Scriere [hiragana -> katakana -> kanji]
#1
In limba japoneza exista doua sisteme de scriere silabica, Hiragana si Katakana.
Sunt numai cinci vocale, iar consoanele ( cu exceptia consoanei "n" care poate aparea si de sine statatoare) sunt intotdeauna urmate de vocale, constituind impreuna silabe. Se vor invata in oridinea alfabetica traditionala(ex. a, i, u, e, o, ka, ki, ku, ke, ko etc).

RE: Scriere [hiragana -> katakana -> kanji]

Mersi mult de tot. Chiar azi voi posta o noua lectie. Deja incepem sa terminam cu hiragana, de aceea vom trece la o dictare in curand. Pai cel mai usor este hiragana, trebuia sa postez ceva inca de la inceput dar nu m-a dus mintea. O sa postez doua lectii. Cat cu Japonia, inca nu, dar ma pregatesc sa ajung acolo, vreau sa iau o bursa de la ambasada, pana la urma pentru mine japoneza inseamna mai mult decat animeuri. Ma bucur ca te ajuta lectiile si incerc sa bag si gramatica, dar inainte sa terminam cu scrisul. hug
 • Pentru multi cursanti, scrisul in japoneza este destul de ciudat si complex la inceput. Ia ceva timp si antrenament pentru a invata sa scriem si sa citim, dar merita. Propozitiile japoneze includ trei tipuri de caractere. Toate cele trei se amesteca in japoneza.
  Kanji sunt des folositi pentru a intelege un cuvant, iar hiragana pentru a lega cuvinte intre ele, dandu-le un inteles
  kanji formeaza baza anumitor cuvinte hiraganalitere curbate, folosite ca un 'superglue' al limbii si pentru cele care nu au un kanji. [se folosesc la particule, la terminatia verbelor si adjectivelor si la prefixuri] katakanalitere mai patratoase, folosite pentru a scrie , in mare parte, cuvinte imprumutate Toate cele trei seturi de caractere se regasesc in Chineza Veche, dar s-au schimbat foarte mult inainte de a fi folosite in Japonia. De exemplu avem o propozitie
  [Image: 9r6ixy.png]

  Kanji Un character kanji reprezinta o idee, si poate fi deseori pronuntat in mai multe feluri. Kanji sunt de fel complecsi, constituiti din multe linii. Multe substantive sunt scrise folosind kanji , de altfel si baza multor verbe si adjective. Exemple de kanji [Image: zl50lj.png] Nu toate cuvintele au kanji, iar unii kanji nu sunt folositi. In aceste cazuri se foloseste hiragana. Kanji singuri nu pot sa formeze o propozitie. Mai este nevoie de caractere care sa lege propozitia, iar aici apar hiragana si katakana. Kanji sunt similari cu acele caractere chinezesti, multe dintre ele sunt identice cu cele folosite in Taiwan.

  Hiragana Hiragana este un set de caractere folosit in japoneza nativa, pentru constructii gramaticale si pentru cuvinte modificate.
  わたしは にほんじん です。
  watashi wa nihonjin desu.
  Eu sunt japonez.

  これ は ほん です。
  kore wa hon desu.
  Aceasta este o carte.
  Poti scrie orice in japoneza folosind hiragana, si este primul set de caractere folosit in scolile japoneze. Cu cat cresc mai mult, ei vor invata kanji, care va inlocui hiragana cu un kanji potrivit.

  Katakana Al doilea set de caractere este katakana, folosit in principiu pentru cuvintele imprumutate, dar se mai poate folosi in manga pentru sunete sau pentru a sublinia un cuvant. Principala caracteristica a setului katakana este ca acesta contine litere drepte. Exemple. ホテル - hoteru -. hotel アメリカ- amerika - America リモコン - rimokon - remote controlHIRAGANA

-Vocalele
[CENTER][Image: hira_a.jpg][/CENTER]

TEMA

Scrieti cate cinci randuri cu fiecare caracter in parte. Faceti-le poza si trimiteti-mi prin PM.
Va rog urmati ordinea liniilor deoarece este foarte importanta.
!TEMA SE VA MENTINE LA FIECARE POST ASA CA VA TREBUI SA SCRIETI CATE CINCI RANDURI CU FIECARE HIRAGANA.
#2
Mitsukai Yoru
Foarte buna ideea. Imi place ca in imagine iti arata pas cu pas cum se face fiecare linie. E bine ca ai inceput de la inceputul inceputului. Ti-as fi trimis tema prin PM, dar nu stiu de ce nu vrea sa se descarce poza...Banuiesc ca urmatoarea lectie va fi cu ka, ki, ku, ke ko, nu? Can't wait for it.
Cya^^
[Image: 61516723.png]
LSHTCCOMNAIWEDA
Which translates to: Laughing so hard that coke came out my nose and I wasn't even drinking any.Thanks Mimi x3 !

#3
Ma bucur ca le folosesti si astept tema ta cand poti sa mi-o arati. hug

SILABE
#4
[center]
[Image: 20090415_26324.jpg]
[Image: 20090415_26332.jpg]
[Image: 20090415_26333.jpg]

CLICK AICI PENTRU SONORIZARE
[/center]
#5
#6
Cam atat cu hiragana, nu? Sau mai sunt si alte caractere?
Am ramas putin in urma....sunt abea la 'ha, hi, fu, he, ho', dar recuperez eu xP
Cya.
[Image: 61516723.png]
LSHTCCOMNAIWEDA
Which translates to: Laughing so hard that coke came out my nose and I wasn't even drinking any.Thanks Mimi x3 !

#7
mie una nu-mi place alfabetul Hiragana si Kanji....parerea mea e ca,Katakana este cel mai simplu...mi-am scos de pe net Katakana si il stiu aproape pe tot
"Pazeste-ti inima mai mult decat orice,caci din ea ies izvoarele vietii"
#8
E diferenta intre cele doua alfabete. In hiragana se scriu doar cuvintele japoneze, pe cand in katakana doar cuvintele din alta limba. Nu iti va ajuta katakana in Japonia, daca te vei ajuta de hiragana e bine, kanji sunt baza. De aceea hiragana este necesara, apoi katakana.
#9
oricum n-am de gand sa merg in japonia....nu vreau sa ma scufund in radiatii
prefer china sau taiwan....
Dar asta nu inseamna ca am de gand sa invat cineza
Mai intai....sa invat bine engleza si romana....oricum o sa se opreasca odata hobbiul meu de uitat la animeuri,mancat cu bete si vorbitul pe-acasa in japoneza
"Pazeste-ti inima mai mult decat orice,caci din ea ies izvoarele vietii"
#10
suuper ideea insa e muuuult de scris pe aici pentru a se invata japneza 21

Din cate stiu eu pe la inceputuri Hiragana era folosita doar de fete, fiindca era mai usoara. Imi explicase profa o istorisire despre cele 3 tipuri de scriere, insa nu am retinut tot.. oricum.. greu sa inveti asa pe net, si sunt muuulte notiuni de introdus.

Presupun ca urmatoarele lectii vor fi despre "tenten" diacriticile.
[center][Image: 5863530978_e4248f5008.jpg][/center]
[center]Chronicles of a Demon <-blog ~Drawings ~Fotografi~[/center]

[spoiler=Some]
[Image: 5385538.png][Image: chibi_4451.gif]
[/spoiler]
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.