Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Spiral] Spiral

#1
Spiral (sau Spirala ; Suiri No Kizuna (in engleza Bonds Of Reasoning):este un manga gen thriller transformat in anime de TV Tokio.
Totul incepe cand Kiotaka Narumi dispare fara urma dupa ce isi apelase fratele Ayumu spunandu-i ca in legatura cu misterul Blade Children(copii spintecatori)el va disparea pana cand afla "misterul nevazut din mainile lui" si ca sa-i transmita cumnatei lui,Madoka acelasi lucru.La sfarsit Ayumu intr-un fel se da batut.

Personaje
Ayumu Narumi : este protagonistul,ii place sa lucreze singur,este calculat,inteligent dar in acelasi timp ii lipseste increderea in sine.El insusi crede ca este doar "o copie" a fratelui sau si ca poate doar sal imite si nu va putea fi niciodata mai bun ca el.Este si un bun bucatar-acesta gateste mereu pentru cumnata lui;Hiyono este inebunita dupa mancarea lui.Prea multe detailii despre el nu sunt date , primul episod incepe cu primul lui caz.

Eyes Rutherford : este unul dintre copii spintecatori,si un foarte bun pianist.Este tacut si rece.Crede ca copii spintecatori numai au nicio sansa si ca asta a fost soarta lor.

Hiyono Yuizaki : este un fel de "mana dreapta" a lui Ayumu.Este ziarista scolii.Poarta mereu o agenda roz cu ea in care noteaza informatii despre elevii scolii.

Kousuke Asazuki : alt copil spintecator,ii plac jocurile periculoase...este unul dintre cei care il pun la proba pe Ayumu.

Rio Takeuchi : este cea mai periculoasa si cea mai mica dintre copii spintecatori.Este specialista in explozivi.Pare o fata naiva si draguta,dar in interior este cu totul diferita.

Kanone Hilbert : alt copil spintecator cu dubla personalitate.Crede ca copii spintecatori numai au nici o speranta.De asemenea ii explica acest lucru lui Ayumu in ultimul episod si ii spune cum ca inteligenta si puterea de a crede in sine pot fi spulberate cu violenta iar la sfarsit Ayumu ii inchide gura cu faptul ca el poate face doar atat.

Ryoko Takamachi : este o sportiva foarte buna. Ea nu dorea sa ia parte la lupta copiilor spintecatori, cu toate ca facea parte dintre ei, pentru ca nu dorea sa omoare pe nimeni, dar este obligata de Eyes Rutherford care o invinge la un simplu joc fereste-te de minge. A avut o legatura cu Kousuke, care s-a rupt cand acesta a omorat pentru prima oara.

Madoka Narumi : este sotia lui Kiotaka.Este inspectoare in politia locala a orasului.Se crede o buna detectiva si crede ca Ayumu ar trebui "sa stea in banca lui",dar intr-un sfarsit isi da seama ca Ayumu este singurul care ar putea stii ceva de Kiotaka si intr-un fel se bazeaza pe pistele lui.

Suemaru Wataya : este parterul de serviciu de Madoka.Da impresia unui pampalau si ii place sa faca pe politistul dur...dar defapt este un om sensibil si bun la inima.

Sayoko Shiranagatani : este unul din copii spintecatori cu creierul "spalat".Habar nu are idee de cine sunt copii spintecatori si nici cine este.Traieste cu bunicul ei.Ayumu rezolvase un caz in care in casa fetei respective cineva asesinase bibliotecara casei.

Kanzaka : este comisarul circai de politie in care lucreaza Madoka.Acesta insista ca cautarea informatiilor despre Kiotaka este inutila.In cele din urma acesta moare fara sa apuce sa spuna ce stia despre copii spintecatori.Se presupune ca de asemenea el este cel care a parolat dosarul lui Kiotaka din calculatoarele politiei.
[Imagine: Anime-signature-redone.jpg]
[Imagine: 43272185_764421.gif]

#2
Daaa spiraal 4 Un anime destul de bun.M-am uitat la el la o prietena de la 11 noaptea in sus 8D.Narumi canta genial la pian. Si Eyes...A da si sa nu mai spun cat mam ras de traducerea in romana .. 2121. Blade childrens se traducea copii lamă. 8D 21 si endingul care zicea cv in genu: privesti in zare si vezi mingea de fotbal, gasesti al treilea ochi de la birou si dastea 24 in rest era tradus ok. Planurile lui narumi erau geniale.Un anime bun intradevar.Mai ales privit noaptea la 2 facea totul mai misterios 15
My heart beats like a drum,a guitar string to the strum,
A beautiful song to be sung. :][center][Imagine: rrthre.jpg]
[/center][center][Imagine: sigpic4494044.jpg][/center]


#3
Cica "A fost misterios" si noi radeam in draci...

Ma rog, mi-a placut, traducerea cu care m-am uitat eu a fost geniala, radeai de te asa pe tine, cum a spus Si Anime Kitsune. Nu pot spune ca e foooarte genial sau geva in genul dar e foarte hot. Toti erau hot, Eyes e al lui Iru nu il ia nimeni, si avea o grafica... Mda.
"Copii Lama" ma enerva la culme, ca e "Copii Spintecatori" nu lame, wtf.
Cred ca i-as da un opt... hai, noua!

#4
Dupa 10 ani vede si eu postul.

@Kuro Kitsune din cate imi amintesc eu defapt era "un miros dulce imi curata gatul", "nu te uita la mine ca la o minge de fotbal" si "m0am obisnuit cu al treilea ochi de la birou" .... Dar mnoh. Si prietena are si ea un USERNAME!!! Se numeste IRUKANDJI 45. Misterios animeul a fost doar pentru tine ca eu si cu Firefly il mai vazusem deja o data 21. Legat de copiii lama ( Gillette ... ) pe mina nu ma deranja pentru ca eu citeam direct spintecatori.

@Firefly Voi radeati in draci la glumele mele 19... la ce comentarii mai bagam eu pe acolo. Daca miaa mai aminti acum toate. Nu mai sti explicatia mea pentru "de ce le lipseste o coasta? ". pentru ca fiecare e facut din coasta celuilalt 24)... Si asa nu am vazut sa aiba vreo mama. Si daca ai fi vazut pe Animax copiii lama si pe un fansub Copiii spintecatori, punem pariu ca ai fi ras de stupida denumire de copii spintecatori? E destul de stupid oricum.

Revenind la anime, a fost genial! EYES ... Nu cred ca mi-a mai placut atat de mult de vreun anime guy. Am savurat fiecare episod si fiecare crima ( MWAHAHAHA ). Pacat ca a fost atat de scurt.

#5
Din prima voi spune: eu prefer manga-ul! E mult mai explicit.
Nu pot sa spun ca mi-a displacut sau ca mi-a placut. Mi-a cam dat batai de cap la unele episoade dar in final am inteles (partial). Mister si amuzament, pot sa cer mai mult? Da, dar nu e cazul. Am ras destul de mult si m-am chinuit sa inteleg ce si cum, deci un anime care iti antreneaza creierul si totodata te relaxeaza (parca m-as uita la Sherlock).
Ce nu mi-a placut a fost grafica. Se putea ceva mai bine. Mi-a dat impresia ca e facuta ca sa fie.
Ce mi-a placut? Pai, s-au chinuit sa evidentieze sentimentele personajelor, lucru care le-a iesit datorita vocilor si a unor secvente. Deci, sa traiasca "actorii". S-au chinuit ei sa formeze cateva legaturi intre personaje, dar sunt destul de slabe si nu puse in evidenta.
Ayumu e tare. Reuseste sa isi invinga temerile si realizeaza ca doar gasindu-si fratele, poate realiza cine e. Si intr-un final reuseste, mai mult sau mai putin (vorbim acum de anime).
Personajele nu au caracterul definit. Asta nu prea imi place. Pana si protagonistul nu este bine conturat. Nu imi pot construi o parere solida despre niciunul. Poate nu au insistant asupra unor elemente, deoarece nu vroiau ceva complex din care sa faci si sezonul 2? Who knows?
Oricum, e destul de scurt si cred ca puteti incerca. Nu e "wow" ci doar bun.
[Imagine: furroxana.png]
~set facut de Aikad<3, multuuuuumesc~

#6
Am urmarit seria atata timp cat rula pe Animax de la primii pasi ai canalului si pana aproape de sfarsit, moment dupa care am pierdut conexiunea, iar spoilerele din manga ce ma loveau in perioada respectiva din toata colturile Internetului m-au lasat total confuza si perplexata asupra continuarii vizionarii. Nici in ziua de astazi nu stiu ce anume erau Blade Children, pentru ca pareau sa fie niste fiinte umane artificiale, create poate cu ajutorul ingineriei genetice.

Misterul m-a tinut captivata, intriga era atat de saucy si logica atat de tipica unui detectiv de talia lui unui Sherlock asiatic, incat era imposibil o data ce incepeai sa nu fi 'hooked'. Iar personajele aveau aura lor dubioasa, imi placeau atat Ayumu cat si Hiyono (sunt surprinsa ca le mai stiu numele), dar si Ryoko.

Anime-ul nu a fost terminat si daca as fi stiut mai intai citeam manga.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#7
Oh da, pe Animax am vazut Spiral acum muuult timp. Too bad now ca nu-mi mai amintesc foarte bine ultimele episoade (cele mai importante jeez) -.-

Ca personaj favorit, imi placea mult de Eyes Rutheford. Cold guy, inteligent. Si de fiecare data cand dadea nas in nas cu Ayumu Narumi, ma uitam cu sufletul la gura asteptand sa faca unul dintre ei vreo miscare *lol* Si asta din cauza ca cei doi se asemanau oarecum...
Mi s-a parut a fii un anime bazat pe mister, smartness 21 Ah da, mi-am adus aminte de Hiyono, funny girl indeed, si se tinea dupa Ayumu peste tot, un rol important in anime though.

Opening-ul chiar este nice :3

#8
Vai vai vai... acesta este tot un anime al copilariei mele 21 mi-a placut foarte mult in special personajul Ayumu Narumi.
Pe vremea aceea ma bantuia ideea sa dau la Academia de politie si sa merg pe detectiv iar dupa ce am vazut DN ma hotarasem exact ceea ce vroiam sa fac 21 in fine
Este un anime foarte frumos ce merita vazut.
[Imagine: 41825604.png]
Intelege, eu nu sa mor niciodata!

#9
Mie mi-a placut mult acest anime, cel putin cum a debutat. Poveste interesanta, erai luat prin surprindere la fiecare pas, te facea sa iti tot felul de interbari, iar apoi... erai lasat in pom, in adevaratul sens al cuvantului. Ayumu nu isi inatalneste fratele misterios si nimeni nu stie cum arata, desi esti ametit de apologiile care i se aduc. Era un fel de fratele mai mare al lui Edy. Cel putin in manga erai lamurit... Personajul meu preferat este Ayumu. Am o slabiciune pentru smart anime guys. Si mai erau si Eyes si Kanone care faceau un cuplu foarte dragut. Unul pianist, celalalt iubitor de pisici... Desi mi s-a parut foarte amuzant moemntul cu Eyes si pisica, atunci cand scoate din buzunar pliculetul si ii spune lui Kousuke: "Una din acele zile...".

#10
L-am vazut acum cateva luni.Imi place de Ayumu si de Hiyono.Nu imi place ca toti il compara pe Ayumu cu fratele sau ,ei bine se aseamana dar pana la urma el e Ayumu si doar atat.Eyes e tare,simpatic si ....4. Kousuke e dragut,imi place la el atitudinea si parul .Idea cu Blade children e bestiala. Pacat ca are putine episoade.
[Imagine: Touken.Ranbu.full.2064981.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)