Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

sasusaku prototip

#1
Disclamer: Nu detin nici un personaj din manga/anime-ul Naruto si nu fac profit de pe urma lui.
In capitolul tau nu-i

Intru-un tinut in departat, in tara Tara folocului, in satul Konoha, o fata cu parul roz asemenea florilor de cires cu niste ochi ca cele mai pretioase smaralde....
Dormea linistaita linistita, intru-un pat cu asternuturi albe cu perne in forma de inimioara, rosii. inIn camera era minunat, o noptiera din lemn alb si un sifonier tot asa. Camera camera avea pereti de un alb imaculat. Prin prin camera puteai opservaobserva: un calculator, un birou, o oglinda cat, si o camera de dressing, de oarece nu mai avea unde sa isi puna hainele.
Ceasul de pe noptiera incepea sa faca un zgomot ingrozitor de tare. incet Incet fata s-a ridicat din pat, a pus mainile pe sus si le intindea cu niste pasi de parca ar fi fost beata. s-a indreptat catre baie unde a facut un dus si a dat cu peria in cap, dar tare greu ii era deoarece era foarte incurcat, apoi s-a dus catre sifonier si a cautat o bluza dupa care a loato luat-o pe mana si s-a dus spre camera de dresing si a loat o fusta alba despicata niste sandale negre mari marca ninja Ti-am mai atras o data atentia cu privire la asta fusta cea alba, bluza cea rosie cu moneda alba pe ea si s-a indreptat catre masa unde a loat luat micul de jun.

Intr-un birou, pe un scaun imens, o doamna blonda cu ochii caprui si cu un decolteu generos de mare.pe usa imensa doua ciocante se aude.

-Tsunade-sama!
-Shizune? ai ai gasit pergamentul de justuri secret?
-Da doamna! spunse ea foarte serioasa.
-Te rog adoua adu-o pe Sakura am o veste buna pentru ea, spuse ea cu un zambet. Acceasta a dat din cap afirmativ si s-a indreptat catre usa.
Intr-o casa o fata loa lua micul dejun. este acceaiasi fata cu care o stim de azi dimineta numita "Sakura"
Acceasta s-a indreptat catre usa unde un porumbel care avea atarnat de piciorus o hartie infasurata
-Hmm? spuse ea nedumerita.
Deci Tsunade-sama a spus ca este ceva inportant de spus, spuse ea in gand.
Sakura fugi in graba cu un senvis in gura...
-Tssuunade-sama, a spuse ea pentru-ca inghiti senvisu
-Sakura am ceva foarte foarte inportant sa it arat si ii arata pergamentul.
-Nu este posibil Tsunade-sama, dar la ce o sa im imi foloseasca?
-Sa il recuperam pe Sasuke, ne vom intoarce in timp cu accest jutsu si il vei inpiedica pe Orochimaru sa ii puna semnul blestemat.
Sakura era atat de nedumerita inima simtea ca ca ii batea cu putere.
-La noapte sa te vad aici, da?, spuse ea mai smechera.
Da spuse ea dand afirmativ din cap.

Sakura:

Nu pot sa cred stiu ca, i-ar o sa ma indragostesc de el. nu Nu, no n-o so s-o fac, voi fi indiferenta si il voi face sa sufere asa cum am a facuto facut-o el, spuse ea foarte sigura pe ea.
Rozalia trase un pui de somn findca fiindca stia ca trebie sa aibe multe energie.

Sakura trebie sa ajunga, spuse Tsunade
Rozalia venise pe jumatate -Buuuna doamna tsunadeTsunade, spuse ea buuna asa finda casaca
[center]
My fragile soul is broken
[/center]

#2
Intru-un - > ÃŽntr - un.

În mare ai greşeli de tastare, dar încearcă după ce ai terminat de scris capitolul să te uiţi după greşeli şi să le corectezi. Înainte să postezi mai uită - te de două ori înainte să postezi să te asiguri că nu ai greşeli de tastare. Cât despre tastatul la calculator poţi să faci exerciţii de tastare, scriind cât mai mult. O să-ţi dai drumul la degete cât de curând dacă scrii cât mai mult la calculator. Nu ai disclaimer. Disclaimerul este un lucru important care face parte din reguli.
'' Nu deţin nici un personaj din animeul Naruto şi nu fac profit de pe urma acestora ''. Acesta e disclaimerul. dai edit la primul capitol şi îl pui. De asemenea încearcă să descrii mediul înconjurător mai detaliat cât şi stările, sentimentele, trăirile persoanei respective. Nimeni nu cere descrieri balzaciene, însă încearcă să simţi ceea ce scrii şi să mai corectezi din greşeli. Cu timpul vei învăţa să scrii mai bine şi îţi va fi foarte uşor, de asemenea prin exerciţiu vei vedea o evoluţie. Baftă !
-

#3
Uh...Da,un fic Sasusaku.Mda,nu prea am inteles nimic si sunt multe greseli.In primul rand,propozitia a IV-a e al naibii de lunga.Nu ai pus punct si nici virgule.In unele locuri ai inceput cu litera mica,in altele cu litera mare.Dialog e asa de intortochiat,incat nu am inteles nimic.Timpurile sunt amestecate,odata la prezent,odata la trecut.O sa enumar cateva greseli:
opserva -observa
irou -birou
loato -luat-o
adoua -adu-o
pentru-ca -pentru ca
im -imi
i-ar -iar
umatate -jumatate
casaca -casca

Multe,multe greseli.Atat de exprimare cat si gramatice.Fii mai atenta la semnele de punctuatie.Succes pe viitor!
Si nu uita, nu te-am criticat pe tine ,ci ficul


[Imagine: bloody62.jpg]

#4
Buna. Hai ca iti refac eu capitolul, dar nu stiu daca pot la fiecare capitol sa ti-l refac. Inainte de toate, iti spun eu, ca nu voi face ironi si iti voi corecta eu si cei ingrosat sa sti ca e corectat. De la inteput iti spun ca titlul e varza. Deci sa incepem

(05-10-2010, 07:21 PM)sasusaku_alexandra A scris: Buan animezup nu n-ea mai vazut de mult aaaaa? ma ajuta cineva sa scriu un fic sa puna semnele de pcutuatie ca nustiu sa le pun :(( pe calclator uitati ficu:

Disclamer: Nu detin nici un personaj din manga/anime-ul Naruto si nu fac profit de pe urma lui.
In capitolul tau nu-i


Intru-un tinut in departat, in tara[b]Tara folocului, in satul Konoha, o fata cu parul roz asemenea florilor de cires cu niste ochi ca cele mai pretioase smaralde.... si pauza. Ce facea fata asta? Scuze, dar acum am vazut ca dormea, dar urma in continuare
Dormea linistaita linistita, intru-un pat cu asternuturi albe cu perne in forma de inimioara, rosii. inIn camera era minunat, o noptiera din lemn alb si un sifonier tot asa. Camera camera avea pereti de un alb imaculat. Prin prin camera puteai opservaobserva: un calculator, un irou birou, o oglinda cat, si o camera de dressing, de oarece nu mai avea unde sa isi puna hainele.
Ceasul d epe de pe noptiera incepea sa faca un zgomot ingrozitor de tare. incet Incet fata s-a ridicat din pat, a pus mainile pe sus si le intindea cu niste pasi de parca ar fi fost beata. s-a indreptat catre baie unde a facut un dus si a dat cu peria in cap, dar tare greu ii era deoarece era foarte incurcat, apoi s-a dus catre sifonier si a cautat o bluza dupa care a loato luat-o pe mana si s-a dus spre camera de dresing si a loatluat o fusta alba despicata niste sandale negre mari marca ninja =>NB (Tine minte) Nu exista marca Ninja in anime, exista sandale sau incaltari tip Ninja, nu marca Ninja, ca nu e marca de papuci cum e Puma, Nike, Addidas sau mai stiu eu ce. Ti-am mai atras o data atentia cu privire la asta fusta cea alba, bluza cea rosie cu moneda alba pe ea si s-a indreptat catre masa unde a loat luat micul de jun.
Numai scrie a loat, ca nu asa se scrie. Se scrie luat, chiar daca noi il auzim cu o, se scrie cu u, pe care il facem ca in franceza loa, dar de fapt se scrie lua. In plus loat il folosesc babele la tara cu doua sau trei clase, fara ofensa

Intr-un birou, pe un scaun imens, o doamna blonda cu ochii caprui si cu un decolteu generos de mare. Si apropo ce facea Tsunade no bachea? (citat naruto si sper ca am scris bine^.^") pe usa imensa doua ciocante se aude.

-Tsunade-sama!
-Shizune? aiAi gasit pergamentul de justuri secret?
-Da doamna! spuseSpunse ea foarte serioasa.
-Te rog adoua adu-o pe Sakura am o veste buna pentru ea, spuse ea cu un zambet. Ce fel de zambet si in loc de ea, puteai sa spui Tsunade sau femeia sau blonda
Acceasta a dat din cap afirmativ si s-a indreptat catre usa.
Ti-am subliniat ca nu ai interlocutor sau in traducere, nu stiu exact cine cu cine vorbeste.

Pe intr-o casa o fata loa lua micul dejun. da prostia aia de "da" dispare de acolo, fiindca povestitorul nu intervine intr-un text la persoana a III-a ca se diferentiaza autorul de narator este acceaiasi fata cu care o stim de azi dimineta numita "Sakura"
Acceasta s-a indreptat catre usa unde un porumbel care avea atarnat de piciorus o hartie infasurata
-Hmm? spuse ea nedumerita.
Deci Tsunade-sama a spus ca este ceva inportant de spus, spuse ea in gand.
Sakura fugi in graba cu un senvis in gura...
-Tssuunade-sama, a spuse ea pentru-ca inghiti senvisu
-Sakura am ceva foarte foarte inportant sa it arat si ii arata pergamentul.
-Nu este posibil Tsunade-sama, dar la ce o sa im imi foloseasca?
-Sa il recuperam pe Sasuke, ne vom intoarce in timp cu accest jutsu si il vei inpiedica pe Orochimaru sa ii puna semnul blestemat.
Sakura era atat de nedumerita inima simtea ca ca ii batea cu putere.
-La noapte sa te vad aici, da?, spuse ea mai smechera.
Da spuse ea dand afirmativ din cap.

Sakura:

Nu pot sa cred stiu ca, i-ariar o sa ma indragostesc de el. nu Nu, no n-o so s-o fac, voi fi indiferenta si il voi face sa sufere asa cum am a facuto facut-o el, spuse ea foarte sigura pe ea.
Rozalia trase un pui de somn findca fiindca stia ca trebie sa aibe multe energie.

Sakura trebie sa ajunga, spuse Tsunade
Rozalia venise pe umatate nici daca ma impusti eu nu stiu ce ai scris acolo admormitaadormita.
-Buuuna doamna tsunadeTsunade, spuse ea buuna asa finda casaca:zuppy03:

In primul rand sa ma inghit mancarea si sa imi pocnesc degetele. Asa. Pentru inceput, numele proprii cu litera mareeeee. Greseli elementare de gramatica. Descrierea nu prea ai, aproape deloc, numai interveni cu opinile tale in naratiune, ca autorul nu se indentifica cu naratorul la persoana a treia, ci doar la persoana intai. Verbul a lua, se scrie cu u si nu cu o. Scrie prima data textul pe un caiet si apoi il copiezi pe comp, pentru a-ti fi mai usor. Dialogul e sec, dar nu atat de rau. Actiunea se petrece prea repede. Eu ti l-am corectat cum am crezut eu mai bine, sa vedem si pe alti.
Have a good day or night
P.S. nu uita disclamerul!!!
[Imagine: opus.jpg?t=1332600540]
If I can't move Heaven, I'll raise Hell... - Sebastian Morgenstern (The mortal instruments)
Perfect enemyMy fan fic blog[Imagine: chibi_4003.gif]Yo man, chibi Manu^.^

#5
Vrea cineva sa ma ajute ca eu nurea stiu sa scriu bine la calcualtor eu ii dua ficul el il corecteaza si toata lumea e fericita apropo am 11 ani am inplinit pe 23 septemrie :D
[center]
My fragile soul is broken
[/center]

#6
sasusaku_alexandra Sa sti ca este foarte bine ca ai inceput la o varsta atat de frageda, asa o sa sti de mica cum este sa scri o carte. Nu cred ca este nevoie sa rogi pe cineva sa corecteze. Este mai bine sa scri tu, cu greselile tale, oamenii o sa inteleaga. Asi face eu asta dar nu am timp. Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Concentreazate la descriete si dialog, nu te mai concentra la greseli ( dar faptul ca ai 11 ani nu este oarecum o scuza, inteleg ca esti prea mica dar daca nu muncesti nu o sa sti niciodata sa scri.)

#7
Dat fiind că ai doar unşpe ani o să încerc să comentez astfel încât să înţelegi cât mai bine ceea ce vreau să spui şi să – ţi dai seama ce greşeli ai astfel încât să te poţi corecta în timp şi să îţi formezi un limbaj mai îmbogăţit şi să poţi scrie poveşti sau mai ştiu eu ce cu un limbaj cât mai adecvat şi cât mai îngrijit.
So, let’ s start!
O să încep cu titlul care nu are absolut nici o legătură cu ce scrii. Şi la ce te referi când spui „prototip”? Este absolut patetic şi în acelaşi timp banal care nu îl face pe cititor să continuie lectura. Scuză-mă dacă sunt dură , dar numai prin critici înveţi.
Începutul l-am citit în aproximatic 99% din ficurile Naruto. Este foarte plictisitor şi deja mă face să casc sau să dau back la cum ai început. Puteai să începi cu altceva, nu cu aceeaşi propoziţie care este mult prea uzată şi prea folosită. Încearcă să te axezi pe multă descriere îm general.
Şi să nu mai vorbesc de multitudinea de greşeli gramaticale şi de exprimare, de lipsa subiectului în frază/ propoziţie. Ai încercat tu acolo o mică descriere, dar, din păcate, nu prea ţi-a reuşit.
Cât despre dialog nici nu prea mai comentez. Propoziţii simple, seci fără să atragă cititorul. Nişte idei aşa, aruncate-n vânt şi lăsate de izbelişte.
Acum nu mai am răbdare să comentez că îmi ard creierul degeaba. Oricum, eu îţi recomand să citeşti mai multe cărţi, nu ficuri şi să încerci să îţi îmbogăţeşti vocabularul pentru că, să fiu sinceră, nu prea ai multe cuvinte în el. Succes.
Un băiat şi o fată se întâlnesc,
se iubesc ÅŸi se iau.
- Mihail DrumeÅŸ

[Imagine: tumblr_l62y3awKTQ1qbcrgio1_500.png]

Cortina a căzut pe ultimul act al tragediei.
Dar noi, care am rămas după el, ce vom face? -
Mihail DrumeÅŸ


Claustrofobie




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)