Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

O noua criza ?..

#11
@ravner, nu incerc sa par mai "destpet", dar subliniez lucrurile care conteaza, gen inainte sa stai sa vorbesti despre subiecte grele, invata sa te adresezi corect gramatical. E penibil sa incerci sa abordezi o tema sau un subiect si sa nu stii sa scrii corect. Doar zic, asa...
QUOD ME NON NECAT ME FORTIOREM FACIT

#12
Hmm, de unde stii tu ca nu stiu eu scrie corect ?21 poate nu vreau eu sa scriu corect si nu ca ai fi tu regele gramaticii, da nu mai sari ca musca-n lapte in locuri unde chiar nu esti nevoit sa raspunzi, daca nu-ti place tie un topic mai bine scrii ununi moderator or w/e si iti va raspunde cu cea mai mare placere, pana atunci ciocu mic si jog de glezne. papa

[center] Sometimes Time Just Wont Repair Things..[/center]


#13
(02-10-2011, 06:39 PM)R-A-V-N-E-R A scris: Hmm, de unde stii tu ca nu stiu eu scrie corect ?21 poate nu vreau eu sa scriu corect ... pana atunci ciocu mic si jog de glezne. papa
Poate aÅŸa vezi mai bine ce ai scris.

@On: Atm suntem în criză - nu sunt destui bani, majoritatea locurilor de muncă sunt disponibile doar la patron/privat, unde nu te poţi plânge de nimic pentru că ştii că te poate da afară oricând *doar sunt destui care aşteaptă postul ăsta* iar preţurile au crescut considerabil faţă de alţi ani. Nu va fi neapărat o altă criză, va fi aceeaşi doar că se vor resimţi efectele mai bine, I guess.
[Imagine: p4KKzIN.png]
You could be the best of me when I'm the worst for you.
golden tragedy


#14
Ca revin asupra discutiei si sa-l linistesc pe Ravner care in loc sa recunoasca ca a gresit imi spune ca vorbesc in plus.In fine,ca sa te lamuresti mai bine, chestiile astea, gen crize economice sunt fenomene ciclice care sunt influentate de multi factori care sunt foarte invariabili. De exemplu, in ultimii 30 de ani au fost cateva crize mai mici sau mai mari care au influentat economia pana in prezent. Incepand cu, criza petrolului din anii 70, cand peste noapte seicii arabi au decis sa tripleze pretul petrolului, economia mondiala a inceput sa se clatine. Plus ca,un alt factor sensibil este bursa de valori care la cea mai mica problema, gen: razboaie, dezastre naturale, stari politice instabile, proteste sociale, incepe la fel sa varieze si sa afecteze toata economia globala.

Criza prezenta isi are inceputul acum vreo 10 ani, perioada cand in Statele Unite, Europa si Asia piata era prea saturata, populatia avea putere de cumparare, erau bani dar numai cumpara nimeni nimic. Piete de desfacere nu mai erau, producatorii erau nevoiti sa scade preturile, era fenomenul de deflatie, dar acest fapt antrena totodata datoriile sa inceapa sa creasca.
Intre timp SUA s-a angajat la 2 invaziic militare: Irak si Afganistan care costau si alea bani. Creditarea a inceput sa iasa de sub control si pana la urma, dupa 10 ani, a iesit situatia prezenta care a afectat tot globul mai mult sau mai putin.

Cu privire la Romania, in primul rand, stam sa zicem relativ bine fata de alte tari, gen Grecia, Bulgaria, Italia pe care le pandesc dupa colt, falimentul. Problema noastea este ca, nimeni nu face nimic sa previna acel scenariu sa ajunga si la noi. In al doilea rand, de 20 ani nu am invatat ce inseamna capitalism si ce inseamna sa fiim productivi in munca. Ca tara nu producem nimic semnificativ, importam mai mult decat exportam,fiscalitatea este zdrente, tara aste este intr o continua tranzitie. Recunosc, au fost cateva rezultate economice pozitive si ridicarea nivelului de trai, dar infime comparativ cu alte tari care la fel au plecat din comunism, gen: Polonia, Ungaria, chiar si Bulgaria.

Concluzia este aceea ca, crizele vor veni si vor trece, momentan criza prezenta se va mai prelungi ceva vreme cel putin 2-3 ani ,pentru noi ne asteapta falimentul daca nu realizam situatia si sa luam exemple de la alte tari care sunt acum in aceasta situatie.
QUOD ME NON NECAT ME FORTIOREM FACIT

#15
R-A-V-N-E-R scumpule, lasa temele grandioase pentru oamenii cu studii si experienta care le pot analiza. Tu vorbesti de chestii care le vezi la televizor si prin ziare, fara habar sa pescuiesti din fluviul de informatii exact ce e esential, si ala fiind putin.

Economia nu are nicio legatura cu politica.

Europa e in criza, SUA e in criza, restul lumii o duce destul de bine. Tarile arabe si africane au fost mereu in conflicte si crize.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)