Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Pericolul pandeste, la fel si dragostea.

#1
O sa fac si eu un fic. Nu am prea mult experienta, dar am citit multe ficuri si cred ca ma descurc.
Vreau sa-mi lasati multe comenturi ca sa pot sa ma corectez:D, nu conteaza cat de dure o sa fie, o sa ma descurc si o sa incerc sa fac ceva bun. O sa postez un Capitol la o saptamana.



Have fun!



Capitolul Unu





La naiba! De ce m-ai facut fata mama. Na, sa vedem cum o sa scoti tu pata aia mare de sange de pe cearceafurile alea albe.
Am fugit ca apucata in baie, de parca m-ar fi alergat un leu sa ma pape, iesind peste zece minute, imbracata, spalata si pieptanata. Urma sa merg cu mama, Doamna Faci Ce Spun Eu, la cumparaturi. Mereu ma cara dupa ea in toate rahaturile de supermarketuri si mall-uri. Mai bine nu ma duc.
Am alergat pana la bucatarie ( de obicei deabea daca ma misc ) , unde ma astepta, gata de plecare. Am intrebat-o unde mergem-de parca nu as stii-si a raspuns ca mergem sa luam rechizite.
O my God! Am uitat ca peste o saptamana incepem noul an scolar, ceremonia aia de deschidere unde toata lumea tipa si se misca de colo-colo, oribil. Absolut oribil
Cand am ajuns , mama a luat un carucior mare de parca am fi cumparat tot magazinul si am inceput sa ne plimbam printre rafturi. A luat carti caiete, ma rog obiecte de papetariedar, haine si accesorii.
Fusta cu pliuri si blugii negrii se asortau perfect cu zecile de cordelute si agrafe de par, dar stai...Ce tot vorbesc eu aici? Adica, I mean, parca as fi o pitipoanca obsedata de moda.
Venind vorba de pitipoance, abia astept s-o vad pe nesuferita de Maria, pitipoanca-de-nu-ma-uita ( alias: Pit ). Ce as vrea acum sa-mi infig degetele in claiele ei blonde, da' nu pot ca trebuie sa fiu usa de biserica in fata lu' mama.
-Rahat! Numai merge masina.
Ce?! Ce?! Ce?! Si acum ce naiba facem?!
-Luam un taxi.
Citeste cumva ganduri. Ooho! Eu nu merg cu niciun taxi. Cine stie ce betivi si-au facut felul pe acolo? Nu am dreptate? Am nu?
Tic-tac, tic-tac. Astie isi bat joc de noi. Zau! A trecut o juma' de ora de cand asteptam nenorocitul ala de taxi si al dracului daca vroia sa vina. Hm! Singurul care a venit era unul ocupat de un pusti de varsta mea care a zis ca nu-l deranjeaza compania noastra asa ca am urcat.
Blondul, (ca era blond) avea niste ochii albastrii superbi, pacat de ochelarii aia de vedere care ii acopereau. Erau moderni dar totusu ii stricau oarecum armonia, ca sa zic asa.

*


-Mamaaaa! De ce nu m-ai trezit? Acum o sa intarzii.
-Hai ca te duc eu, nu mai urla ca scoli vecinii.
-Da-i dracu' de vecini si misca-ti fundul ala de femeie de treizeci de ani in masina.
Intrasem in panica, cred ca deja se intrase la clasa.
Am fugit pana in clasa ( in ultima vreme fug cam des ) si am ciocanit usor la usa din lemn de cires.
-Intra!
Am auzit o voce groasa si ragusita, deci am dat de dracu'.
Am patruns intr-un final, era un profesor tanar, de vreo 25 de ani rezemat de catedra. Avea un corp, nemaipomenit.
Muschii ii se incordau si la cea mai delicata miscare.
-Erika, inchide gura, ca de nu mustele o sa-si faca apartament in ea.
A strigat idiotul si retardatul de Mike din ultima banca. Toata lumea radea, iar eu, ei bine eu eram toata rosie. Avea el sa mi-o plateasca mai tarziu.
Mi-am cerut scuze in fata dirigului si m-am dus in ultima banca de la geam, langa pustiul de saptamana trecuta ( nici nu-mi imaginam ca e cu mine in clasa ).
Domnul Bolton ( asa il chema ) ne-a dat orarul si a spus ca vrea sa mergem in parcul de langa liceu, asa, ca sa mearga anu' bine, asa ca iata-ne plimbandu-ne prin parc.
Ann ( Amelia ) se cam dadea la colegul cel nou. Intre timp ii aflasem si eu numele. Il chema Rabert.
-Hei, copii. Eu m-am carat acasa. M-am plictisit.
Am adaugat ultima fraza ca un fel de explicatie
-Sper sa dea masina peste tine si sa mori. Tarf-o!
Asta era Maria? Da. M-am intors catre ea. Mi se putea citii usor furia din privire.
-Ai spus ceva?
Poate nu vorbise cu mine
-Da, ca esti o tarfa.
Asta a fost. Am apucat-o de late si am inceput sa o trag cu toata puterea. Din reflex poate, a vrut sa-mi dea o palma. De fapt cred ca scopul era sa ma zgarie si a reusit M-am ales cu trei semne de toata frumusetea de la baza ochiului pana in coltul drept al gurii.
Deja intreuse masura. Norocul ei a fost ca Ann a luat-o din mana mea inainte sa ma dezlantui. Aveam o mie de draci si ma ustura fata ingrozitor.
M-am carat de acolo inainte sa vina profu si am pornit spre casa pe jos.
M-am ciognit de Robb care nu avea o expresie tocmai placuta.
-Ce-i?!
-Nimic, haide te duc eu cu masina.
Politicos. Mersi, dar sa nu te astepti sa-ti multumesc cu voce tare.


Edit Lynn : Mutat la Original

acum dupa mii de alegeri, m-am gandit sa pun poze cu personajele:D

Erika: http://i29.tinypic.com/2e5mfwl.jpg
Robb: http://b2.imgsrc.ru/f/fanofsven/7/12796797KCX.jpg
Maria: http://imacwallpapers.com/wallpapers/a00...08x230.jpg
Ann: http://images.quizilla.com/S/SI/SIL/Silv...otgirl.JPG
Mike: http://b2.imgsrc.ru/f/fanofsven/0/12809180aQd.jpg
Domnul Bolton: http://b2.imgsrc.ru/f/fanofsven/5/12796885MWt.jpg
Mama Erikai: http://img2.ak.crunchyroll.com/i/spire4/...0_full.jpg
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#2
Buna! Sa vedem ce ai facut tu pe aici......Pai....descriere nu ai deloc...vechea vorba, e plecata in vacanta. Naratiune...ai..nu prea multa, si iti trebuie..crede-ma. Actiunea este toata grabita si sincer am inteles secvente din ea. Dialogul este mult, poate putin cam mult peste cam cat trebuia sa fie, sau cel putin asa este parerea mea, oricum nu este sec...ceea ce e bine. Greseli ai cu gramda. Fii mai atenta cand scrii si incearca sa te corectezi, inainte sa postezi capitolul mai uita-te o data peste el ca nu te ineci daca faci asta. Limbajul este de copil de clasa intai care nu stioe sa lege doua cuvinte. Chestiile alea scrise in parantezez le puteai pune cu apostrof. Ca sa ma expris mai pe intelesul tau mi se pare un capitol "sarac" ca sa zic asa. Incearca si tu sa il citesti cand ai timp. Numai prin felul tau dezordonat de a scrie aproape m-ai facut sa nu il mai citesc. Imi cer scuze daca te-am suparat, da-mi un pm daca te-a deranjat ceva sau lasa-mi mesaj la profil.

Succes in continuare!!!
Uita-te in sus...
Uita-te in jos...
Acum uita-te la mine...
Fac misto de tine!!! 10

#3
A fost bun. Unele greseli, hai sa le enumar: la unele parti mi sa parut ca ai uitat liniuta de dialog.
-unele fraze au fost puse cam aiurea , nu trebuia neaparat sa le pui in paranteze .
-descriere nu prea e.
-dialog , bunicic.
-sfarsitul cam grabit , dupa parerea mea.

-la fraza aia cuvantul "pape", nu prea suna bine. Daca ai vrut sa sune mai copilaros sau asa ceva atunci poti incerca prin descrierea comportamentului si a faptelor.
-"Doamna Faci Ce Spun Eu" De ce ai scris cu litera mare? Sau era si un punct pe acolo?

Stiu ca nu sunt in stare sa iti dau critici...
-la sfarsit "Politicos. Mersi, dar sa nu te astepti sa-ti multumesc cu voce tare." Trebuia sa apara si o liniuta de dialog sau asta isi spunea in minte?
-"Blondul, (ca era blond)" puteai spune "acel baiat avea parul blond..." si continuai sa il descri.
- ai mancat si niste cuvinte pe undeva pe acolo , cred, daca nu sunt inseamna ca nu am fost prea atenta==
Dar fic-ul e super , continua-l.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#4
Meow...

Am sosit!

Nu e cine știe ce începutul, ma refer la idee, dar... nah... e începutul.
Se cunoaste ca esti incepatoare in unele privinte. Incearca sa renunti la paranteze. Foloseste virgula si incearca sa descrii... de exemplu: Am alergat pana la bucatarie ( de obicei deabea daca ma misc ) puteai sa spui Am alergat pana la bucatarie, desi de obicei deabea daca ma misc. Parerea mea este ca se vede mai bine si in felul acesta iti dezvolti modul de a descrie[ si de a scrie in general].

Acum chiar ma abtin[nici n-ai idee cat ma chinui] din a fi rautacioasa la adresa ficului in unele privinte, deci gandeste ca nu e usor. Ideea e ca vreau sa critic ca sa te ajut nu doar ca să dau cu bățul in greșelile tale.

Un lucru de remarcat sunt de altfel multele greseli. De exemplu "vroiam" se scrie "voiam" fara "r" [am fost si eu trasa de urechi pentru aceeasi greseala]. Pe undeva ai un "dar", iar dupa el e o virgula, problema e ca virgula se pune doar inainte[in situatii mai rare se pune si inainte si dupa din caz ca faci o paranteza sau ceva de genu']. Exemplu: ei au fost acolo, dar, desi au avut intentii bune, sau plictisit de moarte.[din caz ca am gresit ceva, poate sa ma traga cineva de urechi?]. Cuvantul minunat[desigur ca sunt sarcastica aici] pe care l-ai folosit dupa propozitia -Sper sa dea masina peste tine si sa mori. se scrie fara cratima pentru ca e substantiv[cum e "scumpo", "iubito" etc. etc. etc.] Presupun ca trebuia si semnul exclamarii la final, din caz ca cea care a spus propozitia a strigat sau a vorbit tare.

In fine... reciteste de mai multe ori ficul sau roaga pe cineva care se pricepe sa iti citeasca si corecteze ficul inainte de al posta.

Cu privire la personajul principal[ce spun aici este strict parerea mea legata de continutul povestii, care nu inseamna ca ceva e bun sau rau, pur si simplu parerea mea] ma cam deranjeaza felul ei de a fi. Daca as cunoaste-o in realitate probabil ca nici n-as vorbi cu dansa, nici nu mai vorbim de prietenie. Chestia e ca ma deranjeaza persoanele care nu sunt multumite de nimic din jurul lor. Exemplu. Se duce cu mama la cumparaturi, iar atitudinea ei este de parca ar fi dusa intr-o sala de tortura, ca si cum mersul la cumparaturi era cine stie ce pedeapsa capitala[ in loc sa incerce sa se gandeasca probabil ca isi poate ajuta mama la cumparaturi sau alte lucruri]. Genul acesta de persoane ignorante ma deranjeaza. Poate toate acestea au un rol mai departe in poveste, desi acum nu vad nimic, insa deocamdata nu prea sunt atrasa de personajul principal, caruia i-am uitat numele[sau tu nu l-ai mentionat]. Sper ca pe parcurs se va schimba... poate.

Acum hai ca nu ma mai lungesc, ca am sa scriu un post cat capitolul povestii.... Sper ca nu te-a suparat comentul meu

See ya, nya.
Beware!!! IceCat it's always coming back!!!
Povestea mea>> Nu-mi poti lua si ultima suflare
[Imagine: button.png]

#5
scuze dar nu-l mai continui, voi incepe altul cat de curand, la care deja lucrez
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#6
Buna
Stiu ca ai scris ca nu vei mai continua ficul, dar iti las un com micut.
Vad ca ai volumul maricel desi esti o incepatoare o.O ........mi-ar placea sa fie si cosistent.Titlu pare a fi unul obisnuit care nu ma atrage cu nimic. Nu inteleg de ce lasi atat de mult spatiu intre cuvantul "Capitolul Unu" si fragmentul dat.
Ai inceput prea rapid si nici nu te-ai oprit sa descrii actiunea, locul actiunii sau sa caracterizezi moral si fizic personajele.
Citat:De ce m-ai facut fata mama.

Ea se intreaba ( nu stiu cine) logic ca in locul punctului pui semnul intrebarii.
Citat:Am alergat pana la bucatarie ( de obicei deabea daca ma misc )
Citat:de parca m-ar fi alergat un leu sa ma pape,
sa te pape ? adica sa te manance
Evita parantezele si mesajul introdu-l in contextul fragmentului sau sterge-l :-?? ...ai multe paranteze in text ca creaza impresia ca scrii un panou publicitar :|
Citat:unde mergem-de parca nu as stii-si a raspuns .......
Varianta corecta: unde mergem de parca nu as stii si a raspuns ........ cratima e in plus
Citat:O my God!
Oh my God!
Citat:Cand am ajuns , mama a luat un carucior mare de parca am fi cumparat tot magazinul si am inceput sa ne plimbam printre rafturi.
gresit >..> nu ai scris unde ai au ajuns ele.
Cand am ajuns in magazin, mama a luat un carucior care era a fi cel mai mare din toate celelalte de parca am fi cumparat tot din magazin si am inceput sa ne plimbam printre rafturi.
Citat: A luat carti caiete, ma rog obiecte de papetariedar,.........
Am luat carti caiete, ma rog obiecte de papetariedar,.......
daca faci o enumeratie mai fa si o descriere din cateva cuvinte >.>
Citat:Fusta cu pliuri si blugii negrii cese asortau perfect cu zecile de cordelute si agrafe de par
Citat:Adica, I mean, parca as fi o pitipoanca obsedata de moda.
Nu folosi cuvinte din engleza in caz ca ai ficul in romana. Poti folosi forma salutului, ok(bine) ..........dar nu ca actiuni de genul am "invedere"
Citat:da' nu pot ca trebuie sa fiu usa de biserica in fata lu' mama.
wtf, nu scrie cu prescurtari ca nu esti pe mess sau lasi un com intr-un post >.>".
Citat:-Rahat! Numai merge masina.
Ce?! Ce?! Ce?! Si acum ce naiba facem?
-Luam un taxi.
E dialog @-) si e prea sec, nu vad nici o stare o personajelor .
-Rahat! Numai merge masina.
-Ce?! Ce?! Ce?! Si acum ce naiba facem?!
-Luam un taxi

Masina e stricata dar nu tim de ce: ca sa spart o anevelopa sau nu mai are combustibil :-?. Ai facut terci cu taxiul si cu baiatul>.>.
Din prima parte a fragmentului nu am inteles mare lucru ca te-ai invartit in jurul cozii actiunii si cu asta basta. Ai scris de parca ai scrie o ecuatie la matematica, nimic in plus dar mult in minus.
A doua parte e cam aceeasi ca prima.....practic repeti totul.>.>
Citat:Intrasem in panica, cred ca deja se intrase la clasa.
Mai corect ar fi ca sa dat deja sunetul la lectie.
Cine e Erica :-? si cum arata ?
Citat:Ann ( Amelia ) se cam dadea la colegul cel nou
@-)De ce doua nume ? nu vad rostul la doua
Citat:-Ce-i?!
Ea il intreaba nu sta la indoiala daca da sau nu sau nu este mirata .
late - plete ca late are oaia >.>
Greseli gramaticale:
intreuse-intrecuse
ciognit- ciocnit
In concluzie, o sa enumar cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont :
- Nu folosi limbaj de mess sau cel copilaros
- Nu uita sa descrii locul actiunii
- Decrie mai amanuntit persoanajele m-ai ales cele principale
- Nu uita de stari, de sentimente .....
- Nu folosi paranteze in fragment
- Cand postezi un fragment citeste-l de mai multe ori ca sa-ti vezi greselile.
si asa mai departe .................
Cam prea e micut comul :)). Te astept cu urmatorul capitol :P
[Imagine: aaaakip.jpg]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Pericolul noptii Hitman 2 2.443 16-06-2010, 03:39 PM
Ultimul răspuns: IceCat


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)