Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Sociopatia

#1
Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie in care persoana arata lipsa de consideratie fata de lege si de drepturile celor din jur. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala tind sa minta sau sa fure si nu-si indeplinesc obligatiile profesionale si cele de parinte. Termenii “sociopat” sau “psihopat” sunt uneori folositi pentru a descrie o persoana cu tulburare de personalitate antisociala.
Debutul adolescentei reprezinta o perioada critica pentru dezvoltarea tulburarii de personalitate antisociala. Oamenii care cresc intr-un mediu abuziv sau in care sunt neglijati prezinta cel mai mare risc, iar adultii care prezinta aceasta tulburare au avut debutul simptomelor de conduita inainte de varsta de 15 ani. Tulburarea de personalitate antisociala este de trei ori mai frecventa la barbati decat la femei si este mult mai prevalenta in populatia din inchisoare decat in populatia generala.
Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie cronica si reprezinta una dintre cele mai dificil de tratat tulburari de personalitate. Totusi, psihoterapia si unele medicamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor. In multe cazuri, simptomele tulburarii de personalitate antisociala descresc odata cu inaintarea in varsta.
1. Sociopaţii prezintă o volubilitate şi un şarm (superficial)
2.Sociopaţii prezintă un comportament manipulator
3.Ei nu recunosc drepturile altora
4.Aceste persoane pot domina şi umili victimele lor, tratîndu-le ca pe un instrument.
5. Nu au nici o problemă în a spune minciuni calm şi uşor, pot crea, şi convinge şi pe alţii , istorii complexe despre puterile şi abilităţile lor, fiind extrem de convingătoare şi chiar şi în măsură să treacă teste cu detectorul de minciuni.
6.Lipsa de remuşcare, ruşine sau vină
7.Incapacitatea de a iubi.
8.Stil de viaţă parazitar
9.Numai rareori sunt certaţi cu legea deoarece crează situaţii în care comportamentul lor tiranic va fi tolerat, iertat, sau de admirat
10.Sunt greu de recunoscut.

Cum priviti aceasta "boala psihica".Eu in mare parte le consider ca niste atuuri(nu pe toate..oricum vreau sa dezbatem umpic acest subiect.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)