Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Amalgam de eu ÅŸi tu
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Film prost

viaţa
mea
e
un
scurt-metraj
de
lungă
durată.

durează
atât
de
puţin
un
zâmbet
de-al
tău
în
comparaţie
cu
nopţile
când
nu
eÅŸti
lângă
mine.


Vară

e noapte. dorm. shh. taci. nu aprinde lumina. uşor. o să cad. faci zgomot. se trezesc. jos. aici sunt. taci. nu râde. eşti greu. vodkă. dunhill. NU APRINDE LUMINA. dormi. nu. nu. nu. sună. răspunde. mai bine închide. gata. aruncă. 4 dimineaţa. somn. cald. vară. 6 dimineaţa. răsărit. taci. îmbracă-te. faci zgomot. se trezesc. ieşi. fugi. mare. rece. sărat. plajă goală. val. cald. rece. cald. nu. stai. nu pleci. mi-e somn. şi mie. dormim. aici. jos. taci. dormi. trezeşte-te. ce? e noapte iar.
Film prost: Nu vreau sa te superi pe mine dar a doua stofa nu are o rima/ sonanta foarte buna. Ai folosit un stil pe care nu la-m mai vazut. Un vers are decat un cuvant, iar acesta este muzical cu celelalte.

Vara: Aceasta nici nu pot sa spun ca are versuri, aste o insiruire de cuvinte care au sonanta slaba. Ideea mi se pare draguta, cuvinte care se rostesc dar fara ritm, masura sau rima.

Desi nu sunt foarte reusite vreau sa spun ca imi place stilul primei poezii, atat de ciudata si totusi brilianta.
Sunt de acord cu Miranda^_^ Ai putea sa te straduiesti mai mult, mai ales daca ai deschis un topic la poezii. Poezia inseamna arta si creatie, asta inculde si rima/ritm/masura bineinteles;)
Nu spun ca n-ai imaginatie, ci ca ai nevoie de mai multe sfaturi, mai exersezi si sunt sigura ca o sa iasa ceva frumos:* Sper ca nu te-ai suparat, eu vreau doar sa te ajut cu cateva sfaturi daca-mi dai voie:)
Te pup si pune urmatoare poezie, vreau sa vad cum evoluezi>:D<
:bye:
Am specificat la descrierea topicului că ce scriu sunt versuri albe. Şi chiar dacă nu specificam, puteaţi să vă daţi seama foarte uşor, dacă spuneţi că vă pricepeţi la această artă.

Şi ca să vă ajut să înţelegeţi, versul alb nu se supune nici unui fel de restricții privind ritmul (sau piciorul metric) sau rima, contestând monotonia ritmică a poeziei tradiționale.

Sfaturile pe care mi le-aţi dat nu mă ajută cu nimic, pentru că v-aţi grăbit să criticaţi deşi nu înţelegeţi nimic din ce scriu eu aici. Oricum, nu pot cere nimic de la nişte copii. Pe viitor, mă pot lipsi de comentariile voastre, dacă nu veţi avea ceva mai inteligent de spus. Vă mulţumesc.


Hard to live in the city (adult content)

mă împiedic de tocurile prea înalte, cad şi îmi sfâşii rochia.
rămân goală şi pe tocuri pe bulevardul principal.
defilez pe stradă ca pe podium.
un penibil catwalk
pe un runway jalnic.
farurile maşinilor sunt ca nişte bliţuri.
vreau să aud aplauze!
doar a fost un show perfect astă seară.
dar nu aud decât claxoane.
deodată mă simt şi mai goală.
simt că lipseşte ceva.

PIERDUT DEMNITATE,
zicea declaraţia la poliţie,
DORESC O CÄ‚UTARE DETALIATÄ‚,
PE BVD. XYZ, PENTRU RESTITUIRE.
"auzi, păpusă?" zise poliţistul din dreapta mea,
în timp ce se uita la sânii mei.
"ia zi. cât iei pe-o ţeavă?"


-


mi-ai zis că în armată e greu.
că poţi să mori în orice clipă.
că nopţile petrecute în tranşee,
plin de noroi şi de sângele camarazilor,
nu le vei uita niciodată.
că într-o zi vei ceda
şi te vei arunca singur în faţa glonţului.
stai liniÅŸtit.
soldaţii nu au voie să moară...


... fără permisie


EDIT @Assyria

Nu înţeleg de ce te-ai atacat, din moment ce nu era vorba despre tine.
Nu doresc să primesc "inimioare" sau alte emoticons de genul :*. Am trecut de mult de stadiul în care îmi exprimam sentimentele prin emoticons.
Cele două fete de mai sus mi-au spus că nu am rimă sau măsură. Şi din moment ce versul alb NU constă în rimă şi măsură, nu pot să iau în calcul sfaturile lor. Şi sunt copii nu din cauza faptului că sunt cu câţiva ani mai mici decât mine, ci datorită mentalităţii lor, aceea de a se repezi să comenteze înainte să gândească sau chiar să caute pe internet. ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Vers_alb )

Îmi pare rău că nu îţi place stilul modern. Mie îmi place pentru că pot să mă exprim mult mai bine, fără să îmi bat capul dacă ritmul e bun sau să caut rime.

În poezia Vară, las interpretarea la mâna cititorului. Fiecare îşi poate imagina ce ar însemna înşiruirea de cuvinte. Eu mi-am imaginat că sunt frânturi de conversaţie, care se leagă între ele.

În Hard to live in the city, fata respectivă nu este o prostituată (dacă asta insinuezi). Eu am pornit de la ideea următoare: Ce s-ar întâmpla dacă aş rămâne goală pe stradă? Şi de aici am creat-o pe ea, care la început este puţin confuză, apoi din ce în ce mai încrezătoare şi în final revenind la starea ei iniţială + puţină dezamăgire (trăirile ei afective sunt de tipul unei electrocardiograme). Şi poliţistul trage aceaşi concluzie, cum că ea ar fi prostituată, de aici şi titlul Hard to live in the city.

Titlul celei de-a 2a poezii este Fără permisie. Eu l-am pus la sfârşit pentru a asigura continuitatea.

Sper că am lămurit lucrurile. Mulţumesc pentru comentariu.


Edit 2 @Scorpiuţă.

Check out Lucian Blaga - Izvorul nopţii.

Nu îţi place, nu citi.
Hei.. buna!! Nu cred ca am mai comentat la poezii vreodata ... Nu sunt in masura sa critic, avand in vedere ca eu pana acum am scris doar patru poezii, insa ( incepand cu primul post) " Film prost" nu mi-a placut; n-a fost decat o propozitie dezvoltata si o fraza; puteau foarte bine sa fie scrise in proza. Si ma scuzi dar eu stiam ca versul alb se " compenseaza" versului cu rima si masura prin ritm. Poezia alba trebuie sa aiba ritm ca sa fie poezie; daca n-ar avea ritm ( trebuia sa aiba ceva specific unei poezii * ritmul* ; muzicalitate na') nu ar mai fi poezie, ar fi proza; ceea ce este si la tine-> proza ( chiar daca ai scris tu cuvintele unele sub altele). Si stai linistita ca am inteles cele doua propozitii :)) . Sa nu spun ca dupa ce citeam un cuvant aveam tendinta sa ma opresc atunci cand incepeam sa citesc urmatorul " vers" .

In schimb mi-a placut enorm " Vara" . Nu stiu ce este, de-asta nu critic. Acea insiruire de "simboluri" a fost chiar faina, iar mie personal, imi place. Cand ma gandesc acum cat impact au avut acele cateva cuvinte..^^ .

Al doilea post acum.
Prima poezie... este poezie? Chiar nu mi-am dat seama. Nu-mi place. La fel ca prima poezie din primul post, este proza' in nici un caz poezie, fie ea cu versuri albe. Sa inteleg ca ai apelat la stilul modern, care pe mine, personal, nu prea ma atrage.
" "auzi, păpusă?" zise poliţistul din dreapta mea,
în timp ce se uita la sânii mei.
"ia zi. cât iei pe-o ţeavă?" " -->> Asta chiar a umplut paharul. Cu aceste trei randuri chiar ti-ai originalizat creatia. ( te las pe tine sa-ti dai seama in ce mod)

A doua poezie e dragutica, dar nu prezinta acea muzicalitate specifica versurilor albe. Si tema merge, care si ea e chiar draguta...


Acum ma gandesc cati ani ai de ne-ai facut copii. Probabil ca esti mai mare. Si sfaturile lor nu te ajuta? Ele ti-au spus sa mai exersezi, nu vad ce ar fi rau in asta. In fine... nu se poate sa primesti numai inimioare si ":*"

De vreme ce nu ai spus ce fel de critica vrei sa primesti fiecare este liber sa spuna ce crede, mai mult sau mai putin inteligent.

Edit: Nu m-am atacat! Am spus ce ma deranja. Si nu aveam nevoie de acea interpretare a poeziilor.. n-are nici un rost pentru ca tu nu stii ce am gandit eu cand am citit acea poezie in care tu credeai ca eu cred ca acea fata este prostituata. In sfarsit... daca tu vrei sa ai un stil modern si obscen e treaba ta. Ce ai scris tu mai sus nu este poezie, este proza. Este mult mai greu sa scrii versuri albe decat poezii cu rima [parerea mea], pentru ca versurile albe necesita muzicalitate, ca un cantec.. sa le lasi sa curga. Iar tu nu ai facut asta.. ce ai scris tu mai sus sunt simple propozitii/ fraze puse unele sub altele... si eu nu vad o logica, o continuitate intre ele.
Da, versul alb nu are rima si masura. Iar daca s-ar fi uitat pe wikipedia ar fi stiut asta. De aici rezulta altceva. In fine... m-a deranjat acel " comentarii mai inteligente".

N-ai pentru ce.

Edit2: Iubesc Izvorul noptii--> se numara printre poeziile mele preferate. Coampara poeziile tale cu cele ale lui Blaga[ Cu Izvorul noptii] si dati o nota ^^.
Primul post .

Sa imi arati si mie o carte de poezii care sa contina poezii cum ai facut tu. Nu imi plac, nu ma intereseaza ca nu ai rima, masura, bla bla bla, dar nu imi place. Nu imi transmit nimic, sunt nule pentru mine.

Al doilea post .

Nu mai scrie cu Caps Lock, nu tipi la nimeni. Nici asta nu imi place, mai ales ultimele trei versuri de la asa zisa prima poezie au umplut paharul, stii ca ma duce cu gandul la Vulgar si la Obscen ? Stilul asta al tau modern nu imi place, nu ma atrage.

In general .

Nu iti duci gandul pana la capt, ai un mod in a scrie care nu im transmite nimic, nu are nici macar umpic de muzicalitate, rima nu ai, masura nu ai, in fine este rima alba, dar zic sa treci la altfel de poezii, nu prea se vede ca te descurci la ele, si daca ramai la acest stil mai citeste astfel de poezii, parerea mea.
Cele ce urmeaza sunt DOAR sfaturi. Daca lezeaza pe cineva, il rog sa nu mai citeasca.

1. O sa comentez doar ultima poezie, pentru ca merita sa fie comentata.
2. Daca n-ai facut-o, ignora mirobolanta parere dinaintea mea de al carei profesionalism nu ma leg.

Deci...ideea a fost buna, ai cam rupt-o la partea cu soldatii DAR ai potential asa ca treci si scrie. Nu inventa forme noi de poezie, ajunge ca e fara rima. Cand o sa ai cateva zeci de poezii scrise (si bune) te apuci si de forme inedite.
Incearca sa mulezi forma pe continut. Adica atunci cand incepi un rand sa o faci cu un motiv, cand pui un singur cuvant pe el sa o faci cu un motiv, si motivele astea sa vina din ce scrii.
Si nu uita sa SIMTI.

Succes, mai trec pe-aici.
Citat:Nu îţi place, nu citi.

Iar eu iti spun ca daca nu-ti plac comentariile pe care le primesti, poti foarte bine sa nu mai postezi! Ai facut un topic pentru ca lumea sa-ti citeasca poeziile si sa iti lase o parere. Ca parerile nu sunt bune, partea a doua.
Iti zic sa o lasi mai moale cu nasul pe sus ca nu esti nici prima nici ultima "stralucita" in arta asta. Ia-o ca pe un avertisment.
@Alyssa

Şti care e diferenţa dintre tine şi cei 90% care "scriu" rimă albă? Nici una!
Tratează ca sfat ceea ce îţi spun acum:

1. Încetează să mai pui orice pe hârtie(asta dacă foloseşti...) şi să ii spui poezie.
2. Dacă nu eşti în stare să rezişti la critica unor "copii" îţi sugerez să încerci site-urile mai serioase în privinţa asta. Or să te facă să te laşi de "poezie".

3. Revin altădată....mă aşteaptă pârtia din Predeal


O zi bună şi mult succes în continuare. Să mă anunţi când te apuci de poezie!