Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

One-shots

#1
Cum scrie si la "description"... lipsa de ocupatie. Nu vor fi lungi, va spun de pe acum. Sa nu aud "e frumos dar scurt".
Anyway... orce critica e bine venita.
Titlul e pus doar ca sa fie acolo, daca o sa primesc comm'uri care cred ca titlul nu e potrivit atunci o sa dau un edit si o sa pun altul.

Memories [Amintiri]

Parca ieri totul se intampla... sa imi spui ca ma iubesti ca nu poti trai fara prezenta mea. Acele sentimente de dor ce se risipesc aievea ca si frumusetea dupa multi ani. Vezi doar acel lucru ce il face special, nu si falsitatea ce se ascunde dupa acea masca de om nevinovat.
Acel gust amar ce mi l-ai lasat ce inca nu s-a dus, a ramas acolo ca si
acele cuvinte de dragoste, soptite, in mintea mea.
Acum stau singura... asteptand sa ma strigi pe nume si sa imi cuprinzi mana intra ta. Cer prea mult? Se pare ca da. Trebuia sa imi deschid ochii la locul si momentul potrivit, asa poate nu mai eram cu moralul la pamant, asteptand ceva ce nu poate fi adevarat ce numai Dumnezeu mi-l poate da.
Totul repede a trecut... numai amintirile au ramas la fel. Totul merge inainte... numai eu nu, vreau sa raman in trecut. In acel trecut unde erai si tu. Nu ar fi frumos? Ca acele amintiri sa prinda viata?
Chiar daca mai dat uitari, eu nu pot face la fel. Tot ce am trait pana acum a fost iluzia vieti, acea iluzie ce o gasesti intr-un basm, ce prinde contur in propia ta lume.
Numai tu puteai sa imi alini inima, numai tu stii cata pasiune puneam atunci cand buzele noastre se atingeau... Numai tu.
Daca as fi stiut ca am intrat cu forta in viata ta dar am iesit cat ai clipi din ea numai prin decizia ta... atunci poate stateam cuibarita in pat in acea zi cand destinele noastre aveau sa se intalneasca.
Daca as fi stiut ca nu simteai nimic pentru mine m-as fi dat la o parte din calea ta, ca sa poti alege persoana cu care intreadevar vroiai sa iti irosesti timpul. Pacat ca acea persoana nu eram eu. Daca te-ai intoarce atunci nu mi-as mai asculta inima ci doar acea voce ce spune: "lasa-l pe el, refaceti viata". Ar fi greu, dar tu asta ai vrea.
Daca nu plecai tu atunci o faceam eu, daca tu nu ma paraseai poate o faceam eu cand as fi aflat... ca nici prietenie nu exista intre noi doi. Doar o aventura de o noapte.

Cam atat... o sa mai pun altul.
De data asta nu ma mai las batuta, indiferent de critici.

EDIT: Asa e mai bine?
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#2
Scrie şi tu cu font N O R M A L. Adică cu fontul setat de forum, pentru că aşa se vede nasol, sincer şi plus că e obositor să treci de la un font la altul când citeşti plus că fontul pe care l-ai ales este în sine cam obositor pentru citit. So, limitează-te te rog frumos la fontul propriu zis.

asteptand sa ma strigi pe nume - exprimarea asta este uşor forţată, probabil în vreo altă limbă ar suna mai bine dar în română cel mai bine ar suna : aşteptând să îmi strigi numele / să mă strigi ( e bine şi aşa pentru că este cu subânţeles ).
Totul repede a trecut - nu înţeleg :-? de ce ai inversat aşa cuvintele, nu e necesar şi e proză, nu e nevoie să încerci să bagi rimă sau orice ai încercat să faci prin asta, adică ... Nu e necesar. proza nu trebuie să fie neapărat aşa, plus că sună mult mai bine: Totul a trecut prea repede / A trecut totul repede, en fin, pricepi tu, aşa e oleacă forţat şi nu se aude chiar atât de bine având în vedere că e proză şi nu e în versuri sau ritmată per total.
daca mai dat - dacă m-ai dat. Cu cratimă pentru că se referă la " mine" ( ea, în fine ) Adică: Dacă pe mine m-ai dat uitării ( ca să înţelegi ce vreau să spun ) şi se tranformă în : dacă m-ai dat uitării - pe mine " m" .
iluzia vieti - iluzia vieţii /(cu doi de "i" )
intrun - într-un ( se scrie dezlegat! )
pentru mine m-as fi ( ... ) -- pentru mine, m-as fi ( era necesară o virgulă aici D: )

Textul e relativ ok, adică ai nişte lacune în ceea ce priveşte exprimarea, dar crede-mă că asta este ceva ce se redresează pe parcurs, adică trebuie să scri, scri, scri şi după să te uiţi la ce ai scris, recent şi mai de mult, o să vezi tu singură diferenţa. Este ceva ce se editează, se schimbă doar prin continuare, prin scriere în continuare, I guess. Cât despre greşelile de alt tip, şi astea se vor redresa la un moment dat, fii mai atentă. Dacă nu ştii sigur cum se scrie un cuvânt, poţi căuta pe DEX ( online ) sau să întrebi pe cineva. Sau te poţi pune la punct cu gramatica. Limba română e grea.
Ăh, cât despre conţinut, a fost chiar simpatic în felul lui. Nu mă aşteptam să se termine aşa one shot-ul. Ceea ce vreau să spun este că eu mă aşteptam ca tipa respectivă, personajul ales pt. one shot să spună la final ceva de genul :mi-e dor de tine. But, yeah, ea termină zicând: te-aş fi părăsit eu, boule! ( bine, asta e interpretare proprie =)) ) . În orice caz, destul de surprinzător. Mai ai de lucrat la descriere în ceea ce priveşte " captarea sentimentelor cititorului şi a atenţiei" însă pot preciza faptul că textul nu a fost rău, bunicel.

Baftă în continuare.

#3
Altul... si mai varza. Doar e facut de moa, o sa il corectez dupa ce il postez, ca na'... ma apuc de teme.

Doar un vis

Nisipul sticlos se imprastie in briza mari. Ochii cei de gheata privesc cum intunericul se lasa, soarele parca evaporandu-se, lasand ultimele raze ale ei sa se lumineze in reflectia apei. Mainile lungi si subtiri ating apa inspumegata, facand lin cercuri nevazute. Lacrimi ce odinioara erau de fericire acum se contopesc cu pielea ei fina, vrand parca sa uite de tepii veninosi ai vieti. Lasandu-se purtata de clinchetul nopti, in vise se pierduse. Umbre vi se miscau, incojurand oglinzile dureri, ce tipete de ajutor se fac roite in linistea morti. Find singura-n tacere, asteptand ca totul sa se sfarseasca. O lumina alba se facu vazuta. Un suras suav transforma totul in campii cu flori si lacuri netarmurite.
- " Hai sa ne jucam! " o voce plajina, ce imi amintea de mine in copilarie. Ma las pe vine, era divina privelistea... buzele rozali, un par ce se asemana cu piersica coapta, ochii mari ce exprima doar fericire. M-a luat de mana, am urmat-o - totul se intampla prea repede. Ma dusese in fata unei intrari facuta doar din marmura alba ce era coplesita de mangaierile blande ale soarelui auriu. Am vrut sa pasesc, insa o bariera ma impiedica. Cea ce ma tinea de mana, inainta. Eu strigam sa ma lase sa intru, se intoarse si zambi imi facu cu mana iar apoi imaginea ei disparu, lasand in urma petale patate cu sange. Speriata se trezi, era tot pe plaja, nimic din cea ce visase nu era real. Simti o mana pe umar, intoarse capul, dar nimic... nu era nimeni. Se uita in fata, nimic nu o surprindea. Incepuse sa fredoneze un cantec de dragoste, un raset o facu sa se opreasca.
" - Inca imi mai duci dorul? " Fata intorse capul, si incepu sa zambeasca printre suspine, totul era atat de frumos, parca nu era adevarat. Persoana ce o iubea se intoarse la ea, la fel ca la sfarsitul unui basm, totul se termina cu bine. Se apropiau unul de celalant, baiatul ii cumprinse mainile intre ale sale.
" - Nici nu iti dai seama, dar tu?" Astepta sa vada raspunsul persoanei din fata ei, buzele rosi se miscau usor.
- Trezeste-te!! O sa intarzi la scoala!
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#4
Patru pereti

Zambesc, sau e doar masca ce o port? Viata oare e atat de usoara pe cat se spune? Sau sunt doar zvonuri ce creeaza iluzii? As vrea sa stiu... sa vad, sa simt; ar fi atat de frumos. Insa... sunt inchisa intre patru pereti. Pereti ai imaginatiei mele, ce nu ma lasa sa calc in lumea primejdioasa. Nu simt si nici nu visez, sunt doar un suflet gol; sunt pierduta in trecut. Nu mai stiu ce inseamna dragostea, cum este sa fi dezamagit in prima ta iubire. Nu mai stiu ce inseamna sa mergi pe campii pline de crizanteme. Nu mai stiu cum este sa ii poti spune cuiva " prieten " . Toate aceste lucruri s-au pierdut... la fel ca o bucatica din sufletul meu, lasata departe de trup.


Adevarul

Simt ca sunt un actor intr-un teatru urmand un scenariu jalnic. Aud aplauze, oamenii aclamandu-ma. Oare conteaza? Toti sunt doar niste prefacuti; nimeni nu intelege arta. Sunt atat de schimbatori, acum ne aclameaza maine se dau in vant dupa ceva nou. Nu se pot hotara. Ce e asa de greu? Sunt scarbit de falsitatea ce muritorii ca noi cred ca pacalesc pe cineva cu ea.
" Te iubesc" apoi totul se inrautateste, il prinzi odata, de doua ori, insa a treia oara nu mai rezisti si vrei ca totul sa se termine. Nu putem zice "nu" dar nici "da" , suntem mereu intre. Asteptand ca altii sa i-a decizii pentru noi. Uni oameni sunt prea ipocriti, toti vor totul facant nimic, crezand ca nu totul se invarte in jurul lor. Fite peste fite, deja simt ca o sa innebunesc. Vor perfectiunea crezand ca ei sunt intruchiparea frumosului. Macar odata daca ar putea aprecia si ei pe altcineva nu doar pe ei... atunci ar vedea ca nu tot ce zic ei trebuie urmat. Adevarul vietii ce pentru uni nu poate fi conceput, pentru altii e doar un lucru comun. Eu nu cred in adevar dar nici in iluzia ei, sunt intre, intre fericire si tristete, lacimi si un zambet. Sunt intre, niciodata de partea cuiva.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#5
Urmatorul one - shots il dedic lui Dizzy , iubirea mea . >:d< Si sotia mea in acelasi timp . ;;)

Pasiune


Saruturile lui imi mangaiau gatul, simteam cum sangele mi se urca in obraji. Atingerile lui fine pe corpul meu infierbantat ; gata pentru urmatorea miscare. Inima imi batea mai tare ca orcand, vroiam sa il am doar pentru mine. Eu si el. O lume unde noi doi sa ne iubim ca intr-o poveste de dragoste.
- Robert ? vocea mea era secatuita de vlaga, gemeam si suspinam din cauza dureri ce se intesifica cand baiatul de deasupra ma patrunse mai tare. Robert nu ma asculta, imi cumprinse mana intra lui si o saruta cu blandete dandu-mi de inteles ca totul va fi bine. Cand totul nu mai avea sa dureze mult am tipat scurt iar cateva picaturi de sange se imprastie pe asternuturile patului. Simtea cum tot trupul imi este murdar, vroiam ca totul sa dispara, sa fie doar un vis.
- Andreea, nu iti face griiji... esti langa mine. Ochii lui verzui ii priveau pe ai mei, am simtit un fior de placere pe sira spinari. Mana lui ma mangaia pe spate si imi saruta fruntea, plete blonde se linisteau pe umerii mei. Stiam ca el nu isi batea joc de bine, amandoi ne iubeam si am facut impreuna acest lucru, astfel avand amandoi de suferit daca ceva avea sa se termine rau. Bratele lui imi incojurau talia, parfumul lui ma inebunea. Isi puse barbia pe bratul meu si inchise ochii, era atat de adorabil, semana cu un inger din miturile stravechi. Ii mangaiam parul si il priveam docil, degetele mele se indreptau sper gatul lui... mana baiatului o atinse pe a mea si amandoi am inceput sa ghicotim amuzati. Ma intinsesm sper urechea lui, vocea imi tremura insa vroiam sa ii recunoasc dragostea. In aceasta zi am simtit pasiunea pe care altii nu au putut sa mi-o ofere.
- Te iubesc, Robert!
- Si eu.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#6
orcand- oricând. A fost greşeală sau foloseşti "renumitul" argou?
Ţi-am citit doar ultima lucrare care sincer nu m-a impresionat foarte mult; am văzut că ai fi vrut să "trezeşti" cititorul printr-o scenă mai fierbinte să-i spun aşa. Nu ai un vocabular foarte dezvoltat şi a fost o propoziţie care chiar a sunat naşpa, ca să spun aşa, tot în argou.
A fost scurt, într-adevăr, ai mai fi putut lungi cu descrierea sentimentelor Andreei, dar este alegerea ta.
Sfatul meu ar fi: mai citeÅŸte pentru a-Å£i dezvolta vocabularul.
Baftă!

#7
Buna. Am trecut si eu pe aici asa, mai in graba :]]. Am sa comentez ultimul one-shot pentru ca, trebuie sa recunosc imi este lene sa le citesc si pe restul. Deci ai avut o greseala de tastare pe care o ai si la semnatura : |. " Orcand " - > " oricand ". Iti lipsesc cateva virgule pe ici colo:
" - Robert ? vocea mea... " - > - Robert ? , vocea mea....
" am tipat scurt iar cateva.. " - > am tipat scurt , iar cateva...
Narezi la persoana intai, profita de asta, ce mama dracului ? Nu am simtit absolut nimic cand am citit acest one-shot. Pe viitor descrie mai mult si numai face povestiri asa de scurte. Fa-le mai lungi si mai atractive. Primul dialog nu prea isi avea rostul, defapt nu e dialog, acea rostire de nume sau chemare chiar nu e la locul ei. : |. Nu-i vad necesitatea, but numai conteaza asta. Deci, in concluzie: Succes in continuare :-h. Acest one-shot ma lasat rece ;;).
[center][Imagine: 2isxfr.jpg][/center]
Mulţumesc, Abbeh. Ly <3.

[center][Imagine: lh4lc.gif][/center]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)