Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Viata de vedeta

#1
Deci..am mai postat acest fic pe mai multe forumuri asa ca sa nu credeti ca e plagiat...pe toateb forumurile..am acelasi nick[BuTtErFlY]
E singura poveste scrisa de mine care nu e SF.Asa ca sper sa nu fiti foarte duri[adica in traducere pe limba voastra...fiti cat mai duri si nu crutati nimic]


Titlu:Viata de vedeta



Personaj principal: Any[Anamaria Fernandez].Frumusetea sa mereu a starnit un val de invidie,caci pe langa faptul ca are o voce de aur mai este si frumoasa. Parul sau negru ca abanosul este lung si stralucitor. A mostenit ochii caprui ai mamei sale chiar daca uneori la lumina isi pot schimba culoare intr-un maroniu spre auriu. Parintii sai sunt oamenii modesti si au crescut-o cum au putut ei mai bine oferindu-i tot ce-si dorea. Pe langa frumusetea si vocea ei fata se mai remarca si prin bunele sale maniere, pe care le-a invatat de la parintii sai.

Inceput

Inca de cand eram mica am avut un vis, sa devin ce-a mai mare cantareata. Toti imi spuneau ca exista doar o sansa la un million sa devin o cantareata si sa ma pot lansa pe piata moderna, dar i-am uimit pe toti. Am reusit sa-mi implinesc visul si sa urca pe scena, am reusit sa le demonstrez tuturor cat de buna sunt si ca nu ma dau batuta orice ar fi. Am urcat pe scena in lumina reflectoarelor si am reusit acolo unde multi au dat gres, muzica mea era pe placul tuturor. Nu m-am gandit niciodata cum se va sfarsi totul, caci credeam ca o sa dureze la nesfarsit, dar niciodata nu poti sti cu adevarat cand se va sfarsi totul.



P.S.O sa pun capitolul 1 dupa ce aflu care e parerea voastra pana acum ;)
Daca nu ai sa-mi spui ceva important mai bine taci!Zuppy09

#2
(04-05-2009, 02:49 PM)BuTtErFlY A scris: Deci..am mai postat acest fic pe mai multe forumuri asa ca sa nu credeti ca e plagiat...pe toateb forumurile..am acelasi nick[BuTtErFlY]
E singura poveste scrisa de mine care nu e SF.Asa ca sper sa nu fiti foarte duri[adica in traducere pe limba voastra...fiti cat mai duri si nu crutati nimic]


Titlu:Viata de vedeta



Personaj principal: Any[Anamaria Fernandez].Frumusetea sa mereu a starnit un val de invidie,caci pe langa faptul ca are o voce de aur mai este si frumoasa - intelesesem ca e frumoasa din prima propozitie. Parul sau negru ca abanosul este lung si stralucitor. A mostenit ochii caprui ai mamei sale chiar daca uneori la lumina isi pot schimba culoare intr-un maroniu spre auriu. Parintii sai sunt oamenii modesti si au crescut-o cum au putut ei mai bine oferindu-i tot ce-si dorea. Pe langa frumusetea si vocea ei fata se mai remarca si prin bunele sale maniere, pe care le-a invatat de la parintii sai.

Inceput

Inca de cand eram mica am avut un vis, sa devin ce-a cea mai mare cantareata. Toti imi spuneau ca exista doar o sansa la un million sa devin o cantareata [i]repetitie
si sa ma pot lansa pe piata moderna, dar i-am uimit pe toti. Am reusit sa-mi implinesc visul si sa urca pe scena, am reusit sa le demonstrez tuturor cat de buna sunt si ca nu ma dau batuta orice ar fi. Am urcat pe scena in lumina reflectoarelor si am reusit acolo unde multi au dat gres, muzica mea era pe placul tuturor. Nu m-am gandit niciodata cum se va sfarsi totul, caci credeam ca o sa dureze la nesfarsit, dar niciodata nu poti sti cu adevarat cand se va sfarsi totul.[/i]


P.S.O sa pun capitolul 1 dupa ce aflu care e parerea voastra pana acum ;)

ok deco e foarte scurt . Multe repetitii dupa cum vezi ... cam atat am avut de zis . Sper ca nu te-am suparat cu comentariul meu . Daca da , da un pm si il sterg :* spor la scris
Old nick - mary2we

S-am scris cu sange
Pe randuri de cristal
Poveste-acum incepe ...

My pics on dA

My pics on AnimeZup

Viata dubla - my fic


#3
Am zis la inceput parca(,) ca nu e un capitol..e hmm..un fel de rezumat ca sa-i spun asa...


Capitolul I – Preselectia

Mereu aceeasi poveste, ma trezesc atunci cand aud zgomotul infernal al telefonului care ma anunta ca trebuie sa ma scol si sa merg la scoala. Ca in fiecare dimineata, ma trezesc, imi fac siesta si pornesc spre scoala ; doar ca nu era o zi banala ca toate celelalte urma sa sa intample ceva special.
Usa clasei a noua A era deschisa larg, ceva absolut obisnui in scoala. Clasa noastra era considerat cea mai nebuna clasa, in ceea ce priveste disciplina, dar daca ne referim la note ei bine se schimba treaba, clasa noastra era prima clasa de-a noua din intreaga scoala, daca stau bine sa ma gandesc era cea mai buna clasa la invatatura din toata scoala, problema noastra era indisciplina.In fiecare pauza colegii mei fi se fugaresc prin scoala, fi ii gasesti tipand si fugind pe teren.
Am uitat sa precizez ca invatam la una din cele mai renumite scoli din Iasi, Liceul Emil Racovita.
Azi era ceva mai multa agitatie in clasa, toti vorbeau intre ei si sareau in sus de fericire, m-am asezat in banca mea,ultima de langa geam. Stateam in banca si priveam pe geam, afara era frumos si cald, doar eram in aprilie.
-Any, hei ai auzit noile vesti?
Mara, una din cele mai bune prietene ale mele, avea parul brunet lung pana la umeri, ochii albastrii si mereu avea zambetul pe buze si stia cum sa-i bine dispuna si pe ceilalti, m-a trezit din visarea mea si m-a facut sa-mi indrept atentia catre ea.
-Ce vesti, sati nu-mi spune, insfarsit am scapat de profu ala de sport enervant?
Profesorul de sport, un cosmar pentru orice elev, eu ma intelegeam destul de bine cu el, dar restul elevilor din scoala nu prea il suporau, si ii intelegeam perfect si cu mine se comporta la fel innainte.
-Nu, desi nu aer fi o veste deloc rea, chiar m-as bucura sa stiu ca pleaca. Altceva vroiam sa-ti spun. Astazi la ora de dirigintie se va face o preselectie pentru concursul Voce de vedeta, si va fi ales un singur copil din toata scoala, care va trebui sa scrie un canmtec cu care va participa mai departe la faza internationala, iar daca castiga va deveni un cataret sau o cantareata de succes. Nu e super?
-Da, dar nu cred ca avem noi vreo sansa.
-Glumesti? Tu chiar ai asurzit de tot? Te-ai auzit vreodata cantand? Noi ne punem toate sperantele in tine si in plus melodiile compuse de tine sunt absolut superbe.
-Nu voi putea concura niciodata cu atatia copii talentati din scoala asta, nu am nici o sansa.
-Any, trezeste-te e visul tau de o viata, asta ti-ai dorit mereu, haide stiu ca poti, nu uita ce ne suneai noua odata.
Da stiam ce le spuneam mereu, inca de cand eram mica am repetat mereu aceleasi cuvinte iar si iar.
„-Exista sanse de unu la o mie ca tu sa devii o cantareata de succes Any, imi spuneau mereu parintii mei.
-Ei bine, atunci eu voi fi acea sansa de unu la o mie, imi voi indeplini visul si voi deveni o cantareata de succes si atunci ve-ti vedea voi de ce sunt in stare eu, caci nu ma numesc degeaba Anamaria Fernandez. Nu ma voi lasa pana cand nu voi pasi in lumina reflectaorelor.”
Pe atunci aveam doar cinci ani. Visul meu, niciodata nu mi-am dorit nimic mai mult decat asta.
Clopotelul suna anuntandu-i pe toti sa intre in clase caci vor incepe orele, si pe mine trezindu-ma la realitate.
Orele s-au scurs usor si acum urma ora de dirigintie. Dirigintele nostru era un barbat tanar, in varsta de treizeci de ani. Mereu ne ducea in diferite excursii, mereu ne distram de minune in excursiile organizate de el, caci era profesor de geografie si stia multe.
In clasa intra dirigintele urmat de doua persoane. Prima era o doamna tanara, daca nu ma insel nu avea mai mult decat dirigintele nostru, iar a doua persoana era un barbat mai invarsta, de vreo patru zeci de ani. Stiam petru ce venisera, concursul Voce de vedeta.
-Copii deci cred ca stiti cu toti de ce sunt domnii aici, asa ca sa nu mai pierdem timpul cu asta. Domnisoara Smith aveti cuvantul.
-Multumesc. Deci ce trebuie sa faceti e simplu, eu va voi inmana fiecaruia cate o foaie cu nicte versuri, pe cre atunci cand ve-ti fi chemati in fata va trebui sa le cantati.
Am cantat si eu, desi atunci cand cantam in fata lor, chiar daca mai cantasem de atatea ori in fata colegilor in fata celor doi nu mai cantasem pana acum, imi tremurau picioarele.
-Deci cand vom primi rezultatele? se auzi vocea Isabellei.
-Pai castigatorul sau castigatoarea va fi anuntata tot astazi la radioul scolii, chiar acum ma voi duce si-i voi da fetei de la radio numele elevului sau elevei castigatoare, caci voi ati fost ultima clasa.
Apoi cu toti am ramas in liniste, ca niciodata, si asteptam cu sufletul la gura numele castigatorului sau castigatoarei.
Inima imi batea cu putere, parca vroia sa-mi iasa din piept, chiar daca le repetam tuturor ca nu am nici o sansa, in adancul sufletului speram sa castig.
-Unu, doi, unu, doi, se auzi vocea Clarei in microfonul radioului.
Clara era o fata cu parul negru si suvite roz, iar ochii sa-i erau albastrii.
-Hei toata lumea! Stiu ca asteptati cu totii rezultatele concursului, ce-ar fi sa va mai tin in suspans…uuuu! Sincer v-as mai face sa mai asteptati, daca nu as fi sigura ca, daca nu va zic acum rezultatele veniti si imi da-ti cu ceva in cap. Si acum ce ati asteptat cu totii…,oare cine o fi? Ha ha stiam eu, nu ma asteptam la alta persoana, vocea de aur a scolii este Any! O da probabil ca nu stiti care Any, ei bine va lamuresc este vorba de Anamaria Fernandez din clasa a noua A, cea mai zapacita clasa de a noua din intreaga scoala. Felicitari Any, sper ca dai o petrecere si ma inviti si pe mine!
Cand mi-am auzit numele, am ramas socata, nu-mi venea sa cred, castigasem, urma sa trec la urmatoarea etapa.
In jurul meu se facu o zarva de neimaginat toti tipau si urlau in jurul meu. Eram ata de fericita incat nimic nu ma putea intrista.
Dupa ore am plecat acasa, inca foarte fericita si cu zambetul pe buze.
Cand au auzit parintii mei m-au felicitat apoi m-au lasat sa merg in camera mea.
M-am trantit pe pat si mi-am pus Mp4-ul si am inceput sa ma gandesc ce melodie as putea canta pentru concurs, cand a sunat telefonul. M-am ridicat cu greu din pat si am raspuns.
L-a celalat fir era domana Smith care a sunat sa ma felicite si sa-mi spuna ca pana vineri trebuia sa inregistrez un demo pentru concurs. Pentru inregistrarea demo-ului mi-a dat o adresa unde sa ma duc sa il inregitrez.
Stateam si cu notitele mele in mana si incercam sa compun un cantec. Am terminat repede se pare ca aveam inspiratie.

To be continued...
Daca nu ai sa-mi spui ceva important mai bine taci!Zuppy09

#4
"fi"= fie

"cataret"= cantaret

"nicte"= niste

"cre"= care

"ata"= atat

"domana"= doamna

Bun:D
Incepe sa imi placa ficul asta:x
Any a castigat...era ceva de asteptat;))....la concurs cunoaste un baiat de care sa se indragosteasca nuh;;)
Descrierea imi place....dialogul e bun si nu sec....greselile de tastare le-am mentionat....ideea mi se pare originala
Astept nextu'
Chu si gambate:*
[Imagine: lexythekittysig.png]


I'll be in every beat of your heart!

#5
(04-05-2009, 07:41 PM)BuTtErFlY A scris: Am zis la inceput parca(,) ca nu e un capitol..e hmm..un fel de rezumat ca sa-i spun asa...


Capitolul I – Preselectia

Mereu aceeasi poveste, ma trezesc atunci cand aud zgomotul infernal al telefonului care ma anunta ca trebuie sa ma scol nu-mi place cuvantul . Parere personala , asa ca poti s-o ignori :P si sa merg la scoala. Ca in fiecare dimineata, ma trezesc, imi fac siesta si pornesc spre scoala ; doar ca nu era o zi banala ca toate celelalte urma sa sa intample ceva special.
Usa clasei a noua A era deschisa larg, ceva absolut obisnuit in scoala. Clasa noastra era considerata cea mai nebuna clasa, in ceea ce priveste disciplina, dar daca ne referim la note ei bine se schimba treaba, clasa noastra era prima clasa de-a noua din intreaga scoala, daca stau bine sa ma gandesc era cea mai buna clasa la invatatura din toata scoala, problema noastra era indisciplina. fraza mult prea lunga . Ar trebui sa pui undeva punct si sa incepi alta propozitie . Parerea mea :P In fiecare pauza colegii mei fi se fugaresc prin scoala, fie ii gasesti tipand si fugind pe teren.
Am uitat sa precizez ca invatam la una din cele mai renumite scoli din Iasi, Liceul Emil Racovita.
Azi era ceva mai multa agitatie in clasa, toti vorbeau intre ei si sareau in sus de fericire . m-am asezat in banca mea,ultima de langa geam. Stateam in banca repetitie si priveam pe geam, afara era frumos si cald, doar eram in aprilie.
-Any, hei ai auzit noile vesti?
Mara, una din cele mai bune prietene ale mele, avea parul brunet lung pana la umeri, ochii albastri si mereu avea zambetul pe buze si stia cum sa-i bine dispuna si pe ceilalti, m-a trezit din visarea mea si m-a facut sa-mi indrept atentia catre ea.
-Ce vesti, sa-ti nu-mi spune, insfarsit am scapat de profesorul ala de sport enervant?
Profesorul de sport, un cosmar pentru orice elev, eu ma intelegeam destul de bine cu el, dar restul elevilor din scoala nu prea il suporau, si ii intelegeam perfect si cu mine se comporta la fel inainte.
-Nu, desi nu aer fi o veste deloc rea, chiar m-as bucura sa stiu ca pleaca. Altceva vroiam sa-ti spun. Astazi la ora de dirigintie se va face o preselectie pentru concursul Voce de vedeta, si va fi ales un singur copil din toata scoala, care va trebui sa scrie un canmtec cu care va participa mai departe la faza internationala, iar daca castiga va deveni un cataret sau o cantareata de succes. Nu e super?
-Da, dar nu cred ca avem noi vreo sansa.
-Glumesti? Tu chiar ai asurzit de tot? Te-ai auzit vreodata cantand? Noi ne punem toate sperantele in tine si in plus melodiile compuse de tine sunt absolut superbe.
-Nu voi putea concura niciodata cu atatia copii talentati din scoala asta, nu am nici o sansa.
-Any, trezeste-te ! E visul tau de o viata, asta ti-ai dorit mereu, haide stiu ca poti, nu uita ce ne spuneai noua odata.
Da stiam ce le spuneam mereu, inca de cand eram mica am repetat mereu aceleasi cuvinte iar si iar.
„-Exista sanse de unu la o mie ca tu sa devii o cantareata de succes Any, imi spuneau mereu parintii mei.
-Ei bine, atunci eu voi fi acea sansa de unu la o mie, imi voi indeplini visul si voi deveni o cantareata de succes repetitie si atunci veti vedea voi de ce sunt in stare eu, caci nu ma numesc degeaba Anamaria Fernandez. Nu ma voi lasa pana cand nu voi pasi in lumina reflectaorelor.”
Pe atunci aveam doar cinci ani. Visul meu, niciodata nu mi-am dorit nimic mai mult decat asta.
Clopotelul suna anuntandu-i pe toti sa intre in clase caci as prefera deoarece , se intelege altceva fara diacritice :]] vor incepe orele, si pe mine trezindu-ma la realitate.
Orele s-au scurs usor si acum urma ora de dirigintie. Dirigintele nostru era un barbat tanar, in varsta de treizeci de ani. Mereu ne ducea in diferite excursii, mereu ne distram de minune in excursiile repetitie organizate de el, caci era profesor de geografie si stia multe.
In clasa intra dirigintele urmat de doua persoane. Prima era o doamna tanara, daca nu ma insel nu avea mai mult decat dirigintele again , repetitie . Ai putea folosi profesor :P nostru, iar a doua persoana era un barbat mai in varsta, de vreo patru zeci de ani. Stiam petru ce venisera, concursul Voce de vedeta.
-Copii deci cred ca stiti cu toti de ce sunt domnii aici, asa ca sa nu mai pierdem timpul cu asta. Domnisoara Smith , aveti cuvantul.
-Multumesc. Deci - daca bine mai tin minte , nu se incepe propozitia cu deci :D ce trebuie sa faceti e simplu, eu va voi inmana fiecaruia cate o foaie cu niste versuri, pe care atunci cand veti fi chemati in fata va trebui sa le cantati.
Am cantat si eu, desi atunci cand cantam in fata lor, chiar daca mai cantasem de atatea ori in fata colegilor in fata celor doi nu mai cantasem pana acum, imi tremurau picioarele. cantam , cantesem , cantam - ma doare capul
-Deci cand vom primi rezultatele? se auzi vocea Isabellei.
-Pai castigatorul sau castigatoarea va fi anuntata tot astazi la radioul scolii, chiar acum ma voi duce si-i voi da fetei de la radio numele elevului sau elevei castigatoare, caci voi ati fost ultima clasa.
Apoi cu toti am ramas in liniste, ca niciodata, si asteptam cu sufletul la gura numele castigatorului sau castigatoarei.
Inima imi batea cu putere, parca vroia sa-mi iasa din piept, chiar daca le repetam tuturor ca nu am nici o sansa, in adancul sufletului speram sa castig.
-Unu, doi, unu, doi, se auzi vocea Clarei in microfonul radioului.
Clara era o fata cu parul negru si suvite roz, iar ochii sa-i erau albastri.
-Hei toata lumea! Stiu ca asteptati cu totii rezultatele concursului, ce-ar fi sa va mai tin in suspans…uuuu! Sincer v-as mai face sa mai asteptati, daca nu as fi sigura ca, daca nu va zic acum rezultatele veniti si imi dati cu ceva in cap. Si acum ce ati asteptat cu totii…oare cine o fi? Ha ha stiam eu, nu ma asteptam la alta persoana, vocea de aur a scolii este Any! O da probabil ca nu stiti care Any, ei bine va lamuresc este vorba de Anamaria Fernandez din clasa a noua A, cea mai zapacita clasa de a noua din intreaga scoala. Felicitari Any, sper ca dai o petrecere si ma inviti si pe mine!
Cand mi-am auzit numele, am ramas socata, nu-mi venea sa cred, castigasem, urma sa trec la urmatoarea etapa.
In jurul meu se facu o zarva de neimaginat toti tipau si urlau in jurul meu repetitie . Eram ata de fericita incat nimic nu ma putea intrista.
Dupa ore am plecat acasa, inca foarte fericita si cu zambetul pe buze.
Cand au auzit parintii mei m-au felicitat apoi m-au lasat sa merg in camera mea.
M-am trantit pe pat si mi-am pus Mp4-ul poate castile in urechi :P si am inceput sa ma gandesc ce melodie as putea canta pentru concurs, cand a sunat telefonul. M-am ridicat cu greu din pat si am raspuns.
La celalalt fir era domana Smith , care a sunat sa ma felicite si sa-mi spuna ca pana vineri trebuia sa inregistrez un demo pentru concurs. Pentru inregistrarea demo-ului repetitie , inrgistrare , demo . In loc de demo puteai folosi inregistrarea acestiua mi-a dat o adresa unde sa ma duc sa il inregitrez. repetitie
Stateam si cu notitele mele in mana si incercam sa compun un cantec. Am terminat repede , se pare ca aveam inspiratie.

To be continued...

Cam multe greseli . Cam multe repetitii , o descriere puitn cam neintegrata , dar totul se poate rezolva cu exercitiu . Incearca sa gasesti sinonime la cuvintele pe care le folosesti si sa le introduci in vocabularul tau . Ma deranjeaza faptul ca ai greseli de ortografie , lucruri care le-ai invatat deja [ sper ] si care sunt foarte banale . Sper ca in capitolele urmatoare situatia sa se remedieze . Sper ca nu te-am jignit , doar ca tu ai zis sa criticam , asa ca ti-am zis tot ceea ce nu mi-a placut :D . Cum am ami spus , totul se rezolva cu mai mult exercitiu :*
Old nick - mary2we

S-am scris cu sange
Pe randuri de cristal
Poveste-acum incepe ...

My pics on dA

My pics on AnimeZup

Viata dubla - my fic


#6
Ai multe greseli de tastare si de ortografie, uita'te pe fic inainte de a'l posta! Ai repetat anumite cuvinte de 5000 de ori iar cu exprimarea nu'mi place. Lungesti frazele alea de la faci paragrafe, am mai spus'o si'am s'o reptet: curat si simplut. Dialogul e in masa si e destul de sec iar descrierea e inexistenta.
Ce'a fost la inceput chestia aia unde mai mult ai zis cate ceva despre fic?! Era mai bine sa introduci descrierea fetei intr'un capitol...plus ca si ea, ca si introducere mi s'a parut a fi destul de boring.
Astept nextul, succes si sper ca vei tine cont de ce'ti spun!



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Viata de vedeta Sibel. 0 1.642 18-09-2010, 10:16 PM
Ultimul răspuns: Sibel.
  Chiar daca esti vedeta nu esti diferit/a de ceilalti[Naruto Fic] Who said i have to be normal 11 9.047 04-08-2009, 08:22 PM
Ultimul răspuns: Who said i have to be normal


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)