Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Legend of Galactic Heroes

#1
Legend of Galactic Heroes anime

[Imagine: 30vp5aw.jpg]

Legend of Galactic Heroes, cunoscuta si ca Gin'eiden sau LOGH este o serie anime science fiction epica, lunga de 110 episoade, primul episod aparand in 1988 iar ultimul in 1997. A fost produs de studioul Kitty Films si se bazeaza pe seria de romane scrise de catre Yoshiki Tanaka.

E un anime vechi, old-school, dar care beneficiaza de o grafica superba si o poveste pur si simplu epica. Actiunea nu se invarte in jurul unui singur personaj ci prezinta un univers futurist in care lumea e impartita in doua tabere: The Galactic Empire (Imperiul Galactic) si The Free Plantes Alliance (Alianta Planetelor Libere). Cele doua factiuni se afla intr-un razboi ce tine de mai bine de 150 de ani, fara a se intrezari vreo raza de speranta. Anime-ul prezinta acest razboi, prezentandu-l prin prisma a doua personaje din cadrul fiecarei parti, Reinhard von Musel si Yang Wen-li, personaje despre care va voi povesti mai tarziu.

Imperiul Galactic este inspirat din Prusia secolului 19, sau, mai bine zis, pe aristocratia prusa de atunci. E condus de catre un Kaiser (din dinastia Goldenbaum) si de catre clasa nobiliara. Nu va imaginati insa niste nobili ca in Crest of the Stars (in caz ca stiti seria). Nobilii sunt fix asa cum ar trebui sa fie niste nobili care se respecta: corupti, abuzivi si aroganti.
Pe de alta parte, Alianta e un sistem democratic, cu toate "atuu-urile" acestuia: este condusa de catre politicieni corputi, abuzivi si aroganti. Altfel spus, nici una din tabere nu e cea buna. Exista oameni rai, dar si buni (din fericire) de ambele parti, situatia fiind una echilibrata din acest punct de vedere.
Exista si o a treia putere: Phezzan Dominion, o planeta-stat atasata Imperiului, dar care are un statut autonom. Phezzan este condusa de catre Adrian Rubinsky, un personaj care va juca un rol destul de important in acest razboi, desi va sta mai mult in urma.
Si pentru a face lucrurile si mai interesante, apare in peisaj si un cult, Terraismul, ce sustine ca oamenii ar trebui sa se intoarca pe Pamant, cult ce devine incet-incet popular in galaxie.

Personaje

[Imagine: 11qo615.jpg]
Reihard von Musel, cunoscut si sub numele de Reiharnd von Lohengramm, supranumit "The Golden Lion" e figura-cheie din spatele Imperiului. Un veritabil geniu militar si politic, s-a nascut intr-o familie de nobili saraci dar a ajuns sa urce repede scara sociala datorita talentului sau si a faptului ca sora sa era concubina kaiserului. Ii dispretuieste pe nobili si adevaratul sau plan este sa devina conducatorul Imperiului, pentru a-l putea reforma si scapa de nobili.
E un personaj extrem de carismatic si chipes, dar rece. Cred ca poate fi comparat cu Sesshomaru din Inuyasha sau cu Griffith din Berserk. Nu isi arata emotiile decat atunci cand vine vorba de sora sa, Annerose, la care tine enorm de mult. Tot mult tine si la Siegfried Kircheis, prietenul sau din copilarie si mana sa dreapta.

[Imagine: 27xmd1u.jpg]
Yang Wenli, geniul militar de partea Aliantei, este rivalul lui Reinhard, pe care il respecta profund ca adevsar (sentiment reciproc de altfel). Desi Yang dispretuieste razboiul si armata, fiind pasionat de istorie, ajunge sa joaca un rol important in razboi datorita talentului sau de strateg. Spre deosebire de Reinhard, nu are insa nici un fel de abilitate politica, si este total dezinteresat de acest aspect.
E o fire mai zapacita, dezordonata si adora ceaiul cu brandy.
Are si el propria sa carisma, chiar daca farmecul sau e mult diferit de cel al lui Reinhard. Ii este insa un rival pe masura din toate punctele de vedere si iti este greu sa tii partea Aliantei sau Imperiului, pe masura ce urmaresti anime-ul, in conditiile in care iti doresti ca fiecare din ei sa castige.

Grafica

Dupa cum am spus, grafica este superba. E drept, am o afinitate pentru anime-urile desenate de mana din anii 80-90, dar chiar si in aceste conditii grafica tot reusita este.

Ceea ce ma impresioneaza insa cel mai mult la Legend of Galactic Heroes este faptul ca povestea e de-a dreptul epica. Exista intrigi politice si economice, foarte multe personaje, lupte spatiale impresionate, dar si lupte in care putem admira infanteria. In plus, povestea e una dramatica si nelipsita de violenta. Oamenii mor si sangele curge, ca intr-un seinen care se respecta. Violenta nu este insa gratuita, ci apare doar acolo unde ar fi fost ciudat sa fie ignorata si ar fi riscat sa faca anime-ul sa para infantil.

Nu am vazut decat vreo 20 de episoade (deocamdata) dar vi-l recomand! E un science-fiction/space opera de exceptie!

Il puteti descarca de aici: http://www.bakabt.com/130447-ginga-eiyuu...es-ca.html
E torrent, dar eu am downloadat cu 1 mega pe secunda (sau minim 300 de kilo in cel mai rau caz). Tot acolo gasiti si cateva screenshot-uri

Va astept aici pentru discutii!




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)