Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Dorian Gray
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Sper ca numai exista vreun topic cu el, eu am cautat si n`am gasit , deci, sper ca am observat bine ^^"

Dorian Gray este un film britanic din 2009 care , din pacate, la noi in tara n`a venit, tare ciudat, dar trecand peste asta, este o adaptare a romanului Portetul lui Dorian Gray pe care sigur il voi cauta la biblioteca, scris de Oscar Wilde in 1891 . Versiunea aceasta este regizata de Oliver Parker, scenaristul fiind Toby Finaly ( aflat la primul lui scenariu de film ) , iar rolul principal, adica cel al lui Dorian Gray este interpretat de Ben Barnes ( Love him:X )
Premiera a avut loc in Marea Britanie pe 9 septembrie 2009 .
In anul 1970 a mai fost produs un film cu acelasi nume .

Genul : Horror- Drama .
Distributie :
- Ben Barnes este Dorian Gray
- Colin Firth este Lord Henry Wotton
- Rebecca Hall este Emily Wotton
- Ben Chaplin este Basil Hallward
- Emilia Fox este Victoria, Lady Henry Wotton
- Rachel Hurd-Wood este Sibyl Vane
- Fiona Shaw este Agatha
- Maryam d'Abo este Gladys
- Pip Torrens este Victor
- Douglas Henshall este Alan Campbell
- Caroline Goodall este Lady Radley
- Michael Culkin este Lord Radley
- Johnny Harris este James Vane

Povestea :

Când naivul şi tânărul Dorian Gray ajunge în Londra victoriană, este ademenit de către carismaticul aristocrat Henry Wotton într-o societate vicioasă. Dorian Gray este convins să guste din plăcerile hedonistice ale vieţii. Impresionat de aspectul fizic al băiatului pictorul Basil Hallward realizează un portret perfect al acestuia, în care redă toata frumuseţea juvenilă a lui Dorian. Sedus de propria imagine din pictură, Dorian mărturiseşte în faţa amicilor săi ca şi-ar vinde şi sufletul numai să rămână toată viaţa frumos şi tânar exact ca în tablou. Cu trecerea timpului Dorian se implică în numeroase aventuri scandaloase iar portretul începe să îmbătrânească şi să se schimbe, arătând tuturor hidoşenia sufletului său, chiar dacă chipul lui rămâne la fel de tânăr şi de frumos. Forţat să părăsească oraşul din cauza faptelor sale se reîntoarce după 25 de ani de absenţă arătând la fel de proaspăt ca atunci când a plecat, dar tabloul monstruos încuiat în pod îi trădează adevărata vârstă şi conştiinţă.

Disclaimer : Toate informatiile au fost luate de pe Wikipedia .

Afisul Filmului : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro...y_ver2.jpg
Am vazut si eu filmul asta acum cateva luni.Mi`a placut si nu mi`a placut. XD Adica ideea in sine a fost frumoasa si interesanta dar filmul m`a dezamagit.Nu am citit cartea,recunosc si nici nu am de gand.Iar actorul in rolul lui Dorian Gray chiar arata bine. 4
Ma bucur ca l`ai vazut ! ^^ Eu d`abia astept sa citesc cartea, am citit cateva fragmente pe Google, dar ma face intr-un fel curioasa pentru ca din cate am vazut e destul de buna. Sa revenim la film . Pai, eu il am pe calculator, si sunt foarte nerabdatoare . Vreau sa`l vad, cred ca maine...Eeh, anw...Ben Barnes e un scump ^^
Am trecut prin carte si film la foc automat 21
Si iarasi avem parte de un domn Gray brunet, asa cum a fost si Stuart Townsend in "The Legue of Extraordinary Gentlemen", film care mi'a trezit interesul pentru povestea aceasta.
Daca nu as fi lecturat intai opera lui Wilde, as fi considerat filmul chiar bun, insa asa am descoperit multe lucruri care nu se potrivesc, scenariul respecta doar in linii largi originala poveste. Oricum, pelicula e destul de interesanta, dar nu exceptionala. Oare am innebunit eu sau actritele alese sa infatiseze aristocratele acelei vremi si partipantele la acele petrecerile stralucitoare nu aveau acea frumusete sau mister care sa'l tenteze pe Dorian? Ben Barnes s'a descurcat ,totusi, in pielea tanarului vesnic, i'a captat starile schimbatoare destul de bine. Si interpretul lordului Wotton a surprins esenta personajului sau, mi'a placut.
Scena in care Dorian, aflandu'se intr'un salon cu "lumea buna", isi amintea orgiile avute cu diferite persoane in timp ce isi ungea feliile de paine cu gem mi s'a parut frumos realizata. Am cam ramas masca atunci cand Basil i'a cedat, asta nu ma asteptam sa fie in film.
Yeah, saw it, deoarece am avut cartea de citit pentru teza la engleza back in highschool. E geniala, btw. Dar sa revin asupra filmului. Stiu ca mai e unul vechi in care Dorian e blond, asa cum a fost descris in carte dar sa fiu sincera, un detaliu de genul asta nu ma deranjeaza. E interesant sa urmaresti coruperea unul suflet inocent cat timp acel suflet nu e al tau. Pe langa faptul ca ideea in sine e geniala, aici nu am ce sa comentez, filmul scoate in evidenta mult mai mult relatia dintre Basil si Dorian. Yeah, o scoate in evidenta, alright. Am avut senzatia asta de homoerotism de cand am citit cartea dar nu am insistat asupra ei din diferite motive. Cred ca am vazut filmul de doua ori, odata din curiozitate si a doua oara de plictiseala. Anyway, pentru fanii cartii, merita vizionat, primesti o noua perspectiva asupra ei.