Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Shiki

#1
[Imagine: gallery01.jpg]

In timpul unei veri fierbinti in Sotoba, un sat pasnic si linistit, cu o populatie de 1300 de oameni, o serie de decese bizare incep sa apara. In acelas timp, o familie ciudata se muta intr-un conac de mult abandonat din regiune.
Decanu' spitalului Toshio Ozaki nu-si poate da seama cauzele deceselor si suspecteaza initial un virus. In timpul investigatiilor satul este atacat de vampiri.

Personaje:

Natsuno Yuuki
Un baiat de 15 ani care locuieste si frecventeaza scoala in Sotoba, are o personalitate rece in special cu "neplacuta" Megumi Shimizu, care are o pasiune pentru el. El este bun si prietenos fata de cei care ii considera prieteni ( Toru, fratele mai mic al lui Toru si cei doi frati Tanaka).

Toshio Ozaki
In varsta de 32 ani, decan al spitalului din Sotoba. Poreclit si "Waka-sensei" de colegi sai si rezidenti spitalului. Este prieten din copilarie cu Seishin Huroi si Yasumori Mikiyasu. Este un mare fumator. El este cel care descopera existenta Shiki si mai tarziu devine lider al rezistestentei impotriva lor.

Sunako Kirishiki
O fetita de 13 ani care se muta impreuna cu familia ei pe culmea dealului in conacul Kanemasa. Ea pretinde ca au o boala genetica rara numita SLE, care ii forteaza sa stea in casa in timpul zilei si doar noptea sa poata iesi.
Ea si familia ei sunt fanii romanelor si eseurilor scrise de Seshin Muroi, iar aceasta pare a fi motivul mutari lor tocmai la Sotoba. Sunako este iritata de persoanele care ii se adreseaza cu apelativul "-chan" (Sunako-chan). Mai tarziu este dezvaluit adevarul ca este lidera tuturor Shiki si in realitate ea exista de peste 100 de ani.

Seishin Muroi
Este preotu' local in Sotoba, precum si un autor de mai multe romane.Romanul la care lucreaza actual este numit Shiki (Corpse Demon) o poveste despre Cain si Abel, motivul crimei comise de Cain asupra fratelui mai mic . El are un sentiment supranatural si detecteaza prezenta reala "Shiki".Este prieten din copilarie cu Toshio Ozaki si Yasumori Mikiyasu, are 32 de ani si o data a incercat sa se sinucida intr-o stare de ebrietate in timpul zilelor universitare.

Megumi Shimizu
O fata de 15 ani in aceeas scoala cu Natsuno care deasemenea uraste sa traiasca la sat si tanjeste pentru o viata in oras, are o pasiune pentru Natsuno si de multe ori viseaza la o relatie cu el.
Megumi intalneste familia Kirishiki la inceputul seriei, si dispare fara urma, pana cand este gasita de catre locuitori in mijlocu padurii. In scurt timp moare dintr-o anemie puternica, mai tarziu renvie ca un okiagari(vampir). Dupa reinviere devine rea si isi foloseste noile puteri impotriva celor dragi.

etc.

Mie mi-a placut anime-ul asta cu toate ca finalu m-a dezamagit....
Astept si parerile voastre ^_^
[Imagine: futuro_tuto_by_spisun-d34qcvm.png][Imagine: siggy.php?id=22597]<- click

#2
Nu am vazut inca tot anime-ul, decat cateva episoade...
Mie mi se pare foarte interesant, adica brusc sa apara toate crimele acelea, Megumi sa moara...2 Chiar mi-a parut rau sa vad ca ea a murit, apoi mai e si Toru....
Anime-ul mi se pare asemanator cu un horror, m-a atras din prima clipa, totul devine foarte interesant + ca mai apar si vampiri21
O sa continui vizionarea.
Neee, Elizabeth, in sfarsit ai deschis un topic despre ''Shiki''.

#3
Shiki este animeul anului pentru mine,este pure genial si epic de la inceput pana la sfarsit.Un adevarat thriller,horror,supranatural.Totul a fost foarte bine pus cap la cap si simteai cu fiecare episod cum tensiunea crestea , tipic unui thriller care e bun.Nu am ratat niciun episod saptamanal si ma dadeam cu capul de pereti la acel 3 weeks hiatus :die: Grafica potrivita si o coloana sonora superba, un anime care intr-adevar merita.
[Imagine: haruhisuzumiya7.jpg]

Power of haruhism just knocked Kyon down :bv:

[Imagine: chibi_41.gif]
melli-chan, chibi-ul lui goddess

#4
L-am vazut si eu acum o luna. Sincera sa fiu, ma asteptam la ceva mai mult... Nu spun neaparat ca nu mi-a placut, a fost in regula asa ca pastime, dar s-a exagerat din multe puncte de vedere.
In primul rand, acesti shiki sunt mult prea apropiati de vampiri. Ok, in principiu sunt vampiri. Dar daca tot sunt ei atat de speciali nu ma asteptam sa-i faca asa vulnerabili. Ma asteptam la un super power sau ceva. E adevarat ca anime-ul a fost facut dupa o carte si nu cred ca au schimbat foarte mult din ea, dar aveau dreptul sa-si foloseasca si ei putin imaginatia.
Apoi vine sfarsitul. Hai nu-mi spune tu mie ca atunci cand descoperi ca satul ti-e plin de cadavre umblatoare cel mai la indemana lucru pe care il faci este sa insfaci un ciocan sau o bazooka sau naiba stie ce si sa mergi la vanatoare. Like...who are they kidding? In astfel de situatii, din instinct, fugi. Omul fiind egoist cauta sa se apere pe sine, apoi cand se vede in siguranta se gandeste la cei pe care i-a lasat in urma si e cuprins de remuscari.
Alta chestie care mi s-a parut stupida, pe langa freze Digimon, a fost faptul ca acei minunati sateni pe tot parcursul vanatorii lor (cateva zile adica) au fost plini din cap pana-n picioare de sange, inclusiv cand au parasit orasul. Bun fratilor, dar cand ajungeti depaaaarte intr-un oras si sunteti vazuti plini de sange care credeti ca va fi reactia oamenilor cu care intrati in contact?
Am innebunit, ma adresez din nou personajelor din anime-uri.

Now, what did I like about this anime? Oh, yeah, the character's backgrounds. Mi-au placut Tohru, Sunako, Muroi si Tatsumi. Coloana sonora a fost si ea foarte draguta, in special endingul, iar grafica, in afara de frezele Digimon, dupa cum am specificat si mai sus, a fost ok.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#5
L-am vazut mai demult. Ma atrageau in mod deosebit titlurile episoadelor. "Al *numarul episodului*-lea macel etc. Opening-ul si ending-ul erau frumoase. Anime-ul acesta, cred ca prezinta modul in care reactioneaza oamenii in diferite ipostaze. Pot sa le fie teama, sau pot sa atace ca sa nu fie calcati in picioare. Totusi, chiar daca au castigat impotriva acelor "Shiki" tot ei au pierdut, precum a zis si doctorul la final. Ca veni vorba, finalul iti testeaza iamginatia cum ar veni. Asemeni lui Elfen Lied. Oare ce s-a intamplat cu acel preot si fetita Shiki? Au scapat? Voiau sa se razbune sau sa traiasca in pace? Sunt multe, chiar foarte multe posibilitati. Ca sa nu o mai lungesc atata, eu i-as da un 9 ca anime, dar ceva mult mai mic pentru originalitatea sa.

Psycho XD

#6
21)Asta a fost un anime amuzant. Si nu ca a avut el umor sau ceva. Imi place ca aia se culcau vampiri si se trezeau varcolaci. Imi place cum doctorul fuma in fiecare scena a anime-ului si cum scotea mereu aproape aceiasi tigara ( da la asta eram eu atent). Si ces cu frezele alea,mi se pare ca tot anime-ul este o reclama mascata la fixativ.
Si sau complicat tot animeu' ca pana la urma sa-i macelareasca,that's really a fail.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#7
- atentie, s-ar putea sa existe mici spoilere pe ici, pe acolo, insa nu e ceva exagerat.

L-am terminat de vazut noaptea trecuta. Mi-au fost de ajuns doua zile - si asta doar din cauza scolii, caci altfel il vedeam in cateva ore. Shiki are 22 de episoade ce urmaresc actiunea principala si 2 bonus - mai mult lamuritoare, lansate dupa incheierea propriu-zisa a animeului, ce se intrepatrund intre ep. 20 si 21 si 21 si 22, ca 20.5 si 21.5. (so make sure you see 'em like this.)

Cum am ajuns sa ma uit la Shiki? O buna prietena mi-a dat un AMV cu el si, cum a fost unul foarte bine facut, mi-am zis ca trebuie sa vad si animeul.
... Mi-a placut enorm. E un mix balansat intre supranatural, horror, mister si fantasy ce te tine intodeauna in suspans, te face dornic de a vedea continuarea. Chiar daca totul evolueaza intr-un tipar relativ predictibil, mesajul si evolutia personajelor in sine transforma povestea in ceva ce nu se incadreaza intr-un normal al dramelor cu vampiri. Shiki de fapt nu sunt tocmai vampiri, ei se considera diferiti mai ales ca unii dintre acestia, o subspecie shiki, varcolacii sau 'jinrou', pot supravietui si in lumina soarelui, se pot harni si cu altceva decat sange etc. Oricum ai lua-o, in cadrul productiei este abordata ideea de vampir clasic, sangeros si neiertator, nu ceea ce se regaseste in Twilight, spre exemplu. Ahem.

Practic, totul incepe atunci cand frica este trezita in locuitorii unui mic sat de munte, Sotoba, odata cu disparitiile misterioase si mortiile subite din cauze initial necunoscute a acelora care locuiesc acolo. Toate acestea incep cand o familie se muta in imprejurimi si isi intra in rol. Mai tarziu se afla ca nou-venitii sunt shiki, porniti sa transforme Sotoba in cartierul general. Episoadele, numite sugestiv "First Blood", "Second Decay", "Third Kill" si asa mai departe infatiseaza mortile celor mai importante personalitati din Sotoba si impactul ce il are acest fapt in ceea ce-i priveste pe oamenii inca ramasi in viata.

Cred ca, astfel, putem vorbi de doua planuri paralele in care actiunea evolueaza: cel al personajelor transformate, "The Risen" si cel al protagonistilor inca oameni, care raman sau nu pana la sfarsit asa, biruind tirania shiki - tiranie in viziunea lor, fiind cei vanati.
La o privire mai atenta si analitica se poate vedea cu usurinta cum tranzitia dintre cele doua nu este deloc usoara. Personajele sufera. Fie ca vorbim despre eroi sau prezente secundare, suferinta coexista cu frica de a nu fi vanat sau de a nu deveni din vanator cel vanat. Elementul horror sau 'scary' in animeul asta nu reprezinta decat instinctul primar al oricarui shiki - vampir - de a se hrani si de a supravietui in acest mod. De fapt, de cele mai multe ori necesitatea este contrara vointei lor. Si asta le cauzeaza suferinta si durerea cu care unii dintre ei traiesc cu mare greutate. - vezi personajul Toru Muto.

Nevoia de sange si obligatia pe care o au fata de creatorii lor, familia mutata ce a inceput totul, ii determina sa-si ucida propriile familii, prietenii, rudele, cunoscutii. Iar asta e inimaginabil de trist. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu toti oamenii care sunt muscati si apoi ingropati ajung sa se ridice si sa devina shiki - nu, nicidecum - marea majoritate se descompune si nu se mai ridica vreodata.
Ajungi astfel sa observi cum, dincolo de nevoile primare, shiki mai manifesta inca sentimente umane, sentimente de ura fata de propria persoana pentru ca sunt nevoiti sa-si macelareasca persoanele dragi s.a. Oamenii nu ii inteleg, considerandu-i niste ciudati ce trebuie vanati si opriti din a se extinde, iar vampirii, neavand ce face, trebuie sa-si accepte soarta, pentru ca nu pot fi intelesi.

Ce-i drept exista multe scene marcante si uneori destul de mindblowing... Surprinzator, nu m-au deranjat deloc.
Personajele ce-mi plac sunt Toru, Natsuno, Seishin - preotul -, Toshio Ozaki - doctorul. Insa cel mai mult m-am atasat de Toru, tocmai pentru ca el pare cel mai uman dintre 'bestii' - e intr-o continua parere de rau ca a trebuit sa il omoare pe Natsuno, cel mai bun prieten, care de altfel devine un jinrou. E exact ilustrarea ideii de care vorbeam mai sus.
(And damn it, chiar mi-a parut rau cum a fost deznodamantul pentru el si infirmiera care-l placea)

Recomand Shiki tuturor si am speranta ca voi mai gasi un anime atat de genial. Nu am ce sa reprosez in acest caz. Nimic. Imi pare doar enorm de rau ca se termina dupa numai 24 de episoade... O sa-mi fie dor de personaje, you know. :]... :[




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)