Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Luna

#1
Suprafaţa Lunii este acoperită de cratere. Aceste cratere s-au format în urma impactului cu meteoriţi uriaşi şi asteroizi mici, cel mai probabil în vremurile de la începutul istoriei Lunii pe când sistemul solar era plin de asemenea fragmente. Cel mai mare crater se numeşte Bailly, are o lungime de 295 km şi adâncime de 3960 m.
Eu de obicei cred in toate superstitile despre orice.Intr-un fel ''ceva ce nu a fost dovedit nu se poate numi inexistent.10
Pentru mine luna este o ghidare spre a explora si celelalte plAnete.
Poi nu stiu daca gresesk dar din cate stiu luna este o stea la fel ca soarele .si nu este planeta dar poate ma insel
In romania luna se mai numeste SELENA
În mitologia greco-romană, existau mai multe zeităţi asociate cu Luna. Cele greceşti erau Artemis, zeiţa castităţii, a Lunii şi a vânătorii, Hecate, zeiţa Lunii şi a lumii de dincolo, şi Selena. Diana era corespondentul roman pentru Artemis. Luna, altă zeiţă locală a Lunii, era descrisă călătorind într-un car.
Nu stiu ce sa mai zik.asta e tot ce pot zice despre luna.intr-un fel este o stea misterioasa.
o.o" wot

#2
Interesant topic 21
Well ,de cand eram mica ma interesa 'chestia aia alba de pe cer care parca-i o bomboana' [eu asa ziceam cand eram mica si proasta].
Luna apare de foarte multe ori in orice mitologie majora. Deja s-a zis de cea greaca ,de cea romana la fel ,in cea egipteana apare iar ,dar nu mai stiu sub ce nume. In cea scandinava apare Mani ,zeul lunii si soa lui , Sol, zeita soarelui. Cand va veni Ragnarok ,Mani si Sol vor fi devorati de cei doi lupi care ii vaneaza [uite ca am lapsus] .
De asemenea ,Mani se pare ca [in legenda] a luat doi frati gemeni [o fata si un baiat] de pe pamant si ii tine cu el,ca pe niste companioni . Fratii sunt: Hyuki(fata) si Bil (baiatul) .

Probabil ca luna isi arata numai o fata pentru ca centrul de greutate a fost usor schimbat de impacturile cu meteoritii. Asa am citit o data.

#3
De ce luna se invarte cu fata la pamant, dar numai cu o fata?
Asa cum spunea Shiva: centrul de greutate a fost usor schimbat de impacturile cu meteoritii.

De ce atunci cand a ajuns omul pe luna, a vibrat intr-un mod ciudat, ca si cum ar fi fost de metal si inauntru gol?
Probabil datorita compozitiei sale... Desi se presupune ca Luna are cam aceasi compozitie cu cea a Pamantului, are si elemente in plus... Bucatica respectiva era din elementele in plus.

Ce influienta are asupra apei? Sau poate ca fluxul si refluxul, ce se ghideaza dupa pozitia lunii este un fapt pur intamplator?
Well, Pamantul se invarte in jurul elipsei sale datorita lunii => fara ea ne-am invarti haotic...si ecuatorul ar putea merge la poli.....mareele..toate astea ar disparea O.o Ar fi un haos total...

Faptul ca, la randul nostru, suntem facuti din 66-70% apa, oare ne face ca noaptea ( mai ales cand e luna plina ), sa devenim "lunatici", sa intram in transa, fara sa stim ce facem ( somnambuli )?
Probabil. Avand in vedere cata cantitate de apa avem in noi si cum influenteaza Luna apa... poate... daca esti superstitios... Insa chestia cu somnabulii este doar ceva psihologic...

Influienteaza cresterea plantelor?
Sunt unele plante care nu cresc decat nnoaptea... Deci au si ele nevoie de putina lumina care vine de la Luna si care de fapt vine de la Soare.. Deci, da influenteaza cumva si cresterea plantelor...

Credeti in superstitiile despre luna?
In niciuna -_- Pentru toate exista o explicatie logica... In afara de fenomenele religioase ^^

Oh well, asta a fost parerea mea despre Luna...
Btw, care credeti ca e mai probabila dintre torii? Teoria coliziunii sau teoria capturarii?
Teoria coliziunii sugereaza faptul ca un corp urias a lovit Pamantul.
Teoria capturarii sugereaza ca Luna a fost un corp trecator prins de gravitaita Pamantului. Aceasta explica compozitia ei mixta, desii calculele demonstreaza ca a fost mai probabila coliziunea cu un alt corp.
Partea rupta din Pamant la momentul lovirii a adugat material propriu faramiturilor eliberate in spatiu. Faramiturile au format un nor care s-a deplasat pe o orbita si care in final s-a solidificat devenind o masa si rezultand ,,Luna''




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)