Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scrisoare pentru el

#1
Scrisoare pentru el
Cap.1
Asa incep:
"M-am hotarat. Faptul a fost consumat. Vreau la Mare. Da, da... Mare cu M mare. Si Marea are suflet(substantiv propriu, pentru ca asa vreau eu). Tu de ce nu vrei sa vi cu mine la Mare? Eu te vreau acolo cu mine si tu nu vrei. Sper ca nu o sa ajung sa te oblig sa vi la Mare cu mine. "De buna voie si nesilit de nimeni.. bla bla bla.. vi cu mine la Mare?" Haaai, stiu ca vrei! Sa traim macar un rasarit impreuna. Iar cand soarele va fi sus pe cer poti sa pleci. Cred ca banuiesti ca rana din sufletul meu nu se va vindeca niciodata. Dar macar o sa fiu partial impacata ca am trait un rasarit cu tine. Sau sti ceva?... Daca tot suntem acolo.. haide sa ne iubim pe plaja. Pentru ca ma iubesti nu poti sa ma refuzi. Sa ne iubim si sa dansam pe mese. Daca ai putea macar sa iti imaginezi dorul meu de Mare... Si sa se auda in surdina..."vara asta am sa indragostesc...de tine".
Da, da... de tine am sa ma indragostesc....
Le testez pe toate...testez incredere, testez interes... Lumea e plina de oportunitati, trebuie doar sa le gasesti si sa ti strans de ele... hmm.. cred ca asa e bine. In orice caz, primavara asta nu mai incepe cu tine. De acum vreau sa fac in asa fel incat sa nu mai am regrete. Viata e prea scurta pentru regrete. Si nu regret ca primavara asta este fara tine. De acum este exact asa cum vreau eu. O sa profit de orice oportunitate...
Mi-am dat seama ca nu ma meriti.Mi-am dat seama ca sunt mult mai superioara decat tine. Sunt mult prea frumoasa, inteligenta, sentimentala, intelegatoare, prietenoasa, rabdatoare, perseverenta, iubitoare, devotata, ambitioasa, sincera, politicoasa, optimista, sensibila, curajoasa, incapatanata, amabila, inimoasa si mult prea perspicace pentru TINE.
Da da stiu. "Modestia" mea da pe afara azi... dar numai azi. Promit.
Oricum nu ma meriti.
Am vrut sa cresc brusc cand eram mica. Evident ca a durat o vesnicie.
Am crescut brusc...E singurul regret al meu.
Da. Copilaria mi-e singurul regret.
Citez: "te-au terminat dar inca respiri". Da. Dar cu ce pret?
Inca imi doresc sa ating un tobogan...Si sa sa sap cu lopatica in pietris.
(ei ma urasc) Pentru ca dupa ce lovesc iti spun ca golul e "noi", pentru ca vad doar ce vreau sa vad, pentru ca am aruncat mult prea usor ceva ce era totul pentru tine, pentru ca am mintit, pentru renuntarea atat de usoara, pentru nelupta si neincercare, pentru ca astept si asteapt, dar e inutil. Pentru iluzii, pentru planuri, pentru nelinistea de acasa si raspunsurile cu care o asimilam. Pentru ca am lasat sa curga din mine si acum ma chinui sa iau inapoi ceva, ca sa nu mai urasc. Dar ce ramane e o stare. Generala. Pe aia o simt, aia ma macina, aia ma conduce.
[... punctul sunt eu. inca imi caut propozitia...]
Vreau sa ma deschid, vreau sa scot tot din mine. Vreau sa izbucnesc. Poate atunci nu o sa ma mai doara. Poate atunci nu o sa ma mai simt asa.
Da, ma doare. Ma dor multe chestii defapt. O spun. In sfarsit o spun cu voce tare "ma doare"..."

El: Inebunesti...
Eu: Nu
El: Deci...daca ce ai spus mai sus e modul tau de ati exprima sentimentele.. as vrea sa nu te simti asa... noi....avem fiecare un conflict interior...regrete.. cei care constientizam lumea asta.. unele regrete sunt mai mari..altele mai mici..
Eu: Da, da, da... ce am scris mai sus e modul meu de a-mi exprima sentimentele... si da... asa ma simt...
El: Te cred....i see you..
Eu: Si mie ciuda si regret ca nu am ramas un copil care nu stie nimic si se bucura de orice cutie de ciocolata si de orice prostie, inocent care nu stie ce vrea viata de la el... care nu cunoste prostia in care traieste... care nu stie ca trebuie sa fi oportunist sa supravietuiesti
El: prin definitia vietii si evolutiei....trebuie sa profiti... ca sa traiesti.. dar..in societatea actuala ...nu ar mai trebui..mai nou...faci ceva nu de dragu persoanei...ci ca sa primesti ceva.. ar trebui...sa evoluam ca societate...
Eu: Exact. Numai ca in loc sa sa evoluam.. scadem
El: Devoluam..
Eu: Ceva de genu
El: Exista verbu asta


[Sper ca v-a placut. o sa revin cat de repede cu capitolul 2]
[Imagine: 20080626090306.jpg]

Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist..



#2
Prima chestie pe care am observat-o este ca abuzezi de punctele de suspensie. Less is more, dear , ca tot ai folosit engleza in text. Mi-ar fi placut daca nu ai fi trantit acel i see you in fic.
Trecand peste, mi-a placut faza cu cresterea brusca.
sunt mult mai superioara decat tine- ,, superior,, nu are grad de comparatie. Era destul doar un ,, iti sunt superioara,,
Constat ca daca nu pui puncte de suspensie la sfarsitul paragrafului sau la sfarsitul replicii nu pui nimic. Sunt multe situatii in care ar fi fost dragut daca ai fi pus punct. Unul singur.
Threadul se numeste Scrisoare pentru el si tu ai inceput cu ,,sa evoluam ca societate,, din primul capitol. Toate acele calitati insirate sunt oarecum deplasate. Fata asta are o parere mult prea buna despre ea.
La inceput nu ai precizat ca e treatru. Sunt sigura ca nu e, asa ca acel ,,eu,, si ,,el,, nu au ce cauta acolo. E proza, deci folosesti linia de dialog.
N-am de gand sa ma leg de modurile de expunere.

In rest, e acceptabil, dar se poate mai bine.
Spor la scris si sper ca o sa scapi de pronumele alea puse inaintea replicilor.
Scuzaţi-mă, nu sunt un mort de bună companie.-Sartre

#3
Spre deodebire de userul de mai sus, mie nu mi se pare dragut, dar nici un dezastru. Acceptabil doar.

In primul rand nu mi`a placut inceputul, nu incepi un fic cu "Asa incep". Suna banal si nu ma face sa ma gandesc la ceva anume. Pur si simplu a fost nonliterar.
Nu folosesti descriere si ai abuzat de niste insusiri cand ai spus trasaturile acelei fete. Faptul ca ai spus ca este curajoasa, frumoasa and so on nu ma duce cu gandul la o descriere, ci la o supraapreciere. Deasemea nu ai descris nici sentimente sau altceva. Deci ai grija cu descrierea.
Exprimarea mi se pare cam. . . nu stiu, nu ai un stil anume, plus ca inca nu folosesti o vorbire literara. Folosesti numai puncte de suspensie si in loc de trei, pui mai multe. In dreptul dialogului nu se pune niciodata "Eu" sau "El", ci linie de dialog. La sfarsitul unei propozitie se pune un semn de punctuatie. Cuvintele "genu" si "verbu" m`au zgariat pe creier. In primul rand sunt greseli gramaticale. .
In fine, astept capitolul urmator si sper sa fi mai atenta si sa fi mai bun ca acesta.
Succes!

#4
Ah, mi-a plăcut o.o

Sincer, ceva m-a atins la inimă din ce ai scris tu şi m-a făcut să-mi imaginez secvenţele prin care personajele au trecut. Chiar mi.a plăcut cum ai scris, a fost ceva simplu, dar totuşi sentimental, ceva ce te pătrunde. Aştept totuşi nextul să aflu cum va evolua povestea. Titlul mi.a dat o idee despre ce ai de gând să faci înainte să accesez topicul, dar totodată chiar mi.a plăcut cum ai descris. Descrierea ta a fost o îmbinare dintre anumite emoţii şi chiar mi-a plăcut cum ai pus la punct povestea. Scrii bine, îmi place, dar spre deosebire de alţii care scriu aceleaşi clişee supra expirate, mie mi-a plăcut foarte mult ce ai scris. Ai avut o esenţă pe care o transcris-o aici şi care chiar mi-a plăcut foarte mult. Aştept celălalt capitol să văd cum evoluează lucrurile, pentru început parcă mi s-a părut cam ambiguu.
-



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Scrisoare de adio RaYnutza 0 1.589 02-07-2011, 05:54 PM
Ultimul răspuns: RaYnutza


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)