Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

The Walking Dead

#1
[CENTER][Imagine: thewalkingdeadf.th.jpg]

[/CENTER]



Pentru iubitorii de zombalai, toamna aceasta a venit inarmata cu bunatati, si anume primul sezon al seriei The Walking Dead, inspirata din comicsul omonim creat de Robert Kirkman. Primul sezon va avea doar 6 episoade, insa cel de-al doilea(de 13 eps) a fost deja anuntat.

[CENTER][Imagine: walkingdead002.th.jpg] [Imagine: walkingdead661x472.th.png]
[/CENTER]

Seria urmareste povestea lui Rick Grimes, serif dintr-un orasel american, care in urma unui schimb de foc cu niste infractori, ajunge in coma, trezindu-se apoi intr-o lume rasa de apocalipsa si plina de zombalai. Dupa trezirea brusca la realitate, Rick se hotaraste sa plece in cautarea familiei sale, despre care presupunea ca s-ar fi dus in Atlanta, zona sigura pentru supravietuitorii in cautare de adapost.

[CENTER][Imagine: thewalkingdead.th.jpg] [Imagine: thewalkingdeadtvseries4.th.jpg][/CENTER]

Si ca in orice apocalipsa zombie, "orasele sigure" au fost printre primele care au cazut, fiind acum adevarate furnicare de morti vii.

[CENTER][Imagine: thewalkingdeady.th.jpg] [Imagine: thewalkingdeadrickgirl7.th.jpg] [Imagine: girlzombiethewalkingdea.th.jpg][/CENTER]

Dar, printr-un sir de intamplari mai mult sau mai putin norocoase, seriful nostru va ajunge intr-un final intr-o tabara de supravietuitori aflata la periferia Atlantei. Alaturi de ei, Rick va incerca sa supravietuiasca in peisajul postapocaliptic al unei invazii de zombalai.

[CENTER][Imagine: thewalkingdeadcastphoto.th.jpg][/CENTER]


~~~~~~~~

Personal, ca fana a comicsului, seria mi se pare geniala so far, pentru ca, desi nu urmareste intocmai actiunea din comics, reuseste sa surprinda realismul sangeros care mi-a placut atat de mult. Pentru ca, spre deosebire de multe filme de gen, TWD nu se bazeaza atat de mult pe lupta man vs zombies, cat se bazeaza pe psihologia personajelor, dramele lor si reactiile lor in fata unui astfel de cataclism. De exemplu, si aici vorbesc de comics, se observa o diferenta imensa intre Rick si ceilalti supravietuitori. Avand in vedere ca abia se trezise din coma, era inca virgin dpdv psihologic, iar ideea de a ucide un alt om i se parea de neconceput. Pe parcurs insa, va deveni la fel ca si ceilalti, ba chiar mai depravat, so to say, ptr ca povara statutului de lider isi va pune amprenta asupra lui. Astfel ca el va ucide, va tortura, va musca din oamenii care-i pun in primejdie familia si camarazii. So far, serialul a subliniat destul de bine moralitatea si umanitatea lui, in context cu ceilalti supravietuitori, mai ales cu Daryl Dixon.

Altfel, seria difera din ce in ce mai mult de bd pe masura ce inainteaza in episoade. A adus personaje noi, foarte bine conturate, fapt absolut imbucurator, pentru ca inlatura astfel multe din deja-vu-urile pe care le-ar putea avea fanii. Totusi, regret ca personaje precum the moral-nazi Donna au disparut. De asemenea, seria e usor mai tv-friendly, scotand de exemplu fazacand Carl il impusca pe Shane.

Totusi, episodul de azi mi-a adus o boare de scepticism cu privire la urmatoarele episoade, din motive cu care nu vreau sa spoilaresc pe nimeni.


In concluzie, watch the show, read the comics, theyre both worth it. Iar daca urmariti deja TWD, feel free to drop by n say hi :"D



/c/p nesimtit ptr ca mi-e lene sa reconcep treadul/




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)