Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Text-based RPG

#1
Un text-based RPG game este un MMORPG ceva mai special, pentru că se aseamănă unui roman de aventurier. Jucătorului îi sunt oferite descrieri detaliate și fructoase ale împrejurimilor, precum și un soi de alegere la începutul jocului ( a rasei, a originii, depends. ).
La început, el își alege un nume compatibil cu tema jocului. De cele mai multe ori, el își alege și înfățișarea, fie cu ajutorul imaginilor disponibile fiecărei rase, fie cu ajutorul opțiunilor, caz în care imaginația se desfată cu felurite opțiuni pentru trăsăturile personajului, de la culoarea părului și până la defectele de comportament.

De îndată ce acesta prinde contur, ─ se recomandă ca mai întâi să studiezi povestea în care se încadrează RPG-ul! ─ ești aruncat în joc, unde ți se prezintă un cadru scurt, perceput ca fiind introducerea ta în firul poveștii, apoi un NPC, care se oferă să îți ghideze primii pași și care, de cele mai multe ori, te întreabă dacă dorești a fi ajutat și îți vinde câteva ponturi introductive.
Jucătorul este nevoit să se folosească de tastatură în permanență, pentru că acțiunea se petrece în timp real. El are posibilitatea de a-și juca rolul de cetățean când se angajează în conversație cu un NPC sau cu un personaj real, jucat de un om asemeni lui.
Ca în orice MMORPG, există misiuni ( quest ) și favoruri ( task ), pe care primești bani și/sau experiență.

Comenzile elementare? Îți sunt predate la început de către un narator marcat cu o culoare diferită. De exemplu, avem comanda 'look', pentru a ne uita împrejur. Am uitat să menționez că, pentru a juca un asemenea joc, trebuie să știi bine limba engleză și să memorezi o puzderie de comenzi, care însă sunt destul de logice și nu încurcă jucătorul decât în cazul în care acesta nu îi poate ține minte formula pentru că îi sună bizar.
Așadar, voi oferi un exemplu cert al felului cum se prezintă un text-based RPG atipic din punct de vedere estetic.
[Imagine: MaidenDesmodusscreenshot1.png]

Exemplul ne este oferit de favoritul meu, Maiden Demodus. Un alt exemplu îl reprezintă Iron Realms care este de fapt o culegere formată din 5 jocuri RPG de tip text-based, fiecare oferindu-vă o poveste diferită și opțiuni diferite.



Voi ce părere aveți despre acest tip de RPG?
Preferați cele de tip 4Story sau Perfect World în locul acestora, sau credeți că sunt mai complexe și mai atrăgătoare?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Have you played the game based One Piece? zxcvbnmy 0 2.664 03-03-2017, 10:04 AM
Ultimul răspuns: zxcvbnmy


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)