Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Vot - luna septembrie

#1
Desenele sunt puţine la număr, deşi cei care se anunţaseră că vor participa au fost de trei ori mai mulţi. În fine. Eu v-am întrebat dacă doriţi o mărire a timpului de predare şi nu am primit nici un răspuns, aşa că deschid votul acuma.


Desenul Nr 1

Desenul Nr 2

Desenul Nr 3



--------------------------------------------------

Se va vota în felul următor.
Cei care vor să voteze trebuie să comenteze fiecare desen în parte şi la sfârşit să dea o notă de la 1-10, fără sutimi gen 9.90 sau 5.70 etc. Vreau commenturi serioase ca artiştii să ştie unde mai trebuie să lucreze. Ceva de genu’ :

Numărul x – îmi place la desenul tău deoarece ... , nu îmi place că ... . Nota y.

La sfârşitul perioadei de votare voi face o medie şi cel/cea cu media cea mai mare va câstiga, destul de simplu nu ? ^^
Deasemenea voturile care nu se încadrează în ce am scris eu mai sus nu vor fi luate în calcul.

Concurentii NU au voie sa voteze, altfel vor fi descalificati.

Succes tuturor.

Perioada de votare de azi 18 septembrie până pe 1 octombrie.

Câştigătorul trebuie să îmi trimită un PM cu tema pentru ediţia următoare după terminarea perioadei de votare!
[Imagine: chibi_907.gif]
, chibi-ul lui candy_cane

"Furiile Iadului sunt mai blande decat femeia badjocorita" - SK-'Apocalipsul'
[Imagine: sc95oz.jpg][Imagine: 100.png]

#2
Hmm parca de cand ma stiu eu pe aici nu am vazut asa putine desene. Scoala asta ne da la toti de lucru.
Acum on-topic :

Desenul 1

Ideea se vede de la o posta insa desenul este cam simplut. Adica probabil ca l-ai desenat asa de simplu incat sa-l inteleaga toata lumea dar apreciam mai mult un desen mai complex cu toate ca sunt multi artisti consacrati cu opere simple dar eu le prefer pe cele mai complexe. Ma asteptam sa vad mai multe puzzle pieces ar fi fost interesant sa vad si soarele in puzzle plus ceva prin fundal.
Cum spuneam, apreciez ideea interesanta -> Nota : 8

Desenul 2

Mda, m-ai dat gata cu desenul asta. Nu prea am ce comenta la el, pot spune ca I'm in love with it! Totally epic, ai o mana de minune. Nu stiu daca cineva s-a mai gandit ca un desen poate fi asa epic mai ales la tema : puzzle ... nu mai sta si apuca-te calumea de desen ca asta-i talent din nastere. Puzzle-ul fetei este foarte bine realizat deasupra scheletului. Mi-as fi dorit sa o vad pe fata completed si cu partea din dreapta jos care este geniala + cele din dreapta. M-ai lasat fara cuvinte! Tehnica foarte buna + coloratul. Absolut genial. Felicitari -> Nota : 10

Desenul 3

Foarte interesant desen, sau sa-i zic pictura Smile Insa ma asteptam la o idee mult mai interesanta exprimata prin piesele de puzzle. Imi place pictura si pentru asta iti respect si ideea originala dar ma asteptam la mai mult avand in vedere ca si tu ai talent la asa ceva... in rest e ok, imi place ca-i colorat.
Nota : 9

Si ceva ca off-topic : Cati useri talentati avem pe aici, asa ceva mai rar. Poti spune ca-i forum plin de talentati haha. Foarte frumoase desenele... abia astept sa vad ce idee vine luna viitoare.
Felicitari participantilor.
[Imagine: kipi_misa.png]

#3
Heeeiii... trec și eu pe-aici pentru că nu se putea să o las cumva pe draga și minunata mea prietenă Chlo să îmi aștepte mie commul... sau și mai rău, să rămână fără el. Aș fi fost și prima dacă îmi aminteam când naiba se postează lucrările, daaaarr bine că am ajuns oricum la timp.
În primul rând, trebuie să precizez că, deși tema a fost una cu interpretare largă, care se putea mula pe multe dintre personalitățile și tehnicile celor care erau inițial dornici să participe, nu a fost tocmai... exploatată. Intenția mea, când am dat tema, era tocmai să stârnesc lumea și să văd cum unii se depășesc pe ei înșiși. Dar nu s-a întâmplat tocmai așa. Dacă ați știi voi care era alternativa, între ce teme ne zbăteam eu și Maria să alegem până să ajungem la rezultatul final 21... doamne... ați prins ușor ! Știu că a început școala și toate cele, dar geh... dunno.
În al doilea rând, lucrările deja prezentate... nici ele nu mi s-a părut că au exploatat tema la toată capacitatea ei. Nu știu ce aș fi făcut eu dacă aveam așa o temă , sincer , dar chiar și-așa , idei erau gârlă ! Skill... partea a doua. Nu mă plâng de lucrările de acum , nu mă înțelegeți greșit. A ieșit si de data asta ceva frumos , na , dar zic doar că se putea și mai bine și aici .
Acum... comentatul lucrărilor...

Off-topic: candy_cane , check out your pm !

Desenul nr. 1
Măi, tu o idee, ceva-ceva, ai avut. Dar e super-duper-uber-prost realizată. Nu știi nici măcar să colorezi cum trebuie, la modul că așa colora soră-mea în clasele mici. Te aventurai să faci efect de reflexie în apă, de redat portocaliul unui apus and so on. Dar cu ce ? Sunt cam rea acum, dar mă enervează așa ceva. Abia realizez unde e cer și unde e apă, culoarea nu e așezată uniform, soarele ăla zici că e un gălbenuș nereușit de ou. Linia orizontului e orice numai linie nu. Ai dat cu afurisitul ăla de creion în toate direcțiile posibile și imposibile, mă mir că a ieșit ceva decent din lucrarea ta. Erai nervos/ă ? Frustrat/ă ? Impacientat/ă ?
Dacă te grăbeai undeva, era cazul să lași naibii lucrarea și să revii când ai impresia că poți face ceva cât de cât plăcut din ea. Ți-am zis, mi-e milă de ideea ta , aveai una bună.
Ca să nu mai zic că, ca plan de lucru, tu ai vreooo... 3 plane sau cam așa, care se diferă între ele fără să existe nici o trecere uniformă. Le-ai „trântit” acolo , să fie .
Apoi, personajele... în primul rând, nu-mi place deloc reprezentarea ta simplistă de „ puzzle ”. Când citești cuvântul „ puzzle ”, asta îți vine în minte? Doi oameni cu (,) capete de puzzle ?! Dacă da, atunci e cazul să îți regândești... gândirea !
Greșeli anatomice la mirificele tale personaje, pe care ai ținut să le conturezi în așa fel încât să reiasă că pe alea trebuia să mă axez eu, ai destule . Mi-e de nervii mei de la ora actuală și întreaga mea oboseală, că altfel mă apucam să ți le enumăr și pe alea.
Concluzia mea este că trebuie să mai lucrezi. Mult.
Nota 5.

Desenul nr. 2:
Într-un finaaaaal. Am ajuns la mult așteptatul desen. Primul lucru pe care vreau să ți-l spun, dragă autor al acestui minunat desen, este acela că da, îmi place foarte mult rezultatul muncii tale. E o lucrare foarte bună, meriți toate laudele mele + cele de mai sus + multe altele.
Daaaarrr... și tu ai propriile tale greșeli. Una, cea mai sâcâitoare, ar fi cea legată de culori. Se cam vede că nu le ai cu așa ceva. Și nu mă refer la faptul că nu ai putea pune bine culorile, pentru că nu, tehnica ta e impecabilă, ci la faptul că nu prea plasezi bine totul.
Când se deschide desenul tău, ochii-mi fug pe culorile alea, piesele de puzzle super-viu colorate. Poate că asta a fost și intenția, dar mie nu-mi place chestia asta. Adicăă... restul desenului e unul colorat monoton, ușor tristuț, dar piesele alea îți dau o stare energică gen. Poate vroiai să faci contrast între partea aia macabră, sumbră și piesele „vii”, dar nu... nu e ok. Mai ales că, cu ele, cam tai jumătate din lucrare. Adică de la trei sferturi de lucrare încolo, deja poți zice că te uiți la cu totul altceva.
Și jos... e cu totul alt fel de a colora. Iarăși, tai lucrarea. Sunt și la tine, cam 3 planuri. Nu e ok, hotărăște-te. Sau dacă chiar vrei trei planuri, măcar plasează-le corect.
Apoi, lucrarea ta e prea încărcată. Cred că am mai zis pe aici pe undeva... parcă... dunno. Dacă nu, zic acum. E încărcată. Efectul de puzzle o încarcă foarte mult. Și pentru că ai culorile alea intense în partea cealaltă, nu există nici un spațiu „ aerisit ” în lucrarea ta. E obositor pentru ochi.
Și faza cu scheletul și tipa... hmmm... dunno... o faci cam des. Sunt subiectivă la partea asta, recunosc, dar naa ! nu m-am putut abține.
Iar ca idee, ai o idee super. Dar geh, eu pe tine te cunosc. Puteai mai bine de-atât. Iarăși, sunt subiectivă acum. Nu mă luați în seamă.
Nota 9.

Desenul nr. 3:
Îmi place mult ideea ta. E una abstractă, frumoasă, sau cel puțin eu așa o percep. Mi-a plăcut în special efectul de puzzle pe care l-ai redat pământului, și faptul că personajul tău adună piesele. Asta e genial.
Dar, ai aceeași problemă ca autorul/autoarea desenului 2. Încadrarea în pagină.
Partea stângă a lucrării tale zici că nu e acolo. Ochii îmi pică pe partea dreaptă, care e cea încărcată din desen. În loc de dealul ăla puteai foarte bine să mai pui unul-doi copăcei, asta ar fi fost ideal. Dacă tot ai avut ideea asta, deși... dunno... copacul ăla în sine nu prea are ce căuta acolo dacă pământul e gen „ erodat ”, dar dacă tot ai început așa, și ca să echilibrezi totul, mergeau mai mulți.
Ce mă-sa ( scuzați limbajul, oră târzie ) e în partea de jos? Iarbă ? Nu pare. Prima dată am crezut că e un lac murdar rău. Ar fi fost mai artistic dacă era așa. Și dacă era un peisaj mai sumbru. Prea ai avut un peisaj de-ăla de „ lucrare din timpul orei de desen ”. Și pe mine mă punea să desenez pajiști înverzite în generală. Și sori strălucitori pe cer. Neah.
La ideea ta dădea bine cu totul altceva. Ți-am zis, ceva mai sumbru. Să îi dai un aspect trist, singuratic personajului and such.
E drăguț ai niște culori „spălăcite”, deși nu cred că asta era intenția. Sau... mă rog... nu știu. Dar e ok. Bine că ai știut să folosești culorile la copac și de-astea, în loc să îl faci complet verde xDD asta m-ar fi scos din sărite. Hmmm... per total, e fain desenul.
Nota 8 ( mă mânca mâna să dau 9, dar am zis că nu ești tocmai la nivelul artistului nr. 2, am dat nota prin comparație ).

Cred că am un comm uriaș, nee ? Anyways... mă bucur că am avut ce comenta, că nu au fost niște lucrări nici prea banale, nici prea extravagante. Lots of loveee <333 !
oh hi there.
[Imagine: tumblr_m2qvzsPdP51qi23vmo1_r1_500.gif]
Stairway to heaven?
Gurrrrrrl, I ain't got no time for that, I'm taking the elevator.

#4
Incep sa cred ca xo.Miky.xo da dat nota mai mult pe prietenie decat pe desen, fiind evident faptul ca se cunosc, serios, macar daca nu ii pomeneai nick-ul .__." Ti-am sters postul, editia asta nu mai ai voie sa votezi, iar data viitoare cand o faci macar nu mai pomeni nickul participantului, asta, sau primesti warn. ^ ^
[Imagine: 9qh35v.jpg]

#5
Desenul nr. 1

Ideea îmi place foarte mult, însă cam atât. Ca şi idee, sincer, ţi-aş da o notă maximă pentru ingenuozitate, even though it may sound foolish şi poate că mulţi vor crede că e o imagine clichee. I don't think so. I just like the idea, it's adorable.
Dar, chiar şi aşa, restul lasă foarte mult de dorit, în special estetica. Nu ştiu cu ce ai desenat, dar te sfătuiesc să schimbi creioanele acelea. Se vede groaznic. În ceea ce priveşte modul în care ai desenat, deloc bine. Poate asta a fost din pricina calităţii creioanelor. Cred că îţi ieşea mult mai bine dacă ai fi lăsat desenul alb/negru, you know, se vedea okay, neîmpopoţonat şi poate nu mai ieşea în evidenţă calitatea proastă a ustensilelor de lucru; I am not talking about you, but about your tools, you have to do something about it, my advice.
În rest, ca idee, mi-a plăcut, cum ai pus-o în practică... trebuie să lucrezi la ustensile, metoda de lucru uşor puerilă mi se pare adorabilă şi chiar ai desenat cele două personaje într-un mod foarte drăguţ, deci stilul tău este agreabil, îmi place ( doar îl strică faptul că ai colorat pe acolo şi se vede ca naiba, not my fault though. So... you know ).
Nota 6 ( pentru idee, tehnică şi aşa mai departe, pentru că mi-a plăcut aşa... imaginea desenului; dar seriously, nota e mult prea mare pentru prestanţa estetică a desenului, you have to work there )

Desenul nr 2
Genial, din toate punctele de vedere. Nu sunt o expertă în ale desenatului, şi asta se observă din limbajul meu şi aşa mai departe, dar desenul ăsta mi-a prins ochii din prima clipă. Tehnică, estetică, idee, toate acestea se îmbină perfect cu stilul şi mâna de lucru, se vede că s-a lucrat ceva acolo... gosh, it's brilliant, well... I don't know, I like it. Ideea este foarte ingenioasă, drăguţă, simpatică şi totodată... sexy, macabră, provocatoare, passion lol. Da, asta sună a ceva erotic, dar nu e defapt decât un desen cu alură sadică, morbidă şi totodată pasională, pătrunzătoare. Mai pe scurt, desenul are viaţă.
Îmi place absolut totul şi nu am ce comenta; I mean, totul îmi pare impecabil, mai ales că apreciez micile detalii observate şi îmi imaginez munca depusă. Gosh, and the idea kills me, her lips, her face, cealaltă jumătate... ideea pusă în practică sub forma unui puzzle, cum se cerea. Trece de limita simpaticului, ajunge undeva sus, around the tops and it literally kills me. I just like it.
Ştiu că ăsta nu e un comentariu plin de critică/constructiv şi aşa mai departe, dar nu pot face altceva decât să apreciez desenul, pentru că îmi place şi nu mi se pare nu numai foarte bine lucrat, ci şi foarte inspirat, fain, brilliant and whatever. Iese din tipare.
Dacă aş fi o expertă în ceea ce priveşte desenatul, cred că m-aş lega puţin de excesul de culori la puzzle, jos în colţ şi bucăţelele acelea de puzzle, plus buzele colorate ale tipei, prea multe culori here and there, formând un fel de curcubeu şi nemaiscoţând în evidenţă ceea ce ar trebui pe ici şi colo, fără a mă exprima probabil prea corect şi aşa mai departe - dar nu sunt o specialistă şi la prima vedere nu se observă, cu ochi de amator. Dacă stau să analizez, găsesc câteva lucruri care mă deranjează puţin, să zicem, neduse la extrem şi vorbind de echilibrul lucrării. Dar mă opresc aici, căci mă depăşeşte. Şi având în vedere concurenţa, am decis şi nota, oricât de too much o să sune, I do not care.
Nota 10 Iniţial, recunosc, a fost 9, dar mi-am schimbat opinia după ce m-am mai holbat puţin la desen. Punctul în plus este pur subiectiv ( ţinând de modul în care mă impresionează calitatea desenului pe mine, ca persoană, dând la o parte obiectivismul părerii )

Desenul nr. 3.
Este drăguţ, ca idee are o nuanţă de simplitate , având în vedere că îmi pare un puzzle normal, cu alură melancolică, I guess I like it. Ideea primului desen, de pildă, este simplistă. Cea de-a doua, foarte complexă, iar aceasta trece undeva prin limita sensibilităţii şi mi se pare mie sau este pictată? Cred, nu îmi pot da seama cu siguranţă şi nici nu am timp/chef să stau să analizez lucrarea prea mult. La prima vedere este drăguţ, yes, dar dacă stau să analizez găsesc defecte în ceea ce priveşte modul în care ai creat lucrarea, pur şi simplu culorile nu se văd chiar aşa de bine, nu ai respectat perfect limitele here and there, puzzle-ul este uşor "indecis" să zicem aşa, neformând cu adevărat această temă ( cred că puteai să mai lucrezi din acest punct de vedere ) şi personajul folosit în centrul lucrării... well, îmi pare că el este centrul, baza acestei lucrări şi tu trebuia să te bazezi, mai degrabă, pe ideea de puzzle, din câte ştiu că era tema. Aşa că te-ai abătut puţin de la temă, ai pus-o în practică destul de okay, apreciez, să zicem, şi culorile şi stilul şi ideea, deşi nu extrem de mult; nu este un desen impresionant, doar plăcut de observat la prima vedere.
Nota 7.

#6
Please read post #8. And... sorry for the misunderstanding, I posted my comment twice while trying to edit it. ^^;
[Imagine: 45745hrd.png] <- Thanks, Arya!
Drawings
Deviant stuff

#7
Sorry că anunț așa din senin, dar desenul Nr 1 va fi scos din concurs din cauza faptului că e un plagiat. Am găsit chiar poza originală, copiată chiar prost după părerea mea, la care s-a mai adăugat numai un singur element: un soare.
Din această cauză o voi scoate din concurs pe IuLiia:]. Îmi pare rău!

Uitați și originalul:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ljxneu...o1_500.jpg

Eu înțeleg utilizarea de imagini ca și suport artistic, dar ăsta este furt.


Mimisor edit.
warn 30% + nu mai are voie sa participe la editiile viitoare.
[Imagine: chibi_907.gif]
, chibi-ul lui candy_cane

"Furiile Iadului sunt mai blande decat femeia badjocorita" - SK-'Apocalipsul'
[Imagine: sc95oz.jpg][Imagine: 100.png]

#8
I knew I should've participated. Criticii sunt mai activi in timpul scolii, din cate vad eu. Smile Ce norocosi sunt concurentii, as vea sa fi fost atatea critici si la editia trecuta! x)

In ceea ce priveste tema, cred ca a fost o idee care putea fi exploatata - nu am vrut ca Chlo, in cazul in care ar fi participat, sa ma ia la palme pentru ca nu ii place tema. xD

Voi puncta ceva ce mi-a atras atentia in cazul fiecarui desen, si anume ca ideea de puzzle nu se rezuma numai la piesele de joc; fiecare a realizat asta, se observa prin idei, insa ca mod de redare mai aveti de lucru - cine nu are, de altfel?

Monotonia desnelor consta in iluzia unui singur plan, mai ales in cazul primelor doua desene. Din cate vad, autorul celui de-al treilea a vrut, initial, sa evidentieze perspectiva subtila - in spatele personajului se vad urmele de creion, insa vad ca ai renuntat la asta ulterior. Imi pare rau ca niciunul dintre concurenti nu a incercat sa urmeze prin puzzle corpurile prezente, sa evidentiez volumul. Ultimele doua desene par simple jocuri de puzzle, as spune un joc de puzzle foarte frumos realizat, in cazul celui de-al doilea.

Am realizat o mica editare a fiecarei lucrari, plus cateva idei si observatii[download the attachment]

De asemenea, am marit contrastul tuturor desenelor, in special al ultimului. Este posibil ca scanner-ul sa fie de vina sau calitatea camerei pe care o folositi, insa este important sa lucrati voi insiva/inseva la asta, pentru ca asa valorificati desenul.

Probabil veti spune ca este usor pentru mine sa fac observatii prin editare, pentru ca mediul digital este diferit, insa si eu lucrez aproape numai traditional, deci stiu despre ce vorbesc. Autorul/autoarea celui de-al doilea desen s-ar putea sa vrea sa ma stranga de gat pentru asta, caci in cazul lui/ei vorbesc si de intesitatea culorii[in zona feţei] si stiu ca depinde si de creioanele pe care le foloseste, asa ca o sa-l/o s-o rog sa nu se supere pentru ca o spun pentru orice eventualitate. Smile
_____________________________________________________________
Asadar, sa incep critica propriu-zisa.

Primul desen

Lucreaza la anatomie, la tranzitia total absenta in cazul cerului si diversifica paleta de culori - ai putea lucra cu mov sau cu roz, spre exemplu. Efectul este mult mai frumos si mai realist -> http://www.google.ro/search?hl=ro&safe=a...a=N&tab=wi .

Nota: Am stat ceva vreme gandindu-ma cum ar trebui sa notez lucrarile, incercand sa gasesc ceva cu care sa compar totul, insa nu va stiu varsta, singurul indiciu in cazul asta. Ma voi raporta, asadar, la al doilea desen, cel care mi s-a parut executat cel mai bine. O sa-ti dau 4 pentru ca esti la nivel de incepator. Deci nota ta e de fapt ceva in jur de 3, pentru ca cea a celui de-al doilea concurent nu este 10. Dar exercitiul este mama invataturii! Smile


Al dolea desen

Cred ca ar fi fost frumos daca ai fi pus in evidenta faţa fetei prin piesele de puzzle, care imi par superbe, rosul acela este minunat si merge foarte bine cu negru, cred ca ar fi fost dragut sa le plasezi in zona fetei, nu asa cum am facut-o eu, aia e numai pentru a-ti imagina mai usor cum ar veni. Tocmai de aceea cred ca parul ei ar fi putut fi negru, sau cel putin de o culoare care sa nu eclipseze pielea ei - okay, acum sa nu sara toata lumea pe mine, stiu ca negru nu e culoare. xD Deci mai multa lumina pe fata ei si renunta la imbinarea grafitului cu pigmentul creioanelor pe aceeasi suprafata - am impresia ca asa ai facut in cazul feţei(subliniez, pe aceeasi suprafata, nu cred ca ar fi o problema utilizarea lor in cadrul aceluiasi desen). In cazul trasaturilor fetei, gura e putin cam mare si cam jos, insa nu e deranjant. Ti-as spune sa lucrezi la asezarea in pagina, insa stiu cum e sa te trezesti cu un desen aproape terminat, de-abia atunci realizand ca nu arata tocmai OK. Senzatia de gol insa e accentuata de griul din fundal... asta ca o constatare, in privinta sfatului... mneah, totally blank. xD

Nota: Cu siguranta este un desen bun. Din moment ce ti l-am folosit drept reper, ar trebui sa iti dau 10, insa iti voi da 9[I was actually thinking of a 8.50^^'], deoarece cred ca ar trebui sa te ocupi mai mult de expresie- lol, I have exactly the same problem. xD Bine, vorbesc de lucrarea asta, nu ti le stiu pe celelalte, cu toate ca banuiesc cine e autorul sau autoarea acestui desen. Oricum, am incercat sa fiu cat mai obiectiva.

Al treilea desen

Edit: Okay, here I go.
In momentul in care ai aplicat albul ai inramat, practic, intreg desenul; chestia asta mi se pare draguta, insa avand in vedere ca piesele de puzzle constituie pamantul, parca se bat cap in cap; cred ca ti-ai pierdut rabdarea sau poate ca ideea asta ti-a venit mai tarziu, in orice caz, am vrut doar sa-ti arat - nu sa-ti corectez, pentru ca nu poti corecta o idee, ar fi urat din partea mea si sper ca nimeni sa nu inteleaga gresit, asadar, sa-ti arat cum ai fi putut evidentia formele, volumul prin piesele de puzzle, mai ales ca le-am vazut pe cele din spatele personajului si m-am gandit ca le-ai fi putut realiza in perspectiva; cred ca ar fi fost foarte frumos. Smile

Acum, ca am aberat destul, niste ucruri importante cu privire la impresia generala pe care mi-o produce desenul: in partea care cuprinde personajul si drumul cred ca ai facut o teaba buna, vad ca ai imbinat movul si galbenul intr-un mod care da frumos si care, prin exercitiu, va deveni o delectare de privit; ma bucura foarte mult sa vad o lucrare in acuarele, pentru ca multa lume sta departe de ele - asa cum faceam si eu, insa dupa ceva vreme va deveni o placere si, sa recunoatem, texturile facute prin acuarele nu pot fi realizate in orice. Si apoi, sunt atatea tehnici pe care trebuie sa le exersezi, insa efectele sunt pe masura, nu numai ca numar, ci si ca spect. Eu lucrez de un an de zile aproape numai in acuarele si nu stiu mai nimic din aceste tehnici, insa ceea ce ma tine lipita de pensula sunt putinele efecte pe care le realizez, intesitatea culorii, bineinteles, si pictatul in sine.

Acum, ca am aberat si mai mult[xD], as vrea sa-ti spun sa alegi o hartie cat mai groasa, cred ca asa ai facut, insa trebuie sa lucrezi la modul de aplicare.
Okay, back to the colours. Sugestia mea e sa nu aplici o singura culoare intr-un singur loc, altfel risti sa-ti imparti desenul in doua sau in nu stiu cate alte parti; in felul asta lucrezi la atmosfera. Cerul pare gol, poate ca asa ai vrut tu, insa soarele este prea putin luminos pentru o alee atat de colorata, spre exemplu. Uite aici un tutorial care te va ajuta mult in privinta asta: http://purplekecleon.deviantart.com/art/...-184642625

Hmm, cred ca la tine am marit prea mult contrastul.

In orice caz, ceea ce vreau eu este sa indrazniti mai mult cu aplicarea culorilor. Inca ceva, cand i-am sugerat lui Allison tema, m-am gandit ca ar fi un exercitiu bun pentru voi, pentru imbinarea culorilor, pentru atmosfera generala. Si eu am probleme cu asta, de aceea veau sa va atrag atentia, deoarece poate fi mult mai impotanta decat anatomia, spre exemplu.

Nota: 7 pentru ca nu as vrea sa-ti dau 6 si nu pot pune sutimi, so.... yeah. Smile

Sper ca nu se va supara nimeni pentru asa-numita critica, am incercat sa-mi exprim ideile si sfaturile cat de bine am putut, insa in momentul asta sunt obosita, asa ca nu stiu sigur cat de bine mi-a reusit.

Oh, sa nu uit: cand se va incheia votarea, sa-mi spuneti daca v-am facut vreo neplacere editandu-va desenele, sper ca nuu...
.
.
.
*sudden moment of actual thinking*
Okay, now I feel stupid. xD Sper ca nu e o problema, nu aveam cum sa va cer acordul din moment ce nu va stiu. ^^'

Gah, this one is getting long. I could have drawn my own entry all this time. XD

Si nu uitati: Exersati, exersati, exersati!... cu toate ca a spune asta e total ipocrit din partea mea, a celei care niciodata nu se dezlipeste de acuarelele ei si de anime ca sa incerce ceva nou... huh, anyway... good luck! ^______^

Edit for candy_cane's post:

Ei bine, nu e frumos. Nu e prima oara cand se intampla. Let's try to do something using our own ideas next time, shall we?
Si sa nu mai spunem "nici macar nu e copiat cum trebuie", pentru ca ar fi pacat ca cineva sa-si piarda increderea in ceea ce a rputea face prin exercitiu pentru o greseala de alt fel.

Edit no. Idon'tevenknowo_O: Imi cer mii de scuze pentru al doilea post, mi s-a intamplat putin mai inainte sa pierd ceea ce am scris, asa ca am copiat totul in alt post si nu am realizat ca de fapt nu updatez. Imi pare foarte rau. Ar putea cineva sa stearga primul meu post, din moment ce acesta este cel editat?
Ehehe... ^^'''


Gah, finally done! xD
[Imagine: 45745hrd.png] <- Thanks, Arya!
Drawings
Deviant stuff

#9
Şi uite aşa se încheie şi ediţia asta care, din punctul meu de vedere, a fost plină de peripeţii. Heh...Never mind them, right?
Aşa, acuma voi face media şi voi anunţa câştigătoarea.


Locul I
Desenul Nr 2
Autor: Chlo
Medie: 9,(3)

Locul II
Desenul Nr 3
Autor: Budinca
Medie: 8

Cel mai bun comentariu îi revine Mariei - mi-a plăcut faptul că a pus şi nişte desene îndrumătoare ca să spun aşa... Aici mă puteţi contrazice 4

Felicitări participanţilor! Sper că vă veţi duce să vă luaţi medaliile.

Ja ne!
[Imagine: chibi_907.gif]
, chibi-ul lui candy_cane

"Furiile Iadului sunt mai blande decat femeia badjocorita" - SK-'Apocalipsul'
[Imagine: sc95oz.jpg][Imagine: 100.png]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  DOTM - Septembrie - Vot Ang. 3 3.813 12-11-2012, 08:20 PM
Ultimul răspuns: Maria#2
  DOTM - Septembrie. Ang. 12 7.494 16-09-2012, 10:50 PM
Ultimul răspuns: Ang.
  Concurs - luna septembrie candy_cane 9 4.234 16-09-2011, 04:26 PM
Ultimul răspuns: Maria♥
  Vot - luna septembrie. Mimisor 9 6.567 30-09-2010, 12:54 AM
Ultimul răspuns: Flaw
  Concurs - luna septembrie. Mimisor 11 7.477 09-09-2010, 11:01 AM
Ultimul răspuns: Little M


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)