Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Dumnezeu poate dori ÅŸi răul pe acest Pământ?
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7
^ ba nu-i nevoie de credinta pt o astfel de discutie. Discutia se vrea rationala nu?

Pai religia nu zice ca daca nu facem cum vrea El ajungem in iad si ne tortureaza dracii? Aia n-ar fi ceva rau. Si sa nu-mi ziceti ca e un rau pe care ni-l facem singur. El a decis ca daca nu-i urmam regulile ajungem in iad. Deci religia, la randul ei, ne inchide si ea intr-o cusca de reguli si norme, unele ilogice/care nu se (mai) pot aplica in societate asa cum e ea acum.
(06-08-2011, 01:16 PM)Kashim A scris: [ -> ]^ ba nu-i nevoie de credinta pt o astfel de discutie. Discutia se vrea rationala nu?

Pai religia nu zice ca daca nu facem cum vrea El ajungem in iad si ne tortureaza dracii? Aia n-ar fi ceva rau. Si sa nu-mi ziceti ca e un rau pe care ni-l facem singur. El a decis ca daca nu-i urmam regulile ajungem in iad. Deci religia, la randul ei, ne inchide si ea intr-o cusca de reguli si norme, unele ilogice/care nu se (mai) pot aplica in societate asa cum e ea acum.

Mi se pare puţin... exagerată supoziţia ta. Mă bag ca musca-n lapte, pentru că nu-s nici 50% documentată pe tema religie şi aşa mai departe - dar asta e - ştiu că o să zici că mai bine tac, dar câteodată, nu poţi să taci * laughs*
Trecând peste asta, ce voiam să spun este că mi se pare exagerată ideea că "dacă nu faci ca El ajungi în Iad şi te torturează dracii" având în vedere că la final, se presupune o "iertare totală" care vine dintr-o "căinţă adevărată" , ceea ce te trimite cu tren express spre Rai, bilet dus şi atât. Asta ar cam însemna să faci ce vrei pe parcursul vieţii, încalci toate regulile şi dacă la final îţi pare rău, te căieşti şi aşa mai departe, te aşteaptă Raiul - asta e mai mult... o altă exagerare, să zicem, dar pricepi tu ce vreau să spun.

Cât despre faza cu dracii, nu cred că se presupune că te torturează, ci mai mult că acolo îţi vei întâlni toate păcatele înfăptuite pe parcursul vieţii şi de care, evident, nu vei scăpa niciodată.
E un fel de du-te vino şi religia, de macină pe toate părţile şi faza cu Dumnezeu care "poate dori sau nu răul" e mai mult relativă, în opinia mea - nu ai decât libertatea de a lua propriile decizii care te duc într-un punct sau altul, nu eşti controlat de aşa zisă "dorinţă" a Lui de a-ţi face rău, care mi se pare ciudată, stupidă şi aproape fără sens. Dar e doar părerea mea.

N-ai nevoie de documentare ca sa-ti faci o parere despre spusele cuiva. Parerea aia se formeaza oricum fara sa vrei. Oricum, frumos spus, n-am ce contrazice. Deci totul e sa iti para rau la final? Presupun ca smecheria e ca desi vei fi oarecum socat cand il vezi pe El si iti pare rau pt ca i-ai gresit nu trebuie sa o faci pt ca te temi ca o sa ajungi la Lucifier. Complicate treburi.
Ati dat-o putin pe langa, ideea topicului era ca daca D-zeu nu doreste raul, atunci de ce se intampla atat de multe chestii fucked-up. Din cauza noastra? Posibil, dar noi suntem tot opera lui, nu este vina noastra daca suntem rai, asa ne-a facut el...defecti.
Aici intervine "nu ne-a facut asa si pe dincolo, noi alegem cum sa fim", adica libera alegere, care am comentat-o mai sus.
Mergand pana spre ideea de baza, din moment Dumnezeu este o fiinta omnistienta, omnipotenta, omniprezenta atunci ar fi stiut ca Lucifer s-ar fi intors impotriva lui inca inainte de a-l creea. A stiut/dorit sa se "nasca" raul. Stiu ca este stupid sa rationalizez balivernele din biblie, insa incerc sa demonstrez ceva mergand pe caile voastre. Orisicum, sunt multe carente in biblie, multe situatii in care Dumnezeu pare mai degraba un copil care sufera de retardism major decat fiinta superioara.

@Teh: In vechiul testament, D-zeu este prezentat drept unul criminal, razbunator, infantil.
Deci ceea ce spui tu se cam exclude, depinde de ce "parte" a religiei te legi.
O putea, who knows.
Nu sunt o persoana religioasa, n-am fost si nici n-am de gand sa devin una. Totusi, cred ca exista cineva sus sau ceva care se holbeaza la noi ca la roboti intr-un glob de sticla si daca-l misca se zdruncina tot. Parerea mea e iesita din comun, dar trebuie sa recunosc ca eu sunt genul de 'prototip' care se roaga doar in momentele de criza. ( pam-pam and laughs )
Mai, daca El vrea si ii place sa ne chinuie, cred ca o sa ne doreasca si raul, candva - undeva . Right ? Si daca nu vrea, si isi doreste doar armonie, iubire, pace etc etc, atunci...sa-i ucida pe cei care pornesc razboaiele. :]] 65 ( just kidding. )
Asa ca eu il las sa faca ce vrea. Daca in Biblie scrie ca e autotstiutor, inseamna ca s-a gandit ca un dezastru pentru noi ar insemna distrugerea propriului 'tablou' . Asa ca, sa faca ce vrea, nu-mi pasa. ^^


Ralucel was here.
Si eu intarziat pe aici...poi presupanand ca d-zeu exista,proabil ca nu ii pasa a vazut ce creatii esuate a facut si cat de mult ne-am indepartat de asa zisa "perfectiune" incat si lua vacanta.
Ma contrazce cineva?
* Comentariu scurt si la obiect despre parerea mea ;x*

Deci, so, deorece, pentru ca, fiinda eu studiez religie la scoala eu zic un mare NU! D-zeu nu poate dori raul unui om si nu poate face rau ;P. Adica scrie si in biblie, si in pilde [unde sunt invataturile lui D-zeu, Isus.]. Tragem concluzia ca...Daca D-Zeu ar vrea sa ne faca rau in mod direct, atunci de ce a mai facut Pamantul? O.O [Desigur daca ne legam de religie si lasam stiinta la o parte]. Eu una cred ca Nu si punct ;P D-zeu nu poate face rau [m-am cam repetat cam des :]] ]
Mi se pare mie sau discutia/dezbatearea asta denota o tenta de manifestare a omului prin care isi ascunde faptele de el insusi, acuzand pe altcineva de lucrurile pe care le-a infaptuit...? Am fost inzestrati cu capacitatea de a rationa, deci ar trebui s-o folosim mai des. Intai, asa cum a spus si un user mai sus, trebuie sa ne punem intrebarea daca Dumnezeu exista cu adevarat. Bun, pentru a putea continua aceasta discutie trebuie sa presupunem ca da, eu ramanand sceptic in continuare, intr-o balanta inclinata deja prea mult spre partea negativa, aflandu-se undeva pe la 30-70%.
Dumnezeu este atotputernic(omnipotenta), atotstiutor(omnistiinta), atotiubitor(omnibenevolenta) si omniprezent. Avand in vedere una dintre aceste atributii, Dumnezeu nu a creat raul. Asa cum spunea Einstein, raul absolut nu exista, fiind un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu din inima omului. Daca nu a creat raul, asta inseamna ca nu il poate dori. Nu stiu daca ati citit acea mica istorisire care il are in prim plan pe Einstein si pe un profesor universitar, dar v-as sfatui s-o faceti, veti intelege pe deplin ceea ce am vrut sa spun.
Acum, daca ati lua-o logic, Dumnezeu fiind Creatorul a tot ce exista, acesta a creat si raul, deci l-ar putea dori, insa in acelasi timp n-ar putea. De ce? Simplu - raul, in esenta, NU EXISTA!

In fine, ideea in ansamblu este ca nu ar dori raul pe acest Pamant.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7