Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Hope for a dream [ +16]
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Bunaa :) Asta e al doilea fic al meu :) Sper sa va placa >:D<
N-am scris niciodata un prolog deci nu stiu sigur daca e bine :)






Prolog


,,De ce ? De ce am ajuns intr-un asemnea hal ?"

Asfaltul ud si rece ca un iceberg imi ingheta fundul , incerc sa ma ridic insa nu pot simt cum imi pierd puterile , incep sa ametesc , imi indrept capul in stanga , omaneii trec si se uita la mine mirati si scarbiti de ceea ce vad . Nu-i nici de mirare , arat oribil , parul imi naclait si ud , ochii mei sunt rosi ca focul de la soba , hainele adica zdrentele de pe mine sunt rupte in toate partile , corpul mie vanat din cap pana in picoare . Ma apuca o durere de cap ingrozitoare , de parca cineva ar zgaria o tabla . Incerc sa ma ridic din nou si reusesc . Ma rezem de perete si merg incet , pasesc si ma doare ca un cutit bagat intr-o rana adanca , o sa ma duc dracu in curand . Merg cativa pasii si ajung intr-un parc parasit si darapanat, ce era odata plin de copiilasi si persoane de toate varstele , acest parca emana o iubire inexplicabila si eu eram exact ca el plina de putere , fericita , iubita si iubeam , acum sunt si eu parasita de toti , Dumnezeu nu mai are cu ce sa ma ajute , mi-a dat o sansa si eu am aruncat-o la gunoi, pe ea si vointa mea .Daca mama m-ar vedea acuma cred ca s-ar injunghia. Incepe sa ma ia din nou , acea dependenta de nicotina si heroina isi fac prezenta in corpul meu , numai rezist . Cad si ochii incep sa mi se inchida , incet , incet , pana ce se inchid de tot .

Capitolul unu - Pareri

Ma trezesc cu o lene incredibila in mine . Ma ridic usor in fund , patul era moale ca puful , lenjeria era de un turcoz de iti fura ochii , pernele erau mari si bombate avand aceeasi culoare ca lenjeria .
Ma indrept lenesa spre baie , cred ca am facut vreo doua minute pana acolo .Dau drumul la apa ca sa se umple cada , pana atunci incep sa ma spal pe dintii . Dupa 20 de minute de rasfat ies afara si ma duc la dulapul din lemn nou nout vopsit in verde , din el imi aleg niste blugi albastrii si o camasa mov . Ma duc in baie sa ma uit un pic in oglinda , imi pieptan al meu par castaniu si ma dau cu putin luciu , dupa care cobor jos la bucatarie si o sarut pe mama pe obraz si imi pun pachetelul in ghiozdan .
- Succes Ramona ! striga mama cu lacrimi in ochi .
Nu o inteleg de ce mereu plange cand incep anul scolar , mereu m-am intrebat asta .Alerg prin aglomeratie sa prind autobuzul . Majoritatea persoanelor pe langa care trecem erau imbracate elegant , in costume si genti . Ajung in statia de autobuz . Privesc linistita peisajul , in fata mea e o biserica mare si in curtea bisericii sunt tot felul de soiuri de pomii , frunzele le cad de fiecare data cand vantul trece pe la ele , cad una cate una ca fulgii de nea in diferite forme . Insa ceva imi strica peisajul , niste tipi se pun in fata biserici si incep sa fumeze . Cata nesimtire , oamenii nesanatosii , isi distrug viata cu asa ceva , nu pot sa o inteleg pe mama , de ce fumeaza ? Ii face numai rau .
Ma uit la ei cu dispret si acestia se pare ca m-au observat si imi arata degetul din mijloc . Da , foarte frumos . Imi indrept privirea in dreapta sa vad daca vine autobuzul si da , il vad . In mai putin de 30 de secunde isi face aparitia , autobuzul era negru cu multe lini albe .Intru in el si incep sa caut un loc unde sa stau . In spate de tot era un loc liber asa ca m-am dus in spate .
Timpul a trecut pe langa mine foarte repede incat nici n-am observat cand am ajuns la scoala . Cobor usor din el si intru in curtea scolii , nu era nimeni . Mi-am dat seama ca orele incepuse deja . Maresc viteaza si intru in clasa . Salut profesorul si imi cer scuze pentru deranj si ma pun in penultima banca . Eram singura , ceea ce nu ma deranja , imi placea singuratatea , e foarte linstita , nimeni nu te streseaza esti liber sa gandesti cum vrei sa iti faci orice parere vrei .Ma uit plictisita pe geam si ii vad pe tipi care erau in fata bisericii intrand in liceu cu niste fete de la zece B - eu eram la A , ca aveam si am notele cele mai mari - . Nenorociti , asta sunt ei , niste idioti cu gandul numai la sex si bautura si alte porcarii , pur si simplu nu-i preocupa deloc viata , copii fara viitor , ce pot sa spun . Aud soneria de iesire si ma ridic din banca si o vad pe Bianca venind la mine - Bianca era o fata foarte de treaba dar cam prea rebela , eram prietena cu ea dar nu foarte buna , cand mai avea nevoie de ajutor mai venea pe la mine si ii dadeam sfaturi - Era inalta , bruneta si avea ochii la fel ca mine , verzui .
- Cum a fost in vacanta ? Ma intreaba ea cu un zambet mare pe chip .
- Cum sa fie , foarte plictisitor , am stat aproape numai in casa si am invatat .Tu ? Cum te-ai distrat in Hawaii ?
- A fost foarte misto , am intalnit niste bunaciuni, vai de capul tau .
- Aha , interesant . Mergem la baie ? Schimb eu subiectul repede , chiar nu ma interesa ce-a facut ea cu baietii aia sau ce na facut si in plus eu nu suport baietii sunt doar niste fraieri .
Mergeam cu Bianca pe hol spre baie , privind dezgustata elevi ce se aflau in a aceasta scoala , inainte era o scoala renumita , acum toate panaramele si si toti fustangii intra aicea . Intru in baie si raman suprinsa . Niste tipe trageau rahaturi pe nas . Doamne s-a ales praful de lumea asta .Dupa ce ies tipele alea si ramanem singure in baie , in timp ce ma spalam pe maini o intreb pe Bianca :
- Tu ai incerca asa ceva ? intreb eu scarbita .
- Ce sa incerc ? A , nu cred .
- Inteleg .
Se aude soneri de intrare si ne indreptam catre clasa . Ma asez la locul meu si incep sa scriu ce ne preda pe tabla .

To Be Continued >:D< [ 2 commenturi si va dau nextul ]
Ello dear scuze că a durat atât but iată-mă pe aici so enjoy.

Titlul este drăguţ cât despre fic mai ai mult de lucrat la el.
Mi-ar fi plăcut să văd acel prolog la persoana a III a, foloseşti unele fraze care nu arată prea bine

Privesc linistita peisajul , in fata mea e o biserica mare si in curtea bisericii sunt tot felul de soiuri de pomii , frunzele le cad de fiecare data cand vantul trece pe la ele , cad una cate una ca fulgii de nea in diferite forme.
Åži mai sunt astfel de greÅŸeli.

Descrierea este prezentă, dar mai ai de lucrat la ea, aş vrea să descrii mai mult sentimentele, mai intens şi să nu mai foloseşti cuvinte gen bunaciuni, rahaturi etc, etc ştiu că mulţi folosesc astfel de cuvinte, dar devine deranjant la un moment dat ar fi mult mai frumos dacă ar fi ceva mai profund.
Ai putea să scrii în loc de 20, 11 cu litere ar fi mult mai bine.
Ai foarte multe greşeli de tastare şi de exprimare, iar uneori uiţi să pui pluralul. Semnele de punctuaţie nu mai pune space înaintea lor ci după. Ca să nu mai zic că le foloseşti în prostie sau uiţi să le pui unde trebuie. Ai grijă la estetică.
Dialogul este sec sau dacă nu tinde să devină din nou ai grijă. Acţiunea este foarte grăbită, ai putea să o mai încetinşti. Ideea nu mă pot pronunţa asupra ei încă.
Cam atât aştept nextu bye, bye.

P.S. ador numele fetei : - " ( da ştiu trebuia să o spun )
P.S.S. Primaaaa
Uite-mă şi pe mine, ajung pe la ficul tău!
Să începem cu începutul:

Titlul mi se pare destul de ok, dar se poate ÅŸi mai bine.
Mie chiar mi-a plăcut acel prolog chiar dacă nu este le persoana a III-a. Da, întradevăr sunt unele fraze pe acolo care nu arată foarte bine la a I-a.

Citat:Ma indrept lenesa spre baie , cred ca am facut vreo doua minute pana acolo .Dau drumul la apa ca sa se umple cada , pana atunci incep sa ma spal pe dintii . Dupa 20 de minute de rasfat ies afara si ma duc la dulapul din lemn nou nout vopsit in verde , din el imi aleg niste blugi albastrii si o camasa mov .
Ok dear, chiar nu îmi place. Mă rog, poate este al doilea fic, dar din moment ce nu cred că eşti începătoare, trebuie să şti ceva despre descriere, nu? Vreau să spun că imediat ce se ridică din pat merge la baie, iar de acolo pauza? Puteai foarte bine să descri un pic baia. Aşa şi ce a făcut până s-a umplut vana ( pe lângă spălatul pe dinţi )? Aşa şi după ce intră-n cadă stă douăzeci de minute după care se îndreaptă spre dulap. Deci mie chiar nu îmi place aici.

Citat:Ma duc in baie sa ma uit un pic in oglinda , imi pieptan al meu par castaniu si ma dau cu putin luciu , dupa care cobor jos la bucatarie si o sarut pe mama pe obraz si imi pun pachetelul in ghiozdan .
Aici prima observţie ar fi: pleonasmul. Nu poţi coborî sus, nu? Ai folosit acest "şi". Puteai să pui foarte bine, o virgulă şi ( părerea mea ) ar fi arătat mult mai elegant. ...dupa care cobor jos la bucatarie, o sarut pe mama pe obraz si imi pun pachetelul in ghiozdan.
Nu arată mult mai bine acum?

Citat:Alerg prin aglomeratie sa prind autobuzul . Majoritatea persoanelor pe langa care trecem erau imbracate elegant , in costume si genti . Ajung in statia de autobuz .
Şi aici este exact aceeaşi poveste. Puteai să descri un pic peisajul, adică observă oamenii pe stradă după care este în staţie. Mda... chiar ar fi fost un moment foarte bun pentru o descriere.

Hai să nu te mai bat la cap cu chestile astea pentru că ( sper ) ai înţeles ce vreau să spun. Să şti că nu se întâmplă chesia asta de două ori, da? Aşa că pune şi tu nişte descriere.

Mai departe... descrierea. Este absolut varză. Nu cred că şti ce înseamnă descrierea într-o text liric. Dacă nu şti îţi spun eu. Descrierea îl ajută pe cititor/cititoare să îşi imagineze locul unde se petrece acţiunea. Descriere nu înseamnă doar să ne spui cum şi ce îmbracă personajul. Dacă asta înţelegi, eu înţeleg total altceva, şi mai mult ca sigur nu mi-am ales cele mai potrivite cuvinte.
Naraţiunea să spunem că este trasă de coadă. Având în vedere descrierea, aici te descurci chiar foarte bine.

Ai avut câteva greşeli de tastare:
ncalait - ( probabil ar fi fost, doar dacă nu ai fi vrut să spui altceva ) încâlcit
copiilaÅŸi - copilaÅŸi
începuse - începuseră

Mai departe nu are rost să scriu deoarece LuNa AmaRa ţi-a adus la cunoştinţă.
So... anunţă-mă când pui next-ul
Bye
Asa cum ti-am promis, am venit si eu cu un comm. Scuze insa ca a durat atat de mult, dar chiar nu prea am avut timp sa citesc. Acum am si deja am citit, intr-un fel ideea mi se pare originala, insa nu am destule detalii ca sa confirm raspunsul pe care ti l-am dat.
Se pare ca fetele ti-au corectat in mare parte greselile si expresiile ce nu isi prea aveau intelesul si chiar rostul.
Desigur ca si eu mereu incep cu ce e mai rau si dupa aceea inchei cu ce e mai bine.

Greseli de tastare chiar nu am vazut, poate ai dat edit, nu stiu.
Oricum ai avut doua sau trei cuvinte care chiar m-au scos din sarite, puteai sa formulezi mai frumos, nu mai enumar ca poate stii deja la ce ma refer.
Pe langa asta unele expresii ce parca au fost aruncate in vant asa, sau care si-au avut rostul insa nu ai formulat tu bine, oricum in mare parte sunt doar greseli de exprimare.

Descrierea cam lipseste la tine, incearca sa o amplifici, nici mult dar nici putin, sa fie in echilibru, dialogul e bun.. nu am ce spune la el.
Personajul tau pare destul de deranjat de lumea ce o inconjoara, infecta as putea spune, nu ca nu i-asi da dreptate asa se intampla si in realitate.

La ce ar trebuie tu sa lucrezi mult ar fi la descriere, chiar iti trebuie. Cand ea, Ramona, a iesit din casa, atunci ai avut oportunitatea sa descrii mai multe, insa nu ai facut-o. Poate te-ai grabit, dar iti spun .. nu merita graba stai tu calma acolo si scrie cum trebuie. Ca nimeni nu te obliga sa pui nextul foarte repede.
Cel mai bine este sa combini mai multe idei la un loc si sa creezi un capitol, asa poate iese mai lung mai complex si chiar frumos. Ca eu una stiu ca ai idei foarte bune si originale si ar fi pacat sa pui fasie cu fasie.. sau chiar sa arunci cateva idei in vant si sa iasa totul o harababura. Deci stai acolo, cugeta si creeaza in tihna.

Idea este buna, titlul merge, e chiar frumos.. mie imi place sa stii.
Ai facut o treaba buna, dar tot trebuie sa mai lucrezi la el, deci nu iti pierde speranta, nu renunta la el..continua sa-l scrii indiferent de comurile pe care noi ti le lasam.
Te pup si ai grije.
Hello >:D< Am venit cu nextul :D Multumesc de commenturi . Am sa tin cont de ele :D Pentru cei care mi-au citit si celalalt fic , cred ca o sa observati ceva :D

Captiolul 2 - Schimbari


Orele se terminasera si eu ma pregatesc de plecare , imi iau cartile , caietele de pe banca si ma indrept catre iesirea din scoala . Holul era lung , parca nu se mai termina , peretii erau vopsiti jumate , jumate . Cei de sus erau albi si cei de jos galbeni , geamurile erau late si lungi . Coridoarele erau pline - am spus coridoare la plural pentru ca scoala avea trei etaje , eu invatam la ultimul , a cincea clasa pe dreapta - de elevi toti majoritatea imbracati de parca s-ar duce in club. De fete numai zic , machiate strident , tocuri inalte , fuste scurte si decoltee.Nu pot sa inteleg de nu au introdus unifromele in scoala ,este mult mai decent . Cobor scarile ajungand la parter , atunci un peisaj ma scarbeste : Profesoarei mele de engleza si romana i-au cazut cartile pe jos si un drogat , distrus , orfan o ajuta sa isi stranga lucrurile . Tipul ala vrea doar sa faca sex cu ea si domnisoara Jessica e total indragostita de el , la fel ca restul fetelor din scoala . De unde am stiut ca e indragostita ? Simplu , se uita la el ca la stele verzi , era imbujorata si vorbea tremurand . Ajung la intrarea de la scoala si un tip da peste mine . Bine asta chiar nu imi place .
- Hei ratatule , vezi pe unde mergi ! strig eu incat s-a auzit in toata curtea si toti si-au intors privirile la mine si la el .
- Idioato , e vina mea daca tu esti cu capul in nori ?
- In locul tau mi-as cere scuze imediat .
- Dute si culcate .
Nesimtiul dracu ! Mai bine tac din gura ca nu am chef sa ajung dinou la directoare .
Imi continui de drum si simt ca am nevoie de putina liniste , asa ca ma duc in parcul vis-a-vis de scoala . In parc erau multe persoane , de toate varstele , copii , parinti , batranii si adolescentii . Ma pun jos pe o banca veche si prafuita . Era de culoare rosie , insa vopsea s-a sters in mare parte , acum se putea vedea culoare lemnului maro . Imi pun ghiozdanul langa mine si imi ridic capul si ma uit la cer era aproape senin afara , soarele zambitor emana o caldura puternica , ma uit la cei trei nori din jurul soarelui , unul din ei semana cu un morcove , celalalt cu un dragon si al treilea cu o floare . Imi introduc castile in urechi dau drumul la melodia mea preferata ,,Kylie Minogue and Nick Cave - Wild Rose " . In centrul parcului era o statuie in forma de inger care era construita in mijlocul fantaneii si multi oamenii erau in jurul ei , adevarul e ca e foarte frumoasa .
Deodata se aude un sunet , stomacul meu . Ma ridic , imi iau ghiozdanul si ma duc la magazin.Intru in magazin si era coada . Grozav ! Dupa cinci minute de asteptat a venit si randul meu . Desi toate persoanele si-au cumparat tigari , m-a tentat si pe mine sa-mi iau asa ca mi-am luat un pachet de Pall Mall , o bricheta si o placinta . Ma duc in parc si observ un tip cu fata de soparla care o urmarea pe Domnisoara Jessica . Ciudat . Ma asez pe aceeasi banca , scot pachetul de tigarii , imi aprind o tigara si trag din ea . Imi place . Termin tigara si ma indrept catre statia de autobuz . Intunericul se lasase peste oras si luna si-a facut aparitia pe cer. Straziile numai erau asa aglomerate ca azi dimineata . La fiecare doi pasi pe care ii faceam vedeam magazine deschise . Ajunsa in statie , imi aprind o tigara . Chestia asta deja incepe sa imi placa mai mult . Imediat cum am terminata tigara hop si autobuzul . Ma urc in autobuz si singurul loc liber era langa ....

To be Continued >:D<
Si locul ala era... :)) Ca de aici se intrerupe firul. ;;)
Sa stii ca mai pus pe jar, vreu sa vad cum continui urmatorul capitol.
Desigur ca si la acesta, nu stiu de ce mi se pare ca descrierea ta este seaca, umpic fara rost.. adica nu chiar fara rost, are rost. Insa mi se pare goala. Parca e aruncata asa nu stiu.. asa mi se pare.
Cu toate ca ai mai descris imprejurimile, asta macar imi ofera mai multe detalii, ca sa stiu si eu in ce lume este Ramona.
Si ce schimbare, acum ii plac tigarile, cam prea repede se intampla lucru asta. O.O
Bine fiecare cu gusturile lui, sa fiu sincera, iar daca ei ii plac eu nu o opresc. :))
Insa la inceput spune ca ii se pare o prostie, iar acum wow le adora. :-?
E umpic mai bun acest capitol decat primul, ai scris mai bine. Greseli de tastare, chiar nu am vazut, de exprimare poate una sau doua, sau chiar cuvinte aruncate asa ..
Deci toti din scoala ei sunt cucu, sisi la mandolina.. :))
Interesant, chiar doresc sa vad ce are sa se intample.
Si inca ceva, sa nu grabesti actiunea, am observat ca si in primul tau fic faci acelasi lucru. Incerca sa o iei mai incet si sa descrii mai bine.
Sper ca acest comm, la fel ca cel anterior nu te supara ? :-S
Ceau, ceau ! te pup si astept nextul. :*