Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Teh vs Polaris

#1
Eu şi Hex ne-am gândit să ne duelăm. Arma? Sabie. * laughs*
Revenind, detaliile le aveţi aici:

Dată limită postare lucrări : Duminică, 3 octombrie ( ca să avem timp să scriem o.o )
Dată limită votare: De când postăm până pe 17 octombrie, duminică.
Temă : The devil is and always has been a gentleman.
Limită pagini: maxim 5.

Ne-om vedea într-o zi oarecare * laughs*

#2
Eu am termiant lucrarea şi m-am gândit să o postez. Baftă mie şi baftă lui Hex.
Nu am scris cine ştie ce, pt. că s-a întâmplat să îmi pierd ideile esenţiale şi a trebuit să încropesc altceva, dar nu este chiar atât de lame * blush *. Eniuei, here you have.


Demonul a fost, este şi va fi întotdeauna un gentilom

Alerg, respiraţia-mi este prea accelerată pentru a-mi mai da seama de ceea ce se întâmplă, inima îmi bate cu o putere animalică, deasupra oricărui stadiu uman. Braţele mi se clatină în juru-mi fără să le pot porunci să se oprească. Nu vreau. Nu pot! Mi-e frică, sentimentul s-a răspândit curând în tot trupul, fără a-i da nici cea mai mică ocazie de a se linişti. Panica mă cuprinde şi se agaţă de mine atât de profund şi ticălos încât cred că o să dispar, cred că o să fac infarct şi o să mă prăbuşesc ca o păpuşă de plastic pe trotuar.

Însă, nu! Pot mai mult de atât şi parcă picioarele mele prind forţe noi, nu mă mai doare stomacul şi, împinsă de spaima aceea cumplită, continui să fug fără a mă uita înapoi.
Aceea era regula simplă şi clasică pe care până şi eu o ştiam: nu te uita înapoi!
Ştiam că va veni o zi când va trebui să plătesc pentru tot ce am înfăptuit, pentru toate răutăţile, furturile şi tot ceea ce am făcut în această viaţă putrezită de om. De fiinţă umană predispusă greşelilor, ce cade atât de uşor în păcat. Nu mă aşteptam, totuşi, să vină atât de curând. Prea curând! Şi de ce eu, de ce acum? Când sunt atâţia alţii mai răi ca mine…

Mă opresc.

Prea brusc. Încremenită, fără a mă mai putea mişca. Respiraţia nu mi-o pot controla, rapidă şi atât de neregulată de parcă nici eu nu mă mai recunosc. Simt o nevoie disperată de a mă trânti pe jos şi de a mă ghemui, de a sparge acest sentiment ce mă macină, ce a pus stăpânire pe mine şi mă devorează în fiecare secundă ce se scurge. Timp nemilos ce se rostogoleşte în faţa mea, îmi alunecă printre degete şi nu pot face nimic să îl opresc.
SIMT ÃŽNÄ‚UNTRUL MEU CUM VOI MURI!

Şi îl văd.
De asta m-am oprit. Nu a fost din cauza fricii pentru că aceasta mă îndemna să fug atât de tare încât nici eu nu îmi mai recunoşteam abilităţile cu mult prea atletice. Exact ca atunci când eşti urmărit. Deşi eram conştientă că nu e nimic în spatele meu, că nu are cum şi că sunt paranoică. Ba mai mult de atât, el nu ar folosi nici gând o astfel de metodă juvenilă, stupidă şi nemanierată.
- Ai venit, deci! Aşteptam asta, haide – termină odată cu mine şi lasă-mă! M-am săturat de jocul acesta morbid, nu mai vreau, nu mai pot. TERMINĂ ODATĂ CU MINE!
Urlu cât pot de tare, condusă şi acum de impulsuri, de teama ce mi-a năzărit în suflet şi ce mă va devora puţin câte puţin, mă va distruge, mă va întoarce pe toate părţile şi mă va face să turbez, să înnebunesc. Să nu mai fiu eu.
Dar … În acest stadiu, nu mai avea pic de importanţă.

Zâmbeşte. Zâmbeşte de parcă nimic nu s-ar întâmpla. Cu chipul lui alb, demonic, ochii aceia de o culoare inumană, cenuşii spre alb cu o tentă atât de pronunţată încât am tendinţa de a mă pierde în ei, în contrast cu părul atât de negru şi lung s-ar spune că ar fi şi el doar o păpuşă de porţelan. Degetele lungi, statura înaltă, trăsăturile atât de întunecate şi fascinante. Ghearele, aripile negre imense, privire crudă, neînduplecată şi totuşi cutremurător de dulce, mantaua ce îi acoperă trupul. Toate acestea mă fac parcă să mă calmez, atât de subit şi de stupid de parcă ar fi o magie ieftină. Şi zâmbeşte în continuare, cu buzele arcuite atât de frumos încât cred că o să cedez, o să scot cuţitul din buzunar şi o să mi-l înfig în inimă.
Prea inutil. Nu am curajul pentru aÅŸa ceva.

Face câţiva paşi înaintea mea. Sunt tentată să mă întorc şi să fug. Dar nu pot. Tălpile-mi sunt lipite de trotuar şi nu găsesc posibilitatea de a mă deplasa, de a mă debarasa de tot. Şi inima îşi reia acel circuit periculos de puternic şi accelerat, căci tăcuse pentru multă vreme, stând liniştită când totul era calm între mine şi acest demon de suflete.
DEMON. Înger al nopţii. Venise să îmi ia sufletul, să mă omoare, să mă termine. Pentru tot ceea ce făcusem. Şi ştiam, ştiam că nu va avea milă, nu va fi înduplecat aşa cum se auzeau în toate miturile prosteşti. VA DUREA şi astfel voi fi pedepsită pentru tot. Refuz să cred că sufletul meu va simţi vreo durere. Sau poate doar încercam să mă consolez.
Paşii lui erau atât de calculaţi, de eleganţi. Un mers atât de rafinat, plin de stil. Iar eu nu puteam pricepe cum de mă gândeam la asemenea lucruri în momente cruciale. Ciudat, iar începeam să mă liniştesc.

A ajuns la o distanţă oarecare de mine. Credeam că voi leşina, că mă voi prăbuşi pe jos şi se va termina acum. Dar nu. Nu s-a întâmplat. A făcut o plecăciune. Am văzut bine, trupul lui s-a aplecat uşor într-o parte, ca în stilul acela elegant, din vremurile trecute. De acum sute de ani. Am încremenit, neavând voce, gesturi sau puls. Şi-a ridicat privirea, mi-a zâmbit iar şi mâna s-a întins spre mine, parcă chemându-mă, rugându-mă să vin la el. Prinsă în transă, parcă hipnotizată, am întins braţul, i-am apucat degetele acelea lungi, acoperite de mânuşi din piele. M-a tras uşor spre el, m-a ajutat să îmi mişc paşii, echilibrul corpului meu parcă aflându-se în puterile lui. O altă plecăciune, asemenea celei de dinainte, şi buzele sale s-au contopit cu mâna mea, mi-a sărutat degetele. Am încremenit, sufletul mi-era parcă purtat pe mii de cărări, uitasem să respir, pulsul mai exista? Nu ştiu. Eram lipită sau nu de trotuar, mi-era cu neputinţă să ghicesc. Roşisem, mă îndrăgostisem de gentileţea unui demon oarecare ce venise să mă omoare.

- Shadow von Argh – culegător de suflete umane, domnişoară Caterina. Am venit să vă iau sufletul.
Se prezentă atât de simplu, atât de concis, atât de… Normal. De parcă ar fi fost o întâlnire oarecare. Spatele mi-a cedat, umerii mi s-au prăbuşit parcă. Nu mai aveam puterea de a sta dreaptă. Câte maniere.
- Am căutat întreaga mea viaţă un bărbat ca tine, şi nu am găsit. Tot ce trebuia să fac era să ucid mai devreme? Să fiu nelegiuită cu multă vreme înainte doar să te găsesc? Ce ironic… Nu crezi? Şi acum o să mă omori.
Dar nu răspunse, doar clătină capul. Iar eu m-am mulţumit cu zâmbetul lui. O adiere puternică de vânt ameninţa să mă trântească, fiind atât de fragilă în această clipă. Dar aripile lui, atât de mari şi încăpătoare, m-au cuprins, adăpostindu-mă, ferindu-mă de pericolul natural.
Am tresărit. Parcă îmi pieriseră mai nou şi sentimentele şi tot ce puteam face era să îi privesc ochii, să îi zâmbesc aşa cum o făcea şi el. Mă luase în braţe, parcă, sau doar era o senzaţie oarecare, o halucinaţie. Nu. Eram sus, zbura cu mine în braţele sale, iar eu simţeam o durere atât de profundă în piept. Desigur, sângele mi se scurgea pe haine acum. Îşi înfipsese ghearele aproape de inima mea. Aveam să mor curând. Şi nu durea cum m-aş fi aşteptat să o facă… Fusese atât de gentil, parcă nici nu simţisem.

Zbura şi ştiam că în curând voi muri, că trupul meu va cădea într-un loc oarecare şi el îşi va termina slujba pentru seara asta. Şi totuşi, cum puteam să îl urăsc pe acest demon ce mă tratase mai bine decât oricare alte persoane în viaţa mea umană?
Nu aveam reproÅŸ.
- Priveşte, mă îndeamnă atât de neaşteptat încât îmi arunc ochii în jos şi observ oraşul luminat puternic, se vedea atât de frumos de sus. Zâmbesc. Oare cum mai am puterea? Ne lasă în jos. Coborâm într-un parc, mă aşează pe o bancă, îmi prinde mâna într-a lui, o sărută iar.
Ochii mi se închid. O simt. Şi el stă aşezat în faţa mea, îngenuncheat, privindu-mă cu o intensitate ciudată, cercetându-mă. Îmi dau seama prea târziu că ceea ce face este să îmi extragă sufletul, căci trupul meu moare.
Şi totuşi… Zâmbeşte, îmi ţine mâna, îmi vorbeşte manierat şi mă face să simt, ironic, că moartea este cel mai bun lucru ce mi s-a putut întâmpla vreodată.

#3
Moi, moi... Uitaţi lucrarea pe care abia acum am avut timp să o postez[ ' Luck Tehy! ]



Cheia Sol



În casa din oglinzi o ciocârlie mecanică şi-a pierdut partitura printre cheiţele ceasului- atunci a apărut întâia oară...


Toate simţurile îmi erau închise, blocate într-un loc care avea o mie de ieşiri şi care fusese acum un minut în mijlocul lacului de ceară. Raţiunea mă făcea să cred că ştiam acel Univers şi de aceea încercam să o resping cât mai clar posibil; nu doream oricum să ştiu, din moment ce nu m-ar fi ajutat cu nimic.

Ai fost şi tu, cred, acolo odată- toţi aţi fost. Vă mai amintiţi, nu-i aşa? Scaunul învelit cu mătase aurie, clapele din catifea aşezate ca piesele de Domino, supuse unui crunt avânt de violenţă, degete lungi şi uscate care se plimbau ca picioarele minuscule ale unui păianjen pe foile de hârtie. N-am aflat niciodată cine a fost primul sub ai cărui paşi a scârţâit zăpada, dar încă mă bântuie senzaţia că am pângărit sanctuarul străinului de la cafeneaua din colţ.

Mă învăluie încă de afară parfumul lui, cu izul acela bizar ce-i hipnotizează fără milă pe bieţii muritori, umbra care radiază o căldură de gheaţă, ce topeşte orice încercare de a percepe realitatea. Malefică, sfâşietoare, prezentă într-un tot invizibil, răspândit prin Infernul paradoxului logic.

Era imposibil să te împotriveşti, să negi ceva ce nu putea fi contestat nici măcar de o mică parte din libertatea de gândire pe care încă a avut bunăvoinţa să ţi-o acorde. Aşa a fost de când îl ştiu, iar voi poate veţi fi de acord cu mine- pe cine păcălesc? Normal că veţi fi de acord, doar nu s-a schimbat câtuşi de puţin în atâtea secole întregi! Neiertător, ferm, gata mereu să pretindă, niciodată să ofere; iar eu sunt mereu acolo, pregătită să dau, fără speranţa de a primi. O, cât de conştientă sunt de mine! Şi mi-e scârbă şi mă repugnă alter-egoul care acceptă aşa ceva. Dar cum să-l refuzi? Cum, Doamne- Dumnezeule, îl poate refuza cineva pe el, tocmai pe EL?!

Îl aud şi acum în spatele meu, cu palmele care-mi acoperă ochii, cu şuviţele subţiri de păr ce-mi alunecă pe gât şi vocea... Acea voce asemenea unui drog de care nu te mai saturi şi care şopteşte mereu şi mereu-

„ Cântă, draga mea Anemone, cântă... ! ”

Şi-mi simt antebraţul cum se mişcă, notele cum îmbrăţişează moleculele din aer şi oftatul său lung care-mi face pielea de găină şi mă zguduie până în cel mai adânc colţişor al fiinţei mele. Era ultimul meu repertoriu, ştia asta, de aceea mi-a dat voie să-l cânt pe Ravel şi să mă înec în splendoare imperfecţiunii atât de perfecte.

Apoi a plecat, brusc şi fără să-mi vorbească, iar eu mi-am ţinut promisiunea şi am scris o carte de vizită; cartea lui de vizită. Dacă ai să te strecori şi tu în acea cameră, te-aş ruga să te uiţi în paharul cu vopsea roşie şi să-ţi aminteşti de mine; am reuşit să-i scriu cu sânge doar adresa...

„ Diavolul este şi întotdeauna a fost un adevărat domn. ”
She is a living existence of selfishness.


#4
Hai ca ne-ati speriat pe toti. 26 DAR PARADOX E AICI SA SALVEZE SITUATIA. BWHAHAHAHA. *cough cough* Darrrrrrr~ sa trecem la subiect.

Trebuie sa recunosc ca tema mi s-a parut una super interesanta si foarte originala - ceea ce m-a atras inca de la inceput. Ii cer scuze Ramonei, caci ei i-am promis, ca am intarziat atat cu umila-mi parere, dar am si eu motivele mele. Ehehehe. He.

Teh
Compunerea asta e genialaaaa! Demonul ala este way too hot (si imi aminteste de Mircica, lol, cu impasibilitatea si cu zambetul ala dubios si cu... Pricepi tu.).
Nu stiu de ce am avut un vag sentiment de dezamagire dupa ce am terminat de citit creatia ta. Ma asteptam la altceva. Nu spun ca nu a fost - caci e vorba de stilul tau, de compozitia tipica, de descrierea specifica pe care le-as recunoaste din o mie de compuneri... Doar ca mi s-a parut o compozitie simpla, plana, fara nimic extraordinar in ea. A fost previzibil si... Tu ma cunosti. Stii ce vreau cand citesc ceva.
Ce nu mi-a placut absolut deloc a fost tocana aia de timpuri verbale. Devine foarte stresanta dupa o vreme, crede-ma. Nici nu mai stiu cand are loc actiunea... Prezent sau trecut? Ma pot stradui daca vreau sa trec peste, doar ca nu vreau! 21 Asa, ca sa iti aduci aminte de asta.
Apoooi ar mai fi faptul ca zici, la un moment dat, ca ii vezi ghearele, dupa care, cateva randuri mai jos, spui ca are manusi. Am incercat sa imi imaginez ce ai vrut sa spui si... Nu mi-a prea iesit. Decat daca ghearele ii ieseau prin manusi, lol.
In rest, nu am nimic de contestat. Nu stiu cum reusesti sa descrii atat de bine un singur sentiment. 43 Il rasucesti pe toate partile si TOT parca mai ramane ceva de scris cand vine vorba de tine. Si te apreciez pentru asta, stii prea bine.

Polaris
La tine, draga mea Annabelle, nu prea am ce comenta legat de stilul tau de a scrie, pentru ca a trecut foaaarte mult timp de cand am citit ceva scris de tine si... Stii tu, ne maturizam, stilurile se mai schimba. 4 Ceea ce e un lucru bun, desigur.
Despre Cheia Sol... Am citit-o de trei ori ca sa o inteleg pe deplin si tot am senzatia ca, LA NAIBA, imi scapa ceva... Parca nu gasesc cheita (ca tot suntem la capitolul asta) care sa ma ajute sa imi dau seama despre ce este vorba...
Ai un mod extraordinar de a scrie; daca te-ai apuca de dramaturgie, sigur ai face parte din categoria autorilor care scriu pentru teatrul absurdului - nu ma condamna, e primul lucru care mi-a venit in cap dupa ce am terminat de citit! 21 Si sunt batuta in cap si tot nu pot sa imi dau seama care este ideea compunerii... Pianul reprezinta ceva, sunt sigura de asta - dar nu voi spune ce; las pe fiecare sa inteleaga ce vrea. Si asta vrei si tu, stiu eu. Paharul cu vopsea rosie... Si lacul de ceara... Cate simboluuuri! Sau poate exagerez eu si vad dincolo de aparente.
Nu mi-a placut sintagma "imperfectiune atat de perfecta". Parca e prea trasa de par.
In schimb... Ti-am zis, imi place mult cum scrii. Dar parca ramane mereu ceva ce trebuie descoperit la proza ta, chiar si dupa ce o citesti de nu-stiu-cate ori (na, ca am citit-o inca o data).
Ah, inca ceva. Fraza "N-am aflat niciodată cine a fost primul sub ai cărui paşi a scârţâit zăpada, dar încă mă bântuie senzaţia că am pângărit sanctuarul străinului de la cafeneaua din colţ" e absolut geniala.

Mi-e extrem de greu sa aleg. Aveti stiluri atat de diferite, dar atat de speciale in felul lor... Si stau si imi omor circumvolutiunile incercand sa imi dau seama cui ar trebui sa ii acord votul - si nu exagerez. Este primul duel la care votez si la care chiar sunt pusa in dificultate.
Votul meu merge laaaaa... Teh (dupa ce scrisesem "Teh", apoi am sters si am scris "Polaris", si am mai stat doua minute in fata monitorului holbandu-ma ca idioata...). Fac asta din simplul motiv ca e mai aproape de stilul meu (probabil ca si partea rationala a creierului meu imi dicteaza asta). Dar va felicit, sincer, pe amandoua.
[Imagine: trexwalkn.gif]

#5
Prelungim perioada de votare până pe 31 octombrie ( inclusiv )


Poate mai votaţi şi voi -.-

#6
Daaaaa, trec şi eu pe aici. Nepoftită, bineînţeles :] Dar cum tema duelului mi-a placut extrem de mult, nu m-am mulţumit doar cu cititul lucrărilor şi am zis să las şi un comXD

Teh:
Mi-a plăcut foarte tare începutul. Felul cum ai descris spaima fetei, felul cum ai descris stările prin care a trecut şi sentimentele pe care le avea respectiva, ştiind că va muri.Te-ai axat foarte mult şi pe descrierea acelui demon şi mi-a plăcut că ai pus accent pe manierele lui. Până la urmă asta era tema duelului şi eu una cred că ai respectat-o.
Am văzut vreo două chestii care nu mi-au plăcut... Amalgamul ăla de verbe a fost cam deranjant. Ar fi fost mult mai placut *pentru mine cel puţin* să-mi fi dat seama dacă ai povestit la trecut sau prezent. Încearcă să pui la acelaşi timp toate verbele > .>
Greşeli de ortografie nu am vazut, de fapt am fost foarte atentă şi chiar nu am găsit :] Da, a fost puţin ciudată chestia cu gheara şi mănusa, deşii eu tind să cred că avea manuşi * ar fi arătat mai gentilom*, dar nu a fost o greşeală gravă.
Dialogul a fost bun, captivant. Mi-au plăcut replicile schimbate între cei doi * plus că lucrarea a fost lungă şi dialogul chiar nu a fost lung* . Dialogul nu a facut decât să evidenţieze şi mai mult eleganţa demonului, cea ce mi-a plăcut * dacă nu am spus-o până acum... chiar mi-a plăcut cum ai modelat caracterul şi modul de a fi a acestui personaj* . Caterina a fost ok, îmi place foarte mult numele ei, deşii nu a fost chiar atât de amplu descrisă * ok, psihic a fost foarte bine descrisă*. Mi-ar fi plăcut să ştiu ce fel de persoană era, adică ce făcuse în trecut, pentru că spunea la un moment dat că e o hoaţă, o persoană "rea" .
Sfârşitul a fost oarecum previzibil...adică mă aşteptam ca fata să moară. Ar fi fost absurb ca o astfel de lucrare sa aibe happy end... Şi iată că şi la sfârşit, în ultimele cuvinte ai reuşit să accentuezi manierele demonului. Felul cum a lasat-o pe acea bancă, în parc a fost foarte...reasonable. Oricum, sfârşitul chiar mi-a plăcut enorm de mult.


Polaris:
"În casa din oglinzi o ciocârlie mecanică şi-a pierdut partitura printre cheiţele ceasului- atunci a apărut întâia oară..." Oke, fraza asta de început chiar mi-a placut. Dar... n-am înţeles, cine mai exact a aparut? Eu una cred că diavolul, sau ceva de genu din moment ce asta era tema duelului * iată că mi-am răspuns singură la întrebare* O.O
Eu una am citit de doua ori lucrarea ta, dar nu prea am înţeles-o. Deşii e scurtă e foarte, foarte complicată, încât ar putea înţelege cu totul altceva... Eu am înteles ceva pe acolo şi mi-am dat seama că pianul e un factor important în lucrarea ta * adică, tipa respectivă îşi cânta ultimul repertoriu*. Şi ca tot vorbesc de pian, muzica, mie una mi-a placut foarte mult titlul XD E o drama bună, chiar foarte bună şi cum spunea ai un stil de a scrie total diferit *diferit, în sensul bun*.
Greseli de gramatică, tastare...nu am gasit niciuna. Se vede ca ai muncit mult la aceasta lucrare. Ai nişte fraze şi niste cuvinte pe care pe mine chiar m-au impresionat XD Şi unele chestii am impresia că sunt puse acolo special pentru a te deruta, pentru a te ţine în suspans...Am citit-o de două ori şi tot nu am reuşit să înţeleg cu claritate ce şi cum. Parcă e ceva care îmi scapă mie *şi na, că am citit-o de trei ori O.O *, ceva care nu înţeleg şi mă stresează chestia asta :]]]
Personajele...hm, relativ interesante, deşii mi-ar fi placut sa pui mai mult accent pe eleganţa şi manierele diavolului *pentru că, presupun că acel EL de care vorbea respectiva e EL, demonul :]] *.
Stilul tău de a scrie bun, chiar foarte bun dar chestia că nu prea înţeleg eu lucrarea şi simt că îmi scapă ceva, nah e vina mea :]] Sfârşitul mi-a plăcut foarte mult. Dacă ai să te strecori şi tu în acea cameră,te-aş ruga să te uiţi în paharul cu vopsea roşie şi să-ţi aminteşti de mine; am reuşit să-i scriu cu sânge doar adresa... Cât a putut să-mi placă fraza asta : X A fost un final extrem de reuşit.

Mi-a fost greu să aleg, extrem de greu T.T Ambele lucrări mi-au plăcut şi au fost foarte reuşite. Dar dat fiind că trebuie să votez o singură lucrare *respectiv o singură persoană*, cred că lucrarea lui Teh, m-a impresionat mai mult * nu că nu m-ar fi impresionat extrem de mult ambele...* . Dar nah, pentru că trebuie să aleg doar o lucrare...
Acestea fiind spuse, fără să o mai lungesc, îi acord votul meu lui Teh.

Felicitări ambelor participante, pentru efortul depus şi pentru lucrările extrem de reuşite!




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)