kinda mean this time, can I say pinky things to be an example for the others no ? Nu scrie nicăieri că nu avem voie să comentăm ca userii. Scapă de complex. Nu ajută.
M-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca ar trebui sa nu mai continui acest fic. Dar sa nu credeti ca nu mai vreau sa continui aceasta idee din cauza criticilor dure. Nu mai vreau deoarece nu cred ca o sa reusesc sa va satisfac si mai bine nu mai scriu decat sa va oripiles sau sa va plictisesc cu un fic care, sa spunem verde-n fata, credeti ca e varza. Deci va :* si la revedere!
Daaaa, clar nu din cauza criticilor te laşi, ci din cauză că nu ai fost pupăcită în partea dorsală. ;;] Oricum ce ţi`au zis ei acolo nici nu este critică dură.

Anyway, THREAD CLOSED la cererea autoarei.