Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Morning after dark

#1
Disclaimer : Nu detin nici un personaj , inafara de cele create de mine , e ii apartin lui Masashi Kishimoto din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac profit de pe urma acestor intamplari/personaje.
Capitolul 1. O veste minunata
Buna, ma numesc Hinata. Am nouasprezece ani, am parul brunet cu reflectii movilii, cu ochii de un lila deschis si ochipul alb ca neaua. Am si doua surori pe nume Sakura si Temari. Sakura are parul scut si roz, cu ochii de un verde ca smardul cu chipul la fel ca al meu. Temari este blunda cu parul prin in patru codite si cu ochii caprui. Sunt trezita de micile raze aurii de soare care partundeau prin fereastra deschisa. Razele blande imi mangaiau chipul blajin. Ma trezesc usor si ma uit la paturile alaturate in care doarmeau linistite Sakura si Temari.
-Trezeste-te Saku Temari, e prima zi de vacanta!
-'Neata! Cum ai dormit?zise Sakura putin somnoroasa.
-Foarte bine! Am avut un vis ciudat: deci vine mama la noi si ne spune ca ne trimite intr-o excursie in Satul florii de cires , la mare, cu Sasuke Naruto si Shikamaru.De parca s-ar putea intampla!
-Cine stie, poate ca da poate ca nu! Dar ar fi marfa! zise Temari
-St....... dar am fost intrerupta de usa de la dormitor care se deschidea incet.
-Fetelor, v-ati trezit?
-Da!
In pragul usii se oprii Kurenai, mama noastra, o femeie frumoasa cu ochii caprui si cu parul brunet.
-Fetelor, am o veste minunata pentru voi! zise mama entuziasmata.
-Si incepe!
-Am vorbit cu parintii iubitilor vostri si am hotarat sa va trimitem in Satul florii de cires, la mare.
Eu si surorile mele am ramas masca.
-Chiar? am zis uimita. Dar asta am visat eu aseara!
-Ce ciudat! Dar sa stiti ca o sa plecati la ora doua!
-Yey, yey, o sa mergem in excursie la mare cu Shika Naru si Sasu!Multumim mama! a zis Sakura in culmea fericirii, imbratisand-o pe mama cu multa dragoste.
-Cu placere! A, era sa uit, o sa stati toata vara! Hai faceti-va bagajele, eu ma duc sa va fac ceva de mancare.
Mama coboara in bucatarie si se apuca de facut mancare. La mine in camera:
-Ce ciudat! Poate a fost o viziune! Dar hai sa ne facem bagajele!
-Bine zis!
Am zbughit-o din pat si am fugit repede sa luam valizele dupa care am mers la dulap si am inceput sa ne impaturim hainele pentru a incapea toate. Dintr-o data imi suna telefonul, era Shikamaru. Shikamaru era un baiat inalt bine facut cu parul negru prins tot timpul intr-o coada in sus.
-Alo?
-'Neata, iubire! Ai primit vestea?
-Da, nu e tare?!
-Ba da! Aaa, am vorbit cu Sasuke si Naruto si am hotarat sa conduca Sasuke, Sakura sta in fata iar eu cu tine si Naruto si Temari pe bancheta din spate. Ce zici?
Sasuke este un baiat de treaba cu parul negru, si ochii la fel de negri ca cel mai adanc abis iar Naruto este un baiat cu ochii albastrii ca cerul si parul galben ca soarele si foarte hiper-activ.
-Da, eu sunt de acord! O sa ii spun si lu' Saku si Temari! Pa! Ne vedem la ora doua!
-Pa, iubite! Te iubesc!
-Si eu!
-Fetelor sa stiti ca Sas'ke conduce, Sakura sta in fata restu in spate!
-Bine! Eu sunt de acord!
Pana la urma ne cheama si mama la masa. Cobor impreuna si Saku si Temari in bucatarie. In bucatarie se afla mama unde punea pe masa farfuriile cu omleta. Ne asezam la masa si incepem sa mancam.
-O sa fie cea mai tare vacanta de pana acum! zise Temari foaste vesela.
-Stiu! Valeu, nu i-am spus lu Shika sa ii spuna su Sauke sa ma lase sa conduc eu din Satul florii de cires!
-Haide-ti fetelor, mancati mai repede! Nu vreti sa intarziati!
-Nu, mama, nu vrem!
-Haide-ti odata! E doua fara un sfert! Si pana se imbraca Sakura..... am zis eu.
-Acuma venim!
Am urcat pe scari spre dormitorul nostru. Ma apropii de patul meu unde erau aruncate hainele cu care ma v-oi imbraca. Mi-am luat un tricou negru pantaloni scurti de blug, tenisi si MP3-ul meu.
Temari avea o rochie scurta si niste balerini iar Sakura avea un tricou scrut, un bolero, panaloni trei sferturi si niste balerini. De afara se auzi un clacson semn ca baietii au ajuns in fata casei. Coboram cu valizele in mana si ne oprim in pragul usii:
-La revedere mama! Sa ai grija de tine! Si de tata la fel! Pa te iubim!
Intre timp baietii se apropiau de noi:
-Nu va faceti griji ,doamna Kurenai, o sa avem noi grija de ficele dumneavoastra! zise Sas'ke cu un zambet viclean pe buze dar totusi foarte greu de observat.
-Eu am incredere in fetele mele, baieti, mai de graba ar trebuii ca ele sa aiba grija de voi! La revedere, fetelor! Baieti, aveti grija la drum! Vacanta placuta!
Ne indepartam usor de mama si ne ducem la masina. Masina era un Land Crusier, bej, cu geamuri fumuri isi pe dinauntru din piele. Baietii ne ajutau cu bagajele pentru a le duce la masina. Dupa aceasta ne bagam in masina si pornim. Sasuke conduce Sakura in dreapta lui iar restul in spate. Eu imi pun castie si ascult muzica cu Shikamaru Saku vorbrea cu Sasuke, iar Naruto si Temari vorbeau despre mancare. La zece minunte de mers ma trezesc si pun:
-O, Doamne!!! Am uitat cheile de la casa de vacata!!! Sasuke intoarce!!!!


Scuze pentru greseli. E primul meu fic. O sa pun si next-ul.

#2
Sa incepem...descriere,naratiune nu prea exista...dialog mult pre mult si mult pre sec, incearca sa mai pui vorbire indirecta in locul lui... greseli de tastare ai cat cuprinde , estetica e groazica, lasa un spatiu liber de la disclamer si un spatiu liber de la capitol la continut. Acutiunea grabita , cum am spus mai baga descriere. Parca am vazut si niste repetiti dar acum nu stau sa le caut.

P.S :Sper ca nu te-ai suparat, dar vreau sa te perfectionezi. Anuntama cand pui next, si sper sa fie mai bun. bye :-h:*

#3
Ello dear am trecut ÅŸi eu pe aici, so enjoy.
Aşa păi ai prea puţină descriere şi aia pe care ai este destul de plictisitoare, nu am văzut nici un fel de descriere a sentimentelor.
Începutul este banal, acţiunea este foarte grăbită iar dialogul este prea mult şi sec.
Ai foarte multe greşeli de exprimare, de tastare. Semnele de punctuaţie sunt puse aiurea sau uiţi să le pui şi te rog să mai lucrezi la estetică.
Titlul este drăguţ, ideea nu mi se pare originală sper să o faci. Cam atât bye, bye.
Dacă te-a suparat comm-ul meu pm şi se rezolvă.

#4
Nu ma supar, pentru ca mi se pare normal, pentru ca e si primul meu fic si alte chestii. Am sa incerc sa mai lucrez la estetica etc etc.

#5
Pai hello :-h.
Ideea ficului ar fi buna dar trebuie sa o mai dezvolti.
Ai avea niste greseli de tastare dar nu pun mult accent pe asta gandinduma ca se mai intampla
Descriere nu prea este. Spune ce simt personajele.
Dialogul e prea mult si e cam sec.
Actiunea e cam grabita. Iao mai incet.
Ai cateva semne de punctuatie cae nu prea ar trebui sa fie acolo
Ma rog,este primul fic si nu trebuie sa se astepte nimeni sa fie perfect.
Eu te incurejez si tinand cont de sfaturile primite de la toti ar putea sa ajunga un fic foarte dragut
O,imi place titlul,e dragut.
Bye si succes in continuare :bv:
"Moartea este singurul lucru, în zilele noastre, caruia nu-i poti supravietui.

Sa îti traiesti viata este ceva foarte rar. Majoritatea oamenilor doar exista."

Oscar Wilde



#6
Saluut. :]
Ţi-am citit capitolul şi am rămas surprinsă mai mult în mod neplăcut, decât în mod plăcut. Ai mâncat litere [la figurat], iar problema este că nu doar într-un cuvânt, ci în mai multe; faptul că este primul tău fic nu te scuză aici, tu pur şi simplu nu ai fost atentă când ai scris sau l-ai scris pe fugă.
Ai avut o mulţume de repetiţii şi greşeli de tastare ceea ce strică esetica şi îngreunează considerabil citirea capitolului; uite un pont: dacă nu ai repetiţii şi greşeli de tastare "câştigi" automat un punct la esetică.
Descriere nu ai, doar dacă nu cumva descrierea articolelor de vestimentaţie şi a maşinii/casei, etc înseamnă descriere; încearcă să descrii mai multe stări sufleteşti, să te pui în pielea personajului, să simţi ce îţi imaginezi tu că simte ea (fericire, tristeţe, frustrare, etc)
Acţiunea e cam grăbită... Pleacă aşa, direct, din primul capitol; înţeleg că ai început cu vacanţa şi dat fiind faptul că este primul tău fic probabil că erai foarte entuziasmată să termini capitolul, să-l postezi undeva şi să primeşti numai cuvinte de laudă, dar în cazul tău puteai începe mai lent, în acest capitol să surprinzi partea în care mama fetelor le dă vestea şi ele îşi fac cumpărăturile, bagajele, mă rog, toate alea sau dacă nu să fi scris un capitol lung.
Dialogul e chiar sec, lipsit de esenţă, fără nimic frapant, fără acel ceva care să mă facă să vreau să văd/citesc mai mult dialog.
Te-aş sfătui să mai citeşti pentru dezvoltarea vocabularului/imaginaţiei şi toate alea şi înainte de a posta capitolul corectează-l, sau dacă tu nu ai timp/starea de spirit necesară roagă pe cineva să-l corecteze sau amână corectarea/postarea.

Nu vreau să te descurajez, am spus cam ce m-a deranjat pe mine şi sper ca tu să ţii cont de ce am spus şi să-ţi corectezi greşelile, căci unele sunt chiar foarte uşor de corectat (estetica de exemplu).

Aştept să pui următorul capitol şi am să-l citesc. (Sper să observ multe, multe îmbunătăţiri).
Baftă! >:D<

#7
Capitolul 2 Vechea casa, vechiul oras

Plictisita de muzica de la radio sau cea de pe MP3, gandul imi este adus la vechea casa, la ce s-a mai schimbat pe acolo, la ce prostii o sa faca Naruto, Temari, Sakura, Sasuke, Shikamaru si chiar si eu. Oare mai stiam locul? oare tot la fel a ramas locul care l-am lasat in urma acum trei ani de zile cand am plecat in Konoha? Multe intrebari de genul asta mi se amestecau prin minte pana cand ma bufneste rasul.
-Fetelor, mai tineti minte cum se chemea trupa noastra?
Am inceput sa radem apoi am inceput sa depanam amintiri haioase de cand eram mici. In masina era o atmosfera foarte placuta pana cand Sasuke era sa faca accident.
-Sasuke!! Ai grija la drum!
Am incetat cu rasul si in masina se lasa o liniste apasatoare. Shikamaru adormise cu capul de geam, Sakura isi arunca ochii pe geam sperand sa se termine cat mai repede drumul, Naruto si Temari se uitau la niste poze de pe aparatul foto.
-Wow! Asa arata Hinata cand era mai mica?!?! Ce ciudat!
Ii trag o privire amenintatoare lui Naruto dar nu pentru mult timp pentru ca ma cufund din nou in gandurile mele.
Oare ma mai stiu prietenii mei? mai am craniile alea prin sertare? sau poate colectia de tigari? oare mai saliveaza Jimmy dupa mine? Deodata un fior imi trece pe sirea spinarii.
-Hinata, pregateste-te sa conduci ca apropape am ajuns!
-Bine! am zis eu cu un oftat.
In 5 minute am intrat intr-un oras frumos cu ciresi plantati de-a lungul strazii. Oprim pe marginea drumului si ma duc la volan. Merg pe strazile orasului incercand sa imi amintesc pe unde sa o iau . Intr-un sfarsit, dupa ce ne-am incurcat pe strazile intortocheate am ajung la destinatie.
-Casa dulce casa! am zis in cor ei si surorile mele.
Deschid poatra casei si intram intr-un culoar lung si intunecat in care domneau panzele de paianjeni dupa dam de o masa mare cu multe scaune. Dechid usa si intram. In dreapta era casa batraneasca iar in stanga casa noua. Am intrat mai intai in casa batraneasca. Era un culoar lung din care puteai sa intri in doua camere mari iar in capat era bucataria si baia. Dupa ce am vazut casa batraneasca am pasit in casa noua. La parter era bucataria si livingul. Urcam pe scarile de marmura alba. In fata era baia care puteam zice ca e imensa, langa baie era un dormitor mare cu mobila neagra si peretii de culoare albastra iar intr-un colt era un desen cu Shikamaru iar pe usa de la camera scria "Hinata". Dupa asta am intrai in camera Sakurei. Era de culoare roz ca floarea ciresului cu mobila maronie. Pe pereti erau numai poze cu Sasuke. Cand am intrat in camera ei am ramas masca. Mai departe era dormitorul lui Temari, era de culoare galbena cu mobila cu un maro un pic mai inchis la culoare ca cel din camera Sakurei.
-Bine deci, ati vazut tot inafara de partea cea mai importanta! am zis eu entuziasmata.
Urcam pe o scrara catre pod. Bine, defapt podul nu era chiar pod adica mai bine zis studio de inregistrari. Era plin de amplificatoare, microfoane, chitari de toate felurile iar in mijloc era un set performant de tobe. Baietii au ramas cu gura cascata in timp ce noi ne repedeam la chitarile noastre si la tobe. Eu cantam la chitara enectrica si vocal, Temari la bass iar Sakura la tobe. Aleg chitara mea preferata si incepen sa cantam o meleodie cat de cat lenta, se numea "Starway to heaven".
-Am si eu o intrebare, adauga Sasuke, de ce se cheama trupa voastra S.H.I.T?
Am bufnit in ras dupa care i-am explicat ca sunt initialele de la numele noastre. Apoi am plecat sa ne despachetam. Eu stateam in camera cu Shikamaru, Saku cu Sas'ke, Temari cu Naruto. Incepem sa ne punem hainele in dulapuri. Dar dintr-o data din camera Sakurei se auzeau tipetele ei de nervozitate:
-Sertarul ala este al meu!!!!! tipa Sakura la Sasuke.
-Ba al meu!! ii tipa inapoi Sasuke Sakurei.
-Hinata, ala e sertarul meu, spune-i lu' Sasuke.
-Sakura, toata camera asta e a ta! Dar tu l-ai primit pe IUBITUL tau in ea! Mai simplu ar fi sa va impartiti sertarul!
Dupa care am plecat linistita din camera Sakurei si am continuat sa imi pun hainele in dulap.
Dupa ce am terminat am inceput sa scotocesc prin sertarele mele pana cand dau de ce cautam.
-Le-am gasit!!! am tipat in gura mare de a rasunat toata casa.
Speriati, prietenii mei au venit sa vada ce se intampla. Eu le arat spre sertarul de la birou. Acestia cand au vazut ce am gasit au ramas cu ochii cat cepele.
-Astea sunt craniile ex-iubitilor tai? Nu as vrea sa fiu in locul lui Shikamaru!
Am chicotit putin dar i-am raspuns ca sunt din lut. Acestea fiind spuse s-au intors toti la treburile lor: Temari si Naruto sa curete, Sakura si Sasuke se relaxau dupa ce au impartit sertarul, eu inca cautam sa vad ce mai am prin sertare iar Shikamaru era si pod si canta la chitara mea. Cautan eu pe acolo in fundul unui sertar am gasit un jurnal vechi parca de 200 de ani. Pe el scria " Jurnalul Hinatei, NU ATINGE!" si intr-un clot scria anul 1890.
Clar nu era jurnalul meu. Cred ca era al stra-stra bunicii mele care arata si era exact ca mine. Ma trantesc in pat si ma apuc de citit.
Shikamaru venind din pod trece pe langa camera mea si ma priveste nedumerit si curios:
-Ce citesti acolo?
-Jurnalul stra-stra bunicii mele. De ce?
-Intrebam si eu pur si simplu. Mergem sa luam ceva de mancare?
Am lasat jurnalul pe birou si am plecat. Dar mai intai de toate i-am furat cheile de la masina lui Sasuke. Intru in masina impreuna cu Shikamaru si plecam la magazine. Am luat un cos si am inceput sa luam fruncte legume sucuri snacksuri si multe altele. Cum mergeam eu prin magazin cu Shikamaru dam peste casul cuiva. Acela fiind............

#8
Hey am vazut ca ai pus next si ma gandeam sa com. Pai la capitolul asta am ras de nu am mai putut :ha: .Cum adica S.H.I.T?! :ha: pe bune?! Bine sa trecem la lucruri mai seroase. Pune mai multa descriere ca nu te doare mana si asa va fi mai lung si capitolul. Dialogul mi-se pare putin sec. Doamne ce am ras cand a intrebat Sasuke daca nu sunt craniile ex-silor. Astept next si vreau sa pui mai multa descriere pentru ca stiu ca poti. Si de ce vrei sa ma ti in suspans? :?: .in fine anuntama cand pui next bye :bye:

#9
Imi este foarte greu sa spun asta, ma doare inima, dar trebuie sa faci cunostinta cu realitatea. Am citit com lui *just4you* si chiar nu inteleg de ce a spus ca " am ras", nu mi s-a parut chiar deloc acest capitol amuzant. Poate din cauza faptului ca m-a plictisit, mult dialog care nu-s avea rostul, descrierea nu este prezenta, o actiune pur si simplu identica cu masinile de la cursa ( pe scurt este o actiune grabita). Nu cred ca in tot acest capitol mi-a placut un lucru, poate aparitia acelui jurnal, in rest nimic.

P.S.: Trupa (S.H.I.T.) vine de la: Sakura, Hinata, Ino, Temari. Simplu.
P.S.S.: Cred ca s-au intalnit cu Ino, dar nu sunt sigura.

Imi pare rau daca com meu te-a suparat, tot cea ce trebuie sa faci este sa reduci din dialog si sa pui mai multa descriere, atat.

Ja ne

#10
Oooo next!
Pai ia sa vedem:-?. Poate ce este cam mult dialog si cam prea putina descriere,actiunea este grabita. Iti dau un sfat:descrie sentimentele personajelor mai mult,ca de exemplu atunci cand au ajuns la casa de vacanta. erau fericiti ca au ajuns,cum se simteau...s.a
M-a amuzat partea cu numele trupei,adica serios? S.H.I.T.?:))
Afost o faza tare dupa parerea mea.
Multe sfaturi nu pot sa iti dau nici eu pentru ca nu sunt experta in asa ceva dar te pot ajuta cate putin.
Sper ca nu tea suparat com,eu incerc doar sa te ajut.
Pai astept nextul si daca ai putea pls sa ma anunti tias fi recunoscatoare:pls:;;)
"Moartea este singurul lucru, în zilele noastre, caruia nu-i poti supravietui.

Sa îti traiesti viata este ceva foarte rar. Majoritatea oamenilor doar exista."

Oscar Wilde






Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)