Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

mermaid & unicorn

#1
u belive in mermaid??

sunt multe filme desene animeuri and Co. ce se folosesc de aceste creaturi... pentru a face totul mult mai interesant... aveti idee de unde au provenit miturile cu sirenele? sau inorogii??? creaturi mitice sau bazate pe imagini sau "fapte" reale??

[Imagine: Picture176.jpg]

[Imagine: 1110038626_eep20Blue2.jpg]

http://img.photobucket.com/albums/v315/n...icorns.jpg Sloth edit: too big

[Imagine: unicorn.jpg]

[Imagine: winterwalker.jpg]

#2
well... peste jumatate din copiii de peste 10 ani iti vor spune:

Sirenele de la dugongi
Unicornii de la narvali

Oamenii au avut mereu nevoie de povesti fantastice care sa le anime deopotriva imaginatia si curiozitatea... stiai ca unicornii au copita despicata, barbitza de tap si coada usor ca de zebra ^^

http://img514.imageshack.us/img514/5109/blueskyqr5.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/8672/...calsh1.jpg
[Imagine: kirinha8.jpg]
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#3
Ok...am gasit niste chestii despre sirene si inorogi.Destul de interesant.

Sirenele
Sirenele sunt creaturi mitice care se pare ca ar trai in marile din intreaga lume.Arata ca niste femei frumoase,cu parul lung,dar de la talie in jos au corp de peste.Marinarii si pescarii spun de secole intregi povesti despre sirenele care le-au vazut.Primele sirene ar fii fost vazute in Assiria,in jurul anului 1000 i.e.n.Imaginea cea mai raspandita a sirenei este cea care sta pe o stanca,admirandu-se ca intr-o oglinda.Unele sirene sunt fapturi binevoitoare,care le indeplinesc marinarilor care le-au ajutat,diferite dorinte.Exista si povesti despre sirene,care i-au vrajit pe marinari cu cantecul lor,ademenindu0i spre stanci de care corabiile lor s-au sfaramat.O expeditie facuta in anul 1983,s-au descoperit numeroase specii de pesti.Auzindu-io pe bastinasi povestind despre Ri,specialisti le-au aratat imagini ale unor lamantiti si dugongi,care traiau in apele Australiei si Noii Guinee,numai ca triburile cunosteau aceste fiinte si faceau deosebirea intre ele si cele pe care ei le nume-au "Ri".Localnici deosebeau clar delfinii si dugongii de ceea ce ei numeau "oamenii din mare".In una din zile,specialistii au avut ocazia sa vada la departare o astfel de fiinta si chiar sa o fotografieze.In toate acele zile,tot ce au putut aduna au fost cateva informatii incomplete efectuate de la distante marii si doua fotografii neconcludente,una infatisand o inotatoare caudala si cealalta un corp zvelt,arcuindu-se la suprafata apei.Inainte de plecare,localnici le-au mai semnalat o astfel de aparitie la mare departare,in apele golfului,dar tot ce au putut sa vada a fost o spinare lucioasa dar aparent plata,nu rotunda ca cea a delfinilor.
Poate ca acesti "Ri" sunt accidente genetice,poate ca sunt rezultatul unui experiment facut de cine stie cine sau poate ca sunt pur si simplu niste mamifere.Dar daca sunt rudele noastre acvatice,hominizi porniti in alta directie evolutiva?Poate vreodata vom stii raspunsul.


Unicornul
Dictionarul explicativ Webster defineste unicornul ca „un animal mitic in general descris ca avind corpul si capul unui cal, picioarele din spate ca ale unui cerb, coada unui leu, cu un corn in mijlocul fruntii“. Cuvintul „unicorn“ provine din cuvintul latinesc „unicornis“, „unus“ care inseamna „unu“, si cuvintul „cornu“, care inseamna „corn“. Inca din vechime, unicornul a fost un subiect abordat de folclor si a reprezentat punctul de atractie al legendelor. Chinezii credeau ca acest animal avea corpul unei caprioare, copitele unui cal si coada unui bou, numindu-l „k'i-lin“. Pentru ei, unicornul era simbolul intelepciunii. In jurul anului 2.800 inainte de Christos, imparatul Fu Hsi a scris ca a vazut un „k'i-lin“. Acesta vazuse urme ale acestui animal, pe care le percepuse ca simbolurile unui limbaj scris, crezind astfel ca inorogul a fost cel care a pus bazele limbii chineze scrise. Vederea unui k'i-lin este considerata un semn de bun augur si deseori a insemnat nasterea unui bun conducator. De-a lungul timpului insa, acest lucru a reprezentat un fel de avertisment pentru oameni. Un grup de luptatori ai lui Gingis Han au raportat ca au vazut un Chio-tuan, un fel de K'i-lin, ceea ce a insemnat un avertisment pentru oprirea razboiului. Dupa aceasta instiintare, Mongolia a incetat planurile de batalie.

In mitologia chineza, unicornul era un animal de bun augur, care venea printre oameni numai cu misiuni importante. Printre aceste animale se mai numara dragonul, phoenixul si broasca testoasa. Vocea sa era deosebit de frumoasa si se asemana cu clinchetul armonios al clopoteilor. Blindetea lui era atit de extrema incit isi ridica picioarele foarte sus pentru a evita sa calce pe orice vietuitoare. Unicornul era foarte puternic, un conducator in rindul animalelor. Cu toate acestea, el traia singur si se credea ca este imposibil de prins. Aparitia sa era interpretata ca un semn bun, iar faptul ca nu a mai fost vazut de secole inseamna ca traim intr-o epoca imorala. Unicornul va aparea din nou la momentul potrivit, cind bunatatea va domni iarasi.
Intoarcerea unicornului

Declinul unicornului a inceput in Renastere. Crezul care a dainuit de mii de ani a inceput sa se risipeasca cind omul nu a putut dovedi existenta inorogului.

Sistematic, aparitia unicornului a fost atribuita mai mult unei intimplari credibile decit faptului ca exista cu adevarat pe pamint. Rinocerii, caprele si caii au fost considerati explicatii ale inorogilor.

Pe masura ce tehnologia a avansat, din ce in ce mai multe teste foarte precise si referinte au inceput sa se dezvolte, ceea ce s-a adaugat gramezilor de dovezi impotriva existentei acestui animal. In cele din urma, unicornul a fost adaugat listei de animale considerate „mitice“, care, abia mai tirziu, au aparut in povestile pentru copii sau in fabule.

Oamenii spun ca unicornul se va intoarce, chiar si daca numai simbolic. Acesta este doar o metafora a ceea ce oamenii cauta astazi: adevarul, puritatea si iubirea, care, in zilele noastre, s-au pierdut in umbra tehnologiei.

Pentru a gasi inorogul, asa cum au facut stramosii nostri, trebuie sa uitam ce am invatat; trebuie sa ne intoarcem la modul traditional de a privi lumea. Doar atunci vom gasi, poate, unicornul.

Sper ca v-a placut ce am gasit.Ja Ne!
[Imagine: comanda1semnatura.png]
My sin is Pride.
I'm on my highway to Hell!
Yuki is my kamy-sama. So...Shut the f*** up!
Criticii nu-i pot ranii pe creatori decta cu permisiunea acestora.


You tried to hold me under, I held my breath
Alone and now you wonder, what I possess
Nothing you can say , nothing's gonna change what you've done to me
Now it's time to shine, I'm gonna take what's mine
While you're burning inside my light




#4
Kawai... never knew those things ^^ (despre Ri, mai ales)

Gambate L_y_e-chaaan!
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#5
se zice ca ...sireele erau creaturi malefice ..19 ( de acord cu ele ///fetele la putere 21 )
[Imagine: imagesmermaid-20carcas-small.jpg]
[img] http://www.sideshowworld.com/TS%20mermai...20face.JPG http://www.bjwinslow.com/albums/cabinetc...246_50.jpg [/img]
[Imagine: mermaid_qjpreviewth.jpg]

[edit]-citeste regulile pentru dumnezeu! iti poti motiva postul,ii poti da amploare si il poti face interesant.ai 2 zile la dispozitie sa dai edit sau postul dispare [jigoku]
.I dont need anyone in my life who does not want to be there.
.Sometimes i cant , sometimes i dont want to , and sometimes i dont even try.
.I am nostalgic , cinical and lonely , so i may hurt you.

#6
N-am vazut...deci nu pot sa afirm ca NU exista..^^..dar in acelasi timp..pana nu vad cu ochii mei nu pot afirma nici ca exista....confusing..?....intotdeauna exista un sambure de adevar in aceste legende,asta e clar....dar unele mistere ale lumii exista pentru a ramane nelamurite..at ce distractiv ar mai fi daca am stii sigur ca exista..n-ar mai fi nimik magic..^^

nemo....O_O..are those pics for real?...am vzt eu o data un film horror cu o sirena malefica...brr..scared the pants off of me..>_<
[Imagine: haruhisuzumiya7.jpg]

Power of haruhism just knocked Kyon down :bv:

[Imagine: chibi_41.gif]
melli-chan, chibi-ul lui goddess

#7
Hmmm...unicornii chiar exista dar sunt mai rari,cat despre sirene nu cred ca exista,chestia cu sirenele a pornit d ela niste marinari,care mergand pe mare se plictiseau si aveau vise,dorinte ca sa zic asa ca vedeau fete frumoase in apa si bla bla...desigur legenda este ca cica sirenele ar exista dar nu asa frumoase ci ca niste besti cum ar veni,gheare lungi,etc si ca prin vocile lor atrageau marinarii catre stanci si isi distrugeau vasul si asa mureau si ma rog asa mai departe....chestia asta am citit'o in carte de latina >.>




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)