Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Legend of the Seeker

#1
[Imagine: The-Legend-of-The-Seeker-Banner-legend-o...00-104.jpg]

Legend of the Seeker (LOTS), in romana Legenda cautatorului (cunoscut si ca Wizard's first rule / Prima regula a vrajitorului) este un serial fantastic si de aventuri, bazat fiind pe o trainica serie de carti scrisa de Terry Goodkind, adica The Sword of Truth; in romana - Spada Adevarului.

Nu stiu in ce masura ati auzit de aceasta serie de carti, insa in afara povestea a cucerit milioane de inimi si a dus la ecranizarea ei in serialul de fata. Totul incepe cand tatal lui Richard Cypher (jucat de Craig Horner) este asasinat cu sange rece, iar la scurt timp dupa isi face aparitia o femeie misterioasa, Kahlan Amnell (jucata de Bridget Regan), care il intriga. Ajunge sa o urmareasca si Richard afla pana la urma de la Zeddicus Zu'l Zorander (Zedd) - vrajitor din Primul Ordin - ca este adevaratul si primul cautator din ultima mie de ani or so. Astfel, el impreuna cu Zedd si Kahlan sunt nevoiti sa porneasca la drum pentru a-l gasi pe lordul Darken Rahl si a-l ucide, indeplinind profetia straveche.

Trebuie sa stiti ca, pana acum, serialul are 2 sezoane. Povestea descrisa in mare mai sus se concentreaza in primul sezon. Fiecare sezon are 22 de episoade a cate 42 de minute fiecare. Al doilea sezon e de noutate, intrucat Richard are de indeplinit o alta misiune, complet diferita de cea din primul sezon... Totusi, in ambele actiunea se impleteste la fel de bine cu aventura, drama, suspansul si dragostea.

Taramul in care se petrece totul este unul fantastic. Exista trei regiuni: Westland, the Midlands si D'Hara. Regiunea Westland a fost separata de the Midlands printr-o bariera magica cu scopul bine intemeiat ca niciun fel de magie sa patrunda in Westland. D'Hara e condusa de lordul Darken Rahl (impotriva caruia Richard lupta), insa in egoismul si setea sa de putere vrea sa se extinda si sa cucereasca intreaga lume.
Veti intalni tot felul de creaturi magice si de magie materializata in toate modurile. Insa pe langa Zedd Richard mai calatoreste si cu Kahlan, o femeie care face parte din dinastia nobila si rara a Confesoarelor (dinastie capabila de a transforma in sclavi oameni printr-o singura atingere si privire in ochi. However, asta se intampla doar pentru a asigura justitia prin adevar. Expresia specifica e 'a fi confesat/a'. Odata ce esti confesat iti pierzi vointa proprie si, pe langa faptul ca esti sclavul confesoarei, ii vei zice orice va dori si te vei supune cu pretul vietii ordinelor ei. Singura modalitate de a scapa de vraja e ca acea confesoare sa moara sau sa ramana fara puteri).

Spre rusinea unora serialul a fost anulat prin 2010/11 si sezonul 3 nu a mai apucat sa fie filmat niciodata. Vestea buna e ca de atunci fanii inraiti ai serialului au luptat si lupta in continuare ca sa fie reluata productia - ceea ce se poate intampla cat de curand(!), pentru ca efortul da roade. I can't wait!

Ador Legend of the Seeker pentru ca ador fantasticul, magia si tot ce tine de istorie... Imi place Richard si-mi place si Kahlan. Zedd mi-e simpatic. In orice caz, iata cateva intrebari:
1. Care este personajul vostru preferat?
2. Dar personajul pe care il urati cel mai mult?
3. Aspectul preferat la serial?
4. Daca ati putea face parte din lumea creata de Terry Goodkind, ce/cine ati fi?
Va rog sa va argumentati raspunsul la fiecare intrebare!

Trailers - WATCH THEM!:





Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Legend of Earthsea - Taramul vrajit ~Ana-chan~ 0 3.100 09-07-2010, 06:15 PM
Ultimul răspuns: ~Ana-chan~


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)