Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Zuza vs.Ang

#1
Păi eu şi Ang. ne-am gândit să avem şi noi propriul nostru duel. Şi aş dori să specific că aceasta e prima dată când particip la un duel so . . .

Tema : Dezamagire în dragoste .
Perioada de postare : Azi , 20 februarie.
Perioada de votare : 20 februarie - 1 martie.

Lucrările vor fi anonime, iar Ang. le va posta în câteva minute. So, succes sweety. hug
I always gather everybody's attention.



[Imagine: snsdside2.gif]

#2
Veninul despărţirii ucide sufletul


Doar tu îmi striveşti sărutul, cu ale tale buze de piatră, ca un ciocan, fără ca acestea să-ţi declare iubirea. Ochiul tău de gheaţă îmi sfârtecă inima cu ţurţurii din privire. Te rog, nu-mi mai biciui sufletul cu vorbele tale..te rog opreşte-te căci îmi sângerează auzul! Dragul meu, de ce ai inimă de şarpe şi-mi înţepi călcâiul de fiecare dată când încerc să mă apropii? Mă dor atingerile tale! Mă taie precum lama celei mai ascuţite săbii...Vezi şi tu cum plâng copacii, cu frunze, că soarta şi-a pus în gând să ne despartă? Află, dar, că frunzele mor de moartea iubirii noastre. Închide ochii. Astfel, ne vom putea iubi ca în prima zi, ne vom privi ca îndrăgostiţii: prin pasiunea buzelor fierbinţi ce freamătă, nebune, după iubire. Vom simţi împreună privirea caldă a fulgilor de nea, apoi, ne vom lăsa inimile să se piardă în adormire, pentru vecie...
Aş vrea să mă pierd şi eu în deşertul buzelor tale, să simt atingerea ta sub razele firavei luni, iar sufletul meu să se scalde în oceanul ochilor tăi. Aş vrea să naufragez în marea pieptului tău, iar răsuflarea mea să o simţi ca pe cea mai puternică vrajă. Am nevoie de tine ca de aer; tu şi eu, un tot ce tinde spre perfecţiune, să plutim molcom... să uităm de lume...
Totul navighează în jurul nostru ca nişte planete, ca nişte sateliţi, iar avalanşa de săruturi se precipită ca o ploaie inocentă de comete, descoperind în inima ta soarele mirific. Vocile noastre se topesc într-un cântec selenar, buzele ni se lipesc într-un scâncet al sunetului de cristal. Glasul tău sună ca un imn balsamic şi eu te dezmierd cu toată puterea sufletului meu. Lasă-mă acum să-mi ancorez ochii obosiţi, şi să adorm la ţărmul pieptului tău!
La început îmi spuneai că sunt totul pentru tine, că vezi în mine perfecţiunea spre care tinde orice persoană.
Dacă ai şti că pământul pe care păşeşti e corpul meu, nu l-ai mai călca, l-ai mângâia.
Dacă ai şti că cerul la care priveşti sunt ochii mei, ai rămâne cu privirea aţintită la ei veşnic.
Dacă ai şti că munţii reprezintă obstacole ce te împiedică să ajungi la mine, i-ai distruge.
Dacă ai şti că marea reprezintă iubirea mea necondiţionată pentru tine, ţi-ai însuşi-o.
Dacă ai şti că norii redau momentele în care eu plâng, i-ai înlocui cu soarele şi atunci aş râde.
Dacă ai şti că moartea e momentul în care eu păşesc în spaţiul infernului, tărâm al demonilor, tu i-ai transforma în îngeri doar pentru mine.
Dar ce n-ai face tu pentru mine...
Viaţa ta e o întreagă alergare spre fericire, iar bucuria ta e nimeni alta decât această fiinţă arhcunoscută mie.



Razboi in lumea dragostei


Noapte . Prea neagră noaptea , prea neagră pentru un înger plăpând in ploaie . Un înger care isi varsă nervii pe toate picăturile revoltate si invizibile de ploaie . Nu putea crede că el i-a facut asta . De ce el , şi de ce acum? A dezamăgit-o in ultimul hal , a făcut-o să se simtă ca ultima frunză căzută pe un covor argintiu intr-o zi de toamnă târzie . Inima ei este zdrobită in mii de bucăţele cristaline de sticlă . Ar vrea să dea timpul înapoi . Ar fi dorit să nu îl fi cunoscut , să nu se fi îndrăgostit de acei ochi verzi şi sclipitori ca niste alge de mare şi să nu fi vrut să îi simtă gustul buzelor lui dulci ca o lămâie . Din păcate , el a vrăjit-o , asta i-a fost .Acum , suferă , suferă în tăcere ,în fiinţa ei pustie ca o carte fără pagini . Lumea ei s-a destrămat intr-o clipită . Toate acele vise mirifice care le avea pe viitor , s-au spulberat într-o fracţiune de secundă . Credea că el e băiatul perfect pentru lumea ei . Şi acum ce se va întâmpla ? Îşi va continua viaţa imperfectă împreună cu cine? Cu oricare băiat ieşit de oriunde ca după o ploaie de meteoriţi? Nu , nu va putea accepta aşa ceva . Trebuia cu orice preţ să îl recâştige . Ştia că poate . Dar nu ştia cu ce să înceapă . Cu cât se gândea mai mult la acest subiect , cu atât mai mult simţea cum sacul inimii i se umple cu mai multă ură . Ce avea acea fată mai special decât ea? Îi va dărui acea fată toată inima ei pentru nimic în lume ? Nu cred . Adevărul e că ea este singura fiinţă care l-a iubit şi care îl va iubi din toată puritatea ei . Indiferent că el nu ştie asta , aşa e . Poate într-o zi îşi va deschide acei ochi “ orbi „ şi va descoperi şi singur asta . Chiar dacă acel atunci , va fi prea târziu , măcar va fi odată şi odată . Dar până atunci va trebui să se obişnuiască cu singurătatea si pustiăetatea . Inima ei a incetat să mai cânte iar cheia e la el si nu ştie când o să o poată recupera .Până atunci , inima ei va incerca să îşi drege glasul pentru a putea să îl mai strige de cateva ori până el o va auzi şi se va întoarce la ea plin de speranţa că l-ar putea ierta . Dar oare va putea sa tranforme această ură acumulată numai pe parcusul a doua ore in iubirea adevărată ce a fost vreodată? Oare ea va avea puterea să facă acest pas nesigur? Nici ea nu ştie incă . . . Tot ce ştie e că incă o frază scrisă cu pastă neagră a mai apărut în paginile jurnalului ei . . .

Succes my dear! hug

Xoxo, Ang.:bye:
Angilicious|dA
[Imagine: pikachu___batman_by_mnrart-d58f68d.gif]
Nothing I shoot gets back up again.
Drawings.| Photos.

#3
Eu din prima că votez pentru prima lucrare. De ce? Pentru că :
- A descris bine sentimentele.
- A folosit figuri de stil, ceea ce e foarte bine, chiar dacă nu sunt la ``modă,,
- Ai deviat puţin de la subiect XD.
- Acele `` Dacă ai şti ... ,, mi-au plăcut. Mie nu mi s-au părut enervante 39

A doua lucrare :
- Nu mi-a plăcut pentru că m-a plictisit. Chiar am sărit peste câteva rânduri. Nu ai făcut ceva rău, doar că mie nu mi s-a părut ceva ieşit din comun. Nimic nu m-a atras la ea. Nu are acel ceva care să mă facă să citesc în continuare.

Cam atât. Mulţumită scorpie ? grr
[Imagine: Hm757.png]





#4
Votul meu merge către a doua lucrare pentru că mi se pare mult mai bună. Prima lucrare a repetat de atâtea ori : Dacă ai şti că . . . încât îmi vine să mă dau cu capul de pereţi şi este enervant, faţă de a doua lucrare care nu a avut astfel de greşeală iritantă. În rest amândouă lucrările mi s- au părut la fel de bune, doar acea greşeală minusculă le- a despărţit. Succes la amândouă Lulele o.o.
[Imagine: Jun0xCa.png]

#5
Votul merge catre prima lucrare.
Pentru ca mi-a placut mai mult decat a doua, nu ca a doua nu a fost suficient de buna, dar prima a avut o descriere aparte. Chiar daca ai pus de multe ori "daca ai stii"... s-a potrivit.
Succes amandurora^^
HOT. SEXY. and POWERFUL.

#6
Asa, am trecut si eu pe aici. Scuze Zuza -.-" .
Am sa vorbesc despre ambele lucrari, nu am sa le iau pe fiecare in parte deoarece nu sunt mari diferente.

Imi place tema aleasa de cele doua participante, este buna si poate fi interpretata in mai multe feluri. Voi doua, nu doar ca ati respectat tema dar se vede ca ati lucrat la aceste ,,compuneri" si va spun sincer ca mi-a placut rodul munci voastre. :p .
Ambele lucrari sunt bine gandite, amandoua ati fost atente la detalii si nu ati facut greseli. Voi aveti un vocabular mai bogat, motiv pentru care, sentimentele, ceea ce ati vrut voi sa le exprimati au fost foarte bine descrise si eu le-am simtit cu adevarat. ^^ . Cuvintele voastre pur si simplu m-au fermecat. Nu ma asteptam ca voi doua sa scrieti astfel.. In special mi-a placut modul in care a descris ,,despartirea, " si ,,durerea" , acele sentimene, autoarea primei lucrari.
Mie nu mi se pare ca ,,Daca ai sti ca.." repetat de atatea ori este deranjant sau enervant. Fiecare fraza a fost bine gandita si tind sa te felicit pentru asta.
Dacă ai şti că moartea e momentul în care eu păşesc în spaţiul infernului, tărâm al demonilor, tu i-ai transforma în îngeri doar pentru mine. - sunt ceva de genul: WoW.

Ambele lucrari sunt extraordinare, si ambele autoare merita sa fie felicitate. Insa.. pe mine m-a impresionat mai mult ,,Veninul despărţirii ucide sufletul" , mi-a transmis mai bine sentimentele despartirii. Mi se pare un motiv destul de bun pentru a alege aceasta lucrare. 10

Bun duel fetelor, Good luck! 10


#7
Lol, mi`am dat seama ale cui sunt lucrările. -.- Vă zic pe messenger. :]] Anyway, încep prin a vă spune că nu ştiţi ce este acela un one - shot. Dacă scrieţi juma` de pagină de word, nu faceţi un one - shot. ^^" Oricum, o să vă iau lucrările pe rând.

Veninul despărţirii ucide sufletul

arhcunoscută - arhicunoscută

Superba mea, deşi voi aţi ales tema, tu parcă nici nu ai ştiut cum să o transmiţi. Lucrarea ta mi`a transmis nu dezamăgire, ci iubire profundă. Ca stil, nu pot nega, se vede că ai talent and stuff. Totuşi, chiar îmi place că aici am văzut mai multe figuri de stil, deşi unele cam forţate după părerea mea. D: Şi cam multe repetiţii la unele epitete. Despre poveste în sine nu ştiu ce să zic, este ok, chiar foarte ok, îmi place, cred că ştiu de unde te`ai inspirat. : p Bravo !

Război în lumea dragostei

Dear, aici văd că tu ai ştiut să valorifici tema. Ai descris însă cam ambiguu sentimentele, dar totuşi am cam simţit ce simţea tipa. Ca stil, lucrarea ta nu este la fel de poetică ca prima, so nu prea ai epitete and stuff, dar nu contează neapărat. Îmi place like hell ultima propoziţie, e genius. Ai unele exprimări mai aiurea, dar înţeleg, e prima dată când scrii aşa ceva, dar pe viitor ai grijă cum te exprimi, căci pe mine mă zgârie pe creier. Povestea este bună, deşi nu m`a impresionat foarte tare. You know, e povestea clasică, tipa furioasă pe iubitul nesimţit ce a înşelat`o. Dar oricum, e bien. :] Felicitări !

După luuuuuungi deliberări, m`am hotărât să dau votul meu celei de a doua lucrare. Nu vreau să vă supăraţi or something, căci ambele lucrări au fost genius. Pe data viitoare, dragelor. * hugs *
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.

#8
So, mi-a fost uşor să citesc lucrările pentru că sunt scurte, deci cred că o să las un comentariu.

Prima lucrare e superioară celei de adoua din punct de vedre al exprimării. Îmi plac cuvintele pe care le-ai folosit şi modul în care le-ai combinat ca să formezi figuri de stil. MI-au plăcut comparaţiile cu marea, cu planetele şi mi-a plăcut că ai folosit câteva figuri de stil originale. Problema e că nu prea ai respectat tema. Nu prea e dezamăgire în dragoste acolo, mai de graba iubire pur şi simplu.

A doua lucrare e mai clişeică de felul ei. E povestea clasică, aşa cum a spus şi Nya. Nu mi-a plăcut că ai folosit expresii gen "ultima frunză căzută pe un covor argintiu intr-o zi de toamnă târzie". E ceva ce găseşti în manualele de române de clasa a cincea, so not good. Mă deranjează că laşi spaţiu atât înainte cât şi după semnele de punctuaţie. Nu se face aşa ceva. Nu mă interesează că aşa îţi place să scrii, nici măcar nu arată bine.

Sfat pentru amândouă: nu mai folosiţi cuvantul "mirific". Nu e potrivit în nicio compunere, sigur o să găsiţi un sinonim mai bun.

Votul meu merege la prima lucrare.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine


#9
Prima. Nu mi se pare nimic deranjant în repetarea lui "Dacă ai şti că". Dar la fiecare frază ce conţine aceste cuvinte mergea o mică descriere. I mean, puteai să dezvolţi acele fraze. Nu îmi place chestia cu "Să ne iubim ca în prima zi" sau cum era. Sună clişeic. Nu îmi place aşezarea în pagină. Sună ca o scrisoare, o confesiune, încadreaz-o frumos. Nici mie nu îmi inspiră dezamăgire, începutul da, conţinutul şi deznodământul nu.

A doua. "ultima frunză căzută pe un covor argintiu intr-o zi de toamnă târzie" - sună clişeic. Pare un mic prolog pentru un roman. Ai câteva greşeli de ortografie, nu îmi place nici aici aşezarea în pagină. Ultima frază îmi place, e reuşită, majoritatea prozei se încadrează în temă.

Pe scurt, cam asta ar fi. Votez cu a doua.
[align=right]
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.

#10
Veninul despărţirii ucide sufletul
Hmm, interesant. Îmi place titlul, dar după părerea mea lucrarea e cam scurtă ( poate prea scurtă...). Oricum, trecând peste asta pot spune că e o lucrare foarte poetică şi nu am văzut decât o greşeală de tastare, la sfârşit. Acele ''Dacă ai şti că'' nu prea m-au deranjat. Adică era o repetiţie necesară, în cazul ăsta şi mi-au plăcut mult unele chestii spuse acolo. Şi totuşi au fost unele metafore şi epitete prea exagerate şi nu ai spus prin acest scurt text, nimic concret. Totuşi mi se pare că ai atins într-o manieră plăcută, tema duelului. A fost bine structurat şi destul de ok.


Razboi in lumea dragostei
Prima chestie care am văzut-o a fost faptul că titlul nu are diacritice *laugh*. O greşeală minoră, făcută probabil din neatenţie. Am mai găsit în tot textul decât o greşeală de tastare şi anume: ''pustiăetatea''. În fine, ai o descriere simplă, dar plăcută. Povestea a fost interesantă, chiar dacă, textul e la fel de scurt ca primul. Idea nu pot spune că e interesantă dar mi-a plăcut modul cum te-ai axat pe sentimente. Tema ai respectat-o, cred eu şi mie una mi-a plăcut, m-a făcut să simt ceva.

Votul meu merge *după îndelungi deliberări* laaaa.. lucrareaaaa... doi, adică la Razboi in lumea dragostei.
Felicitări ambelor concurente pentru că se vede că au muncit la aceste one-shot-uri *hugs*.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Zuza vs ჩօօო ჩօօო Otrava 11 4.540 14-12-2011, 08:46 PM
Ultimul răspuns: Ana


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)