Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Pericolul anime

#1
Well, mare e gradina.. -internetului- Si ca tot aparem pe lista neagra a acestui blog, nu m-am putut abtine sa nu dau un share pe aici.
Have fun! C:
http://pericolul-anime.blogspot.ro/
[Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so1_250.gif][Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so6_250.gif][Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so9_250.gif]

#2
OK am tras si eu cu ochiul pe acolo si din cate vad, asta e grav. Daca nu ma insel, jumatate dintre noi suntem criminali in serie. De unde si pana unde atata panica?
[Imagine: ak8THBQ.png]


#3
De obicei oamenilor le este frica de ceea ce nu pot intelege, prin urmare e mai usor pentru acestia sa elimine frica cu totul decat sa isi bata capul sa intre in esenta problemei pentru a o intelege mai bine si a trata nu doar simptomele, ci si cauza acestei temeri. E cam acelasi lucru ca in cazul cainilor maidanezi (doar cu importanta mentiune ca anime-ul inca nu a omorat pe nimeni in Romania, asa cum incearca sa insinueze acest blogger), unde e mai usor pentru autoritati sa le dea injectia la toti decat sa incerce sa inteleaga unde s-a gresit cu adevarat de s-a ajuns in aceasta situatie. La fel si aici, mai bine sa elimine toate canalele TV si forumurile care promoveaza anime-ul decat sa se asigure ca acesti copii nu sufera de vreo tulburare de personalitate or something si primesc o educatie potrivita pentru a nu confunda fictiunea cu realitatea.

Incerc sa nu fiu subiectiv aici, deoarece adevarul este ca nu toate anime-urile sunt potrivite pentru a fi vizionate de orice categorie de varsta, fiindca oricat de openminded am vrea noi sa fim, nu cred ca ar fi bine ca un copil de 12 ani sa vizioneze,bunaoara, Akira sau Elfen Lied, insa atata timp cat post-urile TV care difuzeaza aceste anime-uri insotesc fiecare program cu atentionarile parentale de rigoare, eu unul nu vad unde este ilegalitatea acestora. Mai departe depinde de parintii acestor pustani sa se asigure ca acel copil nu intra in contact cu astfel de programe, dar asta nu se aplica numai anime-urilor, ci oricarui program de divertisment, prin urmare mi se pare nejustificata aceasta adversitate exclusiv indreptata impotriva acestora.

Cat despre forumurile anime, in momentul de fata internetul nu este reglementat de o institutie a statului(cu toate ca in aceasta perioada se fac demersurile pentru ca mediul online sa treaca sub controlul CNA, insa sa speram ca nu se va realiza acest plan), deci este liber si fiecare are dreptul sa puna ce continut doreste, atata timp cat nu incalca direct vreo lege propriu-zisa din codul penal (gen pornografie infantila), insa din cate stiu eu niciunul din acele site-uri enumerate nu pot fi condamnate ca ar promova vreun delict. Ca unii useri o mai iau razna, pentru asta exista disclaimer, un mediu virtual nu poate fi gasit raspunzator pentru comportamentul a catorva useri.

Ma gandesc ca tipul care scrie acele articole are ceva personal cu anime-urile, probabil e ofticat ca a murit Itachi or something si nu stie cum sa-si exprime frustrarea 21.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#4
@Joffre
I agree with you, of course. Dar daca vrei sa aduci argumente gen "Am invatat multe din anime, lucruri legate de prietenie, cat de important e sa deschizi ochii la ce gasesti in jurul tau, etc" ma gandesc la faptul ca aceste lucruri nu sunt importante. Ce poti sa inveti de la un personaj fictiv, ohmygosh, nici nu exista, wtff?? Ce e important aici e faptul ca un copil/adolescent nu poate sa faca diferenta dintre fictiune si realitate numai daca e fortat sa traiasca in realitate 24/7. God forbid sa avem voie sa iesim pentru cateva ore din rutina zilnica si sa ne relaxam. Si daca e vorba de violenta, vreau sa scoata si Tom&Jerry pentru ca simt ca devin din ce in ce mai violenta si cand vad o tigaie langa mine, simt nevoia sa ii dau cuiva in cap cu ea. Chestia e ca incerc sa le explic oamenilor ce si cum dar de la un timp ignoranta lor ma oboseste asa ca ii dau pace.
PS: Dude, ai un obicei de a face oamenii sa isi aminteasca all those heartbreaking moments. I'm like, sad and stuff.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#5
Daca o mana de copii nu stiu sa diferentieze fictiunea de realitate si se apuca, stiu si eu, sa se arunce de pe blocuri in speranta ca pot zbura, eu una o numesc selectie naturala. Am dat si eu de site-ul asta cu putin timp in urma si am ramas absolut oripilata de ce am citit acolo, bucurandu-ma in acelasi timp ca nu a mai fost actualizat de vreo patru ani. Tonul creatorului si inversunarea cu care a scris aberatiile acelea ma duc intr-adevar cu gandul la ce a zis @Joffre si anume ca trebuie sa aiba vreo vendeta personala importriva animeurilor, altfel nu imi explic de ce contribuie cu asa pasiune la dezinfomarea asta in masa.

Desigur, exista animeuri pentru toate varstele. Exista animeuri pentru copii mici de tot si animeuri care nu le sunt absolut deloc recomandate. La fel cum exista filme Disney si filme de groaza, full of gore and everything. E pur si simplu vorba de o selectie mai atenta a lor si de responsabilitatea parintilor de a se informa si de a pune niste restrictii cu cap. Inteleg sa nu-ti lasi copilul sa vada Elfen Lied, dar de ce i-ai interzice si Kimi ni Todoke sau mai stiu eu ce? Nu faci decat sa alegi calea mai usoara si, in ciuda a ceea ce ai vrea sa realizezi, copilul tau va sfarsi a fi mult mai intrigat de toate cate i le interzici. Sa fim seriosi, putini parinti mai stau acasa toata ziua acum, din cauza serviciului. Daca un copil chiar vrea sa vizioneze ceva, o va face pana la urma. Atata doar ca in respectivul proces se va simti tradat si neinteles de parinte si va simti nevoia si mai acuta sa se ascunda.

Apropo de dezinformarea asta in masa, intregul blog imi aduce aminte de perioada din scoala generala cand tata a realizat ca ascult rock si port "geanta tip postas". Conform website-urilor care circulau la vremea aceea, eram emo, mergand probabil undeva spre satanism, asa ca tata - biet om usor influentabil de orice zice altcineva, mai putin propria fiica - m-a purtat prin nenumarate discutii si "interventii" ca sa ma apuca pe "drumul cel bun". Same thing goes for this. Multi parinti nu sunt informati, nu inteleg si atunci se panicheaza si cred ca fac ceva bine. Citesc site-uri dinastea duse la extrem si li se pare ca au gasit adevarul suprem pentru ca au ideea asta eronata in minte cum ca "desenele animate" sunt nice and cute and fluffy, fara a realiza ca noi ne-am uitat de mici la Justice League, la Spider-Man, sau la cum se bateau Tom si Jerry.
[Imagine: 1CGzWYg.png?1]
Thank you, Geesushi! ^-^
"these are the days that must happen to you"

#6
@DeDal N.


Nu sunt sigur daca ai fost sarcastica sau nu in prima parte a post-ului tau, dar sa spunem ca da 10. Daca era vorba numai de prietenie, lectii de viata, nu am mai fi aici discutand despre acest subiect. Respectivul blogger se refera exclusiv la actele de violenta si agresivitate care vin odata odata cu vizionarea anime-urilor, sa spunem, mai vizuale, prin urmare cand am vorbit de acea paralela fictiune-realitate, m-am referit exclusiv la scenele care promoveaza aceste actiuni. Cand se ajunge ca in China unii elevi sa creeze propriile Death Note-uri si sa scrie numele persoanelor cunoscute pe care le vor moarte, nu cred ca poti sa ai pretentia de la respectivii ale caror nume au fost transcrise sa inteleaga ca acei elevi au invatat si lectii de viata din acest anime, nici pe tine nu te-ar mai interesa, mai ales daca esti in afara fenomenului. Prin urmare devine irelevant sa vii cu astfel de argumente in apararea acestor copii, e limpede ca traiesc o fictiune, una destul de reprobabila.

Daca nu ai fost sarcastica, ignora acest post XD.

Citat:PS: Dude, ai un obicei de a face oamenii sa isi aminteasca all those heartbreaking moments. I'm like, sad and stuff.

Sorry for that, dar din pacate subiectul este si el unul destul de delicat, so era de asteptat sa trezeasca astfel de sentimente la un moment dat, mai ales ca pot fi destul de cinic cateodata. Sper sa iti treaca repede Smile
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#7
@Joffre
Cam 90% din acel post e sarcasm. Si cat despre violenta, cum a spus si @DreamGirl , daca sunt persoane ce ajung pana acolo, sa macelareasca pentru ca asa au vazut in anime sau sa gaseasca diferite modalitati pentru a ucide alti oameni, like a Death Note, dude, aceea e problema lor. Nu poti sa dai exemplu o persoana sau chiar cateva si sa spui ca asta face toata lumea. Niciodata nu ai sa ajungi sa multumesti marea de oameni ce sustine ca aceasta arta e diavolul pentru ca uite, uite ce face din copiii nostrii. OK, daca nu vrei ca odrasla ta sa devina a fucking killer, ai grija de el, fii sigur ca nu tortureaza animale si acorda-i atentie. Nu da vina pe o forma de exprimare daca tu nu esti in stare sa il supraveghezi. Nu conteaza cate bloguri de genul asta am sa mai gasim plutind pe net, sunt 150% sigura ca nici un argument adus pe persoane de genul acela imi va schimba parerea despre anime sau ma va pune pe ganduri.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#8
@DeDal N.

Tocmai de aceea am subliniat in primul meu post ca anime-urile nu ar trebui gasite vinovate pentru obsesiile nesanatoase ale anumitor adolescenti cu teme recurente din acestea. Ele in cel mai rau caz ofera un mod de exprimare a acestor tulburari de comportament, dar nu reprezinta si cauza acestora, prin urmare interzicerea lor nu va rezolva absolut nimic, deoarece respectivul mai mult ca sigur va da peste alte surse de divertisment care sa ii scoate din latenta frustrarile: jocuri video (GTA, de exemplu), seriale (Dexter, Hannibal) si asa mai departe. Suntem pe aceeasi lungime de unda, doar ca vorbim din puncte de vedere diferite.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#9
@Joffre
Ma bucur daca e asa. Dar spune-le asta parintilor ce cauta cu disperare un vinovat pentru comportamentul bizar al copilului, un vinovat ce nu ar fi ei sau ADN-ul lor. De parca un adolescent e un monkey see, monkey do.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#10
Citat:De obicei oamenilor le este frica de ceea ce nu pot intelege, prin urmare e mai usor pentru acestia sa elimine frica cu totul decat sa isi bata capul sa intre in esenta problemei pentru a o intelege mai bine si a trata nu doar simptomele, ci si cauza acestei temeri. E cam acelasi lucru ca in cazul cainilor maidanezi (doar cu importanta mentiune ca anime-ul inca nu a omorat pe nimeni in Romania, asa cum incearca sa insinueze acest blogger), unde e mai usor pentru autoritati sa le dea injectia la toti decat sa incerce sa inteleaga unde s-a gresit cu adevarat de s-a ajuns in aceasta situatie. La fel si aici, mai bine sa elimine toate canalele TV si forumurile care promoveaza anime-ul decat sa se asigure ca acesti copii nu sufera de vreo tulburare de personalitate or something si primesc o educatie potrivita pentru a nu confunda fictiunea cu realitatea.

Incerc sa nu fiu subiectiv aici, deoarece adevarul este ca nu toate anime-urile sunt potrivite pentru a fi vizionate de orice categorie de varsta, fiindca oricat de openminded am vrea noi sa fim, nu cred ca ar fi bine ca un copil de 12 ani sa vizioneze,bunaoara, Akira sau Elfen Lied, insa atata timp cat post-urile TV care difuzeaza aceste anime-uri insotesc fiecare program cu atentionarile parentale de rigoare, eu unul nu vad unde este ilegalitatea acestora. Mai departe depinde de parintii acestor pustani sa se asigure ca acel copil nu intra in contact cu astfel de programe, dar asta nu se aplica numai anime-urilor, ci oricarui program de divertisment, prin urmare mi se pare nejustificata aceasta adversitate exclusiv indreptata impotriva acestora.

Cat despre forumurile anime, in momentul de fata internetul nu este reglementat de o institutie a statului(cu toate ca in aceasta perioada se fac demersurile pentru ca mediul online sa treaca sub controlul CNA, insa sa speram ca nu se va realiza acest plan), deci este liber si fiecare are dreptul sa puna ce continut doreste, atata timp cat nu incalca direct vreo lege propriu-zisa din codul penal (gen pornografie infantila), insa din cate stiu eu niciunul din acele site-uri enumerate nu pot fi condamnate ca ar promova vreun delict. Ca unii useri o mai iau razna, pentru asta exista disclaimer, un mediu virtual nu poate fi gasit raspunzator pentru comportamentul a catorva useri.

Ma gandesc ca tipul care scrie acele articole are ceva personal cu anime-urile, probabil e ofticat ca a murit Itachi or something si nu stie cum sa-si exprime frustrarea 21.
Ai dreptate. Tre' sa moare.
Eu cred ca nu are dreptate bajatu cu blogu.
Eu nu poate sa omor oameni si la mine la scoala nu e cluburi. Daia ma uit la anime ca e frumoase, ma regesesc/linistesc si invat cum sa traiesc. Abia astept sa cresc mare sa-mi dezvolt sarenganu' si sa-mi omor dujmanii.
Acum ca am trecut de reclama la danonino o sa ma amuz incontinuare de posturile consistente pe baza unui blog foarte abstract.
Daca tot se scriu posturi bune mai bine a-ti face un topic despre industria moderna si influenta asupra tinerilor sau ceva de gen.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Breakout Anime News: Nihonomaru anime&manga Database! ellymate 0 5.239 15-09-2013, 01:34 PM
Ultimul răspuns: ellymate


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)