Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dragostea Înaintea Răzbunării

#1
Este primul meu fic...sa fiţi cât mai duri posibil
Disclaimer:Nu deţin nici un personaj din manga/anime-ul Naruto si nu voi face profit de pe urma lor.

Din moment ce m-am săturat să citesc numai SasuSaku am decis sa ii cuplez cu altcineva.

Cap.1 Åžansa


Sasuke P.O.V.

Azi se implinesc trei luni de când l-am omorât pe Orochimaru.Tot ce am de făcut acum este să îl găsesc pe Itachi, să îl omor şi să refac clanul Uchiha.
Asta înseamnţ că voi avea nevoie de ceva...mai degrabă de cineva. O fată, una puternică şi bineînţeles, frumoasă şi deşteptă.
Dar pe moment trebuie să mă concentrez pe ceea ce este mai important...RĂZBUNAREA.
Am început cu chestiile astea despre mine, dar, nici nu v-am spus cine sunt. Sunt Sasuke Uchiha, ultimul membru al clanului Uchiha, care a fost măcelărit acum mulţi ani de către fratele meu mai mare, Itachi Uchiha. Eu am părul negru ca smoala, ochii negrii, abisali. Cam toate fetele sunt innebunite după mine, deci cred ca îmi va fi uşor să găsesc una potrivită.


Autorul (EU) P.O.V.

Sasuke stătea intr-o cameră slab luminata de nişte lumânari, în care erau un pat cu aşternuturi simple,albe, o noptiera din lemn de fag şi un dulap din acelaşi fel de lemn. El se gândea la ce o să faca de acum încolo şi cum să-l gasesca pe fratele său. În timp ce stătea pe pat aude nişte bătăi în uşă.
-Intră!spune Sasuke calm ca întotdeauna.
Uşa se deschide şi pe ea intră un baiat cu părul şi ochii portocalii. Numele lui era Jugo.
-Sasuke, am găsit o pistă spre Itachi.
"Perfect.Acum am o şansă şi ar fi bine să nu o ratez" gândea Sasuke în timp ce se uita la Jugo.
-Dă-mi detalii...spune Sasuke la fel de calm.
-Păi am auzit un zvon care spune că cineva ar fi învins un membru Akatsuki pe nume Deidara şi că înainte să-l omoare l-a interogat şi a aflat toate planurile şi ascunzătorile Akatsuki, spune Karin intrând pe uşa solida din lemn.
Karin era o fată cu părul roşu şi ochii de aceeaşi culoare. Era şi ea topită dupa Sasuke şi flirta cu el la fiecare pas acesta fiind indiferent faţă de ea.
-Şi ştiţi unde se afla acea persoană?mai adaugă Sasuke curios.
-Avem câteva informaţii care spun că ar fi într-un sat mic de prin zona Satului Stâncilor, spune Suigetsu, un tip cu părul alb cu reflexii albastre şi ochii mov.
-Am înţeles. Mâine plecăm spre Satul Stâncilor! spune Sasuke pe un ton autoritar.


Sasuke P.O.V.

Azi, eu şi echipa mea plecăm sa îl căutam pe cel ce l-a învins pe membrul Akatsuki. Am şi uitat s-o întreb pe Karin dacă cel ce l-a omorât pe Deidara a fost o fată sau un băiat. Neee...nu are cum să fi fost o fată. El era destul de puternic.
Iar bate cineva la uşă.
-Intră!spun eu pe un ton iritat.
Uşa se deschide şi pe ea intră...

AÅŸtept critici... :)

#2
se pare ca sunt prima iupi !!!ori cum sa şti ca sunt deacord cu tine in legatura cu vesnicul cuplu sasusaku dar sper ca in ficul tau sa apară si ea, si sa ramană cu cineva dragut sau să nu fie cum am intalnit in alte ficuri o obsedată sau o scorpie cat despre sasuke am o vaga idee despre persoana din satul stancilor.ei bine astea sunt lucrurile care imi plac dar să le zicem si pe celelalte:descrierea cam putină încearcă să descri sentimentele pe care le are sasuke cand afla ca îşi poate gasi fratele ,puteai descrie mai mult locul unde se afla cat si personajele ,despre dialog.......nici prea mult nici prea putin sa zicem ca merge, cred că actiunea e cam grabită acum afla acum pleca ,a si nu e nevoie sa zici ca tu povestesti e suficient sa las icateva sapti libere si sa scri de la capat daca vrei ,greseli de punctuatie n-am observat sper ca nu te-am suparat cu ceva siabia astept nextu anuntama si pe mine succes la scris!!

#3
Oki doki! Im here.
Ah, nu mă mai satur din a cotrobăi lucrările nou veniţilor.
Sincer acum, nu cred că pot fi dură... Pentru că dacă aş fi dură cum ceri tu, poate ai renunţa la fic sau mai ştiu eu ce. Eu o să critic pentru a te face să înţelegi nu să te uiţi la comul meu şi să te întrebi ce Dumnezeu am scris şi de ce am fost "răutăcioasă".
Revin: deci e primul fic, asta se vede de la o poştă.
Şi acum: da, are sens titlul şi mă bucur că încă de la început s-a conturat ideea acestuia.

Unu la mână: hotărăştete la ce persoană vei scrie ficul, adică: la I-a sau la a III-a, nu mai scri P.O.V, renunţă la el. Pur şi simplu scrie direct din perspectiva lui Sasuke sau a ta. Dar dacă vrei să foloseşti şi un alt personaj ca să povestească ficul, te sfătuiesc de la început: la comul autoarei sau sub titlul capitolului să scri numele personajului şi după să începi să scrii povestea.
Ca să ştiim exact cine povesteşte. dacă narezi din perspectiva ta, adică la pers. III-a, atunci nu mai trebuie să specifici nimic, doar scrii că ne prindem noi, dar să nu mai întroduci fraze la pers I.
Acelea se pot adăuga doar atunci când personajele îţi spun în gând ceva, iar acelea se pun în ghilimele cu italics - ca să ne dăm seama că se gândesc la ceva sau spun ceva în gând. Sau doar pui ghilimele ca să nu te strofoci cu italic şi bold.

Doi la mână: descrierea, acţiunea şi dialogul plus elementele care definesc mai în amănunt textul sunt cam neglijate sau doar simple, nedezvoltate.
Fiind începătoare e ceva normal, pe parcurs citind ficuri, cărţi sau exersând, scriind vei parcurge etape evolutive.
Descrierea este seacă, nu prea foloseşti multe expresii sau figuri de stil şi etc, pentru a îmbogăţii capitolul. Văd că le foloseşti pe aceleaşi ca restul, care deja devin uzate. Încearcă să te foloseşti şi de alte adjective, fig. de stil, fi mai originală pe scurt. Dar pentru început este ok, asta să o reţii pe viitor, când vei mai evolua.
Iar revin cu repetarea şi epuizarea aceloraş fraze, idei - am dat din nou peste simpla şi umila prezentare a personajelor, cu: Am uitat să mă prezint... sunt x, am vârsta de Z si.....
Renunţă la asta, nu mai folosii aşa ceva. Uite, într-o poveste poţi tine identitatea unui personaj ascunsă pentru un timp, nu este necesar să spui toate acestea sau ai putea descrie personajul, dar mai rar sau mai pe la final, sau fragmentat, sau te foloseşti de alte elemente, manevre, mişcări pentru a scoate în evidenţă înfăţişarea lui/ei.
Acţiunea a fost extrem de fragmentată, ruptă şi mai ales grăbită la maxim.
Încearcă să descri mai mult şi să nu te grăbeşti cu evenimentele, care în mod normal trebuie să decurgă mai alenea, domol, încet. Ca, noi, cititorii să parcurgem fiecare etapă a idei.
Dialogul a fost puţin şi mai sec, dar bunicel. ŞI ascultă, să nu te iei mereu după toţi când îţi spun să nu pui mult dialog. El este necesar, dar trebuie să-l echilbrezi şi cu descrierea, acţiunea şi să ştii să-l pui unde trebuie.

Trei la mână: corecteazăte după ce termini. Greşeli ai avut doar 2-ă, cred. Oricum mă bucur că scrii cu diactrice.

Atât pentru acum. Succes în continuare!

#4
Mulţumesc pentru critici... Să ştiţi că eu nu mă supăr dacă sunt criticată. Chiar din contră, cred că o critică, indiferent care ar fi aceea este una constructivă.
Nextul probabil va fi duminică sau luni.

#5
Sincera sa fiu, chiar m-ai facut curioasa de urmatorul capitol. Dar totusi, ai cerut critica dura si o sa fiu dura :-)
Deci... In primul rand ar fi fost dragut sa scrii doar "Sasuke" la inceputul capitolului urmat de cele doua puncte, fara "P.O.V." pentru ca arata inestetic [si mie mi s-a spus la fel, deci de ce sa nu ii indrum pe altii sa nu faca greseli ca mine?]. Bun.
In al doilea rand, arata foarte inestetic faptul ca ai pus cateva randuri amarate din perfectiva lui Sasuke, apoi narezi la persoana a III-a iar apoi Sasuke e narator din nou. E chiar nasol, si dupa parerea mea de prost gust.
In al treilea rand, si ce e cel mai important. Naratiunea de la persoana a III-a e cam varza. Eu personal m-am saturat sa citesc zeci de mii de ficuri in care descrierea e perfect copiata stilului lui Ion Crengi. Majoritatea ficurilor bune sunt scrise la persoana I. Si daca narezi asa, ai mai multe avantaje: descrierea a locurilor si a sentimentelor va fi mai completa [ceea ce in capitolul acesta a fost cam deplasata] si va face actiunea mai lenta. Fara descriere, actiunea e prea rapida iar cititorul ramane mai dezamagit de continut. Dialogul e cam sec, si sa recunoastem, pana si o aluna goala ar fi avut ceva mai interesant decat ceea ce ai scris tu. Ok, faza cu Deidara hai ca mi-a captat putin atentia dar in rest mai nimic.
Pe viitor, sfatul meu ar fi sa corectezi capitolele inainte sa le postezi. Ok, nici eu nu ma obosesc prea mult cu asta, dar primul capitol e totusi important pentru ca el atrage cititorii.
Sper ca ti-am fost de folos si ca nu te-am deranjat cu comentariul meu. Astept sa vad cum te perfetionezi. Mult succes! :-)
[Imagine: Lawliet.gif]

Cioco mania :pls: ^_^




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)