Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Schimb de rol

#1
Am scris povestea asta demult... intr-o vreme ploioasa si o stare de usoara iritatie... nu mai gasesc originalul, asa ca va trebui sa rescriu aici din capul meu, poate e mai bine... a fost a doua mea incercare de a scrie un romance... prima s-a terminat mult mai rau, so be happy I'll be posting this every now and then... Enjoy!



-------------------------------------

Hotelul se umplu de rumoare cand clasa a treia impanzi holurile. Zeci de voci mititele si rasete zglobii acompaniau tropaiturile dintr-o parte in alta in timp ce cateva invatatoare mai tinere incercau sa-i potoleasca.

-Uite la Sara ce cuminte sta! ii reprosa una din ele unei fetite care incepuse sa fugareasca un baiat ce-o trasese de par.

-Ei i-e usor... nimeni nu se ia de ea... se smiorcai fetita desi stia ca nu are dreptate.

-Da-te la o parte, Albitura! tip un baiat la Sara imbrancind-o.

Sara il privi cu raceala, tinandu-si micuta geanta strans in mana. Nu spuse insa nimic pana in clipa in care un alt pusti sari sa-i arda o castana celui ce o imbrancise. Pufni, uitandu-se cu superioritate la ei si se indrepta spre invatatoarea ei.
--------------------
-Nu inteleg de ce nu-i pui la punct odata... bodogani baiatul urmand-o pe strazile orasului. Si apropo, unde mergem?

-S-au intamplat niste lucruri in afara naturii umane in zona de sud. vorbi fata fara macar sa se uite din mers la magazinul de jucarii pe langa care treceau.

-C... Ce? Nu! Nu mai vreau... credeam ca vrei sa vizitam vreun muzeu secret sau asa ceva... dar asta, nu! ii sari in fata incruntat. Suntem in vacanta, pentru Dumnezeu!

-Du-te pe plaja atunci. Pentru mine e mai interesant sa studiez fenomenele astea.

Porni mai departe, ignorandu-i plangerile. Stia ca avea sa vina cu ea orice i-ar fi spus si se bucura in adancul ei. La urma urmei, orice copil are nevoie de prieteni, si erau amndoi inca niste copii.

Banuielile ii fura depasite. Nu era vorba de doi-trei zombi studiabili, ci de o hoarda intreaga. Fura norocosi ca reusira sa iasa din depozit vii si mai apucasera si sa-i dea foc si sa mai si distruga cativa de mana lor.

Cand baiatul tocmai o anunta ca nu mai merge cu ea nicaieri, desi stia ca nu vorbea serios, o umbra neagra sari de nicaieri si o prinse pe fata, zburand cu ea pe acoperisuri, la o viteza careia baiatul nu-i putea face fata. Poseta ii cazuse de pe umar cand fusese prinsa, si stia ca nu mai avea nicio sansa acum: fusese prinsa de un vampir.

------------------
In camera ei Ramna sari din pat transpirata. Respira greu, de parca alergase cateva ore bune pentru propria viata. Isi trecu mana peste frunte ingruzita, rememorand visul si, incet, incepu sa rada. Era un ras infiorator care umplu castelul. Dar se opri brusc. Undeva in Camera Macelului, cineva scapase ceva pe jos.

Se ridica iritata si porni ca o furtuna spre camera cu pricina. Intra izbind usile chiar la timp: cineva tocmai sarea pe geam. Dintr-o privire isi dadu seama ce-i fusese luat: amuleta Reversa. Nu reusise inca sa afle la ce ar fi putut folosi aceasta, dar asta nu insemna ca se daduse batuta... pe langa asta, era un vampir respectabil: nu putea permite oricarui hot sa intre in casa ei si sa se serveasca dupa pofta inimii.

Sari pe geam in urma lui si o furtuna de zapada se porni subit, ridicand-o in aer. Nu-i fu greu sa gaseasca intrusul, desi se misca surprinzator de repede: era un vampir-sclav. Pufni cu superioritate si porni in urmarire. Sa trimiti un caine sa fure din casa omului. Cat nerv...

Il urmari pe deasupre copacilor cantarindu-si optiunile. Se indrepta direct spre lac, deci singura problema ramasa era sa-i ia amuleta inainte de a declansa capcana. Intra in picaj pregatita de lupta cand un sunet enervant de bondar supradimensionat distruse linistea urmaririi. Stranse din dinti cand intelese ca era in pericol de a pierde amuleta si accelera.

Motocicleta taie calea hotului, dar nu-l prinse, desi nu parea o problema, caci motociclistul sari din mers de pe ea si vru sa sara pe sclav. O secunda prea tarziu insa: Ramna il trantise la pamant cu o piedica violenta si amuleta alunecase pe urmele lui spre lac, oprindu-se din fericire chiar la tanc.

Gheata incepu sa temure, si sclavul mari ochii intelegand ce se intampla. Inainte sa se poate ridica in picioare si sa fuga insa, gheata il inconjura, tragandu-l spre adancuri alaturi de restul creaturilor nefericite care indraznisera vreodata sa se apropie de lac sau sa-i stea in cale Ramnei. Mai ramasese amuleta, dar motociclistul nu dadu vreun semn c-ar intentiona sa se apropie de lac mai mult decat se apropiase deja. In schimb isi scoase casca, privind-o pe vampiroaica in timp ce acesta se apropie si-si lua inapoi obiectul furat.

'Kayo' simti cum ceva in piept i se zvarcolea incet, simtindu-se fixata cu privirea.

-Ma bucur sa vad ca nu te-ai schimbat prea mult de ultima data... ii vorbi baiatul neluandu-si ochii de la ea. Sara...

-.. e moarta! il repezi Ramna sagetandu-l cu privirea. Si-ai face bine sa-ti faci singur treburile murdare pe viitor. ii marai inainte ca un vant infiorator de rece s-o ridice din nou in aer si s-o duca inapoi la castel.

Nu apuca sa auda lamentarile baiatului cum ca n-avea nicio legatura cu sclavul. Stia ca n-ar fi avut cum. Inainte ca un varcolac sa lucreze pentru un vampir aveau sa se darame munti... sau cel putin asa se credea...
------------------------------------------
Puse amuleta la loc si completa geamul spart cu gheata. Nu intelegea ce-o tulburase atat la aceasta intalnire subita, poate ca nu-si explica ce cauta Kayo aici dupa atata vreme.
Pe o polita zacea in asteptare o scrisoare. O lasase cand se intorsese. Niciodata nu se intorcea cu prea mare drag in castel, chiar daca nu se ducea nicaieri altundeva. Acest loc in care fusese prizoniera atata vreme... se intorsese prima data ca s-o razbune pe Mama Seiza si se dovedise a le depasi asteptarile vampirilor: ii distrusese pe toti. Isi sterse fruntea zambind trist. Nu mai facuse ceva atat de nebunesc niciodata... poate pentru ca nu mai lasase pe nimeni sa se apropie de ea din clipa in care conducatoarea varcolacilor isi daduse ultima suflare sub ochii ei, de ghearele unui vampir al clanului. Era convinsa ca facuse bine, si se intorcea intre acesti pereti reci ca sufletul ei criogenat pentru a nu uita nicio clipa cine era.

Deschise scrisoarea incet si observa sange proaspat pe ea. Se zgariase de ceva in alunecarea prin care pusese piedica vampirului sclav, poate o ramura sau o piatra. Isi linse rana amuzata: un vampir care sangereaza...

Puse scrisoarea pe foc de indata ce termina de citit si se duse in camera macelului, de unde isi alese cateva obiecte mai mult sau mai putin magice: avea o noua misiune.

Va urma


Neh, astept comentarii, daca vreti sau nu sa mai postez... sau daca aveti vreo sugestie... fara critica nu e calitate, nu? ;) :P
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#2
Ramna pasi pe holul hotelului fara macar sa clipeasca. Recunostea locul: era hotelul unde venise in excursie candva demult. Nu se schimbase mult... poate doar ca era mai putin aglomerat, dar nu era neasteptat: la urma urmei era bantuit de un monstru.

'identificare, analizare... eliminare...' rememora in mintea ei pasii pe care trebuia sa-i urmeze asezandu-se pe pat obosita. Calatorise toata noaptea si nu tocmai cu mijloacele de transport cele mai confortabile. Toata treaba ii facuse o foame incredibila.

Privi primele raze ale rasaritului oftand. Nu putea iesi pur si simplu, dar nici nu avea chef sa taraganeze misiunea cu vanatoarea. Scoase un pandantiv rosu dintr-o cusatura a gentii de voiaj si-l puse la gat. Nu ramase prea multa vreme in fata oglinzii insa. Faptul vampirii nu se puteau vedea in oglinda ar fi fost anulat de pandantiv daca ar fi fost real, dar ceea ce-i indica functionalitatea sa era de fapt culoarea ochilor: erau acum negri.

Se imbraca special de vanatoare: cat mai atragatoare, cat mai functional, in concluzie... cat mai putin.

Nu departe de hotel o discoteca se apropia de ultimele ore de functionare. Nu-i fu greu sa se amestece in multime, si nici sa-si aleaga o victima. Gustul de sange subtiat de nopti nedormite, droguri si alcool nu era tocmai cel mai placut, dar ii potoli foamea si nu-i lasa decat o oarecare nepasare in plus fata de cat avea pana acum.

-Asta ti-e scopul... ii spuse inainte ca omul sa-si dea duhul la picioarele ei.

Trecu printre pustanii adunati la toaleta din oaresce motive stergandu-si usor buzele de ultimele picaturi de sange. Pana cand cineva avea sa-si dea seama ca bietul drogat nu mai sufla din cauza lipsei de sange ci nicidecum din cauza vreunei supradoze ea avea sa-si fi terminat misiunea si ar fi fost departe.

Hotelul era surprinzator de pustiu... si totul duhnea a praf si sange. Informatiile date in scrisoare semnalau un monstru nocturn, dar se parea ca-si schimbase obiceiurile. Si era convenabil de aproape de camera unde fusese ea cazata. Se opri analizand aratarea: nu parea a avea o compozitie anume... doar praf murdarit de sangele nefericitilor ce nimerisera in calea sa.

Sesiza doar in ultima clipa ca un fir de praf urca incet pe gheata ei. In clipa in care se scutura creatura o sesiza cu adevarat. Atacul fu rapid, aproape la fel de rapid ca ea. Incerca sa-l inghete, dar se parea ca abia reusea sa-l tina mai departe cu vijelia proprie. In ciuda faptului ca gheata acoperise deja pana si aerul din jur, lasand o ninsoare falsa sa se amestece cu praful in vijelie, monstrul nu parea a fi afectat.

O fasie nisipoasa o prinse de brat incepand sa-i intre pe sub piele in irizatii patrate. Ramna se simtea de parca ar fi fost pe post de arta moderna, si nu-i convenea de niciun fel. Reusi sa-l scuture doar putin. Firele ce reusisera sa-i intre sub piele inghetara de indata ce pierdura contactul cu masa principala de praf.

Si veni vremea sa regrete ca-si cumparase cizmele de la un magazin indoielnic: tocul se rupse cu un sunet infiorator si Ramna se pomeni la sol, lovindu-se puternic la cap. Totul se intuneca...

-----------------------------

[Imagine: ramnakayo.jpg]
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Un schimb ce te costa? Aida Strory Girl 5 3.024 20-06-2009, 02:31 PM
Ultimul răspuns: nemo-chii
  Schimb de vieti TrieuTriTrinh 12 7.297 27-03-2009, 03:41 PM
Ultimul răspuns: TrieuTriTrinh


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)