Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Film: Sherlock Holmes (2009)
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
[Imagine: sherlockholmes01.jpg]

Uite ca am prins si eu ceva timp liber de acum asa ca m-am gandit sa sarbatoresc cu o vizita pe la cinematograf. Si cum si eu si partenera mea asteptam de multisor sa vedem adaptarea astea dupa celebrul personaj, nici ca exista alta varianta pe azi.

Eu am terminat de curand cartile "Aventurile lui Sherlock Holmes" si cu "Memoriile lui Sherlock Holmes", doua lucrari din partea lui "Arthur Conan Doyle" care mi-au placut in mod deosebit din lectura mea din ultima vreme. Holmes e un personaj extraordinar iar ce am vazut adesea in seriale si, mai rar recunosc, filme a fost destul de departe de cel ce m-a intimpinat in lucrarea sa originala.
Va zic aceste lucruri ca sa intelegeti ca am intrat in sala cu niste asteptari destul de mari pentru film, plus un pic de mentalitate de fan ce nu va fi usor multumit.

Filmul mi s-a parut ...foarte foarte bun!

Regia ii apartine lui Guy Ritchie iar actorii in rolurile mari sunt Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), Jude Law (Doctor Watson), Rachael McAdams (Irene Adler) si cu Mark Strong (lord Blackwood)...un cast de calitate si un regizor cu viziune.

Bun, asta am zis ca sa trec peste tehnicalitati...nu intru in poveste ci vreau sa adresez alta chestiune:
ASA se face o adaptare!
Da, vorbesc de o adaptare si nu de o trecere fidela de la carte la film. Din primul moment al filmului e clar ca acesta isi va lua libertati cu personajele si cu povestea...DAR MERGE! Merge incredibil de bine tot ce au facut, pastrand intact aproape caracterul lui Sherlock Holmes si construind pe spatiul care autorul l-a lasat liber in original, atat in ceea ce priveste cine ESTE Sherlock Holmes, cat si relatia sa cu doctorul Watson.

De ce zic ca functioneaza atat de bine aceasta adaptare?
Povestea in sine e...eh, sa nu zic chiar slaba, dar se apleaca mult prea mult spre bullshitul creat de Dan Brown decat spre povestile clasice ale lui Sir Arthur Conan Doyle si asta e oarecum suparator, fiindca teoria conspiratiei nu e atat de fascinanta pe cat ar fi un mister ce presupune chestii mai aproape de perioada si de adevar.
Dar asta trece usor sub covor in lumina faptului ca s-a reusit punerea bazelor unei chimii intre cele doua personaje principale: Holmes, jucat excelent de Downey, si Watson, din nou excelent interpretat de Law. Povestea le da loc sa interactioneze si sa creasca, sa se dezvolte chiar. Personajele se fac rapid placute pe ecran si momentele lor impreuna sunt de-a dreptul hilare pe alocuri, in sensul bun.
Si faptul ca Watson este caracterizat ca mult mai mult decat un tantalau care sa-l ridice pe Holmes in ochii nostri, ajuta foarte mult la chimia de pe ecran.

Acum, un pic despre interpretarea lui Downey asupra personajului.
Bineinteles, fanii cartii vor observa rapid faptul ca acest Holmes e mai...dezlanat decat cel pe care-l cunosc din opera literara. Dar (si aici simt ca trebuie sa apar aceasta interpretare), aduc din nou in discutie acel mare spatiu lasat de Doyle pentru speculatii asupra personajului. Holmes este un boxer excelent (din notitele lui Watson), mintea sa are nevoie constanta de lucru altfel o ia pe cararile plictiselii, iar haosul sau este al sau, propria ordine pe care o curata doar din cand in cand. Downey a inteles aceste lucruri si l-a portretizat in sfarsit pe Holmes ca ceea ce este: un detectiv genial, dar cu multe abuzuri in viata sa si un stil de viata deloc sanatos.
Si FUNCTIONEAZA! Aleluia, functioneaza!

Poate filmul viitor va introduce o poveste mai demna de acest mare detectiv...dar pe moment s-a pus bazele a ceva bun pentru cooperarea Downey si Law la acest gen de film.
Bring on the sequels...I like!

Voi?
Încă nu am avut timp ... bine, nu pot să mint, nu am avut chef să citesc cărţile şi poate nici chef să mai ies din casă şi să fac faţă viscolului până la bunici şi să-i pun să răscolească biblioteca, deci nu prea pot să fac o comparaţie între imaginea lui Ritchie asupra personajelor şi cea originală, a lui Sir Arthur Conan Doyle, şi nici alte ecranizări n-am mai văzut ...

Nu mă aşteptam la mare lucru din partea filmului, mai ales că nici nu aveam o atmosferă prea ... entuziastă când l-am văzut, pentru că l-am văzut acasă, cu ai mei, şi nu la cinema cu nişte prieteni [deşi probabil că ar trebui să mulţumesc mai multor persoane că nu locuiesc în Bucureşti sau în oricare alt oraş în care ar fi fost alt film diferit de Twilight sau New Moon la cinema, pentru că la cum îi ştiu eu pe prietenii mei ... aş fi avut baftă să văd prezentarea] şi nici nu aveam mare chef de văzut ceva, deci în general orice văd pe starea asta mi se pare o mare porcărie. Eh ... this movie made my day.

Păi ... în comparaţie cu alte filme din 2009, de departe Sherlock Holmes a fost unul din cele mai tari. Zic unul, pentru că mi-a plăcut în mod special şi Avatar, deşi nu se compară ca şi poveste cu acesta. I mean, some giant blue elven kitties can't compare to this!
Din ce în ce mai multe filme dau pe paranormal, uneori chiar şi exagerat, fără legătură între real, însă eu aş zice că însfârşit chiar există un film făcut în ultimii 3-4 ani care chiar să aibă tot ce-i trebuie cât să nu omoare privitorul! [killed either by boredom or ... hellhounds or sorcery combined with romance ._. ]

Cam atât aş putea spune, guess that's not too much about the movie itself ... So, revin după ce citesc şi cărţile xDD [like YES! this is worth feeling fresh air] Şiii ... mai mult ca sigur că o să văd şi sequel-ul, din câte am citit pe net se apucă de filmări luna viitoare.
Filmul ăsta este excepţional, începând de la efectele speciale şi până la cel mai mic detaliu. Eu nu am găsit mai nimic care să nu-mi placă.
Decorul a fost extrem de credibil.
Robert Downey Jr. a jucat impecabil, dând personalitate personajului său - un Sherlock Holmes simpatic şi amuzant. Umorul acela negru şi simţul de observaţie ieşit din comun. Ei bine, aşa ceva nu vezi în fiecare zi.
Filmul te ţine-n suspans, căci nu ştii dacă există sau nu vrăjitorie, iar la final, când totul e "spus pe faţă", felul lui Holmes de a gândi pare foarte simplu de înţeles, dar foarte greu de reprodus.
Ador filmul ăsta.
Nu am citit cartile cu acest detectiv, dar cu siguranta am vazut filmul. E chiar bun, m-a tinut in suspans si a avut un final care cere o continuare cel putin la fel de interesanta.
Imi place Sherlock, este amuzant si sec, dar in acelasi timp si foarte inteligent. Saracul, mi-a parut rau de el atunci cand l-a fraierit tipa pe care, sa zicem, o placea. 71 Personajul meu preferat este Watson. Calm si destept, e un bun ajutor si prieten al lui Holmes. Am fost trista atunci cand aproape ca murise, chiar credeam ca nu mai are nici o sansa sa fie in viata.
Mi s-a parut interesant lordul Blackwood, atat de diabolic. 22 Se credea ca murise (desi era cam devreme), dar in locul lui era un alt om. A fost extrem de amuzant cand Holmes a cerut un pix si a umblat in gura cadavrului, iar apoi l-a returnat celui de la care il imprumutase. 24 Saracul om, ce scarbit era.
Yeah, las la o parte faptul ca il ador pe Sherlock Holmes de cand am reusit sa imi cumpar cartile de pe net, fara sa am habar daca o sa fac rost de bani sa le platesc, ca nah, ia buget de unde nu e buget. Anyway xD trebuie sa recunosc faptul ca Robert Downey Jr. a facut o treaba excelenta, cum face el de obicei. L-a jucat pe marele detectiv intr-un mod ce ii apartine, deci unic si inegalabil. Besides, Jude Law a scos foarte bine in evidenta sarcasmul din care e facut John Watson. Bietul doctor, singurul ce rezista in preajma geniului. Un geniu ce e pacalit de siretenia unei femei pe care o iubeste mai mult sau mai putin si e speriat de un doctor pe care reuseste sau nu sa il sfarseasca xD.
Nu il compar cu alte filme, zic ca si altele au meritele lor dar oricat de mult incerci, nu poti sa aduci filmele la nivelul cartilor, asta e logic. Dar poti sa fi pe aproape atunci cand faci o combinatie buna de umor, drama, suspans si toate acestea ajung sa descrie filmele acestea.
Am mai vrut sa precizez faptul ca stiam sau am rog, am auzit de un al treilea film. Nu stiu cat e de adevarat dar sper din tot sufletul xD