Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Roz-ca-orhideea

#1
Disclainer: Nu detin nici un personaj din anime/manga Naruto si nu fac profit de pe urma acestor personaje/intamplari.Detin doar pe cele create de mine

Dak tot trecetsi va rog dak avetsi bunavoie sa-mi lasatsi macar un comm si mie sa stiu ce e de ficu meu :o3 :o3 si sper sa va placa.


[SASUSAKU]Roz-ca-orhideea.
Cap 1


De pe coridorul placat de placi de marmura al palatului,se auzeau numai urlete de oameni aflati in continua graba.Coridorul era unul lung si inalt sprijinit de stalpi bizantini luciosi: pe de-o parte si de alta se gaseau usile de dimensiuni impresionante mereu gratioase.Podeaua era asemenea unei oglinzi albe placate cu marmura grea si scumpa.Tavanul era decorat cu fel si fel de candelabre de diamant cu lumanari groase si albe parfumate si becuri intense.
Slujitorii alergau din toate partile fiecare ocupat cu cate ceva.Numai pasi grabiti si grei si trantituri se usi auzeai de la parterul castelului.
In mijlocul coridorului sosi o femeie cu parul rosu si niste ochi verzi.Purta o rochie lunga si infoiata de culoarea turcoazului,cu maneci stranse pe incheietura si cu volanase.Parul era prins intr-un coc impletit si se invartea ca o balerina pe mijlocul holului.Avea in jur de 38 de ani .Dansa tipa la slujitori indrumandu-i la locurile lor.
-Haideti oameni buni!E miezul zilei si voi inca nu ati terminat pregatirile !Deseara e balul ceremonial al printesei.Implineste 17 ani!Goku du florile astea in sala de bal.
-Maria ta,zise Goku tremurand din picioare cu vaza de orhidee roz in mana,printesei ii plac orhideele in special cele roz!De cand am pus trandafirii in sala acum doua saptamani,toarca punch in ei.Dansa insinta la orhidee.
-Bine Goku,mergi inainte si arunca toti trandafirii!
Dupa doua ceasuri de tipat si dirijat ,in sfarsit se instala linistea pe coridoare si de-a lungul palatului.Sala de bal era ovala si impanzita de jur imprejur cu ghivece imense de orhidee roz.Parfumul lor imbietor ametea orchestrea venita la repetitie in sala.
Toti se asezara pe scaune,iar dirijorul isi lua locul in fata lor intinzand mana cu batul .El era o om varstnic cu parul dat peste cap si alba ca nametii.Ochii mici erau concentrati pe note si ritm ,iar gura usor deschisa cu barba-cioc tot alba.Se lasa condus de vantul muzicii si porni totul lent.Viorile incepura sa-i cante ,iar violoncele la fel.Cand isi lasa bratul brusc in jos, manevrand batul brutal:tonalitatea urca inalt devenind asruzitoare si vioaie.
Trompetele se bat la intrecere cu tobele,vioarele auzindu-se slab printre atata muzica aprinsa.Usiile se deschid deodata si aproape intrerupe orchestra.Inauntru soseste o fata zvelta si cu un trup mladios.Fata ei era firava si gingasa,ochii verzi ca smaraldul luceau in lumina candelabrelor.Buzele sale subtiri si rujate intr-un ruj rozaliu asemenea cu parul.Parul batea pe umeri si era roz deschis lasat liber.Doua suvite i le prelingeau pe obraji despartite de o coronita fina de argint.Rochia era voluminoasa si infoiata pana la glezne si cu umerii goi.Culoarea de un sange aprins era foarte usor de observat.
Fata incepu sa danseze in cerc ca un copil avantadu-si manecile largi ale rochiei care deveneau libere de la cot in jos .Dirijorul intrerupse corul si se intoarse catre ea.O opreste cu un val de aplauze ,ea facand o placaciune.
-Deci sunt pregatita de dans?intreba ea mieros.
-Printesa Sakura,totul este dupa placul Mariei Tale!Dansati divin Maiestate!
-Mersi ,Frantz si continuati sa repetati!Oh..vad ca au adus orhideele mele roz!Miros minunat!rosti Sakura dupa ce ruspe o floare si o agata dupa ureche.Ea isi facu vant si disparu din camera.
Seara incepura sa sune din nou cantecul orchestrei si invitatii sa se adune in sala.Tot felul de tinute care mai de care se zareau acolo.Fetele purtau rochii infoiate si lungi pana la glezne ,iar baietii costume largute sau fracuri.
Pentru cateva clipe se facu bezna in sala.O lumina galbena de reflector se abatu pe usa,apoi o voce intensa si groasa striga:
-Dragi invitati...Va prezint pe Maiestatea Sa printesa Sakura Haruno de Fiore!!!
Cu toti incep sa aplaude tare dupa anunt.Usiile se deschid trantindu-se la perete.Sakura se arata cu un zambet deschis pe buze.Face cu mana oaspetilor .Purta aceeasi rochie rosie si orhideea la ureche.Lumina se aprinde din nou.Orchestra incepe un vals usor.Curand se formeaza cupluri doi cate doi si incep sa danseze.Sakura se duce sa savureze o cupa de sampanie.Sorbi din cupa apoi se aseza la masa prinvind la oaspeti.
Dupa terminarea valsului ,cu totii se opresc .Afara incepe un joc de culori si zgomot pe cer.Un foc de artificii pornit in cinstea celebrarii se 17 ani.Oaspetii incep sa cante la multi ani Sakurei ridicand paharele in sus.
Ea zambeste si multumeste stins.
O noua melodie porni si parea mai vioaie.Fata se arunca in mijlocul multimii cuprinzand doua panbligi de matase si invartindu-se cu ele.Dupa ce si-a terminat numarul facu o placaciune scufundandu-se in valul de aplauze.
-LA MULTI ANI!!!
Pe urma o bubuitura ca o taietura se auzi.Candelancrul se desprinsa din fire si cazu. Sakura fu impinsa de un tanar brunet mascat.Nu se vedea nimic decat buzele carnoase si ochii negri ca noaptea.Purta costum negru si cizme de piele stranse pe picior.Scoase sabia si incepu sa ameninte in timp ce o cuprinse pe Sakura de gat.
-Inapoi cu totii,sau altfel iubita voastra printesa moare chiar de ziua ei!
-D-da-mi drumu'!Te implor!
-Roaga-ma cat vrei!Daca vreti s-o vedeti in viata,dati-va din calea mea!
Gardienii incercara sa intervina insa fura injughiati pe loc cu o lovitura de sabie agera a tanarului mascat.O pana de curent intuneca imediat sala.Nu a durat decat un minut,dupa care s-au aprins iarasi becurile.Printesa a disparut cu tot cu mascatul,dar lasand in urma ei orhideea roz ce o purtase in par....
...............[Imagine: bnkWUB1.png?1]


#2
Boon. Deci uite ca am ajuns si pe aici.
  • Descrierea e destul de ok din punctu meu de vedere, ar putea fi si mai buna da e ok si asa.
  • Naratiunea e destul de buna, imi place desi mi se pare cam grabita.
  • Dialogul e putin cam sec, deci ai putea sa mai lucri la el
  • Idea mi se pare interesanta deci deabia astept nextu, se stie nu?
  • Succes cu ficu tau in continuare;)

#3
Heya. Ti-am citit ficul si m-am gandit sa iti las un comm.
Deci, in primul rand nu am gasit greseli de exprimare, deci asta este foarte bine. In unele fraze, gen : " De pe coridorul placat de placi de marmura al palatului ", ai repetat unele cuvinte si nu suna bine. Cred ca ai avut doua chestii de genul, dar sa zicem ca se pot trece cu vederea. Nu am ce comenta in privinta naratiunii si a descrierii, desi puteai sa detaliezi putin mai mult. Cred ca iti era foame, pentru ca ai mancat niste virgulite, dar se mai intampla. Si apropo, la cuvantul " panbligi ", nu era chestia cu m inainte de p si b ? :| eh, lasa ca o sa corectezi tu :-j
Altceva nu am de zis, asa ca astept urmatorul capitol. Ja ne si succes la next >:D<
[Imagine: cats-7.jpg]

#4
(25-12-2009, 03:43 PM)Denny-chan A scris: [SASUSAKU]Roz-ca-orhideea. Ce titlu e ăsta, fată dragă?
Cap 1 Arată`mi o carte unde scrie "cap".


De pe coridorul placat de placi de marmura al palatului Placat de plăci de marmură? Ţie îţi sună bine? Placat cu plăci de marmură.,se auzeau numai urlete de oameni aflati in continua graba.Coridorul era unul lung si inalt sprijinit de stalpi bizantini luciosi Păpuşă, un coridor nu poate fi sprijinit de ceva.: pe de-o parte si de alta se gaseau usile de dimensiuni impresionante mereu gratioase Nişte uşi nu pot fi graţioase..Podeaua era asemenea unei oglinzi albe placate cu marmura grea si scumpa Marmura e grea, nu era necesar să menţionezi..Tavanul era decorat cu fel si fel de candelabre de diamant cu lumanari groase si albe parfumate si becuri intense Becuri intense? O_O Poate: Becuri cu lumină intensă..
Slujitorii alergau din toate partile fiecare ocupat cu cate ceva.Numai pasi grabiti si grei si trantituri de usi auzeai de la parterul castelului.
In mijlocul coridorului sosi o femeie cu parul rosu si niste ochi verzi.Purta o rochie lunga si infoiata de culoarea turcoazului,cu maneci stranse pe incheietura si cu volanase.Parul era prins intr-un coc impletit si se invartea ca o balerina pe mijlocul holului.Avea in jur de 38 de ani. Asta numeşti tu descriere? Nu`mi exprimă nimic.Dansa tipa la slujitori indrumandu-i la locurile lor.
- Haideti, oameni buni!E miezul zilei si voi inca nu ati terminat pregatirile !Deseara e balul ceremonial al printesei.Implineste 17 ani!Goku, du florile astea in sala de bal.
- Maria ta, zise Goku, tremurand din picioare Cum să tremure din picioare? Poate: Zise Goku, în timp ce picioarele îi tremurau. cu vaza de orhidee roz in mana, printesei ii plac orhideele, in special cele roz!De cand am pus trandafirii, in sala acum doua saptamani, toarna punch in ei.Dansa insista la orhidee.
- Bine Goku, mergi inainte si arunca toti trandafirii!
Dupa doua ceasuri de tipat si dirijat ,in sfarsit se instala linistea pe coridoare si de-a lungul palatului.Sala de bal era ovala si impanzita de jur imprejur cu ghivece imense de orhidee roz.Parfumul lor imbietor ametea orchestra venita la repetitie in sala.
Toti se asezara pe scaune, iar dirijorul isi lua locul in fata lor intinzand mana cu batul.El era o La ce gen este om, scumpo? Cunoştiinţele mele generale îmi zic că este la masculin, deci "un". om varstnic cu parul dat peste cap si alb ca nametii.Ochii mici erau concentrati pe note si ritm ,iar gura usor deschisa cu barba-cioc tot alba.Se lasa condus de vantul muzicii si porni totul lent.Viorile incepura sa-i cante ,iar violoncele la fel.Cand isi lasa bratul brusc in jos, manevrand batul brutal tonalitatea urca inalt devenind asruzitoare si vioaie.
Trompetele se bat la intrecere cu tobele,vioarele auzindu-se slab printre atata muzica aprinsa.Usiile se deschid deodata si acest zgomot aproape intrerupe orchestra.Inauntru soseste o fata zvelta si cu un trup mladios.Fata ei era firava si gingasa,ochii verzi ca smaraldul luceau in lumina candelabrelor.Buzele sale subtiri si rujate intr-un ruj rozaliu asemenea cu parul.Parul batea pe umeri si era roz deschis lasat liber.Doua suvite i le prelingeau pe obraji, despartite de o coronita fina de argint.Rochia era voluminoasa si infoiata pana la glezne si cu umerii goi.Culoarea de un sange aprins era foarte usor de observat.
Fata incepu sa danseze in cerc, ca un copil, avantadu-si manecile largi ale rochiei, care deveneau libere de la cot in jos.Dirijorul intrerupse corul si se intoarse catre ea.O opreste cu un val de aplauze ,ea facand o placaciune.
- Deci sunt pregatita de dans? intreba ea mieros.
- Printesa Sakura,totul este dupa placul Mariei Tale!Dansati divin Maiestate!
- Mersi ,Frantz si continuati sa repetati!Oh..vad ca au adus orhideele mele roz!Miros minunat!rosti Sakura, dupa ce ruspe o floare si o agata dupa ureche.Ea isi facu vant si disparu din camera.
Seara incepura sa sune din nou cantecul orchestrei si invitatii sa se adune in sala.Tot felul de tinute care mai de care se zareau acolo.Fetele purtau rochii infoiate si lungi pana la glezne, iar baietii costume largute sau fracuri.
Pentru cateva clipe se facu bezna in sala.O lumina galbena de reflector se abatu pe usa,apoi o voce intensa si groasa striga:
- Dragi invitati...Va prezint pe Maiestatea Sa printesa Sakura Haruno de Fiore!!! Observ că eşti foarte generoasă, dar îmi e de ajuns un singur semn de exclamare.
Cu toti incep sa aplaude tare dupa anunt.Usiile se deschid trantindu-se la perete.Sakura se arata cu un zambet deschis pe buze.Face cu mana oaspetilor.Purta aceeasi rochie rosie si orhideea la ureche.Lumina se aprinde din nou.Orchestra incepe un vals usor.Curand se formeaza cupluri doi cate doi si incep sa danseze.Sakura se duce sa savureze o cupa de sampanie.Sorbi din cupa apoi se aseza la masa prinvind la oaspeti.
Dupa terminarea valsului, cu totii se opresc .Afara incepe un joc de culori si zgomot pe cer.Un foc de artificii pornit in cinstea celebrarii de 17 ani.Oaspetii incep sa cante la multi ani Sakurei ridicand paharele in sus.
Ea zambeste si multumeste stins.
O noua melodie porni si parea mai vioaie.Fata se arunca Se aruncă? Se avântă suna mai bine. in mijlocul multimii, cuprinzand doua panbligi Panbligi poate ai tu în cap, da` Sakura cred că a cuprins două panglici. de matase si se învârti cu ele.Dupa ce si-a terminat numarul, facu o placaciune, scufundandu-se in valul de aplauze.
- LA MULTI ANI!!! Un singur semn de exclamare.
Pe urma o bubuitura, ca o taietura, se auzi. Bubuitura nu este ca o tăietură. Candelancrul Candelabrul se desprinse din fire si cazu. Sakura fu impinsa de un tanar brunet mascat.Nu se vedea nimic decat buzele carnoase si ochii negri ca noaptea.Purta costum negru si cizme de piele stranse pe picior.Scoase sabia si incepu sa ameninte in timp ce o cuprinse pe Sakura de gat.
- Inapoi cu totii, sau altfel iubita voastra printesa moare, chiar de ziua ei!
- D-da-mi drumul!Te implor!
- Roaga-ma cat vrei!Daca vreti s-o vedeti in viata,dati-va din calea mea!
Gardienii incercara sa intervina, insa fura injughiati pe loc cu o lovitura de sabie agera a tanarului mascat.O pana de curent intuneca imediat sala.Nu a durat decat un minut, dupa care s-au aprins iarasi becurile.Printesa a disparut cu tot cu mascatul, dar lasand in urma ei orhideea roz ce o purtase in par....

Oh, fetiţo! >.<""" Câţi ani ai?
Nici nu ştiu dacă am corectat tot, la cât de nervoasă eram când ţi`am văzut modul în care scri. Ţi`am şters anumite litere puse aiurea şi chestii din astea. Nu ştii să pui virgule. :| Estetica este îngrozitoare. După fiecare semn de punctuaţie pune spaţiu. Descrierea este foarte rară, iar atunci este doar descriere fizică. Oribil! Naraţiunea este bunicică, dar grăbeşti acţiunea mi se pare. Dialogul este mult şi sec. Pui semne de exclamare cu carul, de parcă asta ne trebuie nouă. Sincer, am fost dezamăgită şi îmi pare rău, căci cred că ai fi putut scrie mai bine.
Dacă te`a ofensat post`ul meu, dă`mi PM şi vorbim. :]
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.

#5
I'm here. . .Well,
Am citit capitolul asta si eu cred ca nu esti asa buna precum iti spun prietenele tele. Ai greseli majore de gramatica, totusi, am putea, desi foarte greu, sa trecem peste greselile de tastare, pentru ca deh', poate o avea viata tastatura, scrie ea ce vrea, insa sa nu sti sa pui virgulele unde trebuie? Ei bine, draga mea, aceste lucruri esentiale se invata in clasele primare, deci sa iti fie rusine , aceste lucruri odata ce nu le inveti iti va fi mai greu la sfarsit. Plus dasta sa te ridice profa ta de romana in picioare si tu sa nu sti sa-i raspunze, ei bine, de ce te-ai mai dus la scoala? Nu te critic doar iti spun, poate , am spus poate iti deschid ochii. Nici macar nu am citit in totalitate postul tau, dar mi-am dat seama ca e varza .
Actiunea e grabita. Unde vrei sa ajungi cu asta? Iar dialogul sec si obositor.

Alt lucru important la aceasta poveste este estetica. Dupa fiecare punct, semnul exclamarii /intrebarii se pune space, pentru ca estetica este unul dintre putinele lucruri care atrage userul sa citeasca. La tine in fic nu ma atrage nimic. Poti zice ca povestea e originala, ca e nu stiu cum, dar sa sti, anumite puncte trebuie respectate pentru a atrage userul sa citeasca.

Si al treilea lucru [mi-e lene sa mai zic mai multe lucuri si nici nu vreau sa te amagesc de Craciun ] este Titlul pe care l-ai ales .Este oribil ! te-ai inspirat din Alba-ca-zapada. Ei bine probabil este povestea in sine, daca nu ma insel. Acum mai trebuie sa o vad pe Sakura frumoasa iar pe sasuke bestia si le-am vazut pe toate. Va rog eu mult sa nu va mai luati dupa povesti ca se pierde tot farmecul. Aici este un forum in care normal ar trebui sa iti pui mintea la contributie sa scrii ceva nu sa plagiezi dupa povesti.

Nu vreau sa te amagesc mai mult de Craciun, insa ai mai multe probleme. Iti urez succes in continoare, iar alea doua de sus care zic ca totul e bine, ei nu e chiar asa, unele persoane vor doar posturi in plus nu sa ajute userul in sine.


P.S. : mai exerseaza ! Nu sti sa legi doua cuvinte bine. Daca ai ceva de comentat treci pe la Fan Fiction si citeste-mi one shot'ul . L-am postat pentru toti userii care nu stiu sa scrie ! Alta data sa nu va mai legati de mine ca stiu sa scriu mai bine ca voi ;) . Daca nu stiam atunci nu mai criticam cum fac altii care nu stiu sa scrie nimic . Nu mai criticati pana nu dati exemplu bun userului ! Si ma refer la persoane de ce au comentat si ficul tau [nu e Nya]
Orcine ar fi spus că aşa e Sfârşitul
Credeam c-o să fie cumplit, dureros
Când colo, sfidând la amurg răsăritul
Fu cum nu se poate mai pur, mai frumos . . .


[Imagine: 590860ruyjz7bfx6.gif]

[Imagine: chibi_2356.gif]
Tanya, chibi-ul lui SaKu_AnGeLs_SaSu

#6
Sysu imi pare rau ca vei primi un com destul de dur si de la mine dar nu am ce face. M-a cam dezamagit sa sti... Nici nu am avut rabdarea si cheful sa il citesc pe tot.

Sa incepem cu inceputul.... Titlul. Serios deci puteai gasi ceva mai bun. E chiar sec... "Roz ca orhideea" ? Mie nu imi spune absolut nimic.

Estetica... Aiurea rau sysu. Parca ai fi scris in timpul unui maraton. Nu trebuie sa te grabesti, ci sa faci treaba bine!!!

Descrierea... Ai ceva pe acolo dar e seaca rau de tot. Nu am putut sa citesc tot capitolul pentru ca m-a plictisit ingrozitor. Am luat pe sarite sa vad daca e cv de el. Deci descriere de clasa a 3a-4a pe acolo. Mai ai mult de lucru la ea.

Dialogul.... Cam sec sincer. Cam totul e foarte inapoiat.

Nu prea am ce sa iti zic pentru ca cei dinaintea mea au epuizat tot subiectul. Banuiam ca vrei sa imi afli parerea si sper sa nu te superi pe mine pentru commul asta insa eu nu sunt ca altii, care vin doar cu linguseli. Spor la scris sysu si evloueaza. Ca sa nu ne inghetam mana de pomana.
Daca am greseli ma scuzati ,dar ma grabesc ca ma arunca mama cu forta de la calculator :">.

#7
hei...am facut si eu un popas la ficul tau:study:...ideea e draguta si chiar originala(pe forum)....descrierea ar putea fi mai multa si mai intortocheata(nu doar "par roz" sau ceva asemanator)...actiunea e umpic cam fugarita, cineva o alearga, vezi cine si spune-i sa nu o mai alerge:grr:....dar pentru o idee draguta trebuie si gramatica si ortografie....singurul care mi-a placut pana la capat a fost titlul, probabil chiar o sa aiba legatura cu ficul pana la urma(chiar daca semana cu alba-ca-zapada e dragut)....sfat: scrie un capitol cand ai timp si multa inspiratie, dupa ce il termini il citesti odata ca sa adaugi mai multa descriere si inca o data pentru gramatica si ortografie, eu cred ca asta chiar functioneaza...astept sa vad daca vei evolua:bye: (sper ca vei avea cont de toate sfaturile chiar si de al meu, am citit mai muuulte ficuri inainte sa ma inregistrez)




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)