Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

#1
RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

[Imagine: 43677.jpg]

Rainbow este un anime inspirat din manga-ul cu acelasi nume, scrisa de George Abe si desenata de Masasumi Kakizaki.
Seria anime este produsa de Madhouse Studio, acelasi studio care a mai facut si anime-uri ca Vampire Hunter D: Bloodlust, Trigun sau Ninja Scroll, lucru care s-ar traduce mai simplu prin: grafica uimitoare.

Sunt anuntate 26 de episoade in total, din care au aparut pana acum 16.

Anime-ul RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin prezinta povestea a 7 tineri delicventi japonezi, inchisi intr-o institutie de corectie din Shio, intr-o Japonie a anului 1955, inca slabita dupa cel de-al razboi mondial. Inchisi intr-o celula mizera, intr-un loc in care sunt torturati, batuti si umiliti zilnic, incearca sa o duca la capat cu speranta ca intr-o buna zi le va fi mai bine.

In Rainbow le putem urmari viata de zi cu zi, suferintele prin care trec, prietenia stransa care se leaga intre ei si, intr-o mai mica masura, decaderea existenta in societatea japoneza de atunci.

Va avertizez din start ca anime-ul nu duce lipsa de scene de violenta (si nu numai). Producatorii afirma ca in modul acesta pot descrie mai bine atmosfera de atunci, lucru cu care sunt partial de acord. Scenele nu sunt insa foarte explicite (cu exceptia celor de violenta), si, cu mici exceptii, cele care implica abuzuri sexuale sunt fie nu foarte vizuale, fie mai mult se da de inteles ce se va intampla.

Nu am vazut decat primele 4 episoade, dar pana acum merge. Se prezinta cate putin din povestea fiecarui personaj pe episod insa accentul se pune pe ce se petrece in.. "inchisoare". Exista si un fel de morala la sfarsitul episoadelor, tragi cate o invatatura despre prietenie, viata si asa mai departe, lucru care m-a cam dezamagit putin.

Cand am auzit de serie, am fost foarte incantat. Ma asteptam la ceva in genul filmului Grave of the Fireflies. In schimb, am primit o serie anime pentru televiziune. Meh.
E drept, grafica e superba, personajele sunt interesante, povestea si conceptul sunt iarasi bune, dar am ramas cu impresia ca este putin cam fortat si stereotipic. In fine insa, nu zic nici ca e rau, doar ca nu ma asteptam. Sunt de-abia la episodul 4, mai sunt inca 22 de vazut deci poate ca e doar o impresie falsa.

Pentru cei interesati, eu am descarcat RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin de aici:
- http://www.cyber12.com/page-RAINBOW.html
- http://www.animecrazy.net/rainbow-nisha-...sode-list/

Pe Animecrazy pot fi si urmarite online. Exista insa unele probleme cu download-ul primelor episoade, care au fost sterse de pe site-urile unde erau gazduite, asa ca va recomand sa folositi Cyber12 pentru primele 10 episoade.

Vizionare placuta si va astept la discutii!

#2
Cum am vazut deja primele 14 episoade (inca 2 si ajung la zi cu el), continui cu review-ul, in speranta ca voi mai atrage persoane interesate de anime-ul RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

Contrar a ceea ce am crezut initial, Rainbow nu prezinta doar viata baietilor in institutia corectionala. Acolo are loc doar ceea ce poate fi considerat primul arc al seriei. Mai mult nu va divulg, pentru ca ar insemna sa va spoilaresc, si ar fi pacat.
Cert e ca a inceput sa se indeparteze destul de mult de ce credeam eu ca va fi si a devenit un anime bun, reusit, dar in nici un caz o drama in genul Grave of the Fireflies. Daca ar fi sa il compar cu ceva, ar fi seria Prison Break.

Personajele din RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

Cei 6 baieti:

[Imagine: jtnxn9.jpg]
- Rokurouta Sakuragi, zis si An-chan (Bro), e personajul in jurul caruia se invarte prima parte a serie. El e cel care ii ajuta pe baieti sa lege acea stransa prietenie si ii invata cum sa supravietuiasca si, cel mai important, cum sa fie oameni buni si demni. Cum pana sa fie inchis a boxat, e si un personaj foarte puternic, respectat si uneori chiar temut de ceilalti (dar nu si de baietii din celula 206 21 ). Cred ca il pot considera un personaj destul de mesianic, mai ales in conditiile in care alege de multe ori sa se sacrifice pe sine pentru prietenii sai, si are un suflet foarte bun.
Singura problema e ca Ishihara si Sasaki (despre care voi vorbi ceva mai tarziu), il vor mort, de unde si porneste conflictul si intriga primului arc din serie.

[Imagine: 2h3rmud.jpg]
- Mario Minakami, sau doar Mario, devine liderul neoficial al baietilor, calcandu-i pe urme lui An-chan. Cum a invatat sa boxeze de la acesta, dovedind a avea talent pentru asa ceva, isi foloseste aceasta abilitate de mai multe ori.
Ii seamana mult lui Sakuragi/An-chan, din aproape toate punctele de vedere, si are un caracter aproape la fel de nobil.

[Imagine: 53s5f7.jpg]
- Noboru Maeda, zis si Suppon (Turtle - Testoasa), e un baiat, vorba ceea, mic si-al dracu'. Ramas fara familie de mic, datorita exploziei bombei atomice, a invatat sa se descurce, in pofida staturii sale deloc impozante.
Descurcaret e putin spus, reusind sa isi castige existenta prin tot felul de smecherii.

[Imagine: 11rrpmu.jpg]
- Ryuuji Nomoto, zis si Baremoto (Uncovered - Descoperit), e "geniul" grupului. Initial, nu s-a integrat la fel de repede, dar a descoperit repede ca are niste prieteni adevarati, pe care se poate baza.
E foarte inteligent, si a fost creierul din spatele mai multor faze din anime. Dupa cum spunea el insusi, visul sau este sa ajunga bogat, avand suficiente idei in cap pentru asa ceva.

[Imagine: 2ccxtv9.jpg]
- Mansaku Matsuura, zis si Cabbitz (Cabbage - Varza), e mare, puternic si... mare. Poate fi considerat destul de tantalau si incet la minte, gandindu-se si visand doar la mancare, dar are un suflet foarte bun. Tine mult la prietenii sai si ar fi face orice pentru ei, avand si ocazia de-a demonstra acest lucru pe parcursul seriei.

[Imagine: fd7y4m.jpg]
- Tadayoshi Tooyama, zis si Heitai (Soldier - Soldatul), e un alt personaj puternic si dur. Dupa cum ii spune si porecla, visul sau este de a se inrola in armata, lucru pe care il si face. Initial, e printre primii care il provoaca pe Sakuragi la bataie, dar ajunge foarte repede sa il respecte.

[Imagine: mt33a1.jpg]
- Jou Yokosuka, zis si Joe, e poate personajul cu cea mai trista poveste. Desi nici unul dintre baieti nu a avut o viata usoara, toti avand tragedii personale care sa le innegreasca trecutul, Joe e parca putin mai lovit de soarta.
Nu e pe intregime japonez si a fost abandonat de mama sa atunci cand era mic. Alaturi de surioara sa mai mica, a cautat adapost la un orfelinat, numai pentru a se trezi abuzat sexual de catre directoarea cea batrana, urata si grasa. Mai mult, pana si Sasaki pusese ochii pe el si i-ar fi facut la fel daca nu interveneau ceilalti baieti.
Are o voce frumoasa si isi doreste sa ajunga un cantaret faimos.

Antagonistii:

[Imagine: 33dct2o.jpg]
- Ishihara e unul dintre paznicii din Scoala de corectie Shonan. Urat si la trup, si la suflet, iti e foarte usor sa il dispretuiesti. Ii abuzeaza constant pe baieti, ii bate si incearca sa ii intoarca unul impotriva celuilalt. Cel mai mult insa, il uraste pe Sakuragi, al carui secret il poate costa cariera si libertatea. De aceea, incearca sa il omoare. Sfarseste insa... ei bine, veti vedea. Nu e un sfarsit foarte frumos, atat va spun.

[Imagine: 2n6rtiv.jpg]
- Doctorul Sasaki e doctorul pedofil si homosexual al inchisorii, cu un apetit de nestavilit pentru baietei tineri. Mai mult, e si un personaj de-a dreptul malefic, care nu se da in laturi de la nimic si, desi Isihara e cel care ii bate pe baieti si face toata treaba murdara, e cel pe care ajungi sa il urasti cel mai mult.

#3
Mi-a placut anime-ul asta,unul din cele bune ale anului :chuu: L-am vazut cand era ongoing si nu am ratat nicio saptamana.Un adevarat slice of life,destul de trist uneori dar bun.Il recomand pentru calitatea povestii si a graficii mai ales.
[Imagine: haruhisuzumiya7.jpg]

Power of haruhism just knocked Kyon down :bv:

[Imagine: chibi_41.gif]
melli-chan, chibi-ul lui goddess




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)