Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

The Mist

#1
As vrea sa va propun o discutie pe marginea filmului "The Mist", aparut in anul 2007.
Ah, apropo, e inspirat din ceva chestie scrisa de Stephen King, so.. probabil ca unii din voi ati citit-o ^_^.

"A freak storm unleashes a species of bloodthirsty creatures on a small town, where a small band of citizens hole up in a supermarket and fight for their lives. "

Este un film care m-a impresionat destul de tare si la care nu m-am uitat decat obligata, pentru ca nu suport sa vad sange in filme, ar trebui sa fie un mod de a ma relaxa nu de a vedea toate ororile de pe lume (disclaimer, in filmul asta NU poti vedea toate ororile de pe lume). Este genul de pelicula care te tine intr-un suspans continuu si o anumita exasperare legata de actiunle personalelor, actiuni de altfel perfect explicabile intr-o situatie de criza, situatia in care se afla este dezolanta mai ales ca tu ca spectator (daca esti ca mine) te gandesti la o mie de moduri in care toata intamplarea ar fi putut fi evitata, si tot ce iti doresti la un moment dat este sa moara o anumita duduie.

Cel mai impresionant este de departe finalul, care se pare ca starneste sentimente foarte diametral opuse in functie de fiecare.
Tipului cu care m-am uitat i s-a parut foarte foarte amuzant, si mie va dati seama 21. te uiti te uiti si tot tragic se termina, se termina mult mai tragic decat te-ai astepta sa se termine
.

Voi ce parere aveti despre acest film ^_^?
[Imagine: iK6og.jpg]

#2
Să discutam atunci! Îmi plac recenziile despre filme! Mai ales când sunt postate la 1 a.m. Good job, girl!

The Mist, as they call it.
Din nefericire pt el, a fost produs și lansat în 2007, la un an după Silent Hill ( un film horror bestial pe care vi-l recomand cu cel mai mare zâmbet dement pe care-l am ), fiind privit ca o copie ieftină și cât de cât patetică.
Legatura cu Stephen King ( despre care nu am o parere foarte bună ) este cartea cu același nume, scrisă de respectivul. Dacă ideea de bază pare copiată din Silent Hill, atunci mai ramâne doar sfârșitul care pare cât de cât original, dar deprimant și ironic ( da, e ironic ).

De asemenea, filmul încearcă să transmită stilul de scriere al lui King, inducând mult suspans. Ca să te bucuri de această peliculă tb să te lași dus de val, să umpli golurile narative de la început folosind propria imaginație ca mai spre final să fi lovit cu un scaun regizoral în frunte până te oprești din plâns că ai greșit toate previziunile.

În schimb... are o mulțime de puncte slabe.
Efectele sunt slabe... pentru un film care se vrea a fi bun, nu are efecte decente. Ceața aia putea fi macar puțin mai convingatoare. Luminile de neon violet luminează mai toate cadrele așa că deși e ceață poți vedea, dar doar cât vor ei. E penibil, după parerea mea. Și ceața aia bat-o vina... se vede că vine dintr-un sens anume. Iar uneori și-l mai schimbă. Patetic.
Personajele - Avem doi actori buni de al caror har și talent artistic ne putem bucura. În masura în care ne permite un horror ( spoilerele știu de ce ). Restul sunt capete seci, adunați de pe stradă și hraniți din mila Domnului.
Povestea se vrea a fi plină de suspans, și este, dacă faci jocul scenariștilor.
Scriptul - infect. Probabil nu și-au permis niște scriitori mai potenți, iar replicile au fost facute de prietenii actorilor muritori de foame care știau să țină un pix în mână. Avem parte de niște replici cu o idioțenie monumentală. Ajungi să crezi că oamenii nu pot fi mai proști de atât și iată se ivește un film care îți arată că se poate. La partea asta poate sunt subiectiv, să nu uitam că e vorba de o producție cinematografică, personaje fictive etc etc. Poate regizorul a vrut ca toți să fie idioți. Un film cu idioți e totuși un film!
Scenă preferată - cred că sfârșitul face toți banii! Nimic mai mult de zis.
Dacă m-a speriat? Nu m-a speriat. Mi-a mâncat două ore din viață pt a putea vedea întorsatura finală pe care n-aș fi ghicit-o nici într-un milion de momente de inspirație.
Merită vazut dacă tb să te uiți la un film horror cu o tipă sau cu cineva care e slab de îngeri, dar care totuși vrea senzații tari. Dacă vreți să vă speriați.. nu merită. Îmi pare rau, intră pe lista mea de filme slabe, vazute accidental, dar care nu s-au terminat chiar atât de prost.
Draga noastră sare de cupru, you nailed it!
Închei prin a adresa o întrebare vouă cititorilor, dar în special sulfatului cinefil care a început post-ul - Ați revedea fimul acesta?

#3
Scuza-ma. Referitor la intrebarea ta, da l-as mai vedea, consider ca este o replica destul de buna a felului in care oamenii o iau razna in situatii de criza. Este un film mai psihologic, si suspansul ii este calitatea principala, sa nu va asteptati sa fiti inspaimantati, socati da amuzati poate exasperati cu siguranta., finalul fiind un bonus dragut. Nu l-as revedea in virtutea in care nu obisnuiesc sa revad filme, cat despre comentariile tale "acide", au avut un buget mic, nu imi plac filmele horror si desi stiu ca "zic domnisoara mai nimic pe sub soarele pitic aurit si mozaic", nu simt nevoia de a ma uita la un alt film horror care sa ii semene, doar in virtutea de a vedea ceva mai bun. Incerc sa nu ma consum cu filme, sincer 21, dar pika draga ai demonstrat un lucru, si anume ca acest film straneste emotii puternice, daca il urmariti fiti sigur ca veti fi impresionat profund ori intr-un sens pozitiv, ori intr-unul negativ, ceea ce este ok intotdeauna. Imi pare rau ca nu pot sa va dau detalii in care sa imi sustin punctul de vedere, dar chiar filmele nu ma pasioneaza in mod special, si acum nu am timp de pareri complexe.

Watch trailer :3.
[Imagine: iK6og.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)