Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Hotul de perle
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2
Ma numesc Malina, dar toti ma cunosc ca Safira. De ce? Pai hai sa va povestesc putin din viata mea palpitanta...
Ma-m nascut intr-un oras mare, si fiind un mare oras, si faradelegile ii erau pe masura! Am 3 frati(Alexander, Mauricio si Viktor) si 2 surori(Tabissa si Patricia). Eu sunt mai mica decat Alexander, Mauricio si Tabissa,dar mai mare decat Patricia si Viktor. Parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani, iar Patricia 1 an. Nu mi sa spus cauza divortului, insa stiu ca mama dupa aceea, ne-a abandonat si a fugit cu un italian. Tata, sa recasatorit cu Matilda (mama mea vitrega) si de acolo a rezultat Viktor. Numele tatalui meu este Paulo si este un tata grozav. Poate persoana la care tin cel mai mult. Desigur, tin foarte mult si la fratii si surorile mele, inclusiv Viktor. Matilda este tanara mama si nu prea are autoritate asupra noastra. Tata, daca ar putea, ne-ar da si luna de pe cer, insa nu prea poate. Am avut mereu strictul necesar insa, nimic mai mult!. Si de la lipsa banilor a pornit totul...
La 14 ani locuiam la periferia Londrei. Casa noastra era destul de modesta si neincapatoare. Terminasem 8 clase de studiu, dar simteam ca vreau mai mult de la viata!
Ma plimbam prin centrul orasului si priveam la oamenii care treceau pe acolo. Treceau bogatasi dar si oamenii modesti. Toate fetele acelea de bani gata, imbracate in haine de firma si purtand bijuterii scumpe... Eu eram imbracata intr-un tricou albastru(culoarea mea preferata) , niste tenisi negrii si o pereche de blugi. As fi dat orice ca sa fiu macar o zi in locul oricareia din acele fete! De la tatal meu am invatat ca in viata trebuie sa fi un om cinstit, dar desi el fusese un om foarte cinstit nu avea nimic in plus fata de acei bagatasi corupti! Trecand pe langa o Bijuterie am privit pt un moment toate acele juvaieruri. Erau splendide! Dar desigur, eu nu aveam cum sa am asa ceva vreodata! Totusi, m-am gandit sa intru inauntru si sa le privesc mai de aproape. Cum am deschis usa, vanzatoarea ma privit cu o oarecare suspiciune. O doamna inalta intra si ea, si intreaba de niste perle. Vanzatoarea ia scos pe tejghia cateva exemplare, dar intre timp ia sunat telefonul. Doamna, neinteresata de ce vazuse, iese din Bijuterie. Atunci vanzatoarea se intoarce cu spatele pt a vorbi la telefon. Parca perlele de pe masa erau magice, luceau foarte tare! Asa, pe nepregatite, am pus mana pe o cutiuta care continea o perla alba si lucioasa, dupa care am bagat-o in buzunarul hanoracului! Nimeni nu observase nimic. Am iesit linistita din incapere. Facusem totul ca o adevarata maestra in furt. Strangeam cu putere perla, dupa care am scos-o din buzunar si am privit-o atent. In ea se oglindea un chip de om, dar nu era Malina, era imaginea unei hoate, o hoata de bijuterii!
Eto ce sa zic , ideea mi se pare originala ;)) . Actiunea mi s-a parut putin grabita si mai cam bagat in ceata cu atatea nume , am vazut cateva greseli de tastare nimic ce nu se poate rezolva :sry::sry:. Un mic sfat cred ca ar fi mai bine daca ai scrie :

in loc de 14 -paisprezece
in loc de pt -pentru
Nu spun ca sunt cine stie ce experta dar cred ca ar fi mai bine :*:*:*.Astep next-ul . So spor la scris si multa imaginatie :bye::bye:
Hey`

Titlul mi se pare cam sec , iar actiunea cam grabita . Descriere si naratiune nu prea vad sa ai , si mai ai cateva greseli de tastare :
Ma-m -> M-am
Bijuterie -> cred ca trebuia scris cu "b" mic ..
pt -> pentru .
dupa aceea -> parca ar suna mai bine " apoi ne-a abandonat.."
Sincer , si pe mine m-au zapacit cam atatea nume :)) . Capitolul e cam scurt , incerca sa il faci un pic mai lung .

Well , astept urmatorul capitol si sper ca nu te-a suparat comentariul meu . >:D<
Spor la scris .
Salutare!
Titlul suna cat de cat frumos si-mi place putinul pe care l-ai scris, nu-i deloc rau, insa mai ai de lucrat pentru a putea face povestea si mai frumosa!
Descrierea ar putea fi mai multa, incearca sa exprimi mai pe larg ceea ce tanara simte, ceea ce gandeste si-si doreste. Nu e o papuse, ci o fiinta reala in lumea povestii tale!
Incearca sa te joci ceva mai mult cu minunatele cuvinte!
Ideea povestii pare a fi cat de cat originala, avand la baza un subiect placut [ cel putin pana acum ], insa o poveste o poti face originala si prin felul in care scrie, prin stilul tau...
Mergi pe un drum bun, insa trebuie sa acorzi mai multa atentie greselilor si nu mai grabi actiunea.
Greseli de tastare/scriere/exprimare:
Ma-m nascut - M-am nascut
Ma-m nascut intr-un oras mare, si fiind un mare oras - din cate-mi aduc aminte sunt putine excepti pentru virgula inaintea lui ÅŸi ... Repetitia pe care ai facut-o mie una nu-mi suna asa de bine, incearca sa inlocuiesti pentru a nu mai repeta.
Invata sa scri cifrele cu litere nu cu numere, asa e mai bine si mai frumos. Incearca sa nu mai scrii in paranteza, pur si simplu poti sa pui virgula sau sa formulezi un alt enunt.
sa recasatorit - s-a recasatorit --- am observat in mai multe locuri aceasta gresala, de aceea te rog ca inainte sa postezi un nou capitol sa recitesti pentru a te asigura ca nu are greseli ---
Astept sa citesc urmatorul capitol care sper sa fie si mai bun, vreau sa aflu ce o sa se intample mai departe. Iti urez succes in continuare si sper sa continui...
Gambatte!
* Z-Bye *
pai.. mie imi place asa in general e adevarat ca ai putea sa ii descrii sentimentele Malinei mai mult

da, sa zicem ... si actinuea e putin grabita si ar fi mai bine daca n-ai mai scrie in paranteza cam atata ... astept nextul si mult spor la scris !:zuppy04:
Aloha la toata lumea, se pare ca am trecut si eu pe aici.
Titlul in special m-a artas asa , nu stiu dar a reusit. Pai primul capitol nu are nici titlul, nici nimica ai trecut deja la scris.

Mai intai de toate o sa incep cu lucrurile pe care ar trebui sa ti le intiparesti bine in cap adica greselile si dintrastea:
De tastare sa fiu sincera nu am vazut, am fost prea ocupata sa citesc, chiar m-am afundat umpic in continut. :X Si asta mi-a placut, insa ai grabit totul, deja ai scris numele personajelor ca o furtuna care m-au derutat rapid. Insa asa am avut ocazia sa stiu cine sunt si ce sunt.:-)
Trebuia sa bagi mai multa descriere, ca sa ne dam si noi seama pe unde se petrec toate. Am avut noroc ca ai specificat asa locul unde candva ea a locuit.
Si multe altele, data viitoare incearca sa descri mai mult si sa scrii mai mult incearca sa combini mai multe idei intr-un sigur capitol. :*

Acuma sa incepem cu lucrurile dragute si frumoase:
Pai asa imi palce idea, e chiar originala, insa chiar nu stiu ce reflecta in mare parte acest fic. Dar asta o sa aflu pe aprcurs si pot spune ca-s nerabdatoare sa aflu. ;;)
Intr-un fel imi pare rau de ea, dar cu siguranta o va duce mai bine in curand sper :-S.
OO perle, dragutz.. sper doar sa nu fie prinsa.. :-S

Pai scuze ca acest comm nu este asa de lung, insa astept urmatorul capitol si sper sa fie mai lung, plin de actiune si descriere.

Succes la scris si multa imaginatie.:*:*
Ce tare ii ficul asta. Bravo. Da cam actiunea a fost cam grabita dar a fost ok si iti cam lipseste descrierea dar mie mi-a placut fffffffffffffff mult(Scuze car imi e lene sa scriu de atatea ori foarte). Abea astept sa vad ce se mai intampla. Multi pupici si te rog sa ma anunti cand pui nextul si sa nu renunti pentru ca din greseli inveti(asa am invatat si eu).:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*
:bye:
bun... deci multumesc pentru sfaturi si nu am motive sa ma supar deoarece stiu ca este adevarat :) am adus continuarea si sper sa va placa...

Capitolul 2
Mergand spre casa, pe o straduta aproape de “locul faptei”, doi baieti cam de aceeasi varsta cu mine imi oprira drumul.
Malina: Lasati-ma sa trec!
Baiatul: Eu sunt Zach si el este Manu.
Malina: Da, ma rog... acum vreau sa trec!
Manu: Stai un moment, te rog!
Zach: Am vazut totul!
Malina inghite in sec.
Malina: “Deci totusi ma vazut cineva...” Despre ce vorbesti?!
Zach: Am vazut cand ai furat cutiuta din Bijuterie.
Malina: Nu am furat nimic!
Manu: Si daca o sa sun la politie? Nu o sa gaseasca nimic?
Malina: Bine! Gata! Am luat-o! Si?
Zach: Imi place tupeul tau!
Manu: Ideea e ca... noi am vazut.
Malina: Da. Si daca ati vazut, ce?
Manu: Se vede ca esti o hoata cu experienta.
Malina: Defapt, nu am mai furat nimic pana acum.
Zach: Imposibil! Totul a fost perfect!
Malina: Da, mersi. Acum plec.
Manu: Nu prea cred...
Malina: Ori ma lasati, ori...
Zach: Ori ce? Ori chemi politia ca sa vada ca ai furat?
Malina: Ori tip!
Manu: Bine. Faci cum vrei! Doar ca, daca vreodata ai nevoie de ceva... noi suntem maiestrii in actiuni ilegale!
Malina: O sa retin...
Zach: Si lasa cuvintele mari, pt ca odata tot vei avea nevoie de noi!
Malina: Hai pa!

Imi continuu drumul. Ajungand acasa, intru inauntru si ascund foarte bine “prada”. Sora mea Patricia matura curtea. Mereu, eu si Patricia am fost foarte diferite! Ea este blonda si tupeista. Eu am un ten putin mai inchis, nu imi place sa ma cred mai presus de ceilalti si nici nu prea stiu sa conversez cu oamenii.
Malina:” De ce? De ce am luat-o?! Eu nu am nevoie de chestia asta! Si totusi...”
Insfac perla si ma indrept spre un amanet. Dupa o conversatie scurta cu casiera ies din cladire tinand in buzunar 300$.
Malina: Acum, as putea sa imi cumpar orice pe acesti bani...
Totul era altfel acum. Nu mai eram fata saraca, acum aveam 300$. Puteam avea orice imi doream si nici nu trebuia sa muncesc pentru asta.
Mam indreptat spre un Mall unde fetele de bani gata isi duceau veacul. Mai fusesem acolo pana atunci dar niciodata nu cumparasem nimic. Acum vedeam altfel lucrurile. Vanzatoarea a observat ca ma uitam la o fusta in carouri si a venit sa ma intebe daca caut ceva anume:
Vanzatoarea: Cu aceasta fusta se potriveste aceea camasa de acolo.
Malina: Aha...
Vanzatoarea: Daca vrei sa arati ca sti sa te imbraci trebuie sa te asortezi.
Malina: Sa ma asortez...
Vanzatoarea: Si mai avem si o pereche de pantofi de aceeasi culoare.
Nu voiam ca vanzatoarea sa afle ca eu nu aveam habar nimic despre tendinte asa ca doar aprobam.
Malina: Atunci le voi cumpara pe toate.
Vanzatoarea: Minunat! O sa te coste... 200$.
Malina: In regula.
Dupa ce am platit ma indreptam spre casa imbracata in noua mea costumatie. Oamenii se uitau la mine, ma studiau si apoi mergeau mai departe. Asa cum faceau cu celelalte fete imbracate in haine de fite. Ma simteam bine, mai bine ca si niciodata chiar! Eram acum intr-o clasa superioara a societatii.

stiu ca dialogul devine sec de la un moment dat, dar na... lectura placuta :*
So, am trecut pe aici dupa cum ti-am promis:-):-).Ce pot sa spun, am vazut greseli de tastare si de exprimare. Actiunea mi s-a parut cam garbita, ai foarte mult dialog care tinde sa devina sec pe masura ce citesti. Inceraca sa descrii mai mult sentimentele fetei. Inteleg ca era fericita ca avea bani, dar nu stiu ai putea spre exemplu sa ne spui daca se simtea vinovata. Puteai sa ii descriipe baietii, sa te axezi mai mult pe reactia fetei dupa ce a aflat. Nu mai scrie inainte de fiecare replica numele celui care vorbeste nu e prea estetic.Incearca sa citesti inainte de a posta si daca nu iti place cum suna, schimba. Cam atat am avut sa iti zic. Astept nextu.:bye::bye:


P.S. dak te-a deranjat cu ceva comm-ul p.m. si se rezolva.:*:*:*
P.S.S. Sunt prima:>:victorie:
Hopa im here. :))
Pot spune ca... hmm incepem cu lucrurile rele: din cate observ dialogul ala nu e dialog, nu suntem pe mess.. deci o sa te rog sa nu mai scrii asa. Mai intai de toate cand se incepe dialogul se pune liniuta se lasa putin spatiu si se scrie, daca in cadrul acelui dialog scurt vrei sa specifici si ce-si doreste personajul sa faca, pui virgula si scrii ex: - Anna: Pot sa iau si eu fructul acela delicios ? spune fata aplecandu-si corpul spre masa si apucand marul rosu.. bla bla.
Cam asa se procedeaza sa fiu sincera, eu una iti propun sa nu mai scrii asa si nu te contrazic eu una iti spun din propiami experienta. Si eu odata scriam asa si pana nu mi-a spus cineva, eu una puteam sa o tin asa mult si bine. :))
Greseli de tastare nu am vazut, caci am fost mult prea atenta la ce se petrece, insa ai descris foarte putin ciar putea spune multe aici. :-)

Ok deci sa lasam greselile, cam atata si cu siguranta o sa mai primesti criticuri. Eu una nu sunt dura, sper. :-s

Asa.. pai in rest capitolul hmm mi sa parut bun sa spunem, o sa-ti spun si tie incearca sa combini mai multe idei si incearca sa le indesi intr-un singur capitol, bine acuma nu chiar pe toate. Interesanta chestie cu aia doi.
Sper ca Malina sa nu ajunga ca fetele alea fitoase. :-s Si sper ca in curand sa nu mai fure si sai faca altceva ca sa poate sa-si castige traiul. Asa povestea imi place, nu te lasa indiferent de ce critica primesti.

Am uitat sa spun ca actiunea este grabita, iar descrierea este foarte putina, baga mai multa.. :-).

Succes la scris si imaginatie multa !

Sper ca commul nu te-a suparat. :(
Pagini: 1 2