Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Orientarea sexuala
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Pe ce gandire profunda este bazata aversiunea? Haha, asta e buna. Am venit aici pornita sa trec prin tot thread-ul, dar m-a oprit ignoranta ultimului post asa ca am zis ca mai bine imi spun doar parerea.

In primul rand, e lipsita de sens comparatia unui homosexual cu un zoofil, pedofil, respectiv necrofil (de criminal nici sa nu mai vorbesc): in cazul primei categorii, este vorba de o relatie consensuala intre doi adulti sau, in orice caz, intre doua persoane constiente, capabile sa ia decizii proprii (ma refer aici la relatia in sine si la actul sexual in sine), in timp ce in cazul celorlalte categorii este vorba de o singura persoana care profita de un animal, de un copil neajutorat, respectiv de un cadavru. Cred ca putem fi de acord ca acestia nu pot fi caracterizati ca fiind persoane adulte, care sa poata face o clara diferenta intre bine si rau etc etc.

Then again, toata propaganda asta religioasa nu face decat sa extraga ce-i place din Biblie sau de unde ar face-o si sa imprastie o idee generala de "ajutati-va bietii semeni homosexuali sa se schimba si sa redevina oameni normali". Ba fix prin mentalitatea aceasta ajung oamenii sa fie judecati, sa fie aspru criticati, sa fie urati si marginalizati din punct de vedere social, sa fie evitati si in multe cazuri chiar agresati. In numele carui Dumnezeu se acumuleaza toata ura asta, nu mai conteaza intr-un final, nu? Si mai aud fraze de genul "eu nu ii urasc, doar nu vreau sa ii vad in fata ochilor", "eu nu sunt homofob, doar sa nu am de ii vedea" si incep sa rad copios de ipocrizia unora.

In ceea ce priveste adoptia cuplurilor homosexuale, e si aici o intreaga si uriasa dezbatere, cu suisuri si coborasuri, cu proclamatii in numele normalitatii si citate biblice. De sustinut, eu o sustin, asa cum sustin orice fel de adoptie care indeplineste conditile necesare. Nu ai un model parental in casa, nu ai o mama si un tata? Da, este adevarat, dar in opinia mea acesta ajunge sa fie un detaliu insignifiant daca il asezam in context. Pentru ca prin adoptia respectiva, copilul acela scapa dintr-un orfelinat mai mult sau mai putin mizer (aici fac referire la multe orfelinate din tara noastra), pentru ca i se ofera sansa la a avea o familie si este primit de doi parinti iubitori, care isi doresc enorm de mult un copil, daca au fost dispusi sa treaca prin lungul procedeu de adoptie. Asa cum avem familii formate dintr-un barbat si o femeie cu sau fara copii, asa avem familii formate si din cupluri homosexuale sau familii cu un singur parinte care a decis sa isi creasca astfel copilul. Desigur ca exista exemple si exemple, nu toate cuplurile homosexuale sunt in stare de a creste un copil, asa cum nici toate cuplurile heterosexuale nu sunt in stare sa o faca, dar acest lucru nu e decat o dovada a lipsei de omogenitate din societatea noastra. Problema, in opinia mea, nu e iubirea si grija primita de copilul adoptat de familia homosexuala, ci felul in care o parte a societatii priveste acest subiect. Pentru asta insa ar trebui sa se schimbe mentalitatea unora, nu familia iubitoare care isi doreste un copil.

O observatie a mea ar fi ca mi se pare interesant cum se discuta despre homosexualitate si heterosexualitate in paralel, fara a fi pomenite si alte orientari sexuale cum ar fi bisexualitatea, pansexualitatea, asexualitatea. (Daca au fost pomenite in paginile anterioare, atunci imi cer eu scuze, dar nu am trecut prin toate.)
Sincera sa fiu pentru mine chiar nu conteaza ce orientare sexuala au pritenii mei! Ata timp cat omul se poarta cu bun simti si respect are dreptul sa fie cu cine vrea. Ea adevarat si mie la inceout mi s-a parut putin bizar, dar am acceotat incetul cu incetul si am ajuns la conculiz ca e tot aia, ca e barbat ca e femei! Nu ar trebui sa ne intereseze pe noi dca "X-ulescu se culca sau are o relatie cu Y-ulescu!" Am pritene lesbiene si bisexuale si sunt niste persoane chiar foarte de treaba, asta nu e defect!
Din partea mea fiecare sa aibe relatie cu cine vrea! Au toata sustinerea mea! ^^
Multi au eronata conceptie (inclusiv OP-ul acestui topic) ca homesexualitatea este o decizie, o optiune a individului, ca alegi sa fii homosexual. Nimic mai gresit. Orientarea aceasta sexuala este data in principal de factori genetici, a efectelor hormonilor prenatali asupra fatului si intr-o mai mica masura de factori biologici si de mediu. Toate aceste cauze sunt sustinute de majoritatea medicilor si oamenilor de stiinta dupa numeroase studii, acestia excluzand alte cauze, bunaoara: traume, familii disfunctionale etc. Concluzia? Ori te nasti homesexual, ori aceasta se instaureaza de la o varsta foarte frageda inainte de a dobandi discernamant.

Pe vremea cand homosexualitatea inca era considerata boala psihologica s-au incercat asa zise "Terapii reparative" pentru a-i "vindeca" pe subiecti. Evident, acestea nu numai ca nu au dat niciun fel de rezultat, dar au lasat si o multime de persoane traumatizate pe viata. Se stie de asemenea ca ea a fost practicata inca din antichitate, adeptii acesteia suferind multe atrocitati, discriminari, stigmatizari datorita orientarii lor sexuale in toate perioadele istoriei. Daca era atat de simplu ca a lua o decizie, considerand chinul indurat de aceste comunitati, atunci ar fi trebuit ca ele sa nu mai fi existat de mult (pana la urma cui ii place sa fie spanzurat sau decapitat, daca stii ca ai de ales), dar tocmai pentru ca nu este atat de simplu, putem acum sa discutam pe marginea acestui subiect.

Punand totul cap la cap concluzionez,contrar perceptiei generale despre homosexualitate, ca totusi aceasta este ceva natural, doar ca nu atat de frecventa ca heterosexualitatea. Din acest motiv, ea mereu va fi privita ciudat de marea parte din societate, asa cum poate si heterosexualitatea la randu-i e privita de homosexuali. Astfel, eu unul nu pot fi de acord cu aceasta si nici nu doresc sa o vad manifestandu-se sub ochii mei, pur si simplu tine de natura fiintei mele si de nimic altceva. Insa, sunt destul de deschis la minte sa pot face distinctia intre orientarea sexuala si persoana in sine, care pentru mine sunt chestiuni separate.
Nu-mi place sa vad o relatie intre barbat-barbat.Mi se pare ceva anormal, insa, vedeti voi poate e legat si de faptul ca sunt baiat si tine si de fantezie, imi place sa vad femeie-femeie.Aia da, mai merge, exista tot felul de chestii intre femei.In rest nu, nu vreau sa vad nici eu nici copilul meu cum pe drum se saruta doi barbati cu aceiasi barba mare ca a mea.Nu vreau sa fiu inteles gresti, nu-i omor cand ii vad, urmaresc la tv cand Solcanu ala prezinta, ascult Elton Jhon, dar doar atat.In rest nu sunt de acord cu relatia dintre un barbat si un alt barbat si nici sa adopte copiii.
Mie personal imi palc femeile, ce senzatie e aia fara sa iubesti femeie, fara sa simti o femeie in adevaratul sens al cuvantului.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43