Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Va pasa macar de bietele specii marine pe cale de disapritie?

#1
Se stie ca balenele sunt pe cale de disparitie din cauza multor factori.Aproape un sfert din speciile de balene si delfini sunt pe cale de disparitie, arata ultimul studiu citat de Daily Telegraph. Peste 10% din acestea, mai precis noua specii, sunt serios amenintate, situandu-se pe cele mai periculoase trepte ale clasamentului.
Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (iucn), care alcatuieste Lista Rosie a Speciilor Amenintate, afirma ca situatia este probabil mult mai grava, intrucat peste jumatate din cetacee, adica 44 de specii, sunt incluse in categoria "Deficit de informatii", ceea ce inseamna ca se stiu prea putine lucruri despre ele pentru a se putea face o evaluare corecta.
Delfinul din Marea Neagra a fost trecut pe lista de la Vulnerabil la Amenintat, balena din Atlanticul de Nord este, si ea, amenintata, iar balena gri de vest a fost trecuta la Serios Amenintata.Studiul aduce si o veste buna: balena cocosata nu mai este amenintata cu disparitia, intrucat a fost protejata de vanatoarea ilegala comerciala. "Acest lucru este un succes enorm si arata ce trebuie facut pentru a salva si celelalte specii", a declarat Reeves, citat de Daily Telegraph. El a fost completat de Julia Marton-Lefèvre, director general al iucn, care a declarat ca "pentru a salva balenele trebuie sa colaboram cu industria pescuitului, cu armata si cu companiile petroliere si trebuie sa luptam impotriva schimbarii de clima".

Balena alba
Balenele albe, cunoscute si sub numele de Beluga, au devenit oficial specii in pericol de disparitie. Asociatia Nationala pentru Oceane si Atmosfera a facut anuntul marti 14 octombrie.
Efectivul populatiei de balene albe din Oceanul Arctic a scazut cu 50% intre 1994 si 1998 si nu a mai urcat in anii urmatori. Potrivit cercetatorilor, numai 375 de astfel de balene mai traiesc astazi in regiunea Cook Inlet, in largul peninsulei Alaska.
Şi peste 10% din acestea, mai precis nouă specii, sunt clasificate drept pe cale de disparitie sau critic amenintate cu disparitia, cea mai periculoasă treaptă a clasamentului.

Uniunea Internatională pentru Conservarea Naturii (iucn), care alcatuieşte Lista Roşie a Speciilor Amenintate, spune că situatia este probabil mult mai rea, întrucât peste jumatate din cetacee, adică 44 de specii, sunt clasate având un deficit mare de informatii, ceea ce înseamnă că se ştiu prea putine lucruri despre ele pentru a se putea face o evaluare corectă.

Studiul arată că urmatoarea specie care ar putea să dispară în curând este vaquita (Phocoena sinus), o specie de delfin din Golful Mexicului. Delfinul baiji (Lipotes vexillifer), din Râul Galben, China, este clasificat şi el drept critic amenintat cu disparitia, posibil disparut deja, în Lista Roşie.

"Prea multe dintre aceste cetacee sfârşesc în plasele pescarilor. Ei ramân principala amenintare la adresa animalelor iar situatia se va înrautăţi", a declarat Randall Reeves, directorul Cetacean Specialist Group de la iucn Species Survival Commission, care a întocmit referatul pentru Lista Roşie.

Delfinul din Marea Neagră a fost trecut pe listă de la Vulnerabil la Amenintat, balena din Atlanticul de Nord este şi ea amenintată iar balena gri de vest a fost trecută la Critic Amenintată.

Studiul arată că balenele sunt amenintate mai ales de pescuit, distrugerea habitatului, disparitia hranei şi de mediul zgomotos. Încalzirea globală a început şi ea să afecteze balenele, întrucât aduce noi boli şi competitie între specii, precum şi schimbari în hrana lor.

Studiul aduce şi o veste bună: balena cocoşată nu mai este amenintată cu disparitia, întrucât a fost protejată de vânatoarea ilegală comercială. "Acest lucru este un succes enorm şi arată ce trebuie facut pentru a salva şi celelalte specii", a declarat Reeves.

Acum parerea voastra despre asta.Unii chiar nu le pasa ca cele mai atractive specii marine sunt pe cale de disparitie, in pofida faptului ei contn=inua sa distruga si sa epuizeze resursele de ajutor si asa distrug mai mult.Pai poluare tot de oameni este realizata caci ei sunt cei care distrug mediul natural.Daca va pasa un pic de aceste creaturi, spuneti-va parerea aici.

scuzati daca mai este un topic asemanator

imagine socanta
[Imagine: image-2008-08-15-3969978-46-prea-multe-d...arilor.jpg]
-

#2
Poi... oamenii sunt niste jeguri... din nefericire I'm one of them... dintr-o si mai mare nefericire, sunt mult prea putini oameni carora le pasa pana si de cele mai elementare lucruri, cum ar fi pastrarea curateniei si protejarea propriei existente...

chiar daca 100 de persoane, poate chiar si 1 mil, militeaza pt ecologie, poti observa si singura ca efectul se lasa asteptat... asta pt ca mai exista peste 5,9 mld de alti oameni care don't give a shit... pana si japonia noastra draga vaneaza balene sub titlul de 'educativ', cand de fapt e pt hrana...

Si animalele marine nu st singurele care au nevoie de ajutor... sunt zeci, poate sute de specii in aceeasi stare... think about that...
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#3
Din pacate sunt mult prea putini cei carora chiar le pasa 2 si mult prea multi cei care don't give a damn si polueaza in nestire. Din pacate si eu cam fac parte din al doilea grup desi incerc sa mai reduc cantitatea de poluare produsa de mine (cu greu, nu prea vad rezultate). As vrea ca lumea sa fie altfel. Cred ca isi vor da seama de consecintele faptelor lor abia dupa ce va fi prea tarziu. Specii despre care nici nu stim ca exista dispar in fiecare zi si cine credeti ca e principalul vinovat: omul.
Este chiar socant ce poate face un om.
Cand am aflat ca si dragii nostri japonezi cum spune si JavaLeen mananca balene si delfini am fost pur si simplu socata.
Ma bucur ca eu nu mananc pesti sau orice alt vietuitor marin. N-as putea pur si simplu.
Sper ca in viitor lumea sa se trezeasca la realitate si sa faca ceva sa amelioreze situatia de acum 2
[Imagine: elegance1.png]
Arigatou Luinil hug


#4
*shocked* O_O.............ehm.....
Adevarat..oameni sunt jeguri in persoana...prin distrugerea mediului inconjurator [poluare], cat si fauna. Pur si simplu` se distrug singuri cu mana lor...90% vor realiza asta cand totul deja va fi pierdut.
*sigh* Mi s-a facut mila de bietele animale....balenele...au fost...pur si simplu` tratate cu cea mai mare cruzitate..*idem -> sigh*..so damn cruel...numai cand am vazut imaginea m-am inecat cu apa pe care de-abia o inghitisem...god dammit...*sigh and sigh again*
motivu`: curiozitatea absurda a omului care poate sa distruga mai rau decat o mitraliera >.> si indeplinirea poftelor..a dorintelor fara sens =.=....
Poate am eu imaginatia prea mare insa....*wish to say something not so stupid* cred ca animalele ce traiesc un mediul acvatic sunt si eleee.....ca si noi...fiecare cu mediul sau xD...e ca si cum le distrugem populatia T___T iar asta e damn cruel....
oh well...one human can be so brutal and violent with animals....*again big sigh~*
[Imagine: mi08ow.jpg][Imagine: eujbj7.jpg]
J-ROCK Power!
----------------------------------------------------

#5
Topic trimis la Recycle Bin.
1.A mai fost unul asemanator .
2.Autorul...nu stie sa scrie mai mult decat stie google ?
GOD BLESS GOOGLE !!!
[Imagine: fdfgba0.jpg]
[Imagine: 2560139237_b2fb8f427f.jpg]






Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)