Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Memoirs of a Gheisha

#11
Atat filmul cat si cartea au fost la inaltime. Intai am citit cartea dupa aceea am vazut filmul.
Ma asteptam ca actorii sa nu joace atat de bine, ca decorul si costumele sa nu fie asa reusite, ca dansul ei sa nu fie atat de bun. Oricum ma asteptam la ceva mult mai jalnic decat ceea ce am vazut. Mi-a placut sa vad toate acele costume care semanau in mare parte cu descrierea facuta in carte. Mi-a placut sa vad cu Sayuri se transforma dintr-o tarancuta care mirosea a pste si era murdara intr-o adevarata gheisa.
Au fost anumite lucruri de la inceputul cartii care au fost sarite cu nesimtire si care aveau o foarte mare importanta in viata lu' Sayuri insa sa trecem peste. In mare a fost respectate cam toate momentele importante din carte desi pot spune ca mi-ar fi placut sa vad unele lucruri ceva mai detaliate.
Sfarsitul a fost frumos. Locatia alesa a fost superba iar, schimbul de replici dintre cei doi, impecabil.

Atunci cand am citit cartea ceva in genul mi-am imaginat-o, mai putin cateva aspecte: Nobu era ceva mai urat, Presedintele arata mai bine, Dovlecel era ceva mai grasuta, copilaroasa si mai vicleana iar Matsumoto [sper ca am scris bine] ceva mai frumoasa si mai rea.

Insa in mare un film foarte bine realizat si care merita vizionat.




Ja ne...

#12
Lol, nu am lăsat şi părerea mea aici? Eh am venit acum xD

Am adorat filmul. heh... Am citit şi cartea şi am văzut şi filmul şi sincer cred că amândouă sunt la o oarecare egalitate. Pentru că ecranizarea nu a fost deloc inferioară cărţii, şi cred că se pot situa la egalitate. Deşi cartea are mai multe detalii şi te face să înţelegi mai uşor filmul, asta într-adevăr aşa este.
În fine, pelicula am vizionat-o în urmă cu ceva vreme... Şi nu m-ar deranja să revăd, căci a fost destul de reuşit. Mi-a plăcut prestaţia actorilor, au jucat destul de bine şi am putut înţelege bine situaţiile în care se aflau cât şi sentimentele pe care le aveau în diferite momente. A fost o încântare să îi văd <3 sincer nu ştiu numele actorilor [ abia dacă îmi mai amintesc corect numele personajelor, so you can imagine ] . Însă mi-au plăcut . <3 nu a fost ca şi cum pur şi simplu nu puteam să îmi iau ochii de la ei, dar nu era nici ca şi cum îmi venea să dau stop la movie pt. că nu îmi plăcea cum jucau. Au fost foarte ok [ mda am descărcat filmul şi l-*am văzut în pc, după ce am ratat la tv what could've i done? ] . Enfin <3 Sayuri a fost extraordinară. A intrat foarte bine în pielea personajului. Mi-am dat seama de acest lucru după carte. Îmi plăcea şi numele ei de copilaş , cel pe care îl avea înainte să devină gheişă [ chiyo parcă era : -? dacă nu m-a lăsast memoria de tot >.<] . În fine dansa ca lumea şi a intrat bine în personajul de gheişă. Privirea şi-o menţinea exact aşa cum trebuia... Trupul, totul. Chiar mi-a plăcut atitudinea pe care a abordat-o.
În fine, să lăsăm actorii şi personajele şi să vb puţin şi despre acţiune... M-am bucurat mult de final, căci dacă se termina altfel nu cred că mi-ar mai fi plăcut >.<lol. Deşi ar fi fost interesant să moară Sayuri, a fost bine şi aşa 4 nu pot zice că am fost dezamăgită. Şi a fost un sfârşit destul de realist, pt. că omu' chiar avea o familie şi ea era doar... Hmm să nu zicem paraşuta lui, pentru că o iubea într-un fel, era doar femeia la care se ducea să fie fericit : )) sau aşa ceva. În fine mi-a plăcut per total. Calitatea imaginilor nu a fost chiar cea mai bună, a fost filmat ok dar nu mi s-a părut chiar atât de splendid. Soundtrack-ul tot ok <3. În fine, e un film bun D: .

#13
Nici eu nu puteam face diferenţa dintre o gheişă şi o curtezană, dar după acest film, mi-am dat seama ce înseamnă fiecare.Filmul este unul care merită văzut pentru că îţi poate da o lecţie de viaţă.Pe lângă că am învăţat cum erau înainte maltratate unele gheişe la început, am mai învăţat unele lucruri despre Japonia, ţara pe care o iubesc.Am citit Shogun, dar îţi implantează o impresie total greşită despre gheişe (deşi eu aşa am păţit, poate unora nu li s-a întămplat).Revenind la film, da, este un film bun, cu o acţiune bună.O poveste bine gândită.După ce am văzut filmul, el a devenit filmul meu preferat.
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)

#14
Cartea si filmul "Memoriile unei gheise" mi-au schimbat complet parerea despre aceste femei care nu sunt nici pe departe prostituate, ci mai mult artiste.
Mi-a placut faptul ca filmul respecta destul de bine cartea dupa care a fost facut. Actorii au jucat bine, costumele si locatiile au fost frumoase. Povestea lui Sayuri(Chiyo) e cu adevarat trista. Tatal ei le-a vandut si pe ea si pe sora ei, dar cu ceva noroc, Chiyo a ajuns gheisa, nu prostituata intr-un cartier murdar. E adorabil faptul ca Sayuri l-a iubit intreaga viata pe Presedinte, ca nu l-a uitat niciodata si nu a renuntat la gandul ca ar putea fi cu el intr-o zi. Ea a trecut prin multe greutati, Hatsumomo o baga tot timpu in necazuri, iar la sfarsit, Dovlecel, pe care o credea prietena, a tradat-o. Bine ca a avut-o pe Mameha, care a ajutat-o sa devina o gheisa de succes si care a indrumat-o intotdeauna cu bunavointa.
[Imagine: sig_reinoir.png]

#15
este un film foarte frumos care cred ca lam vazut de vreo 4 ori si cred ca as mai putea odata sa ma uit ..e atat de trist si totusi atat de frumos 2, mi-a schimbat profund parerea despre ele chiar daca stiam multe despre gheise...filmul ma ajutat sa inteleg mai bine prin ce treceau ele pentru a deveni artiste....si pana la urma era un stil de viata nu o arta ...asa traiau ele...cele mai bune gheise deveneau femei respectate si la un moment dat era posibil sa se casatoreasca dar cele care nu atingeau nivelul de plutire al unei gheise minunate sfarseau pana a deveni prostituate 2
este un film foarte bun cu o coloana sonora foarte frumoasa,eu una deja am descarcat melodiile:d

#16
Fără îndoială, îşi merită toate cele 3 premii oscar.
Un film care m-a atins, care m-a fascinat si m-a captivat din toate punctele de vedere. Atunci când m-am decis că pasiunea mea pentru chinezoaice a ajuns atât de departe, am fost ruşinată că nu văzusem filmul şi nu am mai pierdut vremea. Nici nu am regretat.

E tristă viaţa gheishelor, dar Chiyo a reuşit să învete că a fi gheishă e o artă.
destiny is for losers. it's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

#17
Ha! 8 am vazut filmul asta de vreoo... 3 ori. :d da. si daca mi-l dai acum l-as vedea din nou21.
Eu aveam CD-ul si de cum l-am prins am zis "no, ca tre sa fie prea interesant". Si chiar a fost. Ma bucur ca nu mi-am pierdut ore din viata degeaba..cum se intampla la alte filme.
Mi-au placut mult personajele .. si Chyo era chiar adorabila. Dar gheisa care a devenit a fost extraordinara. Intotdeauna m-au amuzat "antrenamentele". Mda. A fost dur. Dar mai dur a fost cand a renuntat si s-a mutat. Aproape am plans acolo...cand nu mai avea decat un kimono parca..si nu voia sa revina daca nu o pisa barbatu` ala la cap. Dar mi-a placut ca si dupa niste ani a putut sa fie la fel de gratioasa. Si finalul a fost unul Happy si asta m-a bucurat dupa ce am vazut suferinta. 4

in fine..cred ca ma duc sa il mai vad odata24
Cea mai reuşită semnătură.

#18
N-a fost nevoie sa citesc cartea (chiar... poate il pun pe taica-miu sa mi-o cumpere :- ?) pentru a ajunge unul dintre filmele mele preferate. M-a atras povestea trista, romantismul, cultura, culorile vii si cat a trebuit sa suporte ca sa ajunga unde a ajuns. Atunci cand a cazut pe pod si acel barbat a ajutat-o a fost placut. De acolo a inceput totul. Peisajele au fost absolut minunate (l-am vazut de vreo doua ori sau trei, tot mi-a placut si atunci). Replicile au fost bune, astfel dovedint ca scenariul a fost bine pus la punct (parerea mea), etc.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#19
L-am vazut si mi se pare absolut superb. E unul dintre filmele mele preferate ( am zis ca o sa caut si cartea).
Personajele mi se par foarte frumos construite iar actorii chiar si-au dat silinta sa intre cu adevarat in pielea personajelor pe care le interpretau si le-a iesit de minune.
Genial a fost faptul ca Hatsumomo si Chiyo se asemanau atat de tare. Pana la urma: amandoua erau frumoase, amandoua au stiut ce inseamna sa iubesti si sa pierzi insa Chiyo a avut mai mult noroc.
Actiunea a fost minunata si nu mi s-a parut grabita.
Unul dintre momentele care m-a impresionat a fost acela in care Sayuri ( Chiyo) dansa si cadeau acei "fulgi de zapada". A fost absolut....magnific si m-a lasaat fara cuvinte. ( cred ca actrita s-a chinuit foarte tare pentru ca acel moment sa iasa atat de bine)

Anyway.....cred ca o sa revad filmul cat de curand.
[Imagine: fgdhdr.png]

Tnx Nibbles


Stay by my side . I won\' t let you down . I\' ll never betray you . Call my name and I\' ll save you from the dark . You know I\'m never far .

I\' ll say it as many time as you need : I love you . You are my superstar <3

Nothing can\' t stop me from loving you




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)