Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Ceasu' rau, pisica, treispe.....
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Niciodata n-am crezut in astfel de prostii. Cred ca e mai mult o chestie de mentalitate - rau gandesti, rau iti merge!39 Am auzit multe superstitii, le cunosc, dar n-am crezut niciodata in ele. Daca stau sa ma gandesc insa la ele, prima care imi vine in minte e cea care spune sa nu dai bani in prima zi a saptamanii. Nu cred in superstitii, dar m-am trezit refuzand o prietena care imi cerea niste bani de imprumut lunea2. Cam urat din partea mea, pentru ca si mama m-a refuzat odata si mi-a picat rau! I-am dat a doua zi nu s-a suparat pe mine 10.
Nici eu nu cred în superstiții deși dai peste tot de ele, le auzi, îți intră undeva în creier și fără să îți dai seama le practici. Da, și mie mi s-a întâmplat, deși le iau mereu în glumă și unele sunt tootal deplasate.
Faza cu pisica neagră, ziua de 13 care aduce ghinion și nu mai știu câte, dar uite că nu îmi vin în minte acum.
Și de cea cu banii lunea habar nu aveam :]], prin urmare sunt multe și mărunte.

Deci și prin urmare, că am aberat destul, nu cred în ele și nu mi s-a întâmplat nimic ciudat sau ieșit din comun din cauza superstițiilor.
De cele mai multe ori iau superstitiile in ras, dar cum ati zis si voi, mi s-a mai intamplat sa ma trezesc ca le iau de-a buna. xD In cea cu pisica nu cred, mai ales de cand mi-au trecut vreo 3 pisici negre prin fata intr-o zi, si aceea a fost una dintre cele mai bune zile ale mele. : ))
Stiu ca sunt multe superstitii care se invart in jurul numarului 13. Odata ma certam cu o prietena pe tema asta, ea zicea ca ziua de marti 13 e cu ghinion, iar eu ziceam de cea de vineri 13. >.< Ne, pana la urma, care dintre ele e? Stiam ca cea de vineri este legata de templieri, sau asa ceva. :-?
In fine, o superstitie pe care am auzit-o de la o prietena si in care 'cred', sa zicem, pentru ca ma amuza, zice ca daca te lovesti la cot (mi se intampla des) o sa te intalnesti cu un prost. = ))
O dha la mine merg toate pe dos cand e vorba de superstiti( in sensul ca merg pe dos adica, imi merge bine )21
Exemplu: Eram in drum spre scoala in ziua cu teza la mate, dupa care nu stiu cum se face si imi trece o pisica neagra calea iar dupa trei sau patru zile cand trebuia sa imi aduca teza am luat noua.
Asta indica ca la mine nu au efect chestiile cu superstitiile, desi eu sunt superstitioasa 21.
Eu nu cred in superstitii,dar daca suntm invatati de mici cu asta ne intra in subconstient si facem automat ceva pentru anularea superstitiei,chiar daca nu vrem.Eu una m-am obijnuit,desii ma mai surprind cand imi taie calea o pisica sa fac pasi inapoi si mai e si faza cu scara.Singurul ghinion acolo este sa-ti cada o galeata cu vopsea sau unelte pentru zidit.Si defapt superstitiile vin din intamplari repetate care ne fac sa dam vina pe "supranatural"cand,prin teama noastra devenim sovaielnici si gandim negativ.Superstitia cu oglinda pare ca vine din cauza ca daca se sparge,ea fiind imaginea sufletului,sufletul murind....sau cam asa ceva Zuppy03
In concluzie prevenirea superstitiilor depinde de modul psihologic de actionare ^_^si asa termin o explicatie cam ciudata pt varsta meaZuppy06 (sper ca cineva a inteles 21 )
ByeeeeZuppy10