Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Pareri...

#1
Poate titlul nu este tocmai explicit, dar o sa incerc sa ma fac inteleasa.
Credeti ca din acest gen anime aveti ceva de invatat, va educa in vreun fel, sau are vreun inteles?Sau este doar o "delectare" a unor fete/baieti care vor sa fie nonconformisti sau smecheri(adica se uita tocmai pentru ca cineva le zice sa nu)?

Dupa mine, trebuie luata ca atare si aceasta latura a unor persoane.
Fiecare poate sa se uite, pregatit oentru a descoperi alte "orizonturi", si nu pentru lipsa de ocupatie.Spre exemplu "Okane ga Nai" iti dezvolta parerea despre umanitate mai mult decat "Mew Mew Power" la care te uiti datorita graficii sau lipsei de ocupatie(ma rog...sau alte posibile motive, am dat si eu un exemplu, nu sariti fani...)
Trebuie sa fim spontani, deschisi, nu sa ne holbam la Tom si Jerry, sau la Grasuta mea frumoasa toata ziua.
Eu cand auzeam de un viol la TV, mama, bunica, nasa plangeau, se agitau, eu nici nu puteam concepe ce-i aia, si nu pentru ca nu stiam sensul, pur si simplu nu pricepeam gravitatea, sau insemnul pe care l-a lasat actul pe acea persoana.Dupa ce am privit cateva yaoi nu am ramas socata, din contra, am inceput sa inteleg cam care este problema.


Nu cred ca ar trebui sa fie un subiect tabu, daca nu erau anime, spre exemplu eu nu m-as fi gandit niciodata la psihologia omului, si nici nu as fi incercat sa-i inteleg pe unii.

Astept parerile voastre...
[Imagine: sigdn.jpg]

The old bastard left his ties and his suit
A brown box, mothballs and bowling shoes







#2
Parerea mea ...
Nu cred ca oricine vede relatiile fete&fete , baieti&baieti la fel .La inceput , va marturisesc nici macar nu voiam sa aud de animeuri yaoi !Mi se facea greata , adica mi se parea ceva total nepotrivit , anormal , scandalos !Primul anime cu tenta yaoi (nu e yaoi , dar a fost primul de acest ge pe care l-am vizionat) a fost Gravitation si a trebuit sa-l vad de doua ori pentru a-mi da seama ca Shuichi e baiat ... Bineinteles , cand am constientizat despre ce e vorba defapt nici nu am mai vrut sa aud de Gravitation , insa cu timpul ... Mi-am cam schimbat parerea.
Nu stiu cat sunt de educative aceste animeuri sau daca ar trebuii urmarite de oricine , insa iti ofera o lectie de viata foarte buna : "Nu conteaza pe cine iubesti , atata timp cat esti fericit !" (citat din Gravitation , care m-a impresionat).
Acum ... sunt mare fana yuri/yaoi , insa asta nu inseana ca in realitate mi se par chiar normale acest tip de relatii ... insa ... le accept.
Aceste animeuri merita urmarite , asa cum am zis si mai sus , pentru a intelege mai bine viata.
[center][Imagine: 2ibj691.jpg][/center]

#3
Pentru inceput...fiecare vede relatiile dintre persoane de acelasi sex in mod diferit.Unii le accepta,in timp ce altii le condamna.Dar aici vorbim de anime-uri.Pai,nu cred ca exista fata care sa nu fi auzit de Sensitive Phornograph,Haru wo daiteita sau alte yaoi-uri.Pot sa spun ca sunt ultimul "ragnet" in materie de anime-uri.Yaoi-ul e pe buzele tuturor fetelor,pentru ca vad ceva foarte diferit.Relatia nu mai este una normala,ci se bazeaza pe sentimentele si contactul fizic dintre doua persoane de acelasi sex.Si in plus,sunt atrase de aspectul personajelor masculine,care sunt WOW!Personal,eu ador acest gen.
Acest lucru nu se poate spune despre Yuri.Pur si simplu nu vad nimic interesant la el.
[Imagine: comanda1semnatura.png]
My sin is Pride.
I'm on my highway to Hell!
Yuki is my kamy-sama. So...Shut the f*** up!
Criticii nu-i pot ranii pe creatori decta cu permisiunea acestora.


You tried to hold me under, I held my breath
Alone and now you wonder, what I possess
Nothing you can say , nothing's gonna change what you've done to me
Now it's time to shine, I'm gonna take what's mine
While you're burning inside my light




#4
well...yaoiul in sine este o metoda prin care noi sa intelegem iubirea dintre aceste persoane care au atfel de orientare sexuala ci nu sa-i judecam.Probabil, japonezi vor sa ne arate partea buna a acestor cupluri.Oricum, acest gen de anime, va ramane mereu in topul preferintelor publicului feminin si chiar si masculin.Despre ei aducem vorba.
parerea mea...
-

#5
hummm... anime-urile n-au nimic... e adevarat ca unele chiar exagereaza cu dulcegariile si situatiile care te lasa uitandu-te ca prostul/a la ecran fara sa intelegi de ce e nevoie sa lungeasca anime-ul in asemenea hal, sau de unde pana unde s-a intamplat ceva anume... dar, ma rog... japonezii sunt cel mai perves neam din lume, asa ca n-are niciun rost sa-ti pui pre multe intrebari. <_<

realitatea e insa alta... Toata lumea e atat de incantata de yaoi... atat de incantata incat atunci cand caut posturi noi pur si simplu ma uit la categorie si sar peste fanfics... dar cati din acesti yaoi fans au vazut vreodata realitatea?

In anime-uri de cele mai multe ori unul din parteneri seamana mult cu sexul opus (remember Gravitation, Strawberry panic, si ar mai fi cateva, dar st chiar dp un maraton 'Ouran High School Host Club', deci n-am sa ma obosesc sa-mi mai amintesc altele azi...) iar lucrurile iau o figura usor idealista... dar realitatea e alta. si nu e nici pe departe cu sclipici si trandafirasi...

Sa intelegi violurile... humm... cred ca glumesti. Doar pentru ca ai vazut cateva anime-uri crezi ca asta e totul? Heh... nici pe departe... explica-mi atunci de ce un baiat de 18 ani si-a violat verisoara de 3 luni? aha, 3 luni. nu tu sani, nu tu sunete incitante (tre' sa fii bolnav la cap sa-ti placa sunetul unui copil plangand isteric), nu tu nimic...

so give me a break! singurul avantaj in anime-urile astea pana acum e acela ca usureaza ideea de a accepta asemenea lucruri... deci reduce incidenta discriminarilor...

am observat fenomenul asta: fetelor le plac yaoi, baietilor yuri (dar mai hardcore ma gandesc, pt ca astea 'moi' sunt bune numai daca ai insomnii...). E o oarecare fascinatie fata de sexul opus evoluata intr-o directie aleatorie... Dar ma indoiesc ca un anime poate ilustra chiar esenta unei relatii de acest gen...

Sunt bune ca antrenament antidiscriminare, dar cam atat...
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#6
S-a mai spus pana acum si de catre altii, yaoi este la moda in momentul de fata. Si din cauza asta sunt multi oameni care se uita initial doar ca sa vada despre ce e vorba. Cel putin eu cand aud pe cineva vorbind despre un anime, trebuie sa ma uit sa vad despre ce e vorba. Oricum pentru mine nu conteaza atat de mult daca este yaoi/yuri/hetero atata timp cat poveste se tine pe picioare. Ceea ce nu se intampla prea des in genul yaoi T_T O mare parte dintre aneste anime-uri sunt doar smut pur si simplu. Pe cand in yuri sunt niste povesti mult mai complexe si mai dezvoltate si atata timp cat nu e hentai, personajele se limiteaza la saruturi sau un pic mai mult, sexul nu este chiar atat de important. Inca nu sunt perfect lamurita de ce, dar asa sunt lucrurile. Poate ca e din cauza ca yaoi, ca mainstream, este mai recent decat yuri. De exmplu daca un baiet spune ca ii place sa se uite la doua fete sarutandu-se, nimeni nu zice nimic si accepta chestia asta ca fiind normala. Eh, daca o fata zice ca ii place sa vada doi baieti sarutandu-se, toata lumea se uita ciudat la ea.
Ah, si just for fun: exista un studiu stiintific care sustine ideea ca toti oamenii se nasc gay si ca exista o atractie mult mai mare pentru persoanele de acelasi sex decat pentru cei de sex opus, care se manifesta mai mult in copilarie (e.g. fetele se joaca cu fetele, baietii cu baietii, nu in sens sexual)

wow...nu are nici un sens ce am scris aici...

#7
unele animeuri yuri/yaoi te invata sa nu faci aceleasi greseli ca si anumitele personaje.
"Heh... nici pe departe... explica-mi atunci de ce un baiat de 18 ani si-a violat verisoara de 3 luni? aha, 3 luni. nu tu sani, nu tu sunete incitante (tre' sa fii bolnav la cap sa-ti placa sunetul unui copil plangand isteric), nu tu nimic..."
??? Scuze , dar practic nu avea cum , adik 21 nu este deloc logic ....Gandestete 18 ani ..3 luni? De unde ai auzit?? Javaleen? Esti sigur/a ca ii adevarat? O.O....
Sa revin la subiect.. ei bine eu ii dau dreptate Lisistrata , ceea ce vezi la stiri despre viloluri este ca si cum ai vorbi cu cineva despre cu a o violat pe y , dar altceva este atunci cand te uiti la animeuri si traiesti acele momente de teroare imipreuna co personajul.....
Deci, parerea mea este ca animeurile te ajuta uneori in viata de zi cu zi...
[Imagine: post-1-1210617101.jpg]
In the world the sky is the same !!

#8
Ca si voi, nu tuturor le place acest gen si intr'adevar, nu e de condamnat.
Eu personal ma consider o maniaca a yuriurilor si yaoiurilor si pot spune ca au un continut aparte, plus ca doua persoane de acelasi sex fiind impreuna dau dovada de mai multa iubire si credibilitate avand in vedere ca asa ceva este considerat interzis. Poate ca bate usor spre isterie insa ce sa le faci saracilor oameni daca se iubesc?!..hey..trebuie si ei sa traiasca -_-'

Citat:Ceea ce nu se intampla prea des in genul yaoi T_T O mare parte dintre aneste anime-uri sunt doar smut pur si simplu. Pe cand in yuri sunt niste povesti mult mai complexe si mai dezvoltate si atata timp cat nu e hentai, personajele se limiteaza la saruturi sau un pic mai mult, sexul nu este chiar atat de important.
Si eu am observat yuriurile ca fiind mult mai bune decat animeurile yaoi 'de top' sa zic asa, la momentul actual.
Insa sa nu generalizam, sunt convinsa ca sunt si yaoiuri la fel de bune....
Anyway, aici e si de fiecare spre ce tinde..mie personal imi plac mai mult yuriurile. ^^

Citat:..."Mew Mew Power" la care te uiti datorita graficii sau lipsei de ocupatie(ma rog...sau alte posibile motive, am dat si eu un exemplu, nu sariti fani...)
Trebuie sa fim spontani, deschisi, nu sa ne holbam la Tom si Jerry, sau la Grasuta mea frumoasa toata ziua.
Dar daca Tom si Jerry le place unora asta e...xD
Plus ca MMP nu e chiar mare pix in domeniu de grafica...
Sa nu uitam ca majoritatea celor care vizioneaza acest tip de anime au varsta curpinsa intre 10-12 ani din cate am vazut.....soooo nu suna prea bine ca un copil de 10 ani sa priveasca animeuri yuri/yaoi cu tenta de pornografie, complexe, unde nici nu cred ca ar intelege esenta si s'ar plictisi teribil.

#9
Yaoi... poi cand te gandesti la asa ceva si esti fata nu inseamna ca esti proasta, obsedata sau mai stiu eu cum pentru ca nu e in realitate.
Nici in realitate nu ar fi o problema si prefer sa ignor acest subiect.
Dar ca sa te uiti la yaoi iti trebuie si putina coloana vertebrala pentru ca daca esti imatur, neintelegator etc, nu cred ca tre' sa te uiti deoarece sa intelegi gresit un yaoi... e foarte grav.
Si o spun din ce am observat si eu, mai ales din mentalitatea unui baiat care se uita la yaoi pentru ca am si eu o cunostinta si fiind baiat dar si mic de varsta, deci imatur nu a inteles ce e cu acel serial la care se uita si s-a simtit prost cand i-am explicat despre ce e vorba si de atunci isi tot face complexe ca ar fi "pe invers" (cum spune el) dar nu are nici o legatura.
Daca te uiti la yaoi nu esti nici pe invers, nici prost, nici obsedat etc, esti doar dornic de a cunoaste noi structuri si ganduri ale societatii.

#10
Daca am ceva de invatat din yaoi/yuri...hm, greu de zis, mai ales daca ma refer la partea pur sexuala, ignorand subiectul si povestea animeului, pe care le poti gasi la fel de bine si in alte animeuri.
Iar la faza cu discriminarea si bla bla, nu consider ca din cazua acestor animeuri ai putea sa-ti schimbi parerea.Pana la urma e si vorba de felul in care ai fost educat..adica daca ti s-a zis e absolut gresit ca doi oameni de acelasi sex sa fie impreuna, si ai crescut cu conceptul asta, nu-mi spune mie ca brusc iti schimbi parerea cum vezi Gravitation.Eu cel putin, si inainte sa stiu ce e ala yaoi sau yuri, ii acceptam pe homosexuali si in viata de zi cu zi, nu numai in niste desene.
Nu zic ca nu este totusi o metoda de a preveni discriminarea ( suna de zici ca previ gripa aviara 21 ), dar functioneaza intr-o anumita masura, si ca sa functioneaze, trebuie sa ai si o oarecare deschidere spre acceptarea acestui subiect.
Asa ca, ceea ce te indeamna sa te uiti cu ochii lipiti de monitor la yaoi si yuri poate fi ori plictiseala, ori placerea,dar in primu rand curiozitatea.Cel putin la mine curiozitatea e pe primul loc...si nu ma refer ca sunt curioasa sa aflu cum e sa fi gay 21 sau cat de mult se iubesc, ci sunt curioasa sa aflu modul in care gandesc acei oameni...mi se pare absolut fascinant.
Si inca ceva...daca iti plac aceste genuri nu inseamna ca esti gay 22.Adica daca unui baiat ii place yaoi ul e neaparat pe invers? Atunci si o fata care se uita la yuri e tot la fel nu? Spun eu ca nu...Si punct!
Cam asta a avut de zis una dintre cele mai inraite fane ale yaoiului.paa
Legile lui Murphy:
Daca ceva functioneaza, nu-i bine sa-l repari.
*
Sexul este unul din cele 9 motive ale reincarnarii. Celelate 8 nu sunt importante.
*
Tot ce e bun: ori e imoral, ori este ilegal, ori ingrasa.

*My anime list*




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)