Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Samurai 7

#1
[Imagine: 9399l.jpg]

Chiar sunt surprins ca pana acum nimeni nu a mai incercat sa aduca la lumina acest anime minunat, prin urmare e timpul sa indrept situatia.

Samurai 7 este o adaptare aproximativa a faimosului film regizat de Kurosawa Akira, "Seven Samurai"/"Shichinin no Samura". Dupa sfarsitul unui mare razboi intre samurai mecanizati lumea se bucura de o pace relativa. Fiind confruntati cu foamete datorita vizitelor anuale ale banditilor mecanizati (Nobuseri) dupa recolta lor de orez si mai multe rapiri ale femeilor din sat la mana acestora, fermierii din satul Kanna se decid sa angajeze samurai pentru protectie. O preoteasa a apei, Kirara, sora ei mai mica, Komachi si un satean curajos cu un trecut tulburator, Rikichi, pornesc spre oras cu misiunea de a gasi samurai dispusi sa ii ajute, singura plata fiind orezul recoltat de ei cu multa truda. Prin diverse circumstante si evenimente periculoase cei trei reusesc sa puna cap la cap o echipa de sapte samurai cu care sa se intoarca in sat si sa inceapa pregatirea luptei cu banditii si negustorii care ii controleaza.

Povestea este una care pe mine m-a captivat si m-a tinut in suspans pana la final, la fiecare sfarsit de episod dorind sa vad ce se intampla in urmatorul. Productia este de nota 10, universul este unul foarte bine modelat si prezentat, grafica este de inalta calitate, un amestec de 3D cu 2D cu multe scene CGI care desi uneori mai da rateuri totusi reuseste sa ofere un tablou mai dinamic a elementelor care populeaza lumea (in special samuraii mecha), cu precadere in scenele de lupta.

Personajele au fiecare trasaturile si parcularitatile lor care ii fac remarcati, Kikuchyo in special este foarte savuros si ofera un comic relief grozav intr-un cadru altminteri dramatic si tragic.

Sunetul este alcatuit din teme chinezesti si traditionale, un exemplu bun al zicalei: Simple is better. Acesta puncteaja foarte bine momentele de tensiune din anime si reda foarte bine numeroasele inclestari ale sabilor samurailor. De asemenea OP si ED sunt amandoua destul de reusite si echilibrate, unde OP-ul este mai energic si pozitiv, ED este mai melancolic si trist.

Opinie personala: Nota 10 fara sa stau la discutii prea lungi. Sfarsitul a fost cireasa da pe tort care m-a convins ca am fost martor la un anime ce cu siguranta imi va ramane in amintire mult timp de acum inainte. Pe multi poate ii va dezamagi, considerand ca este cam dulce amarui, dar parerea mea este ca s-a terminat asa cum trebuia.

A mai vazut cineva acest anime? Sharing is caring, prin urmare spuneti-va gandurile in legatura cu acesta.

Interesting Fact: Producerea unui episod a costat in jur de 300 de mii de dolari
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#2
M-am obisnuit un pic mai greu cu accentul chinezesc dar cum ai spus si tu 10 out of 10.
Watched, loved it, would watch again.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)